Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2020 року

Триває активна робота в рамках Програми збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ. Старе місто відкриває своє обличчя - і ми впізнаємо історичні періоди дворянства, повітового земства, часів Другої світової війни. Пирятин вабить спеціалістів, за запрошенням Ольги Герасим'юк сьогодні відбувся робочий візит київських фахівців: архітектора-реставратора Аліни Мигидюк та експерта із технічного обстеження будівель та споруд Юрія Павленка. Спочатку фахівці зустрілися із міським головою Олексієм Рябоконем та разом із працівниками міської ради, напрацювали хід подальшої роботи. На зустрічі були присутні краєзнавці та журналісти.

30 червня 2020 року

З метою покращення транспортної інфраструктури, благоустрою міста та розвитку малого бізнесу сьогодні обрано переможців конкурсу щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м.Пирятин.

Конкурс було оголошено на наступні зупинки:

 

30 червня 2020 року

Триває профілактична робота щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції у закладах громадського харчування і торгівлі. Мобільна група у складі спеціалістів міської ради, Держпродспоживслужби та поліції продовжують комісійні рейди з метою перевірки діяльності суб’єктів господарювання щодо дотримання ними санітарно-протиепідемічних норм та виконання обмежень, що діють під час карантину.

30 червня 2020 року

Сьогодні, 30 червня, в Пирятині на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 було проведено обов’язкове для усіх учасників зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, результати якого зараховуватимуться як вступний іспит для бажаючих вступати до закладів вищої освіти, а також за бажанням учасника, як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови.

30 червня 2020 року

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  продовжує роботу інформування про актуальні правові питання та новації у законодавстві. До Вашої уваги вийшов черговий електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети „Правовий вісник‘‘.

30 червня 2020 року

28 червня 2020 року на міському стадіоні „Ювілейний“ відбулось  відкриття Чемпіонату Полтавської області з футболу по І групі.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав учасників та побажав гарної гри та перемоги. 

Команда ФК Пирятин приймала лідера Чемпіонату ФК  „Харчовик“ (Заводське) і здобула переконливу перемогу 3:2. Голи за пирятинців забивали: Богдан Кошовий, Святослав Новосилецький та Євген Медяник.

30 червня 2020 року

Географія поширення інфекції: Кременчук – 118, Полтава – 57 (2 нові випадки), Кременчуцький район – 33, Кобеляцький район – 17, Горішні Плавні – 15, Полтавський і Миргородський райони – по 14, Зіньківський район – 10, Глобинський і Карлівський райони – по 5, Лубни – 5, Оржицький, Чутівський райони – по 4, Пирятинський, Лубенський і Козельщинський райони – по 3, Хорольський район – 2, Машівський і Котелевський райони – по 1.

30 червня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ повідомляє:

на території Пирятинського району зареєстровано 3 підтверджених випадки на COVID – 19, всі хворі одужали (мають по 2 негативні результати ПЛР). За поточний тиждень підтверджені випадки COVID -19 не реєструвались.              

 

30 червня 2020 року

26 червня відбулося перше пленарне засідання сімдесятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання, на якому розглянуто 53 питання порядку денного. На сесію було винесено більшу кількість питань, однак в ході роботи постійних комісій частину з них відклали для доопрацювання, уточнення і планували розглянути їх на спільному засіданні трьох комісій в день проведення пленарного засідання.

28 червня 2020 року

Працівники Культурно-громадського центру тиждень чаклували і готували три фотозони до Дня молоді. Кожен зміг відчути себе молодим, адже при їх підготовці основну увагу приділяли саме сучасним та затребуваним молоді течіям, тому дві фотозони імітують найпопулярніші у молоді соцмережі і одна - знімок полароїд.

 

28 червня 2020 року

Сьогодні пирятинці відзначили День молоді. У парку Слави були встановлені яскраві фотозони, лунала музика. Організатори слідкували, аби люди не скупчувалися, виконуючи карантинні вимоги. Родзинкою свята стало нагородження переможців конкурсів. Зважаючи на обмеження у масових заходах, відділ культури і туризму розробив ряд дистанційних заходів, серед яких і конкурси.

28 червня 2020 року

З 6 по 26 червня тривав конкурс молодих модельєрів, який мав на меті розвиток креативного мислення, популяризацію прикладних професій та підвищення активності молоді в громаді. Такий конкурс у Пирятинській громаді проведено вперше. Відгукнулися 10 учасниць, проте взяли участь (виконали всі умови, передбачені Положенням про Конкурс) лише 5. Молоді дизайнерки презентували ескізи літнього жіночого вбрання та готовий виріб, виготовлений власноруч. Результати роботи оцінювало журі у складі якого було 3 фахівці-модельєри Оксана Згібнева, Наталія Заїка, Олена Дев'яніна, також заступник директора Пирятинської школи мистецтв Ірина Чабала, начальник відділу культури і туризму Олена Гуленко та голова журі заступник міського голови Ігор Шикеринець.

28 червня 2020 року

Шановні пирятинці!

1996 року Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, прийняла головний Закон України — Конституцію. Цей документ став реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

Конституція України увійшла в суспільне життя як оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

З нагоди свята щиро зичу всім впевненості та сили, міцного здоров’я та щастя, гідності та усвідомлення захищеності своїх прав.

 

Міський голова                                                                  Олексій Рябоконь

28 червня 2020 року

Шановна молодь Пирятинської міської ОТГ!

Сердечно вітаю вас з унікальним і неповторним святом молодості, краси, енергії та завзяття – Днем молоді! У житті немає пори прекраснішої, ніж молодість - це чудова пора кохання, романтики, свiтлих мрiй про майбутнє, перші самостійні рішення і досягнення.

Зараз ми живемо в епоху змін, реалізовуємо нові проєкти та програми і прагнемо зробити нашу громаду ще більш сучасною та привабливою. Інколи для досягнення ще кращого результату нам не вистачає єдності і згуртованості, саме тих якостей, які притаманні молоді і які дають можливість долати будь-які перешкоди.

Тож будьте сміливі, вірте в себе і у мрію! Вмійте відстоювати свої погляди і принципи! Допомагайте друзям, навчайтеся, працюйте і досягайте нових висот! 

28 червня 2020 року

27 червня у Пирятині відбувся велозаїзд, присвячений Дню молоді. О 9 годині ранку біля Культурно-громадського центру зібралась активна молодь, аби вирушити мандрувати рідними місцями. Ідея туристичного заїзду належить члену Молодіжної ради Андрієві Миленку, її з радістю підтримав відділ культури і туризму міської ради (зокрема закупили мінеральну воду й печиво для учасників). Андрій запропонував маршрут мандрівки Пирятин-Ївженки-Каплинці-Колодова (Харківці).

28 червня 2020 року

З 1 травня 2019 року вступив в дію Закон України «Про житлово-комунальні послуги», який був прийнятий в 2017 році, в 2019 році прийнята постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення».

 

27 червня 2020 року

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500 на період дії карантину прийом відвідувачів Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради розпочинається  о 10 годині.

Відвідування Центру без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок забороняється.

27 червня 2020 року

28 червня відзначаємо День молоді. Пирятинська публічна бібліотека підготувала онлайн-привітання за участю бібліотекаря першої категорії відділу обслуговування Алли Кабушки.

27 червня 2020 року

До уваги користувачів та читачів бібліотеки правова інформаційна онлайн - хвилинка з користувачем бібліотеки, активним учасником масових заходів, членом історико-краєзнавчого товариства – Олександром Вовком.

 

27 червня 2020 року

Розпочато поточний ремонт частини покрівлі будівлі будинку культури. В ході робіт буде проведено ремонт 400 м2 фальцевої покрівлі. Підрядну організацію для виконання робіт вибрано шляхом проведення електронного аукціону. Переможцем визнано підрядну організацію ПП ,,Удайбудпроект". Вартість ремонту складає 194203 грн.

26 червня 2020 року

Сьогодні, 26 червня, працівники ЦНАП, структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, публічної бібліотеки, громадські активісти  та представники сільських громад – партнерів  по ММС взяли участь в онлайн-конференції „Як працювати з інформуванням та залученням населення до створення та роботи ЦНАП?“ у рамках Програми „U-LEAD з Європою“, яку провела регіональний спеціаліст Марина Велітченко.

26 червня 2020 року

Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Центром дитячої та юнацької творчості, 26 червня, проведено родинний квест для сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю. Захід відбувається вже другий рік за ініціативи Юлії Плошко та фінансової підтримки Пирятинської міської ради.

26 червня 2020 року

Система безоплатної правової допомоги інформує: «Як уникнути трагедії на воді»

26 червня 2020 року

Сьогодні в Клубі громадського діалогу відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками закладів загальної середньої освіти та вчителями перших класів щодо підготовки їх закладів до нового навчального року.

26 червня 2020 року

Проведено:

7 засідань постійних комісій;

2 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 26 рішень.

Проведено День міської ради в Калиномостівському старостаті, виїзний прийом громадян та 3 особистих прийомів в ЦНАПі. 

 

26 червня 2020 року

Державна служба якості освіти України та її територіальні органи з метою з’ясування ситуації щодо забезпечення прозорості та інформаційної відкритості закладів освіти, протягом травня-червня 2020 року проведено вивчення вебсайтів закладів загальної середньої освіти на відповідність статті 30 Закону України „Про освіту“.

25 червня 2020 року

25 червня фахівці управління економіки виконкому міської ради взяли участь  у вебінарі платформи „Сільський розвиток“ Асоціації ОТГ на тему „Фермери і ОТГ“. Основним спікером засідання був відомий експерт з питань місцевого економічного розвитку Роман Корінець. Мова йшла про широкий перелік інструментів, спрямованих на підтримку і розвиток сільськогосподарського виробництва, зокрема, такої перспективної форми господарювання як фермерство.

25 червня 2020 року

25 червня адміністративною комісією при виконкомі Пирятинської міської ради було розглянуто 2 протоколи про адміністративні правопорушення, а саме за вчинення правопорушень передбачених ст. 152,154 КУпАП „Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів“, „Порушення правил тримання собак і котів“.

25 червня 2020 року

Сьогодні був особливий день для випускників 11-их класів з Пирятинського, Гребінківського, Лохвицького та Чорнухинського районів. Вперше, в карантинних умовах, без пробного ЗНО діти складали зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Готувалися самотужки, адже останні місяці навчального року навчалися дистанційно.

25 червня 2020 року

25 червня  відбулася оперативно – розпорядча нарада у заступника міського голови Людмили Безушко з питання практичного впровадження Порядку розроблення, затвердження, фінансування програм  Пирятинської міської ради, моніторингу і звітності про їх виконання та включення до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі – Порядок), затвердженого рішенням міської ради від 28.05.2020 №237.

25 червня 2020 року

На розгляд чергового засідання виконавчого комітету міської ради виносилося 14 питань порядку денного. Окрім звітів директорів шкіл одним із планових питань було питання про організацію літнього оздоровлення дітей Пирятинської ОТГ. Сергій Зуєв, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради проінформував, що у зв’язку із запобіжними карантинними заходами, цьогоріч оздоровча кампанія не відбудеться в тому обсязі, як планувалося. 

25 червня 2020 року

24 червня на засіданні виконкому міської ради директори шкіл Пирятинської ОТГ прозвітували про діяльність закладів 2019-2020 навчального року. Заплановані завдання на навчальний рік здійснено, а у зв’язку з карантином освоєно дистанційну форму навчання. Останні місяці здійснювався онлайн й виховний процес учнів.

25 червня 2020 року

Комунальне підприємство „Пирятинський міський водоканал‘‘ проводить ремонтні роботи по вул. Лесі Українки. Здійснюють замі старого водогону на нову мережу водопостачання, протяжністю 400м. Такі роботи здійснено для покращення якості води та запобіганню поривів.

25 червня 2020 року

Згідно статті 23 Кодексу законів про працю України трудовий договір може бути:

1) безстроковим, що укладається на невизначений строк;

2) на визначений строк, встановлений за погодженням сторін;

3) таким, що укладається на час виконання певної роботи.

 

25 червня 2020 року

8 липня в Україні відзначається День родини. Сім’я дуже важлива в житті кожної людини. А виховання дитини в щасливій та дружній родині – це запорука її успішного майбутнього.

Напередодні такого важливого свята Пирятинський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Пирятинської міської об'єднаної територіальної громади, оголошує конкурс на найкраще родинне фото!

Умови конкурсу:

24 червня 2020 року

23 червня міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у засіданні постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, на якому розглянуто питання про внесення змін та доповнень до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік в частині придбання щебеню та грандвісіву для підсипання доріг. До обговорення були  запрошені і жителі громади, які проживають на вулицях, де є нагальна потреба провести відповідні роботи.

24 червня 2020 року

У рамках підготовки до пленарного засідання сесії вчора, 23 червня, працювала постійна комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Було розглянуто дев’ятнадцять питань порядку денного.

24 червня 2020 року

У рамках підготовки до чергової сесії міської ради 23 червня відбулося друге засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії було винесено три питання.

24 червня 2020 року

23 червня на засіданні комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи розглядалося питання, що наразі найбільше турбує жителів будинку №155А по вул.Європейська. Воно стосувалося внесення змін до Програми утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

24 червня 2020 року

23 червня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Члени комісії розглянули проєкти рішень, що виносяться на чергову сесію міської ради.

24 червня 2020 року

Пирятинська міська рада продовжує покращення благоустрою міста. Днями розпочато роботи з облаштування березової алеї по вул.Січових Стрільців. Готується основа тротуару  під мощення фігурними елементами.

24 червня 2020 року

З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти та вчасного і успішного проведення корекційної роботи в літній період у закладах ЗДО стає можливим відповідно до листа „Щодо надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами закладами освіти в літній період“.

 

24 червня 2020 року

З 1 по 31 липня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу „Вікі любить Землю“, присвяченого пам’яткам природи України. Переможці та найактивніші учасники отримають цінні призи, а найкращі конкурсні фото природи України будуть змагатися на міжнародному рівні.

 

24 червня 2020 року

Нам всім потрібно свідомо ставитися до рекомендацій МОЗ та дотримуватися простих правил гігієни, які не дозволять поширенню інфекції на території громади! Тож одягайте маски у громадських місцях, уникайте скупчення людей та контактів з ними, частіше мийте руки та користуйтеся антисептиком! Провітрюйте приміщення та проводьте їх дезінфекцію.

24 червня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 940 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

24 червня (станом на 9:00) в Україні

39 014 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1051 летальний, 17 409 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 940 нових випадків. Загалом проведено 594 602 тестування методом ПЛР.

23 червня 2020 року

21 червня відбулась гра Чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд І ліги. Команда ФК Пирятин грала на виїзді з  командою  „Сенча‘‘ Сенча  Лохвицького району, рахунок зустрічі 1:1. Гол за Пирятинців забив Ігор Кривенко.

23 червня 2020 року

Дійсно ми сильніші разом, адже долати негаразди спільними зусиллями набагато легше. Це доводить багаторічна співпраця з  міжнародними колегами. Завдяки  підтримці „U-LEAD з Європою“, сьогодні отримали чергову гуманітарну допомогу від #Caritas_Ukraine та #Прямуємо_разом під гаслом: „Сильніші разом“.

23 червня 2020 року

23 червня відзначають День державної служби. З цього приводу у великому залі адмінбудинку відбулося нагородження почесними грамотами кращих держслужбовців та вітальні виступи очільників міста та району.

Міський голова Олексій Рябоконь висловив слова вдячності за партнерство та співучасть у змінах та напрацюваннях, за спільну успішну їх реалізацію.

23 червня 2020 року

ПрАТ„Електромотор“ виробляє доїльні установки „Доярочка“, практичні для особистих селянських господарств, сімейних ферм та фермерських господарств. ринагідно нагадуємо, що Програмою розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками до 2020 року передбачено відшкодування 50% вартості доїльного обладнання та обладнання для переробки, зберігання молока, обладнання для заготівлі та переробки кормів, 

23 червня 2020 року

Міський голова Олексій Рябоконь 22 червня ініціював зустріч із суб’єктами господарювання – орендовинаймачами торгових павільйонів ПП Бугайова на трасі Київ – Харків  - Довжанський. Причиною зустрічі слугували результати перевірки Пирятинського відділення головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Виявлено, що із 18 осіб, які винаймають торговельні павільйони у ПП Бугайова для здійснення торгівлі харчовими продуктами, зареєстровані у Державній фіксальній службі лише троє.

23 червня 2020 року

Шановні працівники державних закладів і установ!

   Сердечно вітаю вас з професійним святом - Днем державного службовця!

   Нехай ваш професіоналізм, старанність, розуміння, великий практичний досвід служать на користь людям та сприяють впровадженню децентралізації. Нехай ваші добрі справи покращують соціально-економічний та культурний розвиток Пирятинської громади.

22 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради проводить дослідження із вивчення потреб молоді Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Результати опитування допоможуть нам дізнатися ключові проблеми молодого населення та дасть змогу вирішувати поставлені труднощі у розвитку громади. 

22 червня 2020 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

Рішенням комісії продовжено карантин та протиепідемічні заходи до 31 липня. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500, на період карантину, запроваджено новий режим роботи центру надання адміністративних послуг, органів соціального захисту населення, Пенсійного фонду. Відзавтра  ці установи свою роботу розпочинатимуть о 10 годині.

22 червня 2020 року

ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ повідомляє про намір встановити  уточненний скоригований  розмір внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та їх розподіл між споживачами ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ окремо по кожній будівлі в м. Пирятин.

22 червня 2020 року

Відбувся оркомітет з проведення Дня молоді в Пирятині. Враховуючи карантинні обмеження, концерти та інші масові заходи проводитися не будуть. Серед пропозицій відділу культури і туризму спільно із Молодіжною радою був цікавий новий для Пирятинської ОТГ захід – краєзнавчий квест з фізичними та інтелектуальними завданнями. Він передбачав участь двох команд по 10 осіб. Проте вирішено перенести його проведення до Дня незалежності.

22 червня 2020 року

Для осіб та дітей з інвалідністю в нашому місті розпочато роботу із надання послуги „Соціальне таксі“.

Соціальна послуга ,,Соціальне таксі“ є одним із видів соціальних послуг, які надаються Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району.

22 червня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь разом із секретарем міської ради Тетяною Чайкою, заступниками: Ігорем Шикеринцем та Людмилою Безушко, керуючим справами виконкому міської ради Ларисою Кочур та спеціалістами відділу культури міської ради поклали квіти до Меморіалу Слави та схилили голови у хвилині мовчання. Вшанувати пам’ять жертв війни сьогодні зібралися всі небайдужі жителі Пирятинської міської ОТГ. 

22 червня 2020 року

Пирятинська публічна бібліотека спільно з Валентиною Димовою, Василем Миленком та ансамблем "Чураївна"  Пирятинського районного територіального центру згадали трагічні, але героїчні  часи, про які чули від бабусь, дідусів та своїх батьків.

22 червня 2020 року
  • Що потрібно взяти з собою на тестування?
  • За якими показниками здоров’я допускатимуть на ЗНО?
  • Яких правил дотримуватись, щоб тестування пройшло в безпечних для здоров’я умовах?

Про це та інше – у відео для учасників ЗНО від Міністерства освіти і науки України.

https://www.youtube.com/watch?v=6xrPWGm91kw

 

22 червня 2020 року

Після послаблення карантинних обмежень міська комісія з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення повернулася до рейдових обстежень суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території нашої громади. Обстежено 24 суб’єкти господарювання на предмет використання незадекларованої праці.

22 червня 2020 року

Законодавство України дає можливість працівникові самостійно розпорядитися своїми невикористаними відпустками при звільненні. Працівник може вимагати надати йому невикористану щорічну (додаткову та/або основну) оплачувану відпустку, а після цього звільнити його. Тоді датою звільнення буде вважатися останній день відпустки, обчисленої сумарно (тобто обох її видів).  І навіть якщо людина працювала за строковим договором і час відпустки перевищить термін його дії, все одно зберігається можливість реалізувати таке право. Трудовий договір у такому випадку триває до закінчення відпустки.

22 червня 2020 року

Шановні ветерани, учасники бойових дій у Другій світовій війні, дорогі пирятинці!

Щороку 22 червня вшановуємо світлу пам’ять  мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

21 червня 2020 року

Шановні лікарі, медичні сестри, лаборанти, санітари, ветерани медичної галузі сердечно вітаю вас із професійним святом - Днем медичного працівника!

   Ви охороняєте наше здоров’я, лікуєте, допомагаєте з’явитися на світ новому життю, проводите профілактику захворювань. Ваш робочий день насичений спілкуванням з людьми, адже вони часто приходять не тільки за лікарською допомогою, а й за розумінням і співчуттям.

   Низький уклін Вам за вірність благородному покликанню і обов’язку. Ваша професія не знає свят і вихідних, вимагає великого терпіння, мужності і разом з тим милосердя.

21 червня 2020 року

Сьогодні, 21 червня, в Україні відзначають День батька. 8 травня 2019 року, Кабінет міністрів затвердив указ президента про призначення загальнонаціонального Дня батька. День батька тепер відзначається щорічно у третю неділю червня.

20 червня 2020 року

19 червня в клубі громадського діалогу відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з Головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення нашою землячкою Ольгою Герасим’юк. У зустрічі також взяли участь заступник міського голови Максим Варава, працівники міської ради, краєзнавчого музею та підприємець, що зараз облаштовує автобусну зупинку по вул. Соборна.

20 червня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України” інформує:

на території Пирятинського району зареєстровано 3 підтверджених випадки на COVID – 19, всі хворі одужали (мають по 2 негативні результати ПЛР)За поточний тиждень підтверджені випадки COVID -19 не реєструвались.   

20 червня 2020 року

Міський голова Олексій Рябоконь провів нараду з директорами закладів загальної середньої освіти про підготовку та організований початок 2020/2021 навчального року. На початку зібрання Олексій Рябоконь привітав медичних працівників закладів освіти з професійним святом.

За сумлінну працю, зразкове виконання  професійних обов’язків, чергування  на КПП на території Пирятинського  району під час пандемії COVID – 19  та з нагоди Дня медичного працівника Людмилу Лепеху, Аллу Митропан, Олександра Іванова нагороджено грамотами міської ради та вручено пам’ятні подарунки.

20 червня 2020 року

19 червня міський голова Олексій Рябоконь зустрівся з мешканцями ОСББ „Буровик-2016‘‘. В зустрічі також взяли участь керівники комунальних підприємств „Пирятинський міський водоканал‘‘ та „Каштан‘‘, фахівці виконкому міської ради.

20 червня 2020 року

Сказ — ще одне проблематичне для області та країни питання, адже випадки цього захворювання продовжують реєструватись серед тварин та залишаються небезпечними для людини. Найбільше випадків захворювання виявлено у собак (35 %). Приблизно однакову частку становлять випадки сказу серед лисиць та котів (24 та 21 % відповідно).  

 

20 червня 2020 року

18 червня відбулася робоча нарада з питання виявленого під асфальтом мощення із старовинної цегли, яку датують другою половиною ХІХ століття. Провела нараду начальник відділу культури і туризму міської ради Олена Гуленко.

19 червня 2020 року

Пункти тестування Пирятина готові до проведення ЗНО в безпечних умовах та відповідно до рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України.

 

19 червня 2020 року

Дуже часто, коли мова йде про відпустку або вихідні, багато хто планує відпочинок за межами області або за кордоном. Але коронавірус дав можливість озирнутися навкруги й зрозуміти, наскільки унікальні, наповнені історією, мальовничі місця є поряд з нами – на Полтавщині.

19 червня 2020 року

У третю неділю червня відзначається День медичного працівника. Тож, 19 червня працівників первинної ланки медицини КП „Пирятинський ЦПМСД‘‘ вітали в актовій  залі поліклінічного відділення. 

19 червня 2020 року

18 червня постійна комісія міської ради  з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг розглянула 13 питань, що виносяться на розгляд чергової сесії.

 

19 червня 2020 року

Професія медичного працівника вкрай важка та потребує відданості справі та відповідальності, особливо це стосується медиків екстреної служби. Вони щодня поспішають до тих, хто потребує невідкладної допомоги, рятуючи життя. Тож напередодні Дня медичного працівника отримали вітання від міського голови. 

19 червня 2020 року

19 червня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя за участі спеціалістів міської ради та керівників комунальних підприємств: „Каштан“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди, Пирятинський міський водоканал відбулася нарада щодо запровадження заходів для забезпечення відповідної господарської діяльності підприємств з метою надання якісних послуг, взаємозв’язку між споживачем та надавачем послуг.

19 червня 2020 року

Онікієнко Ростислав (14років) потребує Вашої підтримки на проведення декількох операцій та лікування (орієнтовно 400 тис. грн.)  

Коштів, на жаль, в родині не вистачає, тому рідні та друзі просять усіх небайдужих допомогти.

ДІАГНОЗ: екзостознадизхондроплазія, множинні екзостози верхньої та нижньої кінцівки, вкорочення та вальгусна деформація правої нижньої кінцівки, вкорочення правого передпліччя.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ПЕРЕРАХУВАННЯ ДОПОМОГИ:

карт. рах. 4390 2306 3114 2505

Ірина Мудренко/Квадратова

 в Агріколь банку

тел.095 025 95 35

Сім’я буде вдячна за будь-яку, навіть маленьку допомогу!

18 червня 2020 року

17 червня до Пирятинської ОТГ завітали гості з м. Дніпрорудне Запорізької області – міський голова Юрій Коробов та секретар міської ради Лариса Решетняк. Робоча зустріч відбулася у Центрі надання адміністративних послуг виконкому міської ради за участю міського голови Олексія Рябоконя, керуючої справами виконкому міської ради Лариси Кочур та керівників структурних підрозділів.  Оскільки місто Дніпрорудне ще  не є об’єднаною громадою, то керівництву Дніпрорудненської міської ради було важливо дізнатися про досвід Пирятинської громади та її функціонування після об’єднання 

18 червня 2020 року

Фахівці управління економіки виконкому міської ради взяли участь у чотирьох онлайн-консультаціях з питань планування місцевого розвитку, які організовано ГО „Інститут Громадського суспільства“.

Навчання проводив експерт зі стратегічного планування Маркіян Дацишин. На цей раз мова йшла про побудову ефективної стратегії розвитку громад, яка б найбільше розкривала потенціал територій. Пан Маркіян наголосив, що стратегія це не документ, а процес спільного творення власного майбутнього.

18 червня 2020 року

17 червня в селищі Диканька відбувся семінар „Екобус для громад Полтавщини“. У заході взяли участь начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій Євгеній Крагель та головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю Руслан Биков.

18 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської рали повідомляє, що учнів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільнено від державної підсумкової атестації, водночас вони мають право пройти її за власним бажанням. Відповідний закон сьогодні ухвалила Верховна Рада України.

18 червня 2020 року

Сьогодні до вашої уваги твори письменників сучасної України. Мирослав Дочинець – відомий український письменник із Закарпаття. Його роман „Криничар‘‘, де в центрі цієї книги українська душа, що не заблукала в історії, не зломлена і не стомлена поразками як сама Україна, душа тонка, мудра, що черпнула від землі і від неба, що оживляє і якісно міняє довколишній простір і людей.

18 червня 2020 року

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху в місті, сьогодні розпочато роботи по реалізації проєкту „Реконструкція світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Європейська-Абаканська в м.Пирятин Полтавської області“. Роботи по реконструкції цього об’єкту виконуватиме ТОВ „Кіровограддорсервіс“ та триватимуть протягом15 календарних днів. 

18 червня 2020 року

У спекотну погоду більшість мешканців намагається провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах. Купання та плавання – це хороший, корисний і активний відпочинок. Вода приносить багато задоволення людям дисциплінованим, обачним, але вона може завдати багато неприємностей людям, які не дотримуються правил безпечної поведінки на воді.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є:

18 червня 2020 року

Напередодні професійного свята відбулася апаратна нарада медичних працівників КП „Пирятинська ЦРЛ’’, де  зібралися очільники міста та району. З нагоди свята згадали тих, хто віддавши медичній справі кращі роки свого життя, пішли в інший світ. Вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.

18 червня 2020 року

17 червня у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося розширене засідання комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. У засіданні взяли участь голови постійних комісій та депутати міської ради, представники районної державної адміністрації, НПП „Пирятинський‘‘, ДП „Пирятинське лісове господарство“, КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“.

18 червня 2020 року

На засіданні Уряду, 17 червня 2020 року, прийнято важливі рішення спрямовані на посилення соціального захисту медичних працівників.

Постановою визначено виплати медичним працівникам у разі встановлення інвалідності або смерті внаслідок коронавірусної інфекції:

18 червня 2020 року

Договір оренди землі оформлюється письмово і в подальшому потребує державної реєстрації. Важливо, що, окрім державної реєстрації договору, останній має містити усі погоджені сторонами істотні умови, щоб не виникло в подальшому ситуації, коли тривалий час земельна ділянка перебуває у користуванні, а тільки діло дійде до сплати орендної плати – користувач заявить про недійсність такого договору.

18 червня 2020 року

Від початку карантину в Полтавській області зафіксували 287 випадків захворювання. За минулу добу зафіксували 6 нових випадків інфікування COVID-19. Одужали 260 жителів області, продовжують хворіти 14 людей.

 

18 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що через неможливість проведення пробного ЗНО у закладах освіти, 17 червня Уряд затвердив Порядок повернення коштів усім учасникам тестування в сумі 52 млн 450 тис. грн. Фінансування буде здійснюватися за рахунок Фонду боротьби з COVID-19.

 

18 червня 2020 року

Сьогодні, 18 квітня, Україна поставила черговий антирекорд за весь час епідемії. За даними РНБО, за минулу добу  в Україні – 829 інфікованих коронавірусом.

17 червня 2020 року

За ініціативи міського голови відбулася зустріч з представниками Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області щодо реагування на ситуацію, яка днями виникла біля  міського фонтану та представниками НПП „Пирятинський‘‘ щодо знищення регіональнорідкісних рослин, які ідентифікують чистоту річки Удай. 

17 червня 2020 року

День медичного працівника - свято, яке не можна пропустити, не зважаючи на карантинні обмеження. Адже сьогодні, як ніколи, важливо відзначити тих, хто стоїть на сторожі нашого життя та здоров'я. Тож працівники культури Пирятинської ОТГ спільно із телеканалом „Пирятин‘‘ 16 червня записали святковий концерт. Подивитися вітання можна буде в ефірі телеканалу 21 червня о 21:30 або ж на його сторінці Телеканал "Пирятин"

17 червня 2020 року

Пирятинська публічна бібліотека постійно проводить акцію «Подаруй бібліотеці книгу». До Міжнародного дня дарування книг найбільша кількість літератури надійшла від сім’ї Артюхових. 

17 червня 2020 року

Сьогодні розпочато підготовку до сесії -  проведено комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Комісія винесла на розгляд сесії питання про затвердження розпоряджень міського голови та рішень виконавчого комітету міської ради, прийнятих в міжсесійний період. Загалом члени комісії опрацювали 2 питання. 

17 червня 2020 року

Майданчики з контейнерами під тверді побутові відходи все більше з’являються на вулицях міста.  Це передбачено  Програмою покращення благоустрою Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. Також реагуючи на звернення громадян щодо облаштування таких майданчиків днями по вул.Зоряна,2 заасфальтовано майданчик для сміттєвих баків та огороджено його бетонним парканом.

17 червня 2020 року

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я щодо подовження адаптивного карантину до 31 липня 2020 року.

Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 17 червня.

 

17 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що учасник пробного ЗНО-2020 зможе отримати результати за виконання всіх запропонованих нами тестів. Тобто, якщо Ви зареєструвалися для проходження української мови і літератури, а також математики, тепер Ви зможете пройти тестування з фізики, хімії, географії та будь-якого іншого навчального предмета, а потім і дізнатися свої результати.

За матеріалами сайту https://testportal.gov.ua/

17 червня 2020 року

НСЗУ разом з USAID Ukraine розширює інформування щодо COVID-19. Дають роз’яснення та рекомендації щодо повернення малюків до дитсадків.

Якщо є можливість залишити дитину вдома, краще так і зробити, адже вірус нікуди не подівся. 

17 червня 2020 року

Станом на 9:00 17 червня 2020 року в Україні — 33 234 людини інфіковані коронавірусом.

Плюс 758 нових випадків за добу.

Померли 953 людини (+31 підтверджена смерть за добу).

Одужали 14 943 (+415).

17 червня 2020 року
 За минулу добу в області виявлено два нові випадки захворювання на коронавірус. Зафіксовані вони в Полтаві. Загалом одужали вже 259 жителів регіону. Подовжують лікування 9 людей. Від початку карантину на Полтавщині зафіксували 281 випадок захворювання.
17 червня 2020 року

У зв'язку зі зміною керівника закладу, у Калиновомостівському сільському будинку культури працювала комісія з інвентаризації та прийому-передачі матеріальних цінностей у складі 6 осіб на чолі з заступником міського голови Ігорем Шикеринцем. Директор закладу Євгенія Гурова відзвітувалася щодо наявності та належного стану майна, яке зареєстроване у будинку культури. 

16 червня 2020 року

Сьогодні, 16 червня в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося перше засідання конкурсних комісій з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств „Каштан“ та  „Готель „Пирятин“. До участі у конкурсі допускають кандидатури, які у визначені терміни подали відповідні пакети документів.

16 червня 2020 року

Насамперед потрібно дізнатися, чи відкрито виконавче провадження відносно вас як боржника. Це можна зробити за допомогою:

Єдиного реєстру боржників;

Автоматизованоії системи виконавчого провадження;

Вебпорталу „Онлайн будинок юстиції‘‘, здійснивши авторизацію за допомогою електронного цифрового підпису.

16 червня 2020 року

Після послаблення карантину багато, хто забув про те, що обмеження все ще діють. Про це свідчить невтішна статистика нових випадків захворювання на COVID-19. Це не просто цифри, це людські життя, які опинилися під загрозою.

16 червня 2020 року

Латаття прийшло до нас із сивої давнини, овіяне легендами, оспіване в народних піснях.

Цю водяну рослину можна зустріти в заплавах річок північно-західної частини Полтавщини, воно утворює угруповання в затоках, старицях, на болотах. Латаття зникає, не витримуючи „конкуренції‘‘ з боку водяного різака алоєвидного, що утворює часто непрохідні колючі зарості.

16 червня 2020 року

З метою участі у шведській Програмі муніципального партнерства, яка надає можливість налагодження співробітництва між органами місцевого самоврядування Швеції та України, проведено робочу нараду у міського голови Олексія Рябоконя.

16 червня 2020 року

16 червня підписанти Ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“ в Україні  взяли участь у вебінарі з інструктажу та тестового заповнення анкет для визначення впливу карантину COVID-19 на економіку територіальних громад.

16 червня 2020 року

МОЗ повідомляє:

За даними ЦГЗ, на 16 червня (станом на 9:00) в Україні 32 476 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 912 летальних, 14 528 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 666 нових випадків. Загалом проведено 507 251 тестування методом ПЛР.

16 червня 2020 року

13 червня у Пирятині на спортивному майданчику Пирятинського ліцею  відбулись зональні змагання з міні-футболу серед ветеранів 40 років і старші Полтавської обласної організації ТОГО „ВФСТ „Колос“.

У змаганнях взяли участь команди ФК Пирятин 40р.+, команда „Сула“ Засулля та „Ветеран“ Хорол. І місце і право участі у фіналі 27 червня 2020 року виборола команда ФК Пирятин перемігши команди: „Сула“ Засулля 3:2 та „Ветеран“ Хорол 6:3. 

15 червня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь здійснював особистий прийом громадян. У зв’язку із введенням запобіжних заходів щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції особистий прийом Олексій Петрович здійснює щопонеділка дистанційно.

15 червня 2020 року

Пирятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє:

В раках співпраці Полтавського університету економіки і торгівлі з Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Суми  17 червня 2020 року відбудеться практичний семінар „Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчової промисловості‘‘.

15 червня 2020 року

12 червня розпочав функціонування рятувальний пост на острові Масальський, до роботи приступили 3 матроси-рятувальники, все необхідне обладнання та медичні засоби для порятунку людей наявні. Сьогодні 15 червня провідний фахівець Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Василь Яремич провів первинний інструктаж порятунку людей на водних об’єктах.

15 червня 2020 року

Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей, або ще цю подію називають – Днем захисту літніх людей.

15 червня 2020 року

12 червня у Клубі громадського діалогу Пирятинського культурно-громадського центру відбулося засідання робочої групи з моніторингу реалізації Стратегії розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2017-2020 роки. Наявність цього концептуального документа дала можливість сконцентрувати організаційні, фінансові та  кадрові ресурси для вирішення найактуальніших проблем, які стояли перед громадою під час її створення 2015 року.

15 червня 2020 року

За даними ЦГЗ, на 15 червня (станом на 9:00) в Україні 31 810 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 901 летальний, 14 253 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 656 нових випадків. Загалом проведено 497 284 тестування методом ПЛР.     

15 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що сьогодні15 червня, на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 розпочали роботу пункти видачі матеріалів пробного ЗНО з української мови та літератури. Видача матеріалів учасникам пробного тестування відбуватиметься з 9.00 до 12.00 з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту.

 

14 червня 2020 року

Щоб завоювати спортивну нагороду, потрібно докласти чимало зусиль, важко працювати, бути наполегливим. І нехай до олімпійських рекордів ще далеко, але у кожного є своя олімпійська висота, своя олімпійська сходинка. І головне – вірити у свої сили, мати велике бажання досягти успіху.

У чудовий літній вечір на стадіоні „Ювілейний“  відбулося свято „Спортивний зорепад-2020“. Зібралися тренери та вихованці ДЮСШ щоб відзначити саме тих, хто вже незабаром піде на зустріч дорослому життю та новим відкриттям. 12 червня 20 випускників дитячо-юнацької спортивної школи отримали свідоцтва про закінчення школи та пам’ятні медалі.

14 червня 2020 року

Пирятин – старовинне місто, що вже з 1592 року має Магдебурзьке право та власний герб. Місто, яке кілька разів спалювали, але воно відроджувалося і ставало ще більшим. З 1781 року - центр великого повіту, куди входила сучасна Гребінківщина, Яготин, Линовиця. Місто, де розвивалася промисловість, були великі ярмарки, місто, якому є про що розповісти. І сьогодні, після багатьох десятиліть радянського примусового забуття, Пирятин хоче говорити. Хоче розповісти, яким він був, якими були його люди. Згадати хоча б ті уривки та фрагменти, які не вдалося стерти залякуваннями та репресіями.

13 червня 2020 року

Шановні учасники пробного ЗНО з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів, а також наші колеги – працівники пунктів тестування!

 На сайті Кабінету міністрів України з’явилася новина про внесення змін до Постанови Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 р. № 480, підпунктом 1 пункту 4 якої фактично було заборонено проводити пробне ЗНО в закладах освіти 15 червня.

13 червня 2020 року

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови №392 „Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів, якою встановлено карантин з 22 травня до 22 червня 2020 року“.

Зміни до постанови Кабінету Міністрів внесені 12 червня і оприлюднені на сайті Урядового порталу.

13 червня 2020 року

12 червня відбувся марафон проєкту GIZ «Реформа управління на сході України», тривалістю у 10 років. Хто був частиною цієї довгої та захопливої подорожі зустрілися знову на онлайн-фініші. В цьому заході було три знімальні майданчики, які працювали в прямому ефірі: Київ, Лисичанськ і Пирятин.

13 червня 2020 року

З метою створення конкурентного середовища серед підприємців Пирятинської ОТГ, надання їм можливості для розвитку власного бізнесу і особистого потенціалу, а з іншого боку - для створення зручних комфортних умов для жителів  та гостей Пирятина, особливо тих, хто користується громадським транспортом, на одному із засідань виконкому, міський голова Олексій Рябоконь запропонував надавати на конкурсних засадах бізнесу місця для будівництва зупинкових комплексів та тимчасових споруд в місті.

12 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради інформує, що у понеділок, 15 червня, на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 відбудеться пробне ЗНО з української мови та літератури. До проведення пробного ЗНО з української мови та літератури буде залучено більше 56 педагогічних працівників закладів освіти Пирятинської ОТГ. Пробне ЗНО для понад 300 учасників з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів пройде з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту.

Тестування розпочнеться об 11:00, допуск до пунктів проведення пробного ЗНО триватиме з 10:15 до 10:50.

12 червня 2020 року

До Дня Молоді 28 червня відділ культури і туризму оголошує фотоконкурс із такою назвою. Фотороботи, сповнені щасливими моментами, радісними подіями, життєствердними пейзажами та позитивними настроями подавати до 12:00 26.06.2020 на електронну адресу pir.kultura_mr@ukr.net.

12 червня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України” повідомляє:

На території Пирятинського району зареєстровано 3 підтверджених випадки на COVID – 19( 2- м. Пирятин, 1 – с. Березова Рудка), 2 хворих одужали, 1 особа знаходиться на самоізоляції. 

12 червня 2020 року

Цьогоріч пандемія коронавірусної інфекції внесла корективи у проведення як зовнішнього незалежного оцінювання, так і пробного ЗНО: не тільки змістилися терміни проведення, а й додалися певні правила, дотримання яких спрямоване на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

З метою створення безпечних умов на пунктах тестування,  11 червня було проведено нараду з питань створення безпечних умов на пунктах проведення як основного, так і пробного ЗНО 

12 червня 2020 року

Вже вкотре обговорюється питання встановлення пам’ятного знаку для вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин. Члени архітектурно-містобудівної ради, засідання якої відбулося 11 червня, зваживши всі нюанси цього питання, дійшли висновку рекомендувати виконавчому комітету замовляти виготовлення робочого проєкту по об’єкту „Облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин“. 

12 червня 2020 року

З метою недопущення пожеж в екосистемах та загибелі людей на водоймах у місцях масового відпочинку громадян 11 червня співробітники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області здійснили рейдову перевірку в лісі та поблизу водойм.

Рятувальники нагадали громадянам про важливість дотримання правил безпеки у місцях масового відпочинку громадян на природі та поблизу водойм,

12 червня 2020 року

19 державної пожежно-рятувальної частини м. Пирятин (далі 19 ДПРЧ) набирає громадян,  які звільнилися з військової служби у запас та не досягли граничного віку (до 50 років), для комплектування резерву служби цивільного захисту на посади водіїв та пожежних – рятувальників (з подальшим їх зняття з військового обліку та постановкою на спецоблік в ДСНС України). 

12 червня 2020 року

11 червня в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулась робоча нарада працівників відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради з молоддю Пирятинщини. Основне питання – участь молоді в управлінні громадою, молодіжна рада та потреби молоді.

12 червня 2020 року

 Шановні жителі Пирятинської міської ОТГ та району!

З  22 по 26 червня 2020 року, у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за наступними адресами:  

12 червня 2020 року

МОЗ повідомляє: За даними ЦГЗ, на 12 червня (станом на 9:00) в Україні 29753 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 870 летальних, 13567 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 683 нові випадки. Загалом проведено 468 172 тестування методом ПЛР.   

12 червня 2020 року

У наш час, коли мають місце неодноразові порушення законодавства, кожен може опинитися в ролі порушника, потерпілого чи свідка, тому необхідно знати свої права та обов’язки.

Свідок – це фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, і яка викликана для давання показань (ч. 1 ст. 65 Кримінального процесуального кодексу (КПК) України).

 

12 червня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської міської ОТГ!

Закликаємо вас не ставитися легковажно до карантину, натомість дотримуватися всіх рекомендацій: використовувати маски, тримати соціальну дистанцію та частіше мити руки. 

Вірус нікуди не подівся, він продовжує вбивати. Тож, будьте відповідалними за власне здоров’я та здоров’я інших! Бережіть себе та близьких, і будьте здорові!

 

12 червня 2020 року

На черговому засіданні виконавчого комітету Пирятинської міської ради 11 червня розглянули 13 питань порядку денного. Підтримано проєкт рішення про проведення благоустрою та облаштування автомобільної парковки перед будівлею Центру дитячої та юнацької творчості. Заплановано витратити з бюджету міської ради 110 тис. грн. Реалізація цього проєкту сприятиме безпеці та зручності, адже відвідувачі ЦДЮТу зможуть паркувати автомобілі у визначеному місці і при цьому не заважати дорожньому руху вулицею Пушкіна.

11 червня 2020 року

Сьогодні в Центрі громадського діалогу відбулася нарада працівників культури Пирятинської ОТГ з начальником Держпродспоживслужби Шнітом Юрієм Георгійовичем. У ході обговорення були надані рекомендації керівникам та працівникам закладів культури щодо впровадження безпечної роботи з відвідувачами.

11 червня 2020 року

З 2014 року місто Пирятин є підписантом ініціативи Європейських міст „Угода мерів‘‘, а з 2018 року – „Угоди мерів-2030‘‘. Громадою прийнято План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Пирятинської міської ОТГ до 2030 року, де передбачено проведення різних заходів в рамках Днів енергії.

11 червня в приміщені Центру дитячої та юнацької творчості в рамках проведення Європейського тижня сталої енергії, під головуванням міського голови Олексія Рябоконя, відбувся звіт енергоменеджера громади Руслана Бикова.

11 червня 2020 року

Новою формою тимчасового влаштування дітей, які потрапили  у складні життєві обставини, є патронатні сім'ї. Таке нововведення, як патронат над дитиною, що тимчасово втратила можливість виховуватись у біологічній родині, започатковано в Україні на підставі постанови КМУ від 16.03.2017 року № 148 „Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя‘‘.

11 червня 2020 року

З метою належного утримання об’єктів комунальної власності, проведено поточний ремонт (асфальтування) відмостки та підходу до харчоблоку в ЗДО „Червона Шапочка“ по вул. Ярмаркова, 71 в м. Пирятин. Роботу виконав підрядник ФОП Демченко А.В.

Ремонт проведено загальною площею 90 кв. м. Вартість робіт становить 49,909 тис. грн.

 

11 червня 2020 року

Сьогодні, 11 червня, пункти тестування ЗНО Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 отримали від Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти відправлення із допоміжними матеріалами для безпечного проведення пробного ЗНО в умовах карантинних заходів у боротьбі з COVID-19. 

11 червня 2020 року

10 червня 2020 року проведено засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської ОТГ. Члени комісії розглянули клопотання трьох навчальних закладів щодо внесення змін до Положення про присудження стипендій.

11 червня 2020 року

Продовжуються ремонтні роботи з облаштування тротуарів вулицями міста. Днями відремонтовано покриття пішохідної частини вулиць Успенська, Зоряна та Пушкіна. Здійснено асфальтування більш проблемних ділянок тротуарів.

 

11 червня 2020 року

Завдяки активним підприємцям міста, які взяли участь у конкурсі виконавчого комітету Пирятинської міської ради щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд,  для жителів та гостей Пирятинської міської ОТГ створюються сучасні та комфортні умови перебування на вулицях міста.

11 червня 2020 року

Днями проведено поточний ремонт центральної вулиці та частини вулиці Європейська, біля пошти. Заасфальтовано - 2900 кв.м. Сьогодні, розпочато ремонтні роботи дорожнього покриття проїжджої части на майдані Незалежності.

 

11 червня 2020 року

З метою оцінки ділових та професійних якостей працівників, аналізу відповідності їх кваліфікації.  „Провести атестацію посадових осіб Пирятинської міської ради‘‘, - дав розпорядження міський голова Олексій Рябоконь.

11 червня 2020 року

Сьогодні, 11 червня,  країна поставила абсолютний антирекорд з кількості нових захворювань на COVID-19. За добу зафіксовано 689 випадків зараження коронавірусною інфекцією. Такої кількості захворювань не було навіть у найбільш пікові дні на початку епідемії.

11 червня 2020 року

Відбулося перше засідання робочої групи з опрацювання та підготовки до ІІ читання проєкту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі“ (реєстр. № 2679 від 26.12.2019), створеної при Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

11 червня 2020 року

Скоро День молоді. Калиновомостівський сільський будинок культури запрошує вас взяти участь у відео-шоу талантів „Таланти беZ меж‘‘.

Отож, якщо Ви талановита молода людина (в Україні це люди віком від 14 до 35 років включно), запрошуємо до участі в конкурсі.

11 червня 2020 року

Працівники комунального підприємства „Каштан‘‘ продовжують озеленювати місто: збільшено квітники вздовж тротуарних доріжок, на клумбах поновлено кущі хости, іриса, висіяно цинію, табак крилатий, красолю, чорнобривці.

Нанесено розмітку „Пішохідний перехід‘‘ на дорожнє покриття центральної вулиці Пирятина.

10 червня 2020 року

Пирятинська ОТГ почала системну роботу з вивчення туристичного потенціалу громади, накопичення знань та навиків щодо його розвитку, налагодження зв’язків із установами та організаціями, що працюють у цій сфері. 10 червня відбувся робочий ознайомчий візит представників Торгово-промислової палати України до нашої ОТГ. 

10 червня 2020 року

Ми вже звикли в Пирятині до використання нових форм роботи, в тому числі і наданні послуг в сучасному ЦНАПі, де загалом надається 182 послуги, впроваджено електронні послуги та документообіг, де можна оформити ID-картку і закордонний паспорт, субсидію чи поставити дитину на чергу в дитсадок, очікуємо на підключення нової послуги "Є-малятко". 

10 червня 2020 року

Учні Пирятинської школи мистецтв завершать навчальний рік не дистанційно. 10 червня робоча група у складі представників Пирятинської міської ради та Держпродспоживслужби перевірила готовність закладу до відновлення роботи. У ході роботи були надані рекомендації керівництву Школи мистецтв та вирішено допустити заклад до очної форми роботи. Учні будуть займатися індивідуально із викладачами за своїми профілями. Групові заняття планують проводити не більше, як по 5 осіб. 

10 червня 2020 року

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України та Головного державного санітарного лікаря України, пункти тестування мають бути забезпеченими антисептиками, дезінфікуючими засобами для прибирання, захисними масками.

Міністерство освіти і науки України спільно з НАК Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення ЗНО необхідними засобами захисту:

10 червня 2020 року

10 червня для відповідальних за пункти проведення пробного ЗНО та їх помічників Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти спільно з відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради проведено установчу нараду „Особливості проведення  пробного ЗНО-2020“. 

 

10 червня 2020 року

10 червня робоча група перевірила готовність 4 міських закладів дошкільної освіти до відновлення роботи з урахування протиепідемічних заходів, передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 20.05.2020 № 25. В результаті перевірки були надані висновки про готовності дитячих садків відновити свою роботу з 11 червня.

10 червня 2020 року

Благодатна українська земля подарувала нашому народові талановитого письменника, чуйного і доброзичливого, щирого порадника, справжнього патріота України - Олександра Андрійовича Грязнова.

10 червня 2020 року

Адміністратори Центру надання адміністративних послуг взяли участь в онлайн-вебінарі Міністерства цифрової трансформації України  та Офісу реформ адмінпослуг на тему: „Як робити менше, а досягати більше: поради для ефективної роботи“.

Спікер Володимир Кіров, сертифікований тренер, психолог, співзасновник ГО „Антитренінг“ поділився лайфхаками та методами ефективної роботи, якими користуються світові топ-менеджери.

 

10 червня 2020 року

Школа починається зі шкільного  подвір’я. Вона є осередком освіти та культури, її зовнішній вигляд повинен бути красивим та зручним не тільки всередині, а й зовні. У Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4  постійно здійснюються заходи щодо покращання матеріально-технічного стану приміщень та створення комфортних умов перебування для  учнів та вчителів.  Тривають роботи з облаштування території закладу: продовжується озеленення території, зокрема, створення тематичної клумби з використанням ландшафтного дизайну, висаджено нові рослини, встановлено садові декорації, шкільне озеро доповнили оригінальні плаваючі клумби.

10 червня 2020 року

У рамках реалізації Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сорок другої сесії сьомого скликання від 23.08.2018 року № 248 (зі змінами та доповненнями), виконавчий комітет Пирятинської міської ради ПОВТОРНО оголошує прийом документів на отримання роботодавцями компенсації на відшкодування вартості місячного стажування працівників.

10 червня 2020 року

У яких містах і районах були зафіксовані ці випадки: Кременчук – 112 (1 новий випадок), Полтава – 42, Кременчуцький район – 33, Миргородський район – 14, Горішні Плавні – 14, Кобеляцький район – 12, Зіньківський район – 10, Полтавський район – 7, Глобинський і Карлівський райони – по 5, Лубни – 4, Чутівський район – 4, Пирятинський район – 3 (1 новий випадок), Лубенський і Козельщинський райони – по 3, Оржицький район – 2, Машівський, Котелевський і Хорольський райони – по 1.

10 червня 2020 року

На засіданні Уряду, 3 червня 2020 року, схвалено проєкт Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі“. Цим законопроєктом пропонується запровадити можливість автоматичного призначення пенсії,

10 червня 2020 року

9 червня фахівцями Молодіжного центру „Lighthouse“ БО „Світло надії“ (м.Полтава) було здійснено візит до Пирятинської ОТГ. Фахівці Молодіжного центру спільно з активною молоддю міста Пирятин провели акцію з попередження соціально негативних явищ, під час якої інформували юних пирятинців про негативні наслідки ризикованої поведінки, важливість бережного ставлення до власного здоров’я та про цікаве та корисне дозвілля влітку.

 

10 червня 2020 року
     МОЗ повідомляє: В Україні зафіксовано 28381 випадок коронавірусної хвороби COVID-19
   За даними ЦГЗ, на 10 червня (станом на 9:00) в Україні 28381 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 833 летальних, 12769 пацієнтів одужало.  За добу зафіксовано 525 нових випадків.
10 червня 2020 року
      Отруєння грибами є найбільш важким харчовим отруєнням людини. З початку цього року в Україні зареєстрували отруєння дикорослими грибами 14 людей, з них четверо — діти.
9 червня 2020 року

Інформуємо, що Урядом прийнято зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №107 (у редакції від 20.05.2020 №395), якими визначено напрями та механізми надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

 

9 червня 2020 року

Поняття часткового безробіття не є новинкою українського законодавства. Надання допомоги по частковому безробіттю було запроваджено Законом України "Про зайнятість населення" ще в 2012 році для подолання наслідків фінансової кризи 2008-2010 років. Саме тоді держава запропонувала такий вид гарантії зайнятості працівникам і водночас – фінансову підтримку роботодавцям, щоб зберегти робочі місця і стабілізувати економіку країни.

9 червня 2020 року

За традицією фестиваль „Оранжевий м’яч‘‘ відбувається  у березні, але у зв’язку з впровадженням карантинних заходів був відкладений до їх послаблення. Тож, вчора, 8 червня оновлений баскетбольний майданчик із штучним покриттям на стадіоні „Ювілейний‘‘був ареною баскетбольних поєдинків. 

9 червня 2020 року

Протягом січня-травня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 69,7 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 43 тисячі мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 5,9 тисячі роботодавців надійшло 28,8 тисячі пропозицій роботи.

 

9 червня 2020 року

Сьогодні в рамках Проєкту "Підтримка об’єднаних територіальних громад у боротьбі з пандемією" та співпраці з Програмою за підтримки Міжнародного благодійного фонду "Карітас України" Пирятинська міська рада отримала благодійну допомогу - „скриньки здоров'я‘‘ із захисними засобами: масками, халатами, рукавицями, респіраторами, захисними окулярами, дезінфекторами для рук та поверхонь.

9 червня 2020 року

Від коронавірусної хвороби одужали 256 жителів області. За минулу добу на Полтавщині немає нових випадків захворювання на COVID-19.

Одужали вже 256 жителів області. Продовжують хворіти 5 людей. Від початку карантину в регіоні зафіксували 274 випадки захворювання.

9 червня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 27856 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, на 9 червня (станом на 9:00) в Україні 27856 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 810 летальних, 12412 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 394 нові випадки. Загалом проведено 437 444 тестування методом ПЛР.

9 червня 2020 року

Сьогодні, 9 червня відзначають Міжнародний день друзів. Це свято проходить на неофіційному рівні, однак це зовсім не применшує його значення. Мета свята - нагадати людям про важливість людської дружби.

9 червня 2020 року

Літо - прекрасний час для творчості! Отож, жителі громади від 18 до 35 років, запрошуємо до участі!

Конкурсант повинен подати ескіз літнього вбрання та вже виконану роботу (яку потім забере назад) на розгляд журі до 12:00 26.06.2020 року.
Для розіграшу приза глядацьких симпатій - необхідне відео дефіле у виконаному виробі. Присилайте на пошту pir.kultura_mr@ukr.net
Усіх учасників очікують чудові призи!

Бажаємо перемоги, наші творчі юні пирятинці!

За довідками звертатися за телефоном 0501361040.
ЩАСТИ!

 

9 червня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує:

на території Пирятинського району зареєстровано 2 підтверджених випадки на COVID – 19, хворі одужали. Зареєстровано 19 підозрілих випадків COVID -19

7 червня 2020 року

Шановні пирятинці!

Вітаю зі світлим православним святом – Трійцею. В Україні це свято ще називають Зеленою неділею. 

Мабуть, кожному з нас на все життя ще з дитинства запам’ятався запах свіжих зелених гілок та трав, якими з давніх-давен українці прикрашають свої оселі до свята Трійці. Ця традиція символізує відродження, оновлення людських душ Божою благодаттю та чеснотами. 

Бажаю зустріти цей величний і радісний день з теплом в душі, щирою вірою, світлими помислами та добрими справами.

Нехай Свята Трійця наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому, перемогу добра, справедливості та мир в Україні!

 

Міський голова                                              Олексій Рябоконь

7 червня 2020 року

6 червня міський голова Олексій Рябоконь зустрівся із мешканцями будинку 1 по вулиці Визволення та розповів переваги функціонування та створення ОСББ загалом.

6 червня 2020 року

6 червня в день Троїцької Батьківської суботи Пирятинська районна організація ветеранів Афганістану вшанувала пам’ять воїнів-інтернаціоналістів, загиблих учасників бойових дій в Афганістані. Учасники заходу здійснили покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, відвідали могили померлих побратимів, вшанували їх пам’ять та згадали кожного воїна-афганця.

6 червня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь привітав з 70 – річчям життєрадісну, добру та щиру жінку, Катерину Василівну  Паращієнко, квартальну  села Верхоярівка Калиновомостівського старостату

6 червня 2020 року

Шановні журналісти!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем журналіста. Це свято тих, хто обрав нелегку і дуже відповідальну справу – щоденно занурюватися у вир подій, дізнаватися про новини першими і оперативно інформувати про них пирятинців, при цьому, дотримуючись журналістської етики, створювати об’єктивну картину нашого сьогодення.

Хто, як не ми з вами, зацікавлені у впровадженні децентралізації, формуванні громадянського суспільства, забезпеченні ефективної комунікації з громадою та її поінформованості, а з боку влади – відкритості і прозорості. Розповсюдження об’єктивної та правдивої інформації, співпраця, взаєморозуміння та взаємоповага – надзвичайно важливі для кожного з нас.

Хочу побажати вам у цей день свободи та незалежності у професійній діяльності, хороших новин, високих рейтингів, нових сміливих проєктів, широкої аудиторії, творчих успіхів та сил для пошуку істини.

5 червня 2020 року

Відбулося позачергове виїзне засідання комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради. Зібрання відбулося у зв’язку з подією, яка виникла в багатоквартирному житловому будинку по  вул.Європейська, 155.

4 червня на даху п'ятиповерхової будівлі житлового будинку сталася надзвичайна подія, а саме: обвал плит перекриття покрівлі. 

5 червня 2020 року

    5 червня відбулася нарада щодо практичного впровадження Закону України „Про житлово-комунальні послуги“ в частині тарифоутворення та укладання нових договорів про надання комунальних послуг. У нараді взяли участь заступники міського голови Людмила Безушко, Максим Варава, спеціалісти управління економіки виконкому міської ради та керівники підприємств комунального господарства – виконавці комунальних послуг.                 

 

5 червня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської міської ОТГ та району!

З  15 по 18 червня 2020 року у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають за наступними адресами:         

5 червня 2020 року

Щороку 5 червня світова спільнота відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day). Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

 

5 червня 2020 року

Інформація про намір встановлення скоригованого розміру внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та їх розподіл між споживачами ОКВПТГ "Лубнитеплоенерго" окремо по кожній будівлі м.Пирятин

5 червня 2020 року
   МОЗ повідомляє:
   В Україні зафіксовано 25964 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.
   За даними ЦГЗ, на 5 червня (станом на 9:00) в Україні 25964 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 762 летальні, 11372 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 553 нові випадки. Загалом проведено 403 551 тестування методом ПЛР.
5 червня 2020 року

4 червня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату та опікунів на адресу опікунської ради.

 

5 червня 2020 року

Вчора на коронавірусну хворобу захворіло 588 українців, позавчора 483. Цифри невтішні. Багато хто нехтує правилами особистої безпеки, і тому маємо таку картину.

Ніхто з нас не хоче повторного спалаху коронавірусу і повернення жорстких правил карантину. Але для цього необхідно дотримуватися правил, які всі добре знають!

Будьте свідомими, не допускайте повторного спалаху!

Бережіть себе та близьких, і будьте здорові!

5 червня 2020 року

4 червня відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 8 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 16000 гривень.

 

4 червня 2020 року

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт дорожнього покриття з 02 червня 2020 року буде тимчасово перекрито рух транспорту по вулиці Соборна.

 

4 червня 2020 року

3 червня 2020 року за участі міського голови Олексія Рябоконя відбулася нарада щодо напрацювання методології оцінювання поточного стану реалізації Стратегії розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2017-2020 роки, адже моніторинг - це важливий інструмент для результативного управління процесами стратегічного планування.

4 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що сьогодні, 4 червня, на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року буде розміщено запрошення-перепустки, у яких зазначено адреси пунктів тестування і рекомендований проміжок часу, протягом якого учасники мають прибути до пунктів тестування і пройти процедуру допуску.

 

4 червня 2020 року

Проводиться виконання робіт по встановленню металевих конструкцій в підвальному приміщенні ЗДО „Сонечко“ по вул. Полтавська, 9 в м. Пирятин. А саме, змонтовано металеві сходи з поручнем та найближчим часом буде встановлено металевий стелаж з 4-ма полицями. 

4 червня 2020 року

Закінчився ремонт кабінету „Творча майстерня“ у Культурно-громадському центрі. Повністю оновлене приміщення, умеблювали новими шафами та письмовими столами, створили затишні і комфортні умови для молодого, творчого, амбітного і веселого колективу.

 

4 червня 2020 року

Сьогодні в Калиновомостівському старостаті відбувся день міської ради. Спеціалісти комунальних підприємств та міської ради оглянули об’єкти соціальної сфері.

Підсумкову нараду в старостаті провів міський голова Олексій Рябоконь. Обговорювали доручення, дані на попередній зустрічі. 

4 червня 2020 року

 Жінки Пирятинської міської ради вирішили підтримати важливу ініціативу міжнародної організації Every Woman Treaty – віртуальний марш та флешмоб #RedShoes. Приєдналися до віртуального маршу на підтримку жінок, які постраждали від насильства.

4 червня 2020 року

Ранок 4 червня. За минулу добу на Полтавщині немає нових випадків захворювання на коронавірус.

4 червня 2020 року

За даними ЦГЗ, на 4 червня (станом на 9:00) в Україні 25411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 747 летальних, 11042 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 588 нових випадків. Загалом проведено 392 316 тестувань методом ПЛР.

4 червня 2020 року

Шановні жителі Пирятинської міської ОТГ та району!

09 та 12 червня  у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів

4 червня 2020 року

5 червня Україна відзначатиме „День захисту навколишнього середовища‘‘ . Тому Калиновомостівська сільська бібліотека оголошує конкурс на найкращий малюнок "Зробимо Україну чистою".

3 червня 2020 року

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС Пирятинської міської ради на якому розглядалися питання послаблення карантинних заходів та про роботу мобільної групи для контролю за виконанням карантинних обмежувальних заходів на території Пирятинської ОТГ.

Прийнято рішення з 10 червня дозволити діяльність закладів харчування та закладів культури, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів.

3 червня 2020 року

Сьогодні здійснюються роботи з поточного ремонту асфальтобетонного покриття тротуару по вул. Європейська. Оновити його планують від магазину „Оленка“ до магазину „Ягідка“.

3 червня 2020 року

Сьогодні працівники КП „Каштан“ ліквідували стихійні сміттєзвалища на прибережній зоні річки Удай в селах Заріччя та Голобородька. До прибирання територій залучили чотири одиниці техніки. 

3 червня 2020 року

Досить часто буває так, що, помираючи, людина залишає за собою „незадоволених“ кредиторів, тобто таких, борги перед якими залишились непогашеними.

 

3 червня 2020 року

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху на дорогах міста сьогодні працівники КП „Каштан“ нанесли дорожню розмітку вулицею Січових Стрільців.

3 червня 2020 року

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 03 червня в Україні 24823 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 735 летальних, 10440 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 483 нові випадки. Загалом проведено 381 552 тестування методом ПЛР.

3 червня 2020 року

Ранок 3 червня. За минулу добу маємо 1 новий випадок захворювання на коронавірус, який зафіксували в Кременчуці. 

3 червня 2020 року

За домовленістю з партнерами та залучивши додаткові небюджетні кошти,  розпочато роботи з асфальтування дорожнього покриття на ділянках проїжджої частини вулиць Соборна та Європейська, від пам’ятника Ремеслу до Укртелекому.

2 червня 2020 року

Розпочато голосування за проєкти  екологічних громадських  ініціатив Полтавської області 2020 року. Серед 89 комісійно відібраних та допущених до голосування є 3 проєкти від нашої громади:

 

2 червня 2020 року

Літо - це не тільки жадана пора року для відпочинку, а і самий складний період для алергіків, оскільки  в цей час починає цвісти карантинна рослина - амброзія полинолиста. У період цвітіння кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. 

2 червня 2020 року

1 червня відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі міської ради. Основною метою зібрання комісії стало питання тимчасового перекриття руху по вул.Соборна, у зв’язку із проведенням капітального ремонту її проїзної частини. З 02.06.2020 рух по вулиці обмежено.

 

2 червня 2020 року

З початком літа ми ввійшли у  третій етап пом’якшення карантину.

Робота басейнів та спортзалів, освітні заняття (не більше 10 людей), рух залізничного транспорту та міжобласні перевезення автотранспортом — всі ці соціальні активності для більшості з нас знову доступні.

2 червня 2020 року

На цей раз, 1 червня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя, розглянуто індикаторний аналіз оцінки ступеня досягнення цілі В „Створення комфортних умов на території громади“  в розрізі оперативних цілей, а саме:

2 червня 2020 року

Пирятинська міська рада оголошує конкурс дитячих відеороликів про Пирятин!

Учасником може стати кожен житель громади від 8 до 18 років.

Знімати можна ВСЕ, що пов’язано із життям рідної Пирятинської ОТГ.

2 червня 2020 року

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 02 червня в Україні 24340 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 727 летальних, 10078 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 328 нових випадків.

2 червня 2020 року

Ранок 2 червня. За минулу добу маємо 1 новий випадок захворювання на коронавірус, який зафіксовано в Кременчуці.

2 червня 2020 року

Головний спеціаліст з питань захисту прав дітей виконкому міської ради Інна Грицай завітала до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території Пирятинської міської ОТГ, щоб привітати з Міжнародним днем захисту дітей. Побажала їм удачі на життєвих дорогах, гарного відпочинку та вручила солодкі подарунки хлопцям та дівчатам.

1 червня 2020 року

Діти потребують нашої уваги та захисту щодня. Маленькі громадяни, особливі люди, найулюбленіші. Та все ж окрім дітей, про яких піклуються в сім'ях, є десятки тисяч малюків, позбавлених батьківської любові, дітей, чию працю експлуатують, дітей, які зазнають знущань... 

1 червня 2020 року

Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру.

1 червня 2020 року

Одним із пріоритетних напрямків розвитку громади – це енергоефективність та енергозбереження. Пирятинська ОТГ є підписантом Європейської ініціативи „Угоди мерів“. 

1 червня 2020 року

Двоє жителів Пирятинської громади звернулися 01 червня до міського голови із проханням та словами вдячності. Дякував Олексію Петровичу батько хлопця, якому нещодавно за сприяння міського голови, рішенням депутатів міської ради виділено кошти на придбання слухового апарату.

1 червня 2020 року

У День захисту дітей Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з сектором ювенальної превенції відділу поліції  проведена соціальна вулична акція „Скажи - ні насильству!“. Захід також підтримала громадський діяч Юлія Плошко.

У цей день, традиційно ми, дорослі, влаштовуємо свято для наших діток. Проте сьогодні варто замислитися над тим чи правильно ми виховуємо наших дітей, чи не ображаємо їх, чи завжди достатньо часу та зусиль приділяємо їм?

Кілька коротких порад батькам:

1 червня 2020 року

До Дня захисту дітей нам вкотре нагадали, що найкращий дарунок - книжка. До юних читачів Пирятина надійшла збірка оповідань „Миколчині сни‘‘, переказані сучасною письменницею Оксаною Думанською та оформлені школярами на майстер-класах художниці й педагога Катерини Немири. 

1 червня 2020 року

З нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей 1 червня міський голова Олексій Рябоконь відвідав дитячий будинок сімейного типу родини Дивиденко. На сьогодні в сім’ї виховується 6 дітей: 

1 червня 2020 року

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  продовжує роботу інформування про актуальні правові питання та новації у законодавстві. До Вашої уваги вийшов черговий електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети „Правовий вісник‘‘.

1 червня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що пробне ЗНО з української мови та літератури відбудеться 15 червня 2020 року, з інших предметів – 17 червня 2020 року. Про це йдеться у відповідному наказі Українського центру оцінювання якості освіти, оприлюдненому 22 травня 2020 року. 

На пробне ЗНО в окрузі проведення м. Пирятин буде працювати 2 пункти: Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6.

1 червня 2020 року

У перший літній день в Україні, як і в усьому світі, відзначають День захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, піклується про них. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Діти – це безмежна щирість та відвертість, сонячні посмішки та приємні клопоти. Діти – це наш найцінніший скарб, наше сьогодення та майбутнє. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

1 червня 2020 року

ООН Жінки (UN Women) – структура ООН, яка працює над питаннями гендерної рівності та  розширенням  прав  і  можливостей  жінок  і  є  світовим  лідером у проблемах, що стосуються жінок і дівчат. Організацію ООН Жінки засновано з метою поліпшення реалізації їхніх потреб у всьому світі. Оцінювання проводили з 21 березня до 12 квітня 2020 року, дослідженнямістить онлайн-опитування. 

1 червня 2020 року

Загалом одужали вже 249 жителів області, продовжують хворіти 8 людей. Така ситуація на Полтавщині - станом на ранок 01 червня

1 червня 2020 року

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 01 червня в Україні 24012 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 718 летальних, 9690 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 340 нових випадків.

1 червня 2020 року

Щороку 1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.

Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому наш святий обов’язок подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей малечі, забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua