Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2017 року

Тривають ремонтні роботи дорожнього покриття. Зокрема, по Героїв Майдану, Зоряній, Соборній.

30 червня 2017 року

Продовжується реалізація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Розпочато дослідження якості адміністративних та муніципальних послуг з питань будівництва, архітектури, управління комунальною власністю та земельних питань, що надаються виконавчим комітетом міської ради.

30 червня 2017 року

29 червня Пирятинська делегація у складі керівництва, фахівців, депутатів міської ради та представників ЗМІ взяла участь у семінарі „Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах“, який проходив у Засульській ОТГ. Захід організувала Асоціація об’єднаних територіальних громад спільно з Фондом міжнародної солідарності (Польща) та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

29 червня 2017 року

За січень-травень 2017 року до Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області надійшло 5 письмових звернень громадян.

29 червня 2017 року

27 червня в інформаційному агентстві „Укрінформ“ відбувся круглий стіл в межах проекту „Підтримка ролі громад в управлінні місцевим розвитком в Україні“, що реалізується Асоціацією малих міст України за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта. У засіданні взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.

27 червня 2017 року

Дорогі пирятинці!

Щиро вітаю Вас з Днем Конституції України. 28 червня 1996 року народився Основний Закон нашої країни, головними принципами якого є народовладдя та верховенство права. Конституція гарантує громадянам їхні права та свободи, наблизив Україну до країн з розвиненою європейською демократією.

27 червня 2017 року

27 червня учні трьох одинадцятих класів Пирятинського ліцею попрощалися зі школою. На святковій сцені районного будинку культури отримали атестати про повну загальну середню освіту.

27 червня 2017 року

27 червня відбулося засідання зведених постійних комісій. Розглянуто проекти рішень, що будуть винесені на затвердження сесії міської ради.

27 червня 2017 року

28 червня 1996 року народився Основний Закон нашої країни, який наблизив Україну до демократичного європейського суспільства. Напередодні державного свята в Пирятині відбулися урочисті заходи.

27 червня 2017 року

26 червня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Було розглянуто 28 питань, які планується винести на сесію міської ради.

26 червня 2017 року

26 червня у кабінеті міського голови відбулася нарада за участю директора Пирятинської філії Приватного вищого навчального закладу „Європейський університет“ Івана Садовського, виконуючого обов’язки начальника відділу освіти Миколи Василенка, голови освітянської комісії Олександра Горбачова та депутата міської ради Аліни Мірошніченко. Обговорювалося питання подальшої роботи навчального закладу.

26 червня 2017 року

У понеділок на Майдані Незалежності відбулася зустріч з учасниками факельної естафети „Всесвітній біг миру заради гармонії“. Цього року виповнюється 30 років міжнародній естафеті, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

25 червня 2017 року

25 червня Пирятин святкував День молоді. Біля районного будинку культури вирувала атмосфера веселощів, хорошого настрою та відпочинку.

24 червня 2017 року

24 червня у міських школах № 4 та № 6 відбулися випускні вечори. Цього дня одинадцятикласники отримали атестати про повну загальну середню освіту.

24 червня 2017 року

24 червня на острові Масальський відбувся обласний турнір з волейболу на Кубок міського голови серед дорослих. У змаганнях взяли участь чотири команди: Ветеран -1 та Ветеран-2 (Пирятин), Ветеран (Лубни) і Ветеран (Драбів).

23 червня 2017 року

З 1994 в останню неділю червня в Україні відзначається День молоді. Це свято встановлене на підтримку ініціативи молодіжних об'єднань та організацій. В Пирятинській громаді багато активної, небайдужої, енергійної молоді, за якою майбутнє не лише нашого краю, а й країни.

23 червня 2017 року

Вітаю Вас зі святом  випускного вечора. Це межа між дитинством та юністю, це перший важливий крок у доросле самостійне життя, це період ідей, мрій, кохання, натхнення, рішучості та перших перемог.

23 червня 2017 року

23 червня Пирятин відвідала делегація представників 17 об’єднаних територіальних громад Житомирської області. Навчальний візит відбувся в рамках стаді-туру „Створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в об’єднаних територіальних громадах Полтавщини. Міжмуніципальне співробітництво в контексті реформ“ до Полтавської області, який організували Центри розвитку місцевого самоврядування Житомирщини та Полтавщини за підтримки програми „U-LEAD з Європою“.

23 червня 2017 року

З 19 по 23 червня в Пирятині в Центрі „Долоньки“ проходив тренінг ,,Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“, організуваний міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з відділом освіти міської ради. Навчалися медіації 20 учнів старших класів шкіл міста. Також участь у тренінгу взяли три психологи, які тепер можуть бути тренерами. 

23 червня 2017 року

23 червня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

23 червня 2017 року

Пирятинський ліцей активно співпрацює з Корпусом Миру. Неодноразово брав участь у різних програмах. Цього року волонтер Корпусу Миру повинен провести мовний табір в навчальному закладі. Пирятинська міська рада підтримала таку ініціативу і виділила з бюджету міської ОТГ 12,5 тисяч гривень на проведення такого табору з денним перебування.

23 червня 2017 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

23 червня 2017 року

23 червня в Україні відзначається День державної служби. З цієї нагоди у великому залі адмінбудинку відбулися урочистості та святковий концерт.

22 червня 2017 року

Щиро та сердечно вітаю Вас із професійним святом. В період реформ робота державного службовця надзвичайно важлива, адже спрямована на реалізацію державної політики, збереження національних цінностей та розвиток нашої країни.

22 червня 2017 року

За неофіційною інформацією у Полтавській області налічується близько 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб. І більшість з них важко і повільно адаптуються до нового життя. Тому в рамках проекту „Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області“ Полтавська обласна молодіжна громадської організація „Твій світ“ та партнери шукають можливості для українських громадян долучитися до поширення кращих практик серед представників громадських організацій, ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб та інших суб’єктів, що надають допомогу переміщеним особам.

22 червня 2017 року

21 червня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Обговорювалися проекти рішень, що планується винести на сесію міської ради.

22 червня 2017 року

21 червня відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули кілька питань, що планується винести на затвердження сесії. Зокрема, про внесення змін до Переліку вулиць, провулків, площ населених пунктів Пирятинської міської ради та затвердження його в новій редакції, про затвердження рішень виконавчого комітету міської ради, прийнятих в міжсесійний період, про затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період.

22 червня 2017 року

21 червня відвідувачі табору з денним перебуванням Станції юних техніків весело та цікаво провели день. Депутат міської ради та волонтер Аліна Мірошніченко організувала дітям День аквагриму.

22 червня 2017 року

Сьогодні в Україні День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни. З цього приводу в Пирятині біля Меморіалу Вічної Слави відбувся мітинг та покладання квітів в Пироговій Леваді.

21 червня 2017 року

22 червня навіки стало для українців чорною датою. 1941 року цього дня на нашу країну звалився шквал болю, крові та смерті, який тривав не один рік. Німецько-радянська війна забрала життя кожного п’ятого жителя України. Тисячі загинули на полі бою, тисячі поклали голови в концтаборах і не менше були розстріляні фашистськими окупантами.

21 червня 2017 року

Сьогодні на острові Масальський пройшов другий етап загальноміської спортивно-патріотичної гри „Джура“. За першість змагалися дві команди: „Воїни світла“ і „Чемпіон“ табору з денним перебуванням Центру дитячої та юнацької творчості.

21 червня 2017 року

„Звертаюся до офіцерів запасу, які не проходили військової служби, що настав час виконати дану Вами військову присягу на вірність Українському народові і стати на захист територіальної цілісності та недоторканості держави. Прошу прибути до військових комісаріатів за місцем перебування на обліку і  уточнити свої облікові дані.“

Військовий комісар

Полтавського обласного військового комісаріату

полковник  Д.А. Губський

21 червня 2017 року

Нещодавно Полтавська облрада оголосила про початок Бюджету участі Полтавської області – проекту, завдяки якому можна отримати кошти на реалізацію суспільно важливого проекту. Бюджет участі – це інструмент взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення жителів області до активної участі в сферах економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку громад. Такий бюджет участі в межах області в Україні впроваджується вперше.

21 червня 2017 року

20 червня відбулося засідання оргкомітету щодо проведення карнавалу „Королева бензоколонки“. Один із ініціаторів заходу, редактор газети „Пирятинська правда“ Юрій Береговий озвучив ідеї реалізації проекту. Зазначив, що спочатку планувалося карнавал провести в липні, але через брак часу для організації заходу вирішено перенести дату проведення на 26 серпня.

21 червня 2017 року

З 19 червня відділом освіти міської ради спільно з Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться 5-денний тренінг ,,Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“ в для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів. Під час тренінгу діти навчаються допомагати своїм ровесникам розв’язувати конфлікти мирним шляхом, використовуючи в роботі відновні практики - медіацію однолітків та коло прийняття рішень.

20 червня 2017 року

З 1 червня на острові Масальський розпочав свою роботу рятувальний пост. На літній період до штату КП „Каштан“ додалися три працівника: начальник рятувального посту та два матроса-рятувальника, які слідкують за безпекою відпочивальників.

20 червня 2017 року

17 червня в Решетилівці вперше пройшла спартакіада на кращу спортивну громаду області. У змаганнях взяли участь 15 команд Полтавщини. 

19 червня 2017 року

Звертаємось до всіх небайдужих з проханням допомогти врятувати трирічну пирятинку Полінку Гончарову. Дівчинці поставили діагноз: Нейробластома заочеревинного простору, метастази у кістковий мозок, стадія 4, клінічна група 2.

19 червня 2017 року

19 червня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та планування. Розглянуто питання про стан реалізації проекту щодо облаштування Центру надання адміністративних послуг. Заступник міського голови Максим Варава проінформував, що будівельні роботи вже завершено. Зараз підрядною організацією усуваються деякі недоліки. На реалізацію проекту використано 1390000 грн. коштів Проекту  GIZ  та 840 тисяч гривень з бюджету міської ОТГ. Відкриття установи заплановано на середину липня.

19 червня 2017 року

Депутат Пирятинської міської ради Аліна Мірошніченко була участиком ІІ Всеукраїнського форуму „Схід-Захід: міжрегіональне партнерство”. Участь у зібранні взяли 200 молодіжних лідерів із 16 областей України.

19 червня 2017 року

Триває відбір кандидатів для працевлаштування на військову службу за контрактом до військової частини, що формується в Полтаві, до 73-го центру морських операцій Сил спеціальних операцій ЗСУ та до 1 окремої гвардійської танкової бригади оперативного командування „Північ“.

19 червня 2017 року

Пирятинська міська рада третій рік співпрацює з інституціями Європейського Союзу. В 2014 році стала учасником ініціативи „Угода Мерів“. Зараз Євросоюз запроваджує другу ініціативу - „Мери за економічне зростання“. На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про приєднання Пирятинської міської ради до цієї ініціативи.

17 червня 2017 року

Сьогодні на подвір’ї Центру дитячої та юнацької творчості було гамірно, бо на сцені виступав один із найулюбленіших гуртів пирятинців. „Це лише початок літнього сезону творчих зустрічей, який проводить міська рада. Пирятинщина багата на таланти, тому було вирішено щовихідних проводити культурно-масові заходи за участю місцевих артистів.“ – сказав міський голова Олексій Рябоконь. 

17 червня 2017 року

17 червня міжнародна спільнота відзнеачає Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Деградація земель та опустелювання вже давно набули глобального масштабу та є одними з найбільших викликів для сталого розвитку людства, спричиняючи серйозні проблеми як екологічного, так і соціально-економічного характеру, включаючи голод та вимушену міграцію населення.

16 червня 2017 року

Починаючи з 1994 року, в Україні у третю неділю червня працівники галузі охорони здоров’я відзначають професійне свято. Пирятинських медиків урочисто вітали 16 червня.

16 червня 2017 року

Шановні медичні працівники!

Щорічно у третю неділю червня українці відзначають одне із найгуманніших свят – День медичного працівника. Це свято тих, хто своєю щоденної кропіткою працею зцілює душі і тіла людей.

16 червня 2017 року

14 червня в м. Полтава відбулося розширене засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, в якому взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, його заступник Максим Варава та начальник відділу архітектури та будівництва Марина Зергані. 

16 червня 2017 року

15 червня відбулося засідання Погоджувальної ради, під час якої узгоджено перелік проектів рішень, що планується винести на засідання двадцять четвертої сесії Пирятинської міської ради. До переліку увійшло 30 питань. Серед них про місцеві податки і збори, про внесення змін до бюджету, про затвердження програми забезпечення умов для заняття спортом та облаштування дитячих майданчиків, ряд земельних питань.

16 червня 2017 року

15 червня відбулося засідання виконавчого комітету. Серед розглянутих питань  - питання про забезпечення пожежної безпеки на території Пирятинської ОТГ впродовж квітня-червня 2017 року. Зокрема, мова йшла про пожежі на сміттєзвалищі, які сталися в травні та червні. 

16 червня 2017 року

15 червня у селі Олександрівка пройшов день міської ради у старостаті. Керівництво та фахівці міської ради цього дня оглянули об’єкти комунальної власності, поспілкувалися із жителями старостинського округу, визначили пріоритетні напрямки роботи. Міський голова провів особистий прийом громадян.

15 червня 2017 року

Жителі мікрорайону Замок часто залишаються без води. Справа не в тому, що водоканал погано працює, а в тому, що водопровід чи не найстаріший у місті. І не рідко стаються пориви. Лише цього року їх було вже кілька.

13 червня 2017 року

12-13 червня в м. Київ проходила початкова конференція робочих груп з підвищення ефективності діяльності в рамках проекту „Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“, фінансованого МЗС Норвегії. Пирятинську об’єднану громаду представляли головний спеціаліст відділу муніципальних послуг Ірина Уляницька та депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

13 червня 2017 року

Незважаючи на проведені заходи по забезпеченню протипожежного захисту лісів, в області  ситуація з пожежами в цілому залишається напруженою. 

13 червня 2017 року

Пирятинська міська рада прагне, щоб діти нашої громади були здоровими та активними, проводили свої літні канікули змістовно та цікаво. З бюджету міської ОТГ на оздоровчу кампанію виділено близько 407 тисяч гривень. 180 тисяч передбачено на харчування школярів у таборах з денним перебуванням. 

11 червня 2017 року

Урочисто, яскраво, цікаво та весело колектив Центру дитячої та юнацької творчості відзначив ювілейну річницю діяльності закладу.  Щоб детально дослідити історію улюбленого місця проведення дозвілля, діти звернулися до Шерлока Холмса та Доктора Ватсона. Із довідки Державного архіву Чернігівської області з’ясували, що перші відомості про заклад датуються 1927 роком.

9 червня 2017 року

9 червня в Олександрівському дошкільному навчальному закладі яскравою подією радості, дитячих усмішок та музики відбулося випускне свято.  Для дошкільнят це перший випускний, який відкрив шлях до наступної сходинки їхнього життя.

9 червня 2017 року

9 червня випускники дев’ятих класів отримали перший документ про освіту та стали на перехресті доріг на шляху до майбутнього. Хтось продовжить навчатися в школі, а хтось розпочне новий етап свого життя.

8 червня 2017 року

8 червня у міського голови відбулася оперативна нарада керівництва міської ради, комунальних підприємств та районного сектору ДСНС. Обговорювалося питання про невідкладні заходи з локалізації осередків загоряння на території міського сміттєзвалища та можливості задіяння всіх наявних засобів на вирішення екологічної проблеми.

8 червня 2017 року

Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує, що основними умовами безпеки на воді є: правильний вибір місць купання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах на воді.

8 червня 2017 року

Протягом двох днів, 6 і 7 червня, в Полтаві проходив тренінг „Комунікаційні навики. Проведення інформаційної кампанії“ за підтримки Програми U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку. Участь у тренінгу взяли головні спеціалісти відділу муніципальних послуг і правових питань виконкому Пирятинської міської ради Ірина Уляницька та Оксана Мілюта.

7 червня 2017 року

6 червня Пирятинщина хлібом-сіллю зустрічала українців з Ірландії. Штаб волонтерського руху вже давно співпрацює з Асоціацією українців в Ірландії, адже справжні патріоти навіть на відстані тисяч кілометрів піклуються про свою країну та її жителів.

6 червня 2017 року

Діти, що відвідують пришкільні табори, проводять свої канікули цікаво та змістовно. Не лише грають в ігри, а й відвідують цікаві місця.

5 червня 2017 року

Шановні журналісти!

Щиро та сердечно вітаю Вас із професійним святом – Днем журналіста! Це свято не лише працівників засобів масової інформації, а й усього суспільства, адже сьогодні важко уявити життя без роботи журналіста.

2 червня 2017 року

4 червня православні християни відзначатимуть день Святої Трійці. Свята Трійця відмічається через 50 днів після Воскресіння Христа. Тому свято також називають П’ятидесятницею, а ще Днем Зіслання святого Духа та Зеленою неділею. Це одне із найголовніших свят, яке у православ’ї входить до дванадесятих, а в католицькій церкві має найвищий статус торжества.

2 червня 2017 року

З 2000 року 160 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми і з кожним роком ця цифра зростає. Здебільшого такі випадки трапляються під час міграції до іншої країни у пошуках роботи. Найчастіше до Росії, Польщі та інших країн Європейського Союзу. Головною метою є вберегти громадян від цієї небезпеки. Тому 2 червня для соціальних педагогів, заступників директорі шкіл із соціальної роботи, представників Центру зайнятості, правоохоронних органів, Бюро безоплатної правової допомоги та спеціалістів міської ради із соціальних питань відбувся семінар на тему: „Впровадження механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Полтавській області“.

2 червня 2017 року

З 26 по 28 травня в Харкові проходив Чемпіонат України з сумо серед дорослих. У змаганнях взяли участь 10 пирятинців – вихованців дитячо-юнацької спортивної школи. Усі спортсмени здобули призові місця.

2 червня 2017 року

1 червня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Розглядалося питання про встановлення розміру кошторисної заробітної плати в будівництві.

2 червня 2017 року

31 травня у Лубнах відбувся Форум малих міст і об’єднаних територіальних громад України, на якому експертне співтовариство і представники европейських ініціатив запропонували громадам концепцію розвитку енергобезпеки та диверсифікації джерел енергії, зменшення витрат на енергоносії, збереження довкілля, благоустрою територій, біосферних розробок, енергозбереження, розвитку альтернативних джерел енергії, стратегічного планування, пошуку власних резервів, землевпорядкування та можливість розпорядження власними землеволодіннями в перспективі.

2 червня 2017 року

Місто Пирятин долучилося до запровадження City Progress Index - комплексного рейтингового моніторингу зміни рівня якості життя у містах, їхньої інвестиційної привабливості та інституційної спроможності муніципалітетів, що покликаний допомогти очільникам міст оцінити динаміку бізнес-активності, якості життя, а також вести діалог з донорами та інвесторами.

2 червня 2017 року

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації (далі – Департамент) інформує, відповідно до частини першої статті 16 Закону України „Про ліцензування видів господарської діяльності“ (далі – Закон) анулюванням ліцензії є позбавлення ліцензіата права на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, шляхом прийняття органом ліцензування рішення про анулювання його ліцензії.

2 червня 2017 року

Пирятинська громада весело та цікаво відзначила день захисту дітей. Спочатку урочисте відкриття скверу „Фантазія“, потім святковий концерт вихованців школи естетичного виховання „Моє дитинство золоте“. Основні заходи дня відбулися у центрі дитячої та юнацької творчості.

1 червня 2017 року

Міжнародний день захисту дітей для пирятинців розпочався урочистим відкриттям скверу „Фантазія“. Міський голова Олексій Рябоконь ще кілька років тому озвучив ідею створення в місті невелих місць відпочинку. Над втіленням ідеї, яка б сподобалась і дорослим, і малим пирятинцям, почала працювати команда міської ради: Лариса Кочур, Ірина Ящик і Наталія Рвач. Підготували проектну заявку і відправили на обласний конкурс розвитку територіальних громад, де отримали перемогу та фінансування. До розробки залучили пирятинку Катерину Безушко. Свій креатив до „Фантазії“ додала і наш молодий архітектор Марина Зергані.

1 червня 2017 року

У розділі „Різне“ міський голова Олексій Рябоконь ініціював обговорення питання щодо оголошення недовіри міському голові. 22 травня до міської ради надійшов лист за підписом 11 депутатів про скликання позачергової сесії з метою проголошення недовіри. А 21 та 28 травня деякі з цих депутатів провели ніби то звіти перед громадою, але з відеозапису чітко видно, що про особисту роботу у міській раді мало що говорилося, а от про міського голову та всіх працівників міської ради говорили багато і здебільшого неправдиві речі.

1 червня 2017 року

31 травня відбулося засідання двадцять третьої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Більшість питань депутати прийняли швидко та одноголосно, оскільки опрацювали їх на засіданнях постійних комісій. Але були й такі питання, обговорення яких тривало понад годину.

1 червня 2017 року

Розпочалися літні канікули у школярів. Якщо ви хочете, щоб відпочинок для дітвори був змістовним та цікавим, можна відправити їх до дитячих оздоровчих таборів, що знаходяться на території Полтавської області:

1 червня 2017 року

Для всього світу літо починається із світлого і радісного свята – Міжнародного дня захисту дітей.

Діти – це щирість і відвертість, це мрії і сподівання, це майбутнє.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua