Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
7 червня 2017 року 10:15

Україна та Ірландія

6 червня Пирятинщина хлібом-сіллю зустрічала українців з Ірландії. Штаб волонтерського руху вже давно співпрацює з Асоціацією українців в Ірландії, адже справжні патріоти навіть на відстані тисяч кілометрів піклуються про свою країну та її жителів.

Волонтери організували урочистий прийом для гостей: голови Асоціації українців в Ірландії Миколи Круцика та представника волонтерського центру „Горгани“ Роману у великому залі адмінбудинку. На захід зібралися волонтери, громадські активісти, шкільна молодь, керівництво міста і району та небайдужі жителі громади.

Координатор Штабу волонтерського руху Пирятинщини Світлана Німець представила однодумців та розповіла, що вони не вперше на нашій землі. А познайомилися за допомогою нашої землячки і волонтерки Наталії Семеняки, яка зараз проживає в Ірландії. Також зазначила, що завдяки Миколі Круцику діаспора українців неодноразово надавала допомогу не лише військовим, що боронять нашу країну на сході України, а й сім’ям, що опинилися в складних життєвих обставинах, та дитячим будинкам. Цього разу 8 пирятинських родин отримали гуманітарну допомогу (одяг).

Привітав гостей та подякував за любов до Батьківщини, патріотизм та допомогу міський голова Олексій Рябоконь. Голова ГО „Учасників АТО „Учасників бойових дій“ Олександр Столець вручив Миколі Круцику Подяку за активну волонтерську допомогу, постійну моральну і матеріальну підтримку наших захисників у зоні АТО. Також Євгеній Василенко вручив гостям сувеніри.

Юна бандуристка Софія Заїка та аматорський колектив „Берегиня“ своїми виступами створили гостям та присутнім відчуття свята та подарували хороші емоції.

Далі волонтери з Ірландії вирушили в зону АТО, щоб доставити допомогу військовослужбовцям. До збору провізії долучилися й пирятинські підприємці: Кукса, Тарасенко, Береза, колектив школи № 1 та родина Міхєдових з Гребінки. Також взяли участь у благодійній справі старостинські округи, зокрема, ТОВ „ПКЗ-Агро“, підприємці Гречка, Рекун та небайдужі пирятинці. Завдяки спільним зусиллям бійцям передали два холодильники, напої, воду, солодощі, засоби гігієни, побутову хімію, малюнки та сувеніри.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua