Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2022 року

Сьогодні відбулися позачергові засідання тридцять другої сесії міської ради та виконавчого комітету. Під час сесійного засідання внесено зміни до кількох рішень попередніх  сесій, зокрема, доповнено  перелік нерухомого майна громади, яке може бути передане в оренду шляхом проведення аукціону.

30 червня 2022 року

Пирятинська земля знову вмилася сльозами – сьогодні в останню путь провели земляка, солдата Юрія Пидяка.

Народився та все своє життя він прожив у Пирятині, працював на підприємствах міста. Тут створив свою родину  - разом з дружиною Юлею, яка теж є службовицею Збройних сил України, ростили сина. У нашому місті живуть і батьки Юрія, сестра зі своєю родиною. Для всіх них життя втратило свої барви 26 червня, коли їхній син, чоловік, тато і брат загинув під час бою на Донеччині….

29 червня 2022 року

Сьогодні на базі відпочинку у Куріньківському старостинському окрузі відбулася благодійна особисто-командна спартакіада з літніх видів спорту Пирятинської міської територіальної громади. Захід провели на підтримку Збройних сил України, для потреб яких було зібрано 4590 гривень.

29 червня 2022 року

Таке рішення прийняла конкурсна комісія, яка рекомендувала начальнику відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмилі Зібніцькій укласти строковий трудовий договір з ним терміном на шість років.

29 червня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади  30 червня та 1 липня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт.

 

29 червня 2022 року

30 червня 2022 року, о 10.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин), відбудеться пленарне засідання тридцять другої позачергової сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.

29 червня 2022 року

Добрий приклад для наслідування іншим господарникам з року в рік подають підприємці, чия діяльність  пов'язана з селом Гурбинці. За співфінансування ФОП Максим А.І., ТОВ «ПСП-Буд», ТОВ «Альянс-Агро», ФГ «Берегове», ТОВ «Новодавидівське», ТОВ "Агрікон" та з допомогою небайдужих жителів села проводиться поточний ремонт під'їзної дороги до Гурбинець та в самому населеному пункті.

29 червня 2022 року

Відсьогодні запрацювала модульна громадська вбиральня, встановлена поблизу адмінбудівлі міської ради та дитячого майданчика.

Модуль придбано ще минулого року за кошти міського бюджету. Встановлений він вже цього року силами працівників КП "Каштан", працівники якої облаштували і прилеглу територію, зокрема, виконали мощення тротуарною плиткою доріжки до споруди та навколо неї. Вартість вбиральні – 316333 гривні. Додатково було використано ще 7685 гривень на придбання будматеріалів для облаштування прилеглої території.  

28 червня 2022 року
28 червня 2022 року

Сьогодні ми відзначаємо одне найбільших свят нашої Держави - День Конституції України!

Цьогорічне свято проходить в умовах, коли в нашій Україні йде страшна, кровопролитна війна. Тисячі кращих доньок і синів України захищають права та свободи кожного українця, закріплені в основному Законі нашої Держави. Кожен з нас – і на передовій, і в місцях, де активні бойові дії наразі не ведуться, страждає від цієї жорстокої війни. І кожен з нас має робити все від нього залежне, аби якомога швидше настала Перемога! 

27 червня 2022 року
Знову війна забрала життя пирятинця – 26 червня на Донеччині загинув солдат Юрій Пидяк. Юрій народився в Пирятині 20 березня 1986 року.
27 червня 2022 року

Уряд   запускає нову економічну стратегію, яка діятиме в умовах війни, допоможе  економіці вистояти та стане фундаментом для післявоєнного відновлення. Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило програми безповоротних грантів для аграріїв, які були затверджені на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.

27 червня 2022 року

Плануєте виїзд із країни або вже виїхали, але потребуєте продовжити термін дії паспорта чи внести інформацію до паспорта про дитину? Тоді ви саме та людина, для якої ми цього разу зібрали добірку послуг на Гіді. Користуйтеся, щоб подбати завчасно про всі потрібні документи та більше через них не хвилюватися.

27 червня 2022 року

Збройна агресія російської федерації проти України, на жаль, внесла корективи у процес оформлення біометричних документів нашим громадянам. Зокрема, це знайшло відображення у швидкості виготовлення та видачі ID-карток та паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Внаслідок безжалісних бомбардувань загарбниками не тільки міст та інфраструктури України, а й знищення та часткового руйнування логістичних шляхів, ми зіткнулися з небаченими досі труднощами, пов’язаними з постачанням та доставкою необхідних витратних матеріалів для друку паспортів, у тому числі - з-за кордону. Як результат, вимушені констатувати затримки строків виготовлення документів. 

27 червня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади! Вже понад чотири місяці триває повномасштабне вторгнення росії на територію нашої Держави. Ворог безжальний та безпринципний – кожного дня гинуть мирні жителі, діти. Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!

27 червня 2022 року

3000 гривень – на кожну дитину або особу з інвалідністю;

2000 гривень – на кожну іншу особу.

З 1 травня 2022 року на допомогу мають право ВПО, які:

- перемістилися з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь;

- перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). 

27 червня 2022 року

Для отримання належної соціальної, правової, медичної та психологічної допомоги особи, постраждалі від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, можуть звернутися до: відділу соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Пирятинської міської ради (вул.Соборна,42, каб. 10, тел (053-58)2-14-30); Пирятинського центру надання соціальних послуг (вул.Соборна, 19, тел.: (05358)3-26-54); Пирятинського бюро первинної та вторинної правової допомоги (вул.Соборна, 41 тел. (05358)3-22-54); Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області (м.Пирятин, вул.Зоряна,7, тел.102). 

25 червня 2022 року

24 червня відбулися засідання виконавчого комітету та сесії міської ради. Значний перелік питань почергово розглядався на обох із засідань. Йдеться про внесення змін до ряду діючих програм, фінансування видатків та заходів, які є можливими в умовах дії військового стану.  Це  програми галузі охорони здоров’я, соціального захисту, територіальної оборони та цивільного захисту, комунального спрямування.

24 червня 2022 року
Україна та українці переживають нелегкі часи. Складним видався цей навчальний рік для педагогів та їх вихованців. Але навіть в умовах дії військового стану спільними зусиллями вдалося успішно завершити навчальний рік. Складно і випускникам, котрі мріяли про яскраві та урочисті свята, цього року була задумка відновити традицію проведення свята для всіх випускників громади на центральних вулицях міста. Всі плани перекреслила війна. Не зважаючи на це, після Перемоги у наших дітей буде найкраще майбутнє! Саме ці побажання світлого та доброго майбуття і звучали сьогодні під час урочистого вручення документів про повну загальну середню освіту випускникам Пирятинського ліцею від міського голови Андрія Сімонова та директора закладу Лариси Пономаренко.
24 червня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади з 27 по 29 червня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт.

 

24 червня 2022 року
23 червня 2022 року
Сьогодні відбулася зустріч керівників Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад з експертами німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, під час якої обговорено місцеві плани управління відходами. Наразі вже створено проєкт плану управління відходами для цих чотирьох громад, що входять до Пирятинського підкластеру.
23 червня 2022 року

У Пирятинський громаді триває процес перейменування вулиць, провулків, площ на території населених пунктів, назви яких пов'язані з росією, її діячами. Попередньо відбулося засідання робочої групи, члени якої обговорили та погодили перелік вулиць і провулків у Пирятині та вісімнадцяти селах громади, назви яких потрапляють під дію закону про дерусифікацію. Члени робочої групи одностайно погодилися на пропозицію відновлення історичних назв вулиць та провулків для тих топонімів, де вони є. Загалом було визначено, що під перейменування потрапляють 53 назви.

23 червня 2022 року

Сьогодні в Полтаві відбулося вручення кейсів для проведення занять з арт-терапії та підготовки до навчального процесу дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у громадах нашої області. Завдяки реалізації проєкту дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), співпраці з управлінням молоді та спорту ОВА та Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Зібніцька отримала 3 набори раннього розвитку та 5 наборів для підготовки до школи.

23 червня 2022 року

Сьогодні підведено підсумки конкурсу "Дослідження харчових традицій громади та регіону", що проводився в рамках реалізації на теренах Пирятинської громади проєкту "Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання", що реалізується Інститутом громадянського суспільства та Пирятинською міською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу.

22 червня 2022 року

Сьогодні пирятинців знову охопив сум, біль, жаль та розпач. Сьогодні наша громада знову проводжала свого сина в останню путь – пирятинця, захисника Батьківщини Андрія Полєвика. Бойові побратими називали його Партизан.

22 червня 2022 року
22 червня 2022 року

І злість, і розпач сколихнули наших містян сьогодні: на війні загинув пирятинець Андрій Полєвик.

Народився Андрій у Пирятині 2 грудня 1985 року. Початкові класи вчився у школі №1. З 5 класу жив і навчався на Чернігівщині у бабусі. Потім пішов освоювати професію тракториста: спочатку в Лазірках, потім в Березовій Рудці.  2005 року пішов в армію, після служби працював на різних професіях та різних підприємствах, в тому числі й на Пирятинському сирзаводі.

22 червня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 23 по 24 лютого, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

21 червня 2022 року

Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв'язку та сфери послуг.

Членами комісії підтримано внесення змін до програм комунального напрямку. Зокрема, програму "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади" запропоновано дофінансувати на 437 тисяч гривень, з яких 245 тисяч - на придбання обладнання, за допомогою якого можна буде оперативно діагностувати пориви мережі, незаконні врізки в мережу тощо. 

21 червня 2022 року

Проведенням двох профільних депутатських комісій – з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров'я, соціального захисту та гендерної рівності і комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ розпочалася підготовка до чергової сесії міськради.

Серед питань, які були розглянуті, - внесення змін до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2022 рік. За ініціативи міського голови Андрія Сімонова, пропонується внести зміни в частині збільшення розміру виплати на поховання загиблим військовим з 3-х до 15-ти тисяч гривень

20 червня 2022 року

По місту розпочато поточний ремонт асфальтового покриття вулиць. Відповідно до Програми безпеки дорожнього руху, цього року у Пирятині планується провести роботи на 30 вулицях. Розпочали з центральних, де спостерігається найбільша інтенсивність руху. З бюджету громади на фінансування поточного ремонту доріг передбачено близько 9 мільйонів гривень. Роботи виконує ФОП Демченко.

 

20 червня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади! Минулої суботи Полтавщина знову потрапила під ракетні удари – 8 ворожих ракет влучило в об'єкти інфраструктури Кременчука. Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!

19 червня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади з 20 по 22 червня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт.

19 червня 2022 року

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем медичного працівника! Від  жителів нашої громади прийміть найщиріші слова вдячності за щоденну виснажливу працю, за невпинну боротьбу за  здоров’я та життя людей!

В усі часи найціннішим скарбом було здоров’я людини. Тому ваша професія була, є і буде однією з найнеобхідніших і найшановніших у суспільстві. Своєю щоденною працею ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію, ви рятуєте життя! 

19 червня 2022 року

На теренах Пирятинської громади 26 аграрних господарств обробляють майже 3000 гектарів землі, в господарствах створено більше 150 робочих місць, їх власники підтримують соціальну сферу населених пунктів, в яких працюють. З початку війни фермери Пирятинщини, разом з аграріями, надають вагому фінансову допомогу нашій армії та переселенцям, невтомно працюють над забезпеченням продовольчої безпеки нашої держави.

18 червня 2022 року

Знову Пирятинська земля вмилася сльозами від утрати – сьогодні в останню путь провели солдата Олександра Нехаєва, який загинув на Харківщині. Трагізм долі чоловіка, життя якого забрала війна, розв’язана росією проти України, у тому, що народився він саме в росії – в селищі Новгородське Брянської області. Але все своє свідоме життя Олександр прожив в Україні.

Знову Пирятинська земля втратила Героя. На війні, жорстоко розв'язаній росією, загинув пирятинець Олександр Нехаєв.

Народився він у селищі Новгородське Брянської області 24 січня 1983 року. У 90-х роках родина Нехаєвих переїхала у село Прихідьки, де хлопець закінчив сільську школу. Проживав та працював у Пирятині.

17 червня 2022 року
Це спортсмени відділень легкої атлетики, футболу та баскетболу.
Свято зібрало на стадіоні «Ювілейний» випускників, їх викладачів, батьків. Долучилися до вітань і представники міської влади – міський голова Андрій Сімонов, його заступник Тамара Коваленко, начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Зібніцька.
«Протягом багатьох років ви прославляли нашу громаду, перемагаючи на змаганнях обласного й всеукраїнського рівнів, - відзначив у вітальному слові Андрій Сімонов. – Таких же перемог та успіхів я бажаю вам і в дорослому житті, у яке ви вступаєте. Щасливого майбутнього під мирним українським небом!»

 

17 червня 2022 року

На базі Пирятинської міської ради відбувся семінар "Гігієна виробництва молока. Безпечність та якість - від ферми до покупця", який провів Центр фермерських компетенцій за підтримки ГО "Агенція розвитку Полтавщини". До участі в заході долучилися представники сімейних ферм молочного напрямку Пирятинської, Чорнухинської, Сенчанської та Оржицької територіальних громад.

17 червня 2022 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов провів оперативну нараду з керівництвом Пирятинського центру надання соціальних послуг. Зустріч зумовлена скаргами, що почали надходити від громадян, які потребують соціальної підтримки та супроводу. Люди висловлювали невдоволення, що кількість послуг, які вони мали б отримувати, скоротилася.

17 червня 2022 року
ДФТГ Пирятинської громади отримали 70 нових комплектів форми, які надала Полтавська військова адміністрація. До складу комплектів входять кітель, штани, футболка та термобілизна. Сьогодні міський голова Андрій Сімонов передав їх ДФТГ.
17 червня 2022 року

Напередодні Дня медичного працівника міський голова Андрій Сімонов привітав працівників первинної ланки медицини та швидкої допомоги.  Відзначив Грамотами Пирятинської міської ради за сумлінну працю й високі професійні якості кращих представників галузі.

16 червня 2022 року

У Пирятині стартував пілотний проєкт по впровадженню нової системи вивезення твердих побутових відходів з території приватної забудови. Зміни полягатимуть у тому, що у дворах пирятинців будуть знаходитися 120-літрові контейнери на колесах, куди мешканці складатимуть побутові відходи. 

16 червня 2022 року

Ще одне авто для наших захисників вирушило з Пирятинщини на схід.

Кошти для придбання автомобіля збирали, як то кажуть, з миру по нитці. Долучилися до придбання працівники Пирятинської міської ради – міський голова Андрій Сімонов передав 40 тисяч гривень, зібраних працівниками муніципалітету. 

16 червня 2022 року

Цієї неділі своє професійне свято відзначатимуть представники однієї із найгуманніших професій – медики. Сьогодні колектив Пирятинської міської лікарні зі святом привітав міський голова Андрій Сімонов.

16 червня 2022 року

Сплачуємо податки = рухаємо економіку = наближаємо перемогу. Зрозумілішим за цю формулу є лише держсервіс після нашої добірки на Гіді.

Наразі відбувається адміністрування модулів сайту, тому не всі розділи відображать коректну інформацію. 

15 червня 2022 року

На території міста розпочато роботи з відновлення дорожньої розмітки. Сьогодні працівники КП «Каштан» фарбують пішохідні переходи.

15 червня 2022 року
Розпочато ремонтні роботи спортивних секторів для стрибків на стадіоні «Ювілейний». Ще до початку дії військового стану із місцевого бюджету було виділено 120 тисяч гривень на придбання матеріалів для облаштування синтетичним покриттям доріжки для розбігу.
14 червня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади з 15 по 17 червня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт.

 

13 червня 2022 року

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, Пирятинщина приймає людей, які проживали на територіях, де ведуться бойові дії. Одним із місць тимчасового прихистку для внутрішньо переміщених осіб став готель «Пирятин». Для зручності його мешканців, яким готельні номери стали хай тимчасовим, але домом, у готелі облаштовано харчоблоки. За кошти бюджету громади для виконання ремонтних робіт у приміщеннях, де розташовуються кухні, було придбано будівельні матеріали та частково - обладнання. 

13 червня 2022 року

Понад сотню саджанців верби чотирьох видів висаджено у населених пунктах громади - на острові Масальський, на території Березоворудського, Великокручанського, Дейманівського, Смотриківського та Куріньківського старостинських округів. Окрім цього, частину саджанців висаджено на території Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд та КП „Пирятинський міський водоканал“.

13 червня 2022 року
 
Шановні жителі Пирятинської громади! 110-й день триває героїчне протистояння України рашистській навалі. Ворог продовжує цинічно та безжально нівечити нашу землю. Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть себе та свої родини!
Комендантська година встановлена з 22:00 до 05:00.
Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!

 

12 червня 2022 року

12 червня Пирятинська громада відзначила день народження у нинішньому адміністративно-територіальному устрої. З нагоди свята провели благодійну ярмарку та концерт "З вірою в Україну". 

 

12 червня 2022 року

Пирятинська дільниця ЛОФ АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території населених пунктів Пирятинської громади з 13 по 14 червня, з 8:00 до 17:00, у звязку з проведенням планових робіт

12 червня 2022 року

Прийміть щирі вітання з величним святом Трійці, що символізує сходження Святого Духа до апостолів. В Україні його ще називають Зеленою неділею.

10 червня 2022 року

Останніми днями до Пирятинського водоканалу почали інтенсивно надходити скарги від жителів громади на те, що у мережі надто низький тиск води. Відтак сьогодні водоканал розпочав проведення рейдів по місту на предмет виявлення порушників водокористування. В результаті на 7-х водокористувачів накладено штраф у сумі 5 600 гривень.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua