Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 вересня 2022 року

Цієї неділі своє професійне свято відзначатимуть представники однієї з найшановніших та найзатребуваніших професій – педагоги. Сьогодні у Пирятинській громаді освітян вітали з прийдешнім святом. Зважаючи на всі виклики сьогодення, вітальний захід пройшов в форматі онлайн-конференції. Слова подяки за сумлінну працю, активну життєву позицію, участь у волонтерському рухові та допомогу армії освітяни Пирятинщини почули від міського голови Андрія Сімонова.

30 вересня 2022 року

Запрошуємо вимушено переміщених осіб, які проживають у Пирятинській міській територіальній громаді, 3 жовтня зареєструватися у БФ "Карітас Полтава" на отримання коштів в сумі 16 200 грн. на сім’ю для оплати комунальних послуг на опалювальний період 2022/2023 років.

30 вересня 2022 року

Пирятинська міська рада продовжує співпрацю з Міжнародною неурядовою організацією “Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту” (CIVIC), Меморандум про співпрацю з якою було підписано наприкінці серпня цього року. У рамках цієї співпраці, було проведено круглий стіл із залученням працівників муніципалітету, представників територіальної оборони, ДСНС, громадських організацій, волонтерів.

30 вересня 2022 року
30 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 3 по 5 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

30 вересня 2022 року

Сьогодні в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято, яке започатковане Указом Президента України у 1998 році, свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

І навіть живучи у світі інформаційних технологій, ми розуміємо і знаємо, що жоден потужний інформаційний центр не зможе замінити працю кваліфікованого бібліотекаря, а комп’ютер – друковану книгу.  Саме працівники бібліотек зберігають досвід багатьох поколінь, відкривають читачам шлях до книги – джерела споконвічної мудрості знань.

29 вересня 2022 року

2 жовтня, о 10.00,  у Пирятині, на Майдані Незалежності, відбудеться благодійний ярмарок для збору коштів на підтримку ЗСУ.

О 10.30  - благодійний концентр за участі солістів Пирятинського КГЦ, гурту "Краяни", хореографічного колективу "Полтава", солісток Жанни Лтавської, Марини Ткаченко. Ведучий концерту – Семен Білокінь.

Організатори заходу – відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської ради, Пирятинський волонтерський штаб

29 вересня 2022 року

Сьогодні – 81-ші роковини трагедії у Бабиному Яру. 29-30 вересня 1941 року фашистські нелюди вбили майже 34 тисячі євреїв – мешканців Києва. Загалом Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках.

Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня стала однією з наймасштабніших каральних акцій Другої світової війни. Більшість населених пунктів України мають свої більші чи менші «бабині яри» – місця нацистських розстрілів євреїв та інших жертв. Для нашої громади це Пирогова Левада, яка стала місцем вічного спочинку для понад 2 тисяч жителів Пирятинщини та Гребінківщини.

29 вересня 2022 року

«Хочу виїхати за кордон. Термін дії паспорта закінчився. Що робити?» – найзапитувана інформація, що надходить у месенджері на Facebook Міграційної служби у Полтавській області

Отже нагадуємо, подати документи можна до буд-якого підрозділу міграційної служби Полтавщини незалежно від місця реєстрації.

Також Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, яка надає можливість продовжувати строк дії закордонного паспорта терміном на 5 років та вносити інформацію про дитину віком від 0 до 18 років до закордонних паспортів батьків/законних представників. Термін дії продовжується на 5 років від дати закінчення паспорта.

 

28 вересня 2022 року

Сьогодні у міській раді – день роботи колегіальних органів: відбулися засідання чергової тридцять восьмої сесії та виконкому.

Перед початком розгляду питань порядку денного сесії міський голова Андрій Сімонов та військовий комісар Олександр Грицун вручили Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня вдові нашого загиблого земляка, старшого сержанта Володимира Масленка.

28 вересня 2022 року

З 24 лютого під час воєнного стану Міграційною службою Полтавської області оформлено понад 81,6 тисяч паспортів для виїзду за кордон, що на 53% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Отже нагадаємо, що важливо знати при оформленні закордонного паспорта.

Оформити цей документ можна від народження.

Що необхідно для цього?

28 вересня 2022 року

26 вересня у світі відзначають Всесвітній день здоров'я довкілля. Навіть в умовах повномасштабної війни росії проти України ми мусимо дбати про збереження навколишнього середовища для комфортного життя майбутніх поколінь. Наші ліси, степи, гори і водойми — все це багатство українського народу, а отже, і наша відповідальність за їх збереження.

28 вересня, о 13 00 год., у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин), скликається тридцять восьма сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання. На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

28 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 29-30 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

28 вересня 2022 року

У населених пунктах Пирятинської громади продовжуються роботи з ремонту мереж водопостачання. Відповідно до заходів програми "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади на 2021-2022 роки" на фінансування ремонтів водогонів з бюджету громади виділено 2,616 мільйона гривень.

Наразі підрядна організація ПП "Аверс-05" працює у Грабарівці. Загалом на двох вулицях цього населеного пункту планується провести заміну 870 метрів водогону.

27 вересня 2022 року

Залучення інвестицій та створення нових робочих місць – це основа економічної стабільності громади. Це пріоритетні задачі у роботі міського голови та керівництва муніципалітету. Сьогодні провели робочу зустріч з провідними менеджерами  ТОВ «Пирятинський делікатес», на яку запросили старост, з метою якнайширшого донесення інформації до сільських жителів.

27 вересня 2022 року

В основі благополучного розвитку міста, громади завжди стоять фундатори. Люди, без яких найпрогресивніші, найкреативніші і, здавалося б, фантастичні рішення були б неможливими. Саме такі люди стають тими супутниками, які рухають суспільство, спалюючи себе – світять іншим. Завдяки їхнім неординарним талантам, будь яка справа, за яку б вони не бралися, неодмінно стане успішною й служитиме людям. Цими вересневими днями згадуємо Василя Михайловича Шапрана, йому мало б виповнитися 75 років. Багато пирятинців, насамперед сучасників Шапрана, досі згадують його в переповнених вдячністю розповідях

27 вересня 2022 року

Завершуються цьогорічні роботи на городі та в саду. Всі господарі поступово готують свої садиби до зими та, звісно, прибирають рослинні рештки. Але куди? На жаль, у Пирятині досі чимало людей живуть за принципом «аби зі свого двору». До сміттєвих баків та майданчиків несуть все: листя, гілля, траву, падалицю плодів та овочів тощо. Проте, варто нагадати, що контейнери слугують для збору ТПВ – твердих побутових відходів. До них належить пакувальний матеріал, тара, вироби з різного матеріалу, побутові речі, сміття, харчові відходи. До ТПВ не відноситься гілля, листя, будівельні відходи та меблі!

26 вересня 2022 року

На 89 році пішов із життя український хоровий диригент, композитор, педагог, заслужений працівник культури України, заслужений діяч мистецтв України, кавалер Ордена Миколи Чудотворця «За визначний вклад у примноження добра на землі», професор Полтавського державного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, керівник українського народного хору «Калина», наш земляк, уродженець села Грабарівка Пирятинської громади Григорій Семенович Левченко.

26 вересня 2022 року

Протягом минулого тижня на території Пирятинської громади зафіксовано досить значне збльшення кількості хворих на COVID-19 - у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 55,5%.

Всього за минулий тиждень зареєстровано 56 випадків COVID-19.

26 вересня 2022 року

У Пирятинській громаді продовжується поточний ремонт доріг. Цьогоріч цей напрямок роботи є пріоритетним у діяльності муніципалітету - попри складну фінансову ситуацію та виклики з виконанням бюджету на поточний ремонт та експлуатаційне утримання доріг з бюджету громади вже виділено 28,1 мільйона гривень. Більшу частину коштів (14,3 мільйона гривень) передано до обласного бюджету на ремонти доріг, що перебувають на утриманні Агентства місцевих доріг Полтавської області, – це під'їзні дороги до сіл та ті, що сполучають між собою сільські населені пункти. Загалом цього року такі ремонти на території громади здійснювалися по 7 різних напрямках.

25 вересня 2022 року

Цьогоріч ваші професійні свята співпали у даті. Сьогодні ми вітаємо вас – енергійних, творчих людей з великими серцями, які справою свого життя обрали відповідальну та водночас надзвичайно цікаву справу – роботу з дітьми!

24 вересня 2022 року
Навіть небо сьогодні сльозами дощу плакало з жителями Пирятинщини, які провели в останню путь ще одного свого Героя. У Пирятині та в селі Вікторія сьогодні прощалися з 30-річним солдатом Романом Власюком.
Роман був серед тих хлопців, хто першими пішли на захист України. Пішов добровільно, 25 лютого… 
23 вересня 2022 року

Війна продовжує свою криваву справу – до нашої громади знову надійшла звістка про загибель земляка. 7 вересня під час ракетного обстрілу, виконуючи бойове завдання, в селі Богоявленка Мар`їнського району на Донеччині загинув житель села Вікторія Роман Андрійович Власюк.

23 вересня 2022 року
23 вересня 2022 року

Заклади освіти та охорони здоров'я нашої громади отримали допомогу від Товариства Червоного хреста.

Зокрема, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко передала так звані "тривожні рюкзаки", укомплектовані Товариством. До їх складу входять гігієнічні та продуктові набори.

23 вересня 2022 року

У Пирятинській громаді завершився єдиний в Україні експериментальний проєкт «Інноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування» (на виконання складової частини проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні» (HealthLink) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)), впроваджений на Полтавщині обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» з жовтня 2019 року.

23 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 26 по 28 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

23 вересня 2022 року

Спеціалісти відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформують, що скасування додаткових процедур з сертифікації насіння – необхідний крок для забезпечення сільгоспвиробників насінням для проведення посівної в країні. Тому Міністерство аграрної політики та продовольства України, аби провести належним чином посівну, ще навесні скасовало на час воєнного стану додаткові процедури із сертифікації насіннєвого матеріалу.

 

22 вересня 2022 року

Сотні жителів Пирятинщини на колінах провели в останню путь ще одного свого Героя. Сьогодні ми попрощалися із загиблим на Харківщині 27-річним старшим лейтенантом Валерієм Хохловим.

Церемонія прощання із захисником спочатку пройшла у Пирятині, далі – у його рідному селі Вікторія, де й похоронили загиблого.

22 вересня 2022 року

На порядок денний було винесено 12 питань та одне для обговорення. Традиційно переважна більшість проєктів рішень стосується програм підтримки та розвитку сфери соціального захисту населення, медицини і благоустрою. Члени комісії детально вивчили запропоновані зміни до програм та рекомендували винести на розгляд сесії міської ради.

21 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 22-23 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

21 вересня 2022 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг, під час якого депутати розглянули та погодили винесення на сесію питань про внесення змін до програм комунального спрямування.

20 вересня 2022 року

Пирятинщина знову втратила свого сина – на війні, розв'язаній на нашій землі росією, загинув житель села Вікторія старший лейтенант Валерій Хохлов.

Народився він 16 лютого 1995 року у селі Вікторія. Після закінчення школи вступив до Переяслав-Хмельницького державного педунівеситету. У 2017 році підписав контракт і розпочав службу у в/ч 1499. Цього року закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. Загинув на території села Барабашівка Харківської області 19 вересня.

20 вересня 2022 року

У Крячківці триває реконструкція системи водопостачання. Наразі комунальне підприємство "Березоворудське-2016" розпочало підключення абонентів до нової мережі водогону по вулиці Федора Вовка. Домоволодіння жителів вулиці Польової, де теж проведено реконструкцію водогону, вже підключено.

Кошти для виконання під'єднання надало ПП "Крячківка-АГРО".

20 вересня 2022 року

Сьогодні працювала адміністративна комісія при виконкомі Пирятинської міської ради.

Розглянуто три адміністративні протоколи, складені за порушення правил у сфері благоустрою. Два з них стосувалися викидання сміття у невстановленому для цього місці, один – спалювання рослинних решток.

19 вересня 2022 року

Розв’язана росією війна знову забрала молоде життя нашого Героя-земляка - сьогодні у Нетратівці Куріньківського старостинського округу попрощалися з 22-річним Віталієм Мандебурою. Хлопець захищав Україну від початку квітня, коли був мобілізований до лав ЗСУ. Життя його обірвалося на Харківщині 15 вересня.

19 вересня 2022 року
Засіданням двох профільних депутатських комісій розпочалася сьогодні підготовка до проведення чергової сесії міської ради.  Серед питань, розглянутих комісією з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності, - внесення змін до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення. Зміни пропонуються в частині довиділення коштів на надання одноразової допомоги при народженні дитини на 200 тисяч гривень та одноразової допомоги на поліпшення житлових умов воїнам-інтернаціоналістам – 300 тисяч гривеньвень.
19 вересня 2022 року

18 вересня відбувся майстер-клас з гри боча для дітей з інвалідністю нашої громади.

Діти разом з батьками із захопленням пограли та перейняли досвід у досвідчених спортсменів – представників громадської організації “Особи з інвалідністю ‘‘Лазірки. Безмежність‘‘, які неодноразово займали перші місця в області та Україні у цьому параолімпійському виді спорту. 

18 вересня 2022 року

Щорічно в ці вересневі дні ми готуємося вітати наше древнє, затишне, рідне місто..! Цього року все відбувається по-іншому, бо найпершим нашим святкуванням може бути лише День Перемоги.

Наш Пирятин – історичне місто, одне з трьох найстаріших міст Полтавщини. Перша  письмова згадка про Пирятин датується 1154 роком, де він згадується не просто як населений пункт, а як місто-фортеця, старовинний форпост Київської Русі. За народною легендою назва міста походить від того, що місцеві хоробрі жителі кидали, або пиряли через тин, укріплення войовничих нападників. Й нині наші найвідважніші земляки боронять усіх нас на війні з ворогом.

Наш Пирятин одним із перших у Полтавській губернії, у 1592 році – 430 років тому, отримав Магдебурзьке право – право на місцеве самоврядування. Пирятин відпустив у світ багатьох прославлених науковців, письменників. Пирятин відвідували й згадували у своїх творах Євген Гребінка, Микола Гоголь, Григорій Сковорода, Тарас Шевченко, оспівував поет-пісняр Дмитро Луценко.  

Наш Пирятин – це місто, яке стало розвивається, бо в ньому живуть справжні працелюби й освічені менеджери

17 вересня 2022 року

Захищаючи Україну від рашистської навали, загинув житель села Нетратівка Віталій Мандебура.
Народився він 13 жовтня 1999 року в селі Вільшанка Жашківського району Черкаської області. У 2000 році родина переїхала у Нетратівку, на Чорнухинщині. Хлопець закінчив Куріньківську школу, далі навчався в будівельному училищі. У 2019 році був призваний на строкову службу до лав ЗСУ. Проходячи службу в десантно-штурмових військах, хлопець підписав контракт, після закінчення терміну дії якого, восени 2021 року, повернувся у рідне село. 
4 квітня 2022 року був мобілізований. Загинув 15 вересня на території  Харківської області. 
Прощання з загиблим Героєм відбудеться у понеділок, 19 вересня, о 12.00, в центрі села Нетратівка Куріньківського старостинського округу.

16 вересня 2022 року

Маленька і сильна, тендітна і незламна. Такою сьогодні була шестикласниця Пирятинського ліцею Ангеліна Черняк, яка подолала дистанцію 2000 метрів, взявши участь у патріотичному легкоатлетичному забігу “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”, що відбувся сьогодні у Пирятині, на стадіоні “Ювілейний”. “Пам’ятати тих, хто віддав за нас своє життя”, - так пояснила дівчинка свою участь у заході.

 

16 вересня 2022 року

На численні прохання і запитання публікуємо графік вивезення ТПВ на вулицях, де є індивідуальні контейнери.

ПОНЕДІЛОК, 10:00-12:00:

вулиці: Острів, Берегова (Лермонтова), Росяна (Кутузова);

провулок Рибальський.

ЧЕТВЕР, 10:00-12:00:

вулиці: Набережна, Оксанченка Олександра (Чкалова), Середня, Кулініча, Прилуцька (Суворова), Цибаня, Шевченка;

провулки: 1-й Робочий, 2-й Робочий, Прилуцький (Суворова), Цибаня.

 

16 вересня 2022 року

Матеріальна база КП “Каштан” поповнилась 101-им новеньким пересувним сміттєвим контейнером об’ємом 120 літрів. Засоби для збору твердих побутових відходів Пирятинська громада отримала завдяки проєкту GIZ “Підтримки ініціатив з експорту технологій захисту довкілля” та ГО “Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини”.

 

16 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 19 по 21 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

16 вересня 2022 року

Дякуємо за те, що ви приєднались до Let`s do it Ukraine і разом з найбільшим екорухом країни берете участь у формуванні культури чистоти в Україні та правильного поводження з відходами!

 

15 вересня 2022 року

Серпень і вересень – особливі місяці для колективу Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради.  П’ять років тому, 7 серпня,  ЦНАП прийняв перших відвідувачів, а 15 вересня  відбулося його офіційне відкриття.

У 2017 році робота ЦНАПу стартувала з 93 послуг. Сьогодні в ньому можна отримати вже 330 послуг! Пакет формувався по мірі потреб громади,  життєвих обставин людей, а також пріоритетної інтеграції, яку визначало Мінцифри. Найзатребуванішою послугою є оформлення та видача паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний).

15 вересня 2022 року

Уже 17 вересня 2022 року Україна, разом зі 191 країною світу, приєднається до Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”. Цього року війна внесла свої корективи у проведення події, але ми адаптувалися та знайшли вихід, як зробити прибирання на локаціях безпечним.

 

15 вересня 2022 року

З метою допомоги людям, які перемістилися із зони бойових дій та втратили документи, Кабмін ухвалив новий документ для ВПО. Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на основі довідки від Державної міграційної служби України або Є-документа. Тобто переселенці можуть ставати на облік, реєструватися та отримувати допомогу від держави як внутрішньо переміщені особи навіть без наявності паспорта.

 

15 вересня 2022 року

Той внесок у доставлення всього потрібного, який щодня роблять сміливі українці, неоцінений. Особливої уваги заслуговує перевезення небезпечного вантажу. Адже зробити це швидко й водночас безпечно для усіх — складна робота. А ще вона потребує чимало документів.

 

15 вересня 2022 року

Нагальність позачергового зібрання членів виконкому зумовлена необхідністю прийняття рішень соціальної сфери

14 вересня 2022 року

Ми повинні підтримати наших людей, українців, які були вимушені залишати свої домівки й тікати від війни, які знайшли прихисток у нашій громаді.

Відділом соціального захисту постійно ведеться пошук шляхів і можливостей для підтримки ВПО. Зокрема сьогодні міський голова Андрій Сімонов підписав меморандум про співпрацю з благодійним фондом «Карітас Лубни». Метою меморандуму є соціальний захист найбільш вразливих верств населення, які потребують допомоги. Також фондом надаватиметься психологічна допомога та юридичні консультації.

 

14 вересня 2022 року

Одним з найважливіших завдань Міграційної служби Полтавщини є надання громадянам якісних адміністративних послуг, в тому числі забезпечення їх доступності особам, які прибули з територій, де йдуть бойові дії.

 

14 вересня 2022 року

Для прискорення дозрівання сільськогосподарських культур, а також задля можливості проведення своєчасного механізованого збирання урожаю, зменшення забур’яненості ефективним є спосіб проведення десикації посівів.

 

14 вересня 2022 року

Під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2022 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

 

14 вересня 2022 року

У нашій громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується кожен її житель. КП „Каштан“ є офіційним надавачем послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів спеціально обладнаними для цього транспортними засобами на усій території громади! Проте, далеко не кожне домоволодіння має договір з КП „Каштан“ на вивезення ТПВ.

У приватному секторі міста активно впроваджується система подворового вивезення ТПВ. Наразі відповідні контейнери розподіляються по вулиці Київській та гілці прилеглих до неї вулиць. Просимо мешканців цієї частини міста звертати увагу на оголошення й повідомлення КП „КАШТАН“ коли саме на вашій вулиці проводитиметься видача сміттєвих контейнерів.  Вивезення відходів здійснюватиметься за встановленим графіком.

14 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 15-16 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

13 вересня 2022 року

Минулого тижня на засіданні виконкому були попередньо схвалені зміни до  ряду програм галузі медицини, безпеки та благоустрою громади, також – до бюджету громади, відповідно. Сьогодні ці зміни прийняті як рішення сесії.

13 вересня 2022 року

13 вересня 2022 року, о 13:00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна,42, м.Пирятин), скликається тридцять сьома позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

 

12 вересня 2022 року

Житлова субсидія - безповоротна адресна державна соціальна допомога вразливим споживачам житлово-комунальних послуг - мешканцям домогосподарств, що проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком, витрати на комунальні послуги, витрати на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива в такому будинку.

Треба звернути увагу на те, що доходи деяких громадян могли зменшитися через економічну ситуацію в країні. Відповідно, вони можуть додатково потребувати житлових субсидій. Ці люди мають до початку опалювального сезону звернутися до відповідних органів та оформити житлові субсидії.

 

12 вересня 2022 року

Захід ініційовано і проведено Інститутом політико-правових та релігійних досліджень за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Європейської культурної асамблеї, Київської міської державної адміністрації.

 

12 вересня 2022 року

Наразі Україна переживає надскладні часи у зв’язку із військовою агресією з боку російської федерації, а деякі її міста виборюють своє право на існування. Звичайно, населення знаходиться у скрутному становищі й потребує соціального захисту та підтримки. До законодавства з питань оплати житлово-комунальних послуг було внесено певні зміни. Вони зазначені у постанові Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 №206 „Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану“. Згідно із постановою забороняється:

- нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

- припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. 

Однак, дана постанова не скасовує необхідність сплати за житлово-комунальні послуги. Оплату комунальних послуг здійснювати обов’язково потрібно!

10 вересня 2022 року

З нагоди Дня фізичної культури і спорту сьогодні в Пирятині відбулися ігри Кубку пам‘яті Марачевського з футболу серед ветеранів. Навіть дощова погода не зупинила і не завадила футболістам зустрітися на полі.

 

10 вересня 2022 року

Сьогодні на баскетбольному майданчику в ліцеї вирувала боротьба за перемогу серед юнаків. Загалом участь у фестивалі «Оранжевий м'яч», який проводиться вже 30 років поспіль, взяли чотири команди з Пирятина, Бахмута і дві - з Полтави.

 

10 вересня 2022 року

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту – День фізичної культури і спорту.

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки додає здоров'я, він загартовує характер і волю. Тож наша спортивна нація обов’язково переможе! Ми здолаємо усіх ворогів, а далі – олімпійські вершини!

 

9 вересня 2022 року

Починаючи з 1994 року, у другу суботу вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. Традиційно цього дня в Пирятині проходять змагання. І хоч нині не прості часи, та сьогодні стартували заходи на стадіоні “Ювілейний” для тих, хто за здоровий спосіб життя, за активність, за спорт. 

9 вересня 2022 року

На порядок денний було винесено розгляд чотирьох правопорушень у сфері порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів за статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Усі вони стосувалися неправомірного поводження зі сміттям та відходами, коли громадяни викидали сміття в невідповідному для цього місці

9 вересня 2022 року

Традиційно розпочали роботу засідання зі сфери медицини. Керівник Пирятинського центру первинної медико-санітраної допомоги Єгор Киричевський доповів про запланований капітальний ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Заступник директора Пирятинської міської лікарні Лариса Пономаренко доповіла по проєкту капітального ремонту інфекційного відділення лікарні.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Зібніцька доповіла про мережу класів і контингенти учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради на 2022-2023 навчальний рік. Усього закладів загальної середньої освіти – 18 (з них опорних шкіл – 6, в тому числі 3 ліцеї, філій – 7),  класів – 193, учнів – 3132.

Членами виконкому схвалено зміни до програми розвитку дорожнього руху в частині ремонту дороги до села Курінька. Крім того, прийняті рішення про взяття громадян на квартирний облік та облік ВПО, надані тимчасові дозволи на торгівлю ФОПам. Також прийнято ряд рішень соціального спрямування, таких як встановлення опіки, патронату, надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

На  порядок денний засідання було винесено 28 питань, які члени виконкому успішно розглянули й затвердили.

 

9 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 12 по 14 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

8 вересня 2022 року

Для зручності та комфорту жителів та гостей міста у центрі Пирятина встановлено питні фонтани, обаднані фільтрами для очищення води. Локацій, де встановлено фонтани, – три: у сквері "Фантазія" (поблизу дитячого майданчика, розташованого біля міськради), біля "Креді Агріколь Банку" (вул. Соборна, 32) та на розі вулиць Соборної і площі Героїв Майдану.

8 вересня 2022 року

Сьогодні у великій залі адмінбудівлі міськради відбувся тренінг "Розвиток спроможності громади щодо захисту цивільного населення". Навчання для працівників закладів освіти, муніципалітету, волонтерів, представників громадськості проводили фахівці  Міжнародної неурядової організації "Центр з питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту".

8 вересня 2022 року

Увесь цивілізований світ підтримує нашу країну. Наше завдання — продовжувати його залучати до підтримки. Усім, хто планує займатися організацією міжнародної підтримки або допомагати іноземцям в Україні, рекомендуємо звернути увагу на актуальні держпослуги на Гіді.

8 вересня 2022 року

Проект «Єдина Україна» – це всеукраїнська акція, спрямована на формування української громадянської ідентичності серед населення шляхом донесення історичних фактів, вагомих у написанні історії Незалежності України.

7 вересня 2022 року

07 вересня 2022 року, о 13.00 год., у великій залі адмінбудинку, відбудеться пленарне засідання тридцять шостої позачергової сесії міської ради.

7 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 8-9 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

6 вересня 2022 року

Повідомляємо, що відповідно до рішення конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пирятинської міської ради, пункту 7 розділу ІV Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, конкурс на призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пирятинської міської ради визнано таким, що не відбувся

6 вересня 2022 року

На розі вулиць Цибаня – Кулініча, поряд з міським цвинтарем, роками муляв очі містян смітник. Він був розташований поряд з дорогою та тротуаром, псував і вигляд вулиці, і настрій людям. Завдяки тому, що ця частина міста повністю охоплена подворовим вивезенням ТПВ, сміттєвий майданчик було демонтовано.  Відтепер там клумба!

Сьогодні працівники КП «Каштан» висадили на новоутвореній рекреації туї, ялівець, спіреї та жасмин. Навесні клумба засіється газонною травичкою та будуть висаджені квіти

6 вересня 2022 року

Лубенське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області нагадує про Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки». Відтепер інспектори ДСНС України наділені повноваження складати протоколи та розглядати справи про адміністративні правопорушення за статтями 77 та 77-1 КУпАП, що встановлюють відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання рослинності або її залишків.

 

5 вересня 2022 року
5 вересня 2022 року

Соціальний напрямок роботи один із надважливих для муніципалітету. З метою підтримки людей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та створення умов для того, щоб кожна людина могла самостійно формувати стабільні, благополучні соціальні позиції для себе і своєї сім’ї, міською радою прийнято Комплексну програму соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2022 рік. Реалізація програми забезпечується виконанням багатьох заходів. Загальний обсяг фінансування програми складає понад 7 мільйонів гривень, з них – більше 5 мільйонів виділяється з бюджету громади.

 

5 вересня 2022 року

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн (50 млн євро). Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через Державний аграрний реєстр (dar.gov.ua).

 
4 вересня 2022 року

Шановні підприємці Пирятинської громади! Щиро вітаю вас з професійним святом, яке щороку відзначається у першу неділю вересня!

Підприємництво – це вибір людей, які шукають можливості для розвитку та зростання, створюють нові ідеї, змінюють світ. Обраний вами шлях – це щоденні виклики і щоденні прийняття рішень, - хай усі вони будуть успішними!

Сьогодні висловлюю щирі слова подяки людям, які своєю енергією, ініціативністю зуміли організувати власну справу, втілили в життя нові проєкти, невтомна праця яких сприяє розвитку нашої громади.

Бажаю вам невичерпної енергії, натхнення в роботі, здійснення планів і задумів, розвитку бізнесу, стабільності, добра й благополуччя вам і вашим родинам! Процвітання вашим справам у мирній та незалежній Україні!

З повагою –

міський голова Андрій Сімонов

3 вересня 2022 року

Народився він 31 травня 1990 року в Києві. Згодом родина Козаків переїхала в село Прихідьки, на Пирятинщині, де і минуло дитинство Бориса. Хлопець навчався у Вишневецькій школі, потім - у коледжі Європейського університету в Пирятині. У 2011 році був призваний на строкову службу до Збройних Сил України, по закінченні терміну продовжив службу за контрактом

2 вересня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 5 по 7 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

1 вересня 2022 року
Відповідно до протоколу  засідання Ради оборони Полтавської області  29 серпня 2022 року № 27 встановлено:
  • заборону на продаж будь-яких алкогольних напоїв закладами торгівлі та громадського харчування на території Полтавської області, окрім визначеного для такого продажу часу, а саме з 12 год. 00 хв до 18 год. 00 хв., починаючи з 01.09.2022 року.
  • заборону суб’єктам господарювання, що провадять свою діяльність у сфері реалізації алкогольних напоїв на продаж таких напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України та працівникам правоохоронних органів
 
1 вересня 2022 року

Увесь цивілізований світ підтримує нашу країну. Наше завдання — продовжувати його залучати до підтримки. Усім, хто планує займатися організацією міжнародної підтримки або допомагати іноземцям в Україні, рекомендуємо звернути увагу на актуальні держпослуги на Гіді.

1 вересня 2022 року

Управління багатоквартирним будинком – це запорука комфортного проживання співвласників та збереження власного майна.

Розпочата реформа житлово-комунального господарства України в 2015 році розширила права співвласників багатоквартирних будинків та надала можливість брати управління власним будинком у свої руки.

Жителі багатоквартирних будинків отримали право самостійно обирати одну з трьох форм управління, передбачених Законом України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“, зокрема:

  • створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), що спонукає брати на себе відповідальність жителів власного будинку;
  • залучення до управління будинком управителя, якого співвласники обирають самостійно, або у разі не прийняття рішення про форму управління, управителя на конкурсній основі призначає міська влада;
  • самостійне управління багатоквартирним будинком, не створюючи ОСББ та не залучаючи управителя.
1 вересня 2022 року

Починаючи з 1 вересня 2022 р., тривалість комендантської години на території Лубенського району встановлено з 22:00 до 05:00 год.

Закликаємо жителів Пирятинської громади суворо дотримуватися комендантської години та всіх правил і обмежень, зумовлених воєнним станом у країні!

 

1 вересня 2022 року

Дорогі школярі, студенти, педагоги!

Перший день осені – початок нового навчального  року. Це традиційне свято для кожного з нас. Втім, цьогорічний День Знань, як і всі свята цього року, – має гіркий присмак обмежень і засторог. Починаючи цей навчальний рік, ми, передусім, дбаємо про безпеку наших дітей, про те, аби організувати начальний процес таким чином, щоб зберегти життя та здоров'я всіх його учасників.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua