Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 вересня 2022 року 10:47

СОЦІАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ: БЕЗОПЛАТНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ЗА ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я В РАМКАХ ПРОЄКТУ HEALTHLINK

У Пирятинській громаді завершився єдиний в Україні експериментальний проєкт «Інноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування» (на виконання складової частини проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні» (HealthLink) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)), впроваджений на Полтавщині обласним благодійним фондом «Громадське здоров’я» з жовтня 2019 року.

21 вересня відбулася робоча зустріч за участю директора Полтавського обласного фонду ,,Громадське здоров’я“ Андрія Протопопова, на якій були обговорені результати реалізації проєкту.

З грудня 2020 року по вересень 2022 року компонент «Соціальна лабораторія» цього проєкту реалізовувався в 17 населених пунктах Пирятинської територіальної громади. Його впровадження та реалізація здійснювалися в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між виконавчим комітетом Пирятинської міської ради та БФ «Громадське здоров'я» та у тісній співпраці з муніципалітетом, який через старостати забезпечував координацію діяльності лабораторії, забезпечував приміщення, меблі, комунальні послуги та доступ до Інтернет-мережі. Крім того соціальна лабораторія співпрацювала з нашими лікувальними комунальними закладами та сектором №3 філії ДУ Центру пробації.   

Працівниками соціальної лабораторії та залученими профільними лікарями надано ряд безоплатних послуг:

•           953 членів громади отримали консультації та асистоване тестування на ВІЛ-інфекцію (623 – швидкими тестами на ВІЛ, 330 – оральними тестами на ВІЛ), з яких виявлено  випадків ВІЛ-інфекції у 7 осіб, які доведені до кабінету Довіри КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради», поставлені на диспансерний облік і отримують антиретровірусну терапію (АРТ).

•           246 осіб отримали асистоване тестування на інфекції, що передаються статевим шляхом (гепатити В і С, сифіліс), з яких виявлено 4 випадки інфекційного гепатиту С, які перенаправлені на консультацію до лікаря-інфекціоніста.

•           152 жінки – отримали медичний огляд, фахові консультації та забір мазків на цитологію (103). У 75 жінок виявлено порушенням у гінекологічній сфері патологій і направлено до профільних фахівців до КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» для подальшого обстеження та лікування.

•           41 клієнт отримав послуги залученого лікаря-дерматолога (огляд, фахова консультація). У 37 осіб виявлено патології шкіряного покриву і направлено до профільних фахівців КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» для подальшого обстеження та лікування.

•           69 підоблікових осіб пройшли тематичні заняття та отримали послуги з асистованого тестування/або отримали оральні тести в сейф-боксах для самостійного тестування на базі Лубенського районного сектору №3 філії ДУ Центру пробації у Полтавської області в місті Пирятин.

•           7 жінок-матерів отримали профільні консультації залученого спеціаліста логопеда стосовно розвитку та корекції мовлення у дітей, 7 дітей прийняли участь у корекційних заняттях.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua