Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2022 року

Одним з найважливіших завдань Міграційної служби Полтавщини є надання громадянам якісних адміністративних послуг, в тому числі забезпечення їх доступності особам, які прибули з територій, де йдуть бойові дії.

Полтавщина стала другою домівкою для близько 200 тисяч українців з різних областей, які були вимушені переїхати подалі від бойових дій. Для багатьох з них гостро постало питання оформлення документів.

Незважаючи на воєнний стан, усі 28 територіальних підрозділів Міграційної служби Полтавщини працюють у штатному режимі. З початку дії воєнного стану підрозділами служби значну кількість адміністративних послуг надано особам, які, рятуючись від збройної агресії, прибули на Полтавщину, зокрема із м. Харкова та Харківської області.

31 жовтня 2022 року

Представники Пирятинської громади взяли участь у міжрайонній спартакіаді людей з інвалідністю, організованій ГО "Лазірки.Безмежність". Свято спорту, дружби, теплих людських взаємин зібрало понад 80 учасників з Пирятина, Шишак, Полтави, Котельви, Кременчука, Семенівки, Хоролу, Лубен, Оржиці.

Нашу команду представили юні спортсмени Руфіна Бутрим, Іван Вовк, Владислав Островний, Наталія Рішко, Олександр Динис, Неоніла Бідзіля.

Успішним був виступ Владислава Островного, який посів перше місце з гри конрхолу та друге місце - з бомбаскету.

31 жовтня 2022 року

Для зручності жителів Пирятинської громади пояснюємо як шукати, де і коли не буде світла. В таблиці знаходьте свою адресу (вулицю чи село) та дивіться до якої черги вона відноситься. Потім в графіку (фото або https://bit.ly/3fmXBQL) відшукайте свою чергу та години відключення електроенергії.

Наприклад, вулиця Замок у списку третьої черги. Отже, першого числа там не буде світла з 4:00 до 6:00, з 10:00 до 12:00, з 16:00 до 18:00 та з 22:00 до 24:00.

 

30 жовтня 2022 року

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Сучасне життя неможливо уявити без автомобільного транспорту, він є найважливішою системою життєзабезпечення суспільства. Від майстерності водіїв та якості роботи дорожників залежить безпека пасажирів та перевезень.

Вітаю всіх, хто вірний професійному обов’язку, хто працює за кермом автобусів, вантажного та легкового транспорту. Ваша завзята та відповідальна праця викликає заслужену повагу.

28 жовтня 2022 року

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) - це самостійна юридична особа, яка може бути створена власниками квартир задля сприяння використанню їхнього власного майна та належного управління, утримання і використання спільного неподільного та загального майна.

Головними перевагами ОСББ є те, що така форма управління забезпечує ефективне утримання будинку, дозволяє самостійно розпоряджатися коштами та контролювати витрати, а також проводити заходи з енергоефективності.

 

 

 

28 жовтня 2022 року

Сьогодні на базі ліцею для педагогів Пирятинської громади відбулися дві навчальні сесії: «Навчання ризикам, пов’язаним з вибухонебезпечними предметами» та «Збройний конфлікт: як підготуватися та убезпечити себе». Захід огранізований та проведений фахівцями організації "Handicap International Federation" за сприяння Полтавської ОВА.

Спікери обговорили з учасниками питання зменшення ризику травмування населення внаслідок обстрілів та від вибухонебезпечних предметів. Опрацьовано алгоритми дій при небезпеці.

28 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 31 жовтням по 2 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

27 жовтня 2022 року
Стратегія міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з твердими побутовими відходами між Пирятинською, Гребінківською, Чорнухинською та Новооржицькою громадами йде інтенсивними темпами реалізації.
Сьогодні представники громад провели чергову робочу зустріч за участі експертів проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

 

26 жовтня 2022 року

До уваги громадян та фермерів громади!

Мінагрополітики затвердило перший перелік отримувачів в рамках Програми підтримки малих агровиробників на загальну суму понад 1,5 млрд грн – в рамках бюджетної підтримки Європейського Союзу.

 

26 жовтня 2022 року

Сьогодні у міській раді – день роботи колегіальних органів: відбулися чергові засідання виконавчого комітету та сесії міської ради.

Були розглянуті та затверджені зміни до ряду діючих програм галузі  освіти, соціального захисту, комунального спрямування.

Присутні у сесійній залі депутати одноголосно підтримали проєкт договору про співробітництво територіальних громад у формі утворення спільного комунального підприємства щодо розвитку системи управління відходами, створення КП "Екосервіс-2022" та затвердили його Статут.

26 жовтня 2022 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорокової сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

25 жовтня 2022 року

У Пирятинському ліцеї №4 з’явився еко-клас. За ініціативи директора школи Лариси Шкурупій у 2021 році навчальний заклад взяв участь в обласному конкурсі, представивши проєкт «Еко-клас на шкільному подвір’ї», та отримав перемогу. Така локація на території ліцею №4 дозволить вести еколого-просвітницьку діяльність серед школярів.

 

25 жовтня 2022 року

24 жовтня команда проєкту “Спільно. Соціальні послуги” провела в Пирятині групове консультування для батьків дітей з інвалідністю. Місцева координаторка Юлія Кабушка розповіла присутнім, які соціальні послуги вони зможуть отримати в рамках проєкту та надала контакти для звернення у разі 

25 жовтня 2022 року

Пільгові категорії громадян, що проживають на території нашої громади, можуть скористатися правом безкоштовного проїзду на громадському транспорті, що рухається як між населеними пунктами Пирятинщини, так і на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах.

24 жовтня 2022 року

Сьогодні відбувся матч між командами Лубенського та Миргородського районів в рамках Кубку Полтавської області по футболу серед ветеранів 40 р. і старші.

"Радий, що в нашій громаді навіть у ці складні часи, які ми всі переживаємо, відбуваються хороші спортивні події такого рівня, що саме на нашому стадіоні відбуваються змагання між районними командами», - відзначив у вітальному слові міський голова Андрій Сімонов та подякував за популяризацію здорового способу життя представникам старшого покоління футболістів.

24 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 27-28 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

21 жовтня 2022 року

Громадське обговорення проєкту договору про співробітництво ПирятинськоїГребінківської міських територіальних громад та Новооржицької, Чорнухинської селищних територіальних громад

25 жовтня 2022 року, о 12:00, у Пирятинській міській раді (велика зала адмінбудинку, вул. Соборна, 42, м. Пирятин Полтавської обл.) відбудеться громадське обговорення проєкту договору про співробітництво територіальних громад у сфері поводження відходами у формі утворення спільного комунального підприємства „Екосервіс-2022“.

Громадське обговорення ініційоване відповідно до розпорядження Пирятинського міського голови від 19 жовтня 2022 року № 163 „Про проведення громадських обговорень проєкту договору про співробітництво“.

З проєктом договору можна ознайомитися тут. 

Початок реєстрації громадян о 11:50 год.

 

21 жовтня 2022 року

Сьогодні у Великій Кручі відкрили меморіальну дошку пілоту Олександру Оксанченку, який загинув на другий день повномасштабного вторгнення росії, 25 лютого, у повітряному бою, відволікаючи на себе ворожу авіацію. Посмертно нашого земляка удостоєно звання Героя України.

Ним захоплювалися авіатори усього світу… Українець, який став найкращим у світі льотчиком-винищувачем, майстром повітряного бою… Більше ніж дві тисячі льотних годин, тріумфальні польоти на світових авіашоу. Олександр Оксанченко першим серед військових льотчиків винищувальної авіації у повному обсязі опанував програму фігур вищого пілотажу. Його почерк та стиль виконання знає весь світ.

21 жовтня 2022 року

Створення нових робочих місць на території громади – один із основних напрямків роботи керівництва муніципалітету! Адже за новими робочими місцями – заробітні плати  у родини та надходження до бюджету.

Як ми вже повідомляли, до міського голови Андрія Сімонова надійшла пропозиція від швейної фабрики з Прилук щодо створення цеху з пошиття одягу у Пирятині. Після попередньої зустрічі з підприємцями, які працюють у цій сфері, кілька осіб виявили зацікавленість. Сьогодні вони мали змогу зустрітися з керівником швейної фабрики Іриною Зайцевою, аби детально обговорити умови співпраці. Долучився до зустрічі директор міського ліцею №6 Микола Василенко, у закладі якого працює швейний коворкінг.

21 жовтня 2022 року

350 років тому народилась неординарна постать – гетьман Війська Запорозького, творець Першої української конституції – Пилип Орлик. Походив він з роду литовської шляхти, мав і чеське коріння. Освіту здобував у Києво-Могилянському колегіумі, який згодом отримав статус академії. Вже під час навчання проявив свій талант до ораторства й поезії, також юнак цікавився філософією і літературою, добре володів українською, польською, церковнослов’янською, болгарською, італійською та іншими мовами.

 

20 жовтня 2022 року

Вже не вперше ми пишемо про те, що нашій громаді вдалося приєднатися до співпраці з глобальним проєктом  міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) за фінансової підтримки Федерального міністерства довкілля, захисту природи та безпеки ядерних реакторів Німеччини (BMU). Проєкт працює по всій Європі та ставить за мету запровадження й застосування інноваційних інтегрованих технологій, які допомагають знизити вплив на довкілля і пом’якшити зміни клімату, шляхом впровадження системи поводження з відходами на засадах міжмуніципального співробітництва.

Відповідно, у рамках реалізації цього проєкту, підписано угоду про міжмуніципальне співробітництво у сфері поводження з відходами. Чотири громади – Гребінківська, Новооржицька, Пирятинська та Чорнухинська – сортуватимуть сміття на території своїх громад, відділяючи папір, скло і пластик, та утворюють спільне комунальне підприємство, яке буде здійснювати управління цими відходами за технологіями Європейського Союзу

20 жовтня 2022 року

У Пирятинській громаді триває процедура визначення управителя багатоквартирними будинками. Наразі у місті 44 багатоповерхівки, які не визначилися з формою управління та потребують надавача послуг.

20 жовтня 2022 року

Медичні заклади громади та Пирятинський і Грабарівський будинки-інтернати отримали гуманітарну допомогу від Міжнародного благодійного Фонду АІСМ Франція–Україна.

Усім закладам було передано медикаменти, засоби індивідуального захисту, захисні костюми, засоби для дозованого введення розчинів. Окрім цього, будинки-інтернати отримали ємності для питної води, продукти харчування, миючі засоби, гігієнічні набори.

20 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 24 по 26 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

20 жовтня 2022 року

Другий відділ Лубенського РТЦК та СП запрошує амбітних, вмотивованих, впевнених в собі чоловіків віком від 20 до 45 років на військову службу за контрактом до лав ЗСУ для реалізації свого громадянського обов’язку із захисту Батьківщини.

 

 

20 жовтня 2022 року
19 жовтня 2022 року

18 жовтня у світі відзначають День фармацевта. Працівники аптек мужньо продовжують свою щоденну працю і під час карантину, і у воєнний стан.

Для тих, хто виготовляє, доставляє та продає ліки, ділимось добіркою держпослуг у відповідній сфері на Гіді.

 

19 жовтня 2022 року

Один із варіантів, куди подіти опале листя, - компостування. Якщо ви живете в приватному секторі, то чимало органічних відходів можуть стати добривом. Однак на шляху від відходів до добрива є певні правила, яких необхідно дотримуватися.

 

19 жовтня 2022 року

Доплата до мінімального страхового внеску у 2022 році

Звертаємо увагу, що на сьогодні велике значення має страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення. Тим, кому 60 років виповнюється у 2022 році, для призначення пенсії за віком необхідно мати не менше як 29 років страхового стажу. Кожного наступного року страховий стаж, який дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме, і 2028 року для призначення пенсії треба буде мати 35 років страхового стажу.

 

19 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 20-21 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

18 жовтня 2022 року

Пирятинська громада приєдналася до  міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з відходами у складі  чотирьох громад – Гребінківською, Новооржицькою, Чорнухинською.  Це реалізується у рамках глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH. Громади задекларували наміри сортувати сміття, відділяючи скло та пластик, та утворити спільне комунальне підприємство у Пирятині, яке буде здійснювати управління цими відходами за технологіями Європейського Союзу

18 жовтня 2022 року

На місці одного з найпроблемніших майданчиків для збору ТПВ на розі вулиць Урожайної та Київської висаджено декоративні дерева та кущі. Ініціатором змін виступив міський голова Андрій Сімонов.

Майданчик для збору відходів прибрали в рамках запровадження у цьому мікрорайоні міста системи подворового вивозу сміття. За кошти бюджету громади у розпліднику "Осокор" та у Пирятинському лісництві  було придбано рослини: сосни Кримські, караган деревовидний, туї кількох видів, ялівець, бересклети. Сьогодні працівники КП "Каштан" на цій локації висадили 38 саджанців.

18 жовтня 2022 року

1. Як радіоактивність харчових продуктів може впливати на людину?

За звичайних умов люди щодня зазнають впливу природних, а також створених людиною джерел радіоактивного випромінювання. Щодня в легені та травний тракт людини потрапляють радіонукліди, що містяться у повітрі, харчових продуктах та воді.

У разі витоку радіоактивних елементів внаслідок ядерної або радіологічної аварійної ситуації в харчових продуктах може бути додаткове радіаційне забруднення.

 

18 жовтня 2022 року

Відповідно до Закону “Про Державний бюджет України на 2022 рік” з 1 жовтня 2022 року підвищено мінімальну заробітну плату до 6700 грн.

Слід врахувати, що зросте і мінімальний страховий внесок. Відтак він становитиме 1474 грн. (6700 х 22%), а максимальна база для нарахування єдиного внеску досягне 100500 грн.

 

18 жовтня 2022 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії міськради. Традиційно, першими відбулися засідання постійних депутатських комісій з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності і комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

18 жовтня 2022 року

18 жовтня в Україні відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який покликаний вчергове нагадати про необхідність консолідації зусиль органів державної та місцевої влади, громадських організацій з метою підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

 

17 жовтня 2022 року
У громаді триває реалізація проєкту Європейського Союзу „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання?.  Сьогодні переможцям конкурсу щодо започаткування овочево-ягідних плантацій в особистих селянських господарствах було вручено комплекти теплиць розміром 6х3 метри або ж 4х3 метри (на вибір учасників проєкту). Переможцями першого етапу стали 48 учасників. Окрім цього, для родини однієї з переможниць конкурсу Лідії Худі з Березової Рудки, яка вже певний час займається вирощуванням овочів, міський голова Андрій Сімонов особисто придбав ще одну теплицю, розміром 6х3, яку теж було сьогодні передано жінці. 
17 жовтня 2022 року

У місті Раквере (Естонія) відбувся Чемпіонат Європи з боротьби сумо. Юніори Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи  змагалися у 3-х вікових категоріях: до 14, 16 і 18 років. До 14 років Пирятинську громаду представив Богдан Митропан, до 16 років – Богдан Бондарчук (вагова категорія 100 кг) та минулорічна чемпіонка Європи Софія Онікієнко. До речі, цьогоріч Софія знову повторила свій результат та нагороджена Кубком  за найбільшу кількість виграних спарингів у команді. У віковій категорії до 18 років змагалася Марина Гримашевич (вагова категорія 75 + кг). Пирятинські сумоїсти  виступили на найвищому рівні, отримавши 1 «золото», 2 «срібла» та 1 бронзову медаль.

 

17 жовтня 2022 року

У населених пунктах громади продовжуються роботи з ремонту водогонів. Наразі підрядна організація ПП "Аверс-05" здійснює ремонт мережі водопостачання у Малютинцях, по вулиці Центральній. Загальна протяжність мережі, яка підлягає заміні, - 430 метрів. З бюджету громади на фінансування робіт виділено 106319 гривень.

17 жовтня 2022 року

Попри війну і надзвичайне загострення фінансово-економічної ситуації в країні, уряд вирішив, що раніше анонсованим перерахункам пенсій з 1 жовтня все ж бути! Тож які категорії одержувачів пенсій одержать підвищення і якими виявилися результати перерахунків на Полтавщині?

 

 

17 жовтня 2022 року
Сьогодні у Пирятині, на території монастиря Святого пророка Іллі, відбулося урочисте богослужіння з нагоди освячення місця під будівництво архондарика – кімнати для прийому паломників в православних монастирях.
Освячення здійснив архієпископ Харківський та Полтавський Афанасій спільно з духовенством єпархії.
16 жовтня 2022 року
Сьогодні міський голова Андрій Сімонов спільно з головою постійної комісії з з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства,
транспорту, зв'язку та сфери послуг Олексієм Хоменком повторно перевірили якість робіт на під’їзній дорозі до Сасинівки. Ще раз переконалися - ремонт, проведений за кошти бюджету громади, виконаний якісно, з дотриманням усіх страндартів.
Окремо слід зауважити, що дорога по селу за бюджетні кошти не ремонтувалася. За особистої ініціативи представниками компанії ТОВ «ПКЗ- Агро» проведено засипання ям на дорогах по території села відфрезерованою асфальтовою крихтою, яка лишилася на узбіччі після проведення ремонту.
16 жовтня 2022 року
Щиро вітаю вас з професійним святом!
На вашу галузь покладено відповідальне завдання – задоволення потреб кожної родини в якісних, смачних та доступних продуктах харчування. В умовах війни на вас відповідальна місія – продовольча безпека держави!
Для нашої громади ваша роль важлива ще й тому, що підприємства харчової промисловості – одні з основних наповнювачів місцевого бюджету, а отже від стабільної роботи ваших підприємств залежить фінансове благополуччя громади!
14 жовтня 2022 року

Як отримати довідку ВПО або як її скасувати, а також як підтвердити трудовий стаж, коли трудова книжка залишилася на тимчасово окупованій території чи втрачена – весь алгоритм дій в інфографіці

 

14 жовтня 2022 року

Опалювальний період 2022-2023 років у житловому фонді, підприємствах, установах, закладах соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти та культури населених пунктів Пирятинської міської територіальної громади стартує 15 жовтня. Рішення про це прийнято сьогодні під час позачергового засідання виконавчого комітету.

14 жовтня 2022 року

14 жовтня для українців особливий і важливий день - День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії та велике православне свято Покрови Пресвятої Богородиці. З давніх-давен вважалося, що Пресвята Богородиця є покровителькою козаків та справедливого воїнства. Тож і сьогодні пирятинці спільною молитвою звернулися до Богородиці, аби вберегла та захистила всіх, хто, не шкодуючи ані власного здоров’я, ані власного життя, боронить нашу рідну Україну.

 

14 жовтня 2022 року

Дорогі наші захисники й захисниці!

Щиро вітаю вас зі святом!

Вдячний кожному і кожній з вас за те, що мужньо та самовіддано бороните нашу славну Україну, крок за кроком витісняючи підлих окупантів з нашої землі. Щоденно ви доводите усьому світові, що людей, сильніших за українців, немає більше ніде!

Сьогоднішнє покоління героїв України бере приклад зі своїх славних попередників, бо любов до рідної землі та батьківського дому, повага до українських традицій та рідної мови передалася нам у спадок від наших предків-козаків, волелюбних та нес

13 жовтня 2022 року

У рамках програми WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей разом з Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine мультидисциплінарна команда відвідала Пирятинську громаду. 

13 жовтня 2022 року

Це залежить не лише від роботи комунального підприємства, а й від кожного з нас! Заключіть договір з КП «Каштан», сплачуйте за послугу з вивезення ТПВ і так підприємство зможе вчасно надавати послугу, обслуговувати і ремонтувати сміттєвози, виплачувати заробітну плату працівникам.

 

13 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 17 по 19 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

13 жовтня 2022 року

13 жовтня 2022 року, о 15.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання тридцять дев'ятої позачергової сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

 

 

 

13 жовтня 2022 року

Це означає, що кожен громадянин України може оформити ID-картку вперше або взамін старого паспорта зразка 1994 року у будь-якому територіальному підрозділі Міграційної служби Полтавщини НЕЗАЛЕЖНО від місця реєстрації. Нагадаємо, послуга з оформлення ID-картки вперше є безкоштовною. До уваги, діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хвилин часу на заповнення заяви,  ця послуга також є безкоштовною.

11 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 13-14 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

10 жовтня 2022 року

Читайте та реалізовуйте поради для мешканців квартир.

Готуймося, адже #ЗимаБлизько

 

10 жовтня 2022 року
10 жовтня 2022 року

Війна продовжує нести горе та втрати.....2 жовтня в Купянському районі на Харківщині загинув солдат Олексій Долгов.  

 

10 жовтня 2022 року

Попри те, що ворог безжально руйнує наші міста і села, український народ все неодмінно відновить та відбудує. І все стане лише кращим, сучаснішим та комфортнішим! Для тих, хто будує хмарочоси, мости, та інші архітектурні шедеври, ділимось добіркою держпослуг у сфері архітектури на Гіді.

9 жовтня 2022 року

Шановні працівники поштового зв'язку!

Прийміть вітання з вашим професійним святом — Всесвітнім днем пошти!

 

8 жовтня 2022 року

Створення безпечних для життя умов кожному жителю громади – один із головних пріоритетів Пирятинської міської ради. Саме з цією метою минулого року була розроблена і далі втілена у життя програма „Безпечна громада“, покликана створити комплексну систему безпеки на Пирятинщині за допомогою сучасних засобів відеоспостереження. 

 

8 жовтня 2022 року

Шановні юристи!

Сьогодні, у день вашого професійного свята, прийміть щирі слова привітань!

Кожен, хто обрав цю професію, розуміє — це нелегка та надзвичайно відповідальна робота. Адже забезпечення прав і свобод кожного громадянина держави, зростання правової культури народу та суспільства залежать саме від суддів, адвокатів, нотаріусів.

 

7 жовтня 2022 року

Сьогодні у Пирятині презентовано "Простір, дружний до дітей", який у нашій громаді створено в рамках проєкту "Реагування на надзвичайні ситуації для задоволення основних потреб та потреб захисту постраждалих від конфлікту та переміщених дітей та їхніх сімей в Україні" за співпраці міської ради, Благодійного фонду "Слов'янське серце" у партнерстві з міжнародною благодійною організацією Save the Children, що фінансується в рамках гуманітарної допомоги ЄС.

 

7 жовтня 2022 року

У травні минулого року у Гурбинцях розпочали будівництво каплички ПЦУ. Роботи було розпочато за фінансового сприяння уродженця села Михайла Божка, долучилися до ініціативи і небайдужі жителі громади. Значну допомогу надало сільгосппідприємство ТОВ "Новодавидівське" під керівництвом Олега Щегельського.

На жаль, повномасштабна війна на території нашої держави, яка позначилася на житті кожного українця, внесла свої негативні корективи і на процес будівництва, яке планували закінчити значно раніше.

7 жовтня 2022 року

Велика частина жителів нашої громади користуються велотранспортом, але при цьому забувають, що вони є такими ж учасниками дорожнього руху, як і водії авто та мотоциклів, і на них також поширюються Правила дорожнього руху! Особливо гостро проблема недотримання вимог Правил відчувається в осінньо-зимовий період, коли світловий день стає значно коротшим і велика інтенсивність руху спостерігається і в темну пору доби.

Нагадуємо, що відповідно до цих Правил, велосипеди мають бути обладнані  світловідбиваючими ліхтариками та фарами. 

7 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 10 по 12 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

6 жовтня 2022 року

У громаді йде впровадження системи подворового збору та вивезення твердих побутових відходів.

У зв’язку з цим, вже наступного понеділка, 10 жовтня, буде демонтовано майданчик ТПВ на розі вулиць Урожайної та Київської. Жителі прилеглих вулиць - Сонячна, Барвінкова, Квіткова, Вільна, Дружня, Спартака, Урожайна та провулку Урожайного можуть отримати сміттєві баки для свого домоволодіння, уклавши з КП "Каштан" договір на вивезення ТПВ.

6 жовтня 2022 року

Пирятинська лікарня отримала допомогу від депутата обласної ради Руслана Богдана. Лікувальному закладу передано чотири багатофункціональні ліжка зі спеціальними матрацами, приліжкові тумби, комплекти одноразового медичного одягу та постільної білизни.

Ліжка відразу ж встановлені у хірургічному відділенні.  Тумби встановлені у перев'язочній палаті та у відділенні інтенсивної терапії, оскільки в трансформованому вигляді їх можна використовувати також як обідні столи для пацієнтів, яким перебачений виключно постільний режим.

6 жовтня 2022 року

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2022 № 1094 внесені зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Нове:

 

6 жовтня 2022 року

Почувши сигнал повітряної тривоги «УВАГА ВСІМ!» терміново перейдіть до найближчого укриття

Якщо ви знехтували сигналом повітряної тривоги і під час вибуху перебуваєте на вулиці, помітивши спалах яскравого світла, слід терміново впасти на землю обличчям вниз, бажано – головою в напрямку від вибуху. Якщо є можливість – сховайтеся за стіну будинку, дерево, високий паркан, щит, будь-що, що дозволить вам бути «в тіні».

 

5 жовтня 2022 року

Продовжується ремонт доріг у населених пунктах Пирятинської громади.

Так, протягом останніх днів було проведено поточний ремонт на двох міських вулицях – Іподромній та Вільній. До цього часу вулиці мали тверде щебеневе покриття в дуже поганому стані. Існуюче покриття було вирівняно, поверхню підсипано щебенем, зверху на який укладається шар бувшого у виростанні асфальту, який переробляється з додаванням бітуму. Далі до роботи приступає асфальтоукладчик, який ретельно втрамбовує поверхню.

 
5 жовтня 2022 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов, спільно з керівниками галузей первинної та вторинної медичної допомоги Єгором Киричевським та Олександром Гаркавенком провів робочу зустріч з представниками товариства Червоного Хреста, зокрема з головою обласної організації Іриною Плюсніною та представницею Канадського товариства Червоного Хреста пані Марією.

З метою створення умов для більшої доступності медичних послуг до населення в нашій країні, Канадське товариство Червоного хреста ініціює створення мобільних медичних бригад, які б здійснювали виїзди у віддалені населені пункти для надання первинних медичних послуг населенню.

5 жовтня 2022 року

Поява маляти в родині – це велика подія та неймовірна радість! Батьки прагнуть забезпечити немовляті найкращі побутові умови та найкращі речі. Аби підтримати кожну сім’ю Пирятинської громади, в якій народжується дитя, - Комплексною програмою соціального захисту та соціального забезпечення населення Пирятинської міської ради передбачено разову матеріальну допомогу при народженні дитини. 

 

4 жовтня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 6-7 жовтня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

3 жовтня 2022 року

Кожен громадянин має підготувати свою домівку як до зими, так і надзвичайних ситуацій. Далі кілька порад:

 

3 жовтня 2022 року
3 жовтня 2022 року

Щоб запобігти виникненню пожежі у власному помешканні необхідно дотримуватись певних правил пожежної безпеки:

 

3 жовтня 2022 року

З 1 по 31 жовтня триває найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». В Україні конкурс пройде вже одинадцятий раз. Метою проєкту є зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Конкурсний список складається з понад 92 тисяч пам’яток нерухомої історико-культурної спадщини з усіх областей України, в тому числі Криму. За попередні роки понад три тисячі учасників завантажили вже майже 350 тисяч світлин понад 39 тисяч об’єктів культурної спадщини — культових споруд, будинків, палаців. Проте більша частина культурної спадщини України все ще не має своїх світлин для Вікіпедії. Конкурс має на меті це виправити.

3 жовтня 2022 року

Це питання наразі актуальне для багатьох українців, чиї рідні зникли на війні. Такі родини, на превеликий жаль, є і в Пирятинській громаді…

Фахівцями Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими напрацьовано дорожню карту щодо дій родини у випадках якщо член родини пропав безвісти, потрапив в полон чи загинув.

3 жовтня 2022 року
2 жовтня 2022 року

Дощ футболістам не завада. Тож, як і планувалося, сьогодні на стадіоні «Ювілейний» відбувся заключний тур Благодійного осіннього кубку Пирятинської громади з футболу.

 

2 жовтня 2022 року

Сьогодні в Пирятині відбулася міська благодійна спартакіада з рекреаційних видів спорту.

Участь у змаганнях взяли близько двадцяти людей з інвалідністю. Демонстрували свою волю до перемоги, швидкість, влучність та витривалість під час метання дротиків, підняття тулуба, присідання та бігу. 

 

2 жовтня 2022 року

Сьогодні в Пирятині планувалися благодійні концерт та ярмарок. Через погодні умови довелося скасувати концерт, а ярмарок перенесли до Культурно-громадського центру. 

 

2 жовтня 2022 року

Прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівника освіти!

Це свято людей, які обрали педагогічний фах і залишаються вірними покликанню вчителя все життя. Адже педагог – не просто професія, це справа, яка вимагає безмежної відданості, відповідальності, мудрості та терпіння. Своєю щоденною працею ви формуєте майбутнє нашої держави, закладаючи в душі дітей зерна патріотизму, любові до рідної землі. Саме ви даєте своїм вихованцям перші незабутні уроки  добра, чесності і справедливості, любові та поваги до батьків. 

 

2 жовтня 2022 року

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua