Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 жовтня 2022 року 16:55

У напрямку захисту довкілля

Нагадаємо, що Пирятинська громада приєдналася до  міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з відходами у складі  чотирьох громад – Гребінківською, Новооржицькою, Чорнухинською.  Це реалізується у рамках глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH. Громади задекларували наміри сортувати сміття, відділяючи скло та пластик, та утворити спільне комунальне підприємство у Пирятині, яке буде здійснювати управління цими відходами за технологіями Європейського Союзу.
Уряд Німеччини надає фінансову підтримку Україні та здійснює інвестиції в екологічні проєкти, спрямовані на захист довкілля. Зокрема, проєктом GIZ виділяється грантова сума коштів на закупівлю сортувальної лінії та іншого спеціального обладнання, яке забезпечуватиме роботу підприємства у Пирятині.
Міський голова Андрій Сімонов супроводжує кожен етап реалізації проєкту. Зокрема, сьогодні у міській раді провів засідання комісії з підготовки договору про співробітництво територіальних громад, участь у якій брали представники громад-засновників комунального підприємства. Обговорили усі поточні питання реалізації проєкту, а також положення статуту підприємства. Детально узгодили усі позиції, аби мати чітко і якісно виписаний документ, який максимально влаштовуватиме усіх учасників.
Далі проєкт статуту обговорили депутати міської ради на засіданні постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг та рекомендували винести на розгляд сесії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua