Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2023 року

Впродовж минулого тижня, з 23 по 28 жовтня, в місті Берегове Закарпатської області проходив Чемпіонат України ГО «ВФСТ «Колос» з футзалу серед ветеранів 50 років і старші. У змаганнях взяли участь 11 кращих міні-футбольних команд України.

 

31 жовтня 2023 року

Сьогодні у Пирятинській міській раді відбулася зустріч представників бізнесу громади з заступником директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОВА Андрієм Сорочинським та керівником  Полтавського обласного центру зайнятості Катериною Клавдієвою. Метою зібрання було залучення широкого кола підприємців до урядового проєкту „єРобота”, який включає ряд грантових програм, спрямованих на розвиток підприємництва та створення робочих місць.

30 жовтня 2023 року

Продовжуємо працювати в напрямку покращення стану доріг на території громади. Значні обсяги ремонтів традиційно проводяться саме на сільських автошляхах.

Сьогодні завершено виконання поточного ремонту дороги від Р-60 до Прихідьок. 

30 жовтня 2023 року

Лубенський міський центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю надає послуги з соціально-педагогічної, психологічної, фізичної та логопедичної корекції. Детальніше про його роботу та спектр надаваних послуг – у відео 

 

 

29 жовтня 2023 року
29 жовтня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 30 жовтня по 3 листопада, з 8:00 до 17:00.

 

29 жовтня 2023 року

Прийміть щирі привітання з Днем автомобіліста і дорожника!

Це свято об’єднує професіоналів та автолюбителів, всіх, хто вдень і вночі працює на автобусах, легковому та вантажному транспорті, хто будує автошляхи, забезпечує підтримку й експлуатацію дорожнього господарства.

 

27 жовтня 2023 року

Сьогодні – День української писемності та мови.

Досі свято відзначали 9 листопада. З 2023 року, згідно з Указом Президента України, відзначення Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня.

27 жовтня 2023 року

Продовжується співпраця Пирятинської громади з БФ "УМАС" та БФ "Енеїда" (United Kingdom). Сьогодні 100 родин з числа внутрішньо переміщених осіб (люди з інвалідністю та сім`ї ВПО, в яких виховуються діти),  котрі зареєстровані у Пирятинській громаді, отримали допомогу.

Було передано продуктові набори, канцелярське приладдя, засоби індивідуальної гігієни, питну воду.

26 жовтня 2023 року

Відбулися чергові засідання колегіальних органів міської ради – сесії та виконавчого комітету.

Прийнято рішення сесії щодо присвоєння звання "Почесний громадянин Пирятинської громади" Герою України Андрію Докторенку та посмертно Захисникам, які загинули за оборону України.  http://pyriatyn.org.ua/news/p10198

25 жовтня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов вручив відзнаки "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади" родинам  Захисників України.

 

24 жовтня 2023 року

25 жовтня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається шістдесят перша сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

24 жовтня 2023 року

25 жовтня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

23 жовтня 2023 року

Війна забрала життя ще одного нашого земляка - 18 жовтня в районі населеного пункту Єлизаветівка Донецької області, внаслідок мінометного обстрілу, отримав поранення, несумісне з життям, сержант, інспектор прикордонної служби, оператор безпілотних авіаційних комплексів 105 прикордонного загону ім. князя Володимира Великого Державної прикордонної служби України Олександр Бибик.

22 жовтня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 23 по 27 жовтня, з 8:00 до 17:00.

 

20 жовтня 2023 року

Учні проводять заняття, що стосуються поняття про управляючі системи автономних транспортний засобів та практично вивчали різні приклади управляючих систем.

Проводять дослідження принципів побудови автоматизованої системи управління робототехнічних систем, а також розглядали мікропроцесорну систему в контурі управління робототехнічним комплексом.

20 жовтня 2023 року

Відбулося засідання круглого столу за участі фахівців Другого відділу РТЦК і СП, поліції та старост, під головуванням секретаря міської ради Сергія Пазюка.

18 жовтня 2023 року

Підготовка до чергової сесії міської ради традиційно завершилася проведенням засідання депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності. Попередньо протягом тижня відбулися засідання всіх депутатських комісій, які розглянули проєкти рішень відповідно до свого профільного спрямування.

18 жовтня 2023 року

Сьогодні працівники Пирятинського муніципалітету спільно з НПП "Пирятинський" висаджували ліс. Висадку дерев здійснено в рамках програми Президента України «Зелена країна».

18 жовтня 2023 року

Тут кожен може безоплатно здобути важливі знання заради власного успіху. Дія.Освіта — це наступний етап еволюції проєкту Дія.Цифрова освіта. Він стартував у 2020-му і був зосереджений на цифровій грамотності та цифрових навичках. За даними дослідження 2021 року після запуску Дія.Цифрова освіта понад 2,5 млн людей з початковими цифровими навичками або їх відсутністю покращили свій рівень.

17 жовтня 2023 року

Відбулися позачергові засідання сесії міської ради та виконавчого комітету. Проведення зібрань обумовлені прийняттям рішень щодо початку опалювального сезону та надання якісних послуг з теплопостачання жителям громади.

17 жовтня 2023 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов провів особистий прийом громадян.

Переважна більшість питань, з якими пирятинці звернулися до керівника громади, носили особистий характер. Зокрема, надійшли прохання від родин з числа малозабезпечених щодо допомоги у придбанні дров, організації відвідування дитячого садка дитиною з малозабезпеченої сім`ї. Порушено питання щодо процедури оформлення земельного наділу.

17 жовтня 2023 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку (вул.Соборна,42, м.Пирятин) скликається шістдесята позачергова перша сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

16 жовтня 2023 року

Підтримка українських захисників – пріоритетний напрям у роботі міського голови Андрія Сімонова.

Сьогодні вчергове було передано необхідне для військовослужбовців обладнання. За кошти міського бюджету придбано квадрокоптер та тепловізор. Окрім цього, з метою оперативного вирішення питання та закритті нагальної потреби, Андрій Сімонов за власні кошти придбав та передав ще один тепловізор.

16 жовтня 2023 року

17 жовтня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

16 жовтня 2023 року

Аварійний стан автошляху Пирятин-Прилуки – проблема, що хвилювала жителів нашої громади упродовж кількох років поспіль. Відрізок траси Р-67 у межах Пирятинської громади становить понад 18 кілометрів; проте, це – дорога регіонального значення, її утримання здійснюється за рахунок державного бюджету. Пирятинська міська рада неодноразово зверталася до балансоутримувача дороги щодо її неналежного експлуатаційного стану, але проблема залишалася невирішеною. 

16 жовтня 2023 року

Розпочалася підготовка до проведення чергової сесії. Сьогодні проєкти рішень, запропоновані розробниками, відповідно до профільного спрямування розглянули дві депутатські комісії – комісія з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності і комісія з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

16 жовтня 2023 року
15 жовтня 2023 року

Сьогодні на міському стадіоні відбулася гра за третє місце у Чемпіонаті першості Полтавської області з футболу. Зустрічалися команди "Пирятин" та "Миргород".

 

15 жовтня 2023 року
Шановні працівники галузі харчової промисловості!
Щиро вітаю вас з професійним святом!
Харчова промисловість - одна з основних галузей економіки, а ви, її працівники, виконуєте важливе завдання – стоїте на сторожі продовольчої безпеки держави. Завдяки вашій щоденній праці на полицях магазинів є якісні, смачні та найнеобхідніші продукти харчування.
 
13 жовтня 2023 року
Після проведення робіт з реконструкції, сьогодні відкрито оновлений спортивний майданчик ліцею №4! 
За кошти бюджету Пирятинської громади (1,568 мільйона гривень) повністю замінено огорожу, штучне покриття: нове покриття зі штучної трави засипано спеціальною гумовою крихтою, котра робить поверхню більш пружною та зносостійкою. Також встановлено нові ворота, баскетбольні щити з кільцями, змонтовано протиударну сітку. 
13 жовтня 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 16 по 20 жовтня, з 8:00 до 17:00.

 

12 жовтня 2023 року
Цього року рекордній кількості дітей Пирятинської громади призначено грошові відзнаки за особисті досягнення в освітній, мистецькій та спортивній діяльності. 25 дітей отримуватимуть стипендії протягом навчального 2023-2024 року, 20 дітей відзначено одноразовими грошовими винагородами за перемоги в обласних етапах олімпіад та МАН, в змаганнях та конкурсах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів. Серед них – учні міських ліцеїв та Березоворудської школи, вихованці ДЮСШ, ЦДЮТ, школи мистецтв. 
 
12 жовтня 2023 року

11 жовтня у приміщенні Церкви християн віри євангельської відбувся захід, присвячений 25-й річниці заснування клубу осіб з інвалідністю „Мрія“.

12 жовтня 2023 року

Абоненти Пирятинського водоканалу, в яких минув термін повірки лічильників обліку холодної води, мають здійснити їх повірку або ж провести заміну. Відповідна вимога передбачена Постановою Кабінету Міністрів України №440, яка набула чиності з 4 червня 2023 року. 

12 жовтня 2023 року
11 жовтня 2023 року
10 жовтня 2023 року

Як відомо, житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується на два періоди - неопалювальний (з 1-го травня до 30 вересня) та опалювальний (з 1-го жовтня до 30 квітня). Призначається субсидія з місяця звернення із заявою і до закінчення опалювального періоду. 

9 жовтня 2023 року

Завдяки Програмі „Віднови ДІМ“ Державної установи „Фонд енергоефективності“ можливе фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будівель Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

 

9 жовтня 2023 року

Відбулося засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Одноголосно члени виконкому підтримали затвердження нового тарифу на послугу з централізованого водовідведення, що надається Пирятинськими госпрозрахунковими очисними спорудами. Економічно обґрунтований тариф в розмірі 25,26 гривні за кубічний метр буде єдиним для всіх категорій споживачів і вступить в дію з 1 січня 2024 року.

9 жовтня 2023 року

З настанням осінньо-зимового періоду значно збільшується кількість пожеж в житлових будинках. Адже часто власники житла починають використовувати для обігріву свого помешкання саморобні електроприлади з відкритим нагрівальним елементом та газові плити. Це призводить до пожежі!  Також неправильна експлуатація пічного опалення нерідко стає причиною займання.

 

9 жовтня 2023 року

Шановні працівники поштового зв’язку!

Прийміть щирі вітання з нагоди Всесвітнього дня пошти!

Ваша професія – складна, але дуже важлива та потрібна людям. Для багатьох жителів нашої громади – людей старшого покоління, ви – майже єдине джерело інформації.

8 жовтня 2023 року

АТ «Полтаваобленерго» інформує!

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 9 по 11 жовтня, з 8:00 до 17:00.

 

8 жовтня 2023 року

Шановні юристи!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Бути юристом – це велика відповідальність, адже забезпечення прав і свобод кожного громадянина, зростання правової культури суспільства залежать саме від суддів, адвокатів, нотаріусів, працівників правоохоронних органів, юрист-консультів підприємств. Саме ви щоденно допомагаєте людям вирішити найскладніші й часто доленосні проблеми.

 

 

7 жовтня 2023 року

Відбулася зустріч членів родин загиблих у 2022-2023 роках військовослужбовців та військових, які зникли безвісти під час повномасштабної війни, з міським головою Андрієм Сімоновим та народним депутатом України Олексієм Устенком. До зустрічі, ініційованої нардепом, було долучено представників ГО «Юридична сотня», представника уповноваженого з прав людини у Полтавській області Владислава Носенка.

 

6 жовтня 2023 року

Відбувся творчий звіт кращих аматорів сцени Пирятинської громади в рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості "Звучи, рідна мово" на відзначення 80-річчя від дня народження народної артистки України Раїси Кириченко.

До аматорів сцени та усіх присутніх в глядацькій залі звернувся міський голова Андрій Сімонов: "Приємно, що навіть у цей страшний час війни підтримуються культурні традиції нашої багатої талантами громади, на одній сцені збираються виконавці і з міста, і з сіл Пирятинщини, аби подарувати людям хвилини приємних емоцій, яких усім нам зараз так не вистачає!".

 

6 жовтня 2023 року

09 жовтня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

6 жовтня 2023 року

Готовність підприємств, установ та організацій, які здійснюють господарську діяльність на території Пирятинської громади, до роботи в осінньо-зимовий період обговорили на нараді у заступника міського голови Геннадія Бровара.

6 жовтня 2023 року
Питання впровадження ветеранської політики на Полтавщині за дорученням начальника Полтавської ОВА Dmytro Lunin, за участі заступниці Міністра у справах ветеранів України Tetyana Kalita, народних депутатів України від Полтавщини Олексій Устенко, Костянтин Касай, обговорили з представниками громад, РВА та, що найважливіше, із самими учасниками бойових дій.
У межах Координаційного центру підтримки цивільного населення ми сформульовано візію впровадження на теренах Полтавщини нової ветеранської політики.

 

5 жовтня 2023 року

Питання орендної плати завжди було дискусійним, кожен  із орендарів землі має своє стратегічне бачення. Сьогодні, на нараді з головою громади  Андрієм Сімоновим, аграрії  висловлювали думки, наміри, поділилися планами

5 жовтня 2023 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов вручив ордер на вселення в житло Марині Богатирець, жительці села Каплинці.

Жінка, 1987 року народження, має двох діток - сина 2009 року народження та доньку 2014 року народження, працює обліковцем у ТОВ „Молочні роси“. Родина переїхала до нашої громади у жовтні 2022 року з Запорізької області. Перебуває на обліку громадян, які потребують надання житла із фонду для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам

5 жовтня 2023 року

Сто родин з числа внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Пирятинській громаді, за сприяння міського голови Андрія Сімонова, отримали гуманітарну допомогу від Благодійного фонду "УМАС" за підтримки БФ "Енеїда" (United Kingdom) та українського бізнесу. 

4 жовтня 2023 року

Малий та середній бізнес — це основа для успішної держави. єРобота — проєкт, покликаний збільшити кількість таких бізнесів.

3 жовтня 2023 року

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові лейтенантові Андрію Докторенку указом Президента присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка».

 

3 жовтня 2023 року
Виконавчий комітет Пирятинської міської ради зазнав кадрових змін у керівному складі. Комунальний напрямок роботи муніципалітету сьогодні очолив новий заступник – Геннадій Бровар.
3 жовтня 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов провів особистий прийом громадян. Зі своїми питаннями та проблемами до керівника громади звернулися жителі міста й сільських населених пунктів. Кілька звернень надійшло від внутрішньо переміщених осіб.

3 жовтня 2023 року

Відбулися громадські слухання щодо тарифу на послуги з централізованого водовідведення для жителів міста Пирятин. 

3 жовтня 2023 року

Протягом п'яти тижнів 30 підлітків з України, серед них – двоє представників Пирятинської громади, в рамках Програми Лідерства YouLEAD 23, перебували в штаті Міннесота (США). Для участі в програмі були відібрані кандидати з потенціалом лідерства, які мали волонтерський або організаційний досвід. Від Пирятинської громади у Програмі взяли участь Яна Гордієнко та Ярослав Гусак, які представляли ГО «Всеукраїнська організація «КЛАС».

2 жовтня 2023 року

1 жовтня на міському стадіоні відбулась гра-відповідь з футболу між командами «Пирятин» і «Карлівка». Гра була за вхід команди у вищу футбольну лігу.

 

2 жовтня 2023 року
2 жовтня 2023 року

АТ «Полтаваобленерго» інформує!

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 4 по 6 жовтня, з 8:00 до 17:00.

 

1 жовтня 2023 року

Понад сто легкоатлетів зібралися на міському стадіоні на Відкриті легкоатлетичні змагання серед юнаків та дівчат на призи майстрів спорту міжнародного класу Оксани Щербак і Юрія Шевченка та тренера Анатолія Бахмача. 

Спортсмени 2006-2007, 2008-2009 та 2010-2011 року народження з Лубен, Гребінки, Ніжина, Ромнів, Миргорода, Лохвиці, Прилук та Пирятина змагалися з бігу на 100, 200, 400 та 800 метрів, у естафетному забігу, зі стрибків у висоту та довжину.

 

1 жовтня 2023 року
1 жовтня 2023 року

Дорогі наші захисники й захисниці!

Щиро вітаю вас зі святом, яке поєднало у собі духовність та героїзм українського народу, стало уособленням мужності, сили, честі та обов'язку.

 

1 жовтня 2023 року

Згідно з Указом Президента України щороку в першу неділю жовтня відзначається День територіальної оборони.

Тож, шановні учасники територіальної оборони! Щиро вітаю вас із професійним святом!

 

1 жовтня 2023 року

Шановні освітяни Пирятинської громади!

Прийміть щирі вітання з вашим професійним святом – Днем працівників освіти!

Люди, які присвятили своє життя благородній і потрібній справі – вихованню підростаючого покоління, заслуговують на слова глибокої подяки й шани.

 

1 жовтня 2023 року

1 жовтня в Україні - День людей похилого віку та День ветерана. Це свято засвідчує глибоку повагу до найстарших представників нашої громади.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме вони зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними людьми.

 

1 жовтня 2023 року

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua