Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 жовтня 2023 року 10:18

Полтавська ОВА інформує

Питання впровадження ветеранської політики на Полтавщині за дорученням начальника Полтавської ОВА Dmytro Lunin, за участі заступниці Міністра у справах ветеранів України Tetyana Kalita, народних депутатів України від Полтавщини Олексій Устенко, Костянтин Касай, обговорили з представниками громад, РВА та, що найважливіше, із самими учасниками бойових дій.
У межах Координаційного центру підтримки цивільного населення ми сформулювали візію впровадження на теренах Полтавщини нової ветеранської політики.
До першочергових завдань належать:
- визначення на рівні громади-раи?ону-області посадових осіб та структурних підрозділів відповідальних за впровадження нової ветеранської політики;
- відкриття центрів ветеранського розвитку на базі провідних закладів вищої освіти, а в подальшому - розширення їх міні-форм на базі закладів професійно-технічної освіти;
- сприяння розвитку ветеранського бізнесу та сприяння професійній адаптації, підвищенню освітньо-кваліфікаційного рівня ветеранів;
- запровадження інституту помічника ветерана в територіальних громадах Полтавщини;
- розвиток системи доказової реабілітації на рівні області та громад;
- впровадження адмінсервісу «Я-ветеран» в усіх ЦНАПах тергромад області;
-створення та функціонування додаткових сучасних моделей роботи з ветеранською спільнотою через мультифункціональні простори (ветеранські ХАБи, Центри життєстійкості, бізнес-інкубатори тощо);
- меморіалізація подвигу полеглих захисників та вшанування звитяг діючих військовослужбовців.
Вчора ми виконали чергове з пріоритетних завдань - відкрили одразу два Центри ветеранського розвитку при ПДМУ та Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка". Дякуємо особисто ректорів вказаних ВУЗів Вячеслав Ждан та Володимир Онищенко за особисту зацікавленість і залученість до процесу створення Центрів.
Центри ветеранського розвитку мають стати потужними майданчиками для підготовки помічників ветеранів та перекваліфікації самих захисників і захисниць.
Воїни, що повернуться з фронту, зможуть оперативно пройти навчання чи закінчити короткострокові курси, що сприятиме ресоціалізації та поверненню до цивільного життя.
Лише тісна комунікація та співпраця між владою, ветеранською спільнотою, громадським сектором та залученість усього суспільства є запорукою оперативного впровадження якісних механізмів підтримки ветеранів, їхніх сімей та членів сімей загиблих!
Слава Україні! ????????

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua