Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 квітня 2023 року

Спортивними видалися вихідні у Пирятині. 29 квітня на міському стадіоні «Ювілейний» відбувся I тур Чемпіонату Полтавської області з футболу у I групі. Зустрілися футбольні команди «Пирятин» та «Локомотив» з Гребінки. 

Привітав спортсменів та побажав успіхів секретар міської ради Сергій Пазюк.

 

28 квітня 2023 року

27 квітня в результаті ворожого обстрілу у районі населеного пункту Ямпіль Краматорського району Донецької області, отримавши поранення несумісні із життям, загинув захисник з Пирятинщини Сергій Скрипка.

Народився він 12 серпня 1988 року в селі Гурбинці. Освіту здобув у Новомартиновицькій школі, після закінчення якої вступив до Березоворудського аграрного технікуму, навчався за спеціальністю агрономія.

28 квітня 2023 року

Подали заяву на оформлення ID-картки чи паспорта для виїзду за кордон? Пам’ятайте: Ви завжди можете перевірити стан готовності своїх документів. Як? Просто скористайтеся онлайн-сервісом на сайті ДМС  "Перевірка стану оформлення документів" (https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html), переваги якого уже оцінили мільйони українців!

28 квітня 2023 року

Комунальне підприємство "Каштан" повідомляє про те, що у зв'язку з переведенням на планово-подвірну систему збору та вивезення твердих побутових відходів 28 квітня будуть демонтовані контейнерні майданчики для збору ТПВ по вул.Січових Стрільців.

 

28 квітня 2023 року

28 квітня в Україні та більше ніж у ста країнах світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Цей день є нагодою для привернення уваги громадськості до проблем безпеки та здоров’я на роботі.

У 2023 році Міжнародна організація праці (МОП) визначила тему цього дня – «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці».  Делегати Міжнародної конференції праці (ILC) ухвалили також резолюцію щодо включення принципу безпечного та здорового робочого середовища до Основних принципів і прав на працю МОП.

27 квітня 2023 року

Відбулися чергові засідання сесії та виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято ряд важливих для громади рішень.

Внесено зміни до діючих програм галузей освіти, охорони здоров'я, комунального спрямування. Зміни, які потребують додаткового виділення чи перерозподілу виділених раніше коштів, відображено у показниках бюджету громади. Зокрема, дофінансовано 5 програм, перерозподілено 549 044 гривні.

26 квітня 2023 року

Сорока трьом загиблим захисникам з Пирятинщини присвоєно звання "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади". Відповідне рішення сьогодні прийнято на сесії міської ради. 

26 квітня 2023 року

Шановні пирятинці, учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Цього року минає 37 років відтоді, як світ здригнувся від найбільшої ядерної катастрофи – аварії на ЧАЕС. Неможливо точно порахувати кількість жертв того страшного лиха, адже радіоактивні речовини розповсюдилися величезною територією і позначилися на житті та здоров’ї цілих поколінь.

 

26 квітня 2023 року
25 квітня 2023 року

Переваги військової служби за контрактом:

1. Під час укладання першого контракту виплачується одноразова грошова винагорода

особам рядового складу - вісім розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року;

особам сержантського і старшинського складу - дев’ять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року;

особам офіцерського складу - десять розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня календарного року.

24 квітня 2023 року
Міський голова Андрій Сімонов спільно з керівником Пирятинської лікарні Олександром Гаркавенком долучилися до участі в онлайн-зустрічі з Міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком. Темою обговорення стало формування спроможної мережі лікувальних закладів в Україні. 
Захід був організований Асоціацією міст України. 
24 квітня 2023 року

Комунальне підприємство "Каштан" повідомляє про те, що у зв'язку з переведенням на планово-подвірну систему збору та вивезення твердих побутових відходів 24 квітня будуть демонтовані контейнерні майданчики для збору ТПВ:

 

24 квітня 2023 року

Українці об'єднані однією метою – перемогою. Наші захисники і захисниці вдень і вночі боронять країну від російської навали.

У межах кампанії добровільного рекрутингу «Гвардія наступу» в Україні продовжують набір до штурмових бригад.

 

22 квітня 2023 року

З 02 січня 2023 року проводиться відбір кандидатів до вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів та до військових коледжів сержантського (старшинського) складу вищих військових навчальних закладів.

Перевагою сьогодні лишається те, що навчання проводиться за найвищими державними стандартами та безкоштовно.

Вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти здійснюють підготовку громадян України на посади осіб офіцерського складу для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України.

21 квітня 2023 року

Сльозами дощу омилася сьогодні пирятинська земля, проводжаючи в останню путь ще одного Героя. Сьогодні ми попрощалися з загиблим Захисником майором Андрієм Чередніченком.

Народжений у родині військового, сам справою свого життя обрав військову кар'єру. Коли на рідну землю прийшла війна Андрій зі зброєю в руках захищав Україну, починаючи з 2014 року. Життя Героя обірвалося у місті-фортеці Бахмуті 16 квітня.

21 квітня 2023 року

У сфері діяльності Пенсійного фонду України, незважаючи на війну, продовжується цифрова трансформація адміністративних процесів та інформаційна інтеграція. Черговим кроком на цьому шляху стала можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.

 

20 квітня 2023 року

Завершальним етапом підготовки до чергової сесії міськради стало проведення бюджетної та земельної депутатських комісій.

Під час роботи бюджетної комісії було ретельно опрацьовано зміни до ряду цільових програм. Серед таких – Програма покращення благоустрою громади, яку планується дофінансувати на 100 тисяч гривень для виготовлення робочих проєктів по реконструкції бігових доріжок та будівництва мультифункціонального спортивного майданчика.

20 квітня 2023 року

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день вдячності волонтерам!

Нині ми, як ніколи, відчули міцне плече підтримки, яке волонтери підставили військовим та цивільним. Люди з щирою душею та чуйним серцем поспішають на допомогу іншим.

 

20 квітня 2023 року

З квітня 2023 року Пирятинська міська територіальна громада активно реалізовує нову соціальну послугу денного догляду та соціальної адаптації для дітей з інвалідністю. Послуга реалізується на базі відділення денного перебування Пирятинського центру надання соціальних послуг.

19 квітня 2023 року

Знову Пирятинщина схиляє голову в жалобі – війна забрала життя ще одного Героя. 16 квітня під час виконання бойового завдання у населеному пункті Бахмут загинув майор Андрій Чередніченко.

Народився він 29 квітня 1974 року в місті Тяльшай у Литві у родині військового. Через деякий час сім'я приїхала до Пирятина, тут Андрій закінчив міську школу №2. Після проходження служби в лавах Національної Гвардії України, у 1994 році вступив до Сумського військового артилерійського училища.

Служив на різних посадах у 93 ОМБР, далі перебував на посаді командира окремого реактивного артилерійського дивізіону 60-ї ОМБР.

З початком бойових дій на території України у 2014 служив на сході України, зокрема, брав участь боях під Іловайськом. У 2021 році вийшов на пенсію.

Проте 24 лютого 2022 року, коли в Україні розпочалася повномасштабна війна, Андрій не зміг стояти осторонь, цього ж дня добровільно став на службу. Був заступником командира в/ч 0414, начальником артилерії.

18 квітня 2023 року

У Пирятинській громаді планомірно впроваджується стратегія поводження із відходами.

Наразі комунальне підприємство "Каштан" реалізує планово-подвірну систему збору та вивезення ТПВ. Проводиться демонтаж контейнерних майданчиків та видача індивідуальних сміттєвих баків у приватні домоволодіння. За рахунок контейнерів, які прибираються з майданчиків для збору ТПВ у місті, буде розширено мережу майданчиків у сільських населених пунктах.

Окрім цього, у Пирятині впроваджується система роздільного збору твердих побутових відходів.

18 квітня 2023 року

В рамках підготовки до чергової сесії сьогодні відбулося засідання комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутатами опрацьовано та погоджено винесення на сесію проєкту рішення щодо внесення змін до Програми покращення благоустрою. Її фінансування планується збільшити на 100 тисяч гривень для виготовлення робочих проєктів для реконструкції бігових доріжок та нового будівництва мультифункціонального майданчика на стадіоні "Ювілейний".

17 квітня 2023 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Сьогодні відбулися два засідання профільних депутатських комісій – комісії з питань  освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності і комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Обома комісіями розглянуто та рекомендовано до винесення на сесію питання про присвоєння звання „Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади“.

17 квітня 2023 року

Розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 12.04.2023 № 206 затверджено рішення „Про розроблення Програми комплексного відновлення територій Полтавської області?, яким затверджено склад робочої групи, а також розпочато прийом пропозицій громадськості до проєкту Програми.

Пропозиції прийматимуться протягом 60 календарних днів, починаючи з 17 квітня 2023 року, з наступним розглядом на черговому засіданні робочої групи та оприлюдненням результатів розгляду в офіційних медіа. Жителі області можуть подавати пропозиції щодо відновлення громади та регіону в електронному вигляді на офіційну адресу облвійськадміністрації: oda@adm-pl.gov.ua.

17 квітня 2023 року
16 квітня 2023 року
Шановні жителі Пирятинської громади! Щиро вітаю вас із Великоднем! У ці великі дні страстного тижня наші серця особливо сповнені найміцнішої віри та найсильнішої надії у Перемогу над абсолютним злом. І тому в своїх молитвах ми передусім просимо сили та захисту для тих, хто щодня боронить нас, – наших захисників та захисниць.
14 квітня 2023 року
Пирятинську громаду з робочим візитом відвідав голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Керівник області побував у Пирятинському ліцеї, ліцеї №6, міській лікарні, на стадіоні "Ювілейний". 
Знайомлячись з роботою навчальних закладів голова ОВА перевірив стан укриттів, спортивних об'єктів на території шкіл. Справили враження швейний та кулінарний коворкінги у ліцеї №6. Практика подібних локацій є цікавою та унікальною, адже на їх базі проводяться заняття та майстер-класи як для учасників навчального процесу, так і для інших категорій населення, зокрема, для вимушено переміщених осіб.
14 квітня 2023 року

Комунальне підприємство «Каштан» встановлює графік вивозу ТПВ з індивідуальних контейнерів за адресами:

14 квітня 2023 року

Основний штат підрозділів уже укомплектований. Формується резерв. Подати анкету добровольці, як і раніше, можуть двома способами: на офіційному сайті рекрутингової кампанії (https://storm.mvs.gov.ua/) або у центрах надання адмінпослуг.

Міць України – у її людях. Мотивованих та відважних. Саме вони – основа нових підрозділів.

Час повертати своє! Слава Україні!

 

14 квітня 2023 року

За сприяння Державної служби зайнятості внутрішньо переміщені особи та інші незахищені верстви населення мають можливість одноразово отримати ваучер для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці шляхом підвищення кваліфікації або навчання за спеціальністю для здобуття ступеня магістра.

Ваучер на навчання – документ встановленого зразка, що дає особі право безоплатно пройти навчання https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery

13 квітня 2023 року

Невгамовний біль та скорбота охопили Пирятинський край – сьогодні у Березовій Рудці провели в останню дорогу жителя села, Захисника України Дмитра Пономарьова, який загинув на Донеччині, боронячи Батьківщину від російської навали.

 

12 квітня 2023 року

Розв'язана росією війна продовжує нести горе, нівечити людські долі і наносити рани, які болітимуть вічно. Чергова звістка про загибель Захисника надійшла до Пирятинської громади – 21 березня в районі населеного пункту Іванівське на Донеччині загинув житель села Березова Рудка, молодший сержант Дмитро Пономарьов

12 квітня 2023 року

В Пирятинській громаді завершено реалізацію проєкту «Укриття задля безпеки життя», в рамках якого проведено ряд заходів, що спрямовані на збереження життя і здоров’я жителів громади під час війни.  

Один із результатів проєкту – облаштування укриттів закладів освіти світловідбиваючими табличками «Укриття», вказівниками руху, модульними туалетними кабінками, wi-fi роутерами та системами оповіщення, що дозволило підвищити безпеку перебування дітей в освітніх закладах під час навчання. 

12 квітня 2023 року

Закликаємо підприємців Пирятинської громади взяти участь в опитуванні, яке проводить Департамент економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОВА з метою вивчення потреб підприємців та напрацювання пропозицій для внесення змін до Стратегії розвитку Полтавської області на період 2021-2027 р.р. та до регіональної програми підтримки підприємництва.

 

12 квітня 2023 року

Благодійний фонд “Відсоток Небайдужих” є одним з засновників Національного Фестивалю “Код Нації”, його благодійним партнером та організатором заходів фестивалю.

За півроку діяльності у рамках фестивалю, фонд залучив фінансування для закриття запитів на медикаменти, амуніцію та інші речі військовим, які зараз боронять нашу державу, загальною вартістю понад п’ятдесят тисяч гривень.

 

 

11 квітня 2023 року

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання сорок восьмої сесії міської ради

Перед початком розгляду питань порядку денного військовий комісар Олександр Грицун вручив орден "За мужність" ІІІ ступеня Юрію Горошенку – військовослужбовцю з Пирятина, який брав участь у обороні Чернігова, тривалий час перебував у російському полоні. Нагороду нашому земляку присвоєно Указом Президента України №873/2022 від 23 грудня 2022 року.

Під час роботи сесії прийнято ряд важливих рішень. Зокрема, перерозподілено 67 409 020 гривень коштів бюджету громади, з яких вільний залишок бюджетних коштів – 42 405 668 гривень.

11 квітня 2023 року
11 квітня 2023 року

11 квітня 2023 року, о 13.00 год., у великій залі адмінбудинку відбудеться продовження пленарного засідання 48 сесії міської ради.

11 квітня 2023 року
10 квітня 2023 року

Комунальне підприємство "Каштан" повідомляє про те, що у зв'язку з переведенням на планово-подвірну систему збору та вивезення твердих побутових відходів:

17 квітня  будуть демонтовані контейнерні майданчики для збору ТПВ по вулиці Ярмарковій - Герасименка. 

 

10 квітня 2023 року

З 1 березня 2023 року в Україні, окрім індексації пенсій, збільшилися також розміри мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Розмір таких виплат залежить від середньої заробітної плати за попередній рік.

 

9 квітня 2023 року
Чорним смутком оповита Пирятинська земля – сьогодні у місті провели в останню путь двох молодих Героїв-Захисників, які загинули при обороні рідної землі від російської навали.  
22-річний Сергій Оселедько та 28-річний Артем Шамара загинули в різних куточках лінії фронту 4 квітня: Сергій – на Донеччині, Артем – в Луганській області.  
 
Віддати данину шани та поваги загиблим Героям, підтримати родини, в яких війна відібрала найдорожче, зібралися сотні людей. 
8 квітня 2023 року
Шановні пирятинці! Прощання із загиблими Героями Артемом Шамарою та Сергієм Оселедьком відбудеться у неділю, 9 квітня, біля адмінбудівлі міської ради. Тіло Артема  Шамари об 11:00 буде доставлено на місце проведення церемонії.  Похоронна процесія з тілом Сергія Оселедька  з 11:00 буде рухатися від вул.Полтавської, 8 до міської ради. Прохання до пирятинців долучитися до живого коридора по вулиці Європейській! Спільне відспівування загиблих Героїв розпочнеться о 12:00.
8 квітня 2023 року

Нині наша країна в стані війни і ця війна не лише у місцях бойових дій, а й в інформаційному просторі. Ворог застосовує всі доступні медіа для того, аби дезінформувати наше суспільство, посіяти погляди, які вигідні агресору. Тому кожен з нас має бути медіаграмотним, вміти виявляти інформаційний вплив та протистояти йому.

Щоб обговорити цю важливу тему пирятинці зібралися сьогодні на годину спілкування «Інформаційна війна і Наша Перемога» із відомою землячкою, журналістко, телеведучою, продюсеркою, головою Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольгою Герасим’юк.

 

8 квітня 2023 року

Розв'язана росією війна забрала життя ще одного захисника, життєвий шлях якого був пов'язаний з Пирятинщиною. 2 квітня на Донеччині, внаслідок отриманого поранення, пішов із життя Андрій Іванченков.

Народився він 13 травня 1972 року. Все життя чоловік жив у містечку Попасна на Луганщині. Працював на Попаснянському вагоноремонтному заводі слюсарем. Був надійною опорою та підтримкою для сім'ї, рідних та друзів. Був добрим майстром, про яких кажуть "золоті руки", був хорошим наставником та прикладом для наслідування. Гарний сім'янин, люблячий чоловік, батько та дідусь. 

 

7 квітня 2023 року

Страшні звістки про загибель наших Захисників щодень нагадують нам про надзвичайно високу ціну боротьби українців за свободу та незалежність.

Перші квітневі дні принесли звістки про загибель двох молодих Захисників з Пирятина. 4 квітня в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області під час артилерійського обстрілу загинув 28-річний Артем Шамара. Цього ж дня на Донеччині внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу загинув 22-річний солдат Сергій Оселедько.

7 квітня 2023 року

Пирятинська громада – лідер у Полтавській області у сфері поводження з відходами. Адже саме у нашій громаді за підтримки проєкту німецького товариства міжнародного спіробітництва GIZ у межах міжмуніципального співробітництва з Чорнухинською, Новооржицькою та Гребінківською громадами створене спільне комунальне підприємство «Екосервіс-2022», яке здійснює управління відсортованими твердими побутовими відходами. Цю тему обговорювали учасники наради на чолі з заступником голови ОВА Олексієм Брусликом з представниками громад Лубенського району.

Наші практики вивчаються і стають прикладом, який мають намір використовувати інші громади.

6 квітня 2023 року

В рамках проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги» заклади освіти Пирятинської громади отримали 105 підліткових комплектів. Один такий комплект розрахований на 50 осіб - це пакет посібників, інструментів і витратних матеріалів для дітей віком 10-17 років для занять творчістю та реалізації підліткових проєктів.

 

 

6 квітня 2023 року

На міському стадіоні "Ювілейний" відбулися змагання на першість Пирятинської  ДЮСШ зі стрибків у довжину з розбігу. За перемогу змагалися вихованці відділення легкої атлетики.

 

5 квітня 2023 року

У Пирятинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка картин художниці Наталії Букіної (Діденко).

Пані Наталія – родом з Пирятина, тут народилася, отримала освіту.  Разом з чоловіком-військовим Наталія мешкала в різних куточках світу, останнім часом жили в Києві. Зараз пані Наталія приїхала до Пирятина допомагати своїй матусі: Вірі Іванівні цього літа виповниться 100 років.

4 квітня 2023 року

Всеукраїнська благодійна організація „Асоціація Благодійників України” проводить щорічний Національний конкурс „Благодійна Україна-2022” під гаслом „Благодійність на захисті України”.

Метою конкурсу є всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.

3 квітня 2023 року
Днями прийнято рішення виконкому про завершення опалювального періоду з 1 квітня у Пирятинській громаді.
Варто повідомити жителям громади про те, що уся критична інфраструктура, комунальні підприємства та установи Пирятинщини були готові до проходження опалювального періоду навіть в особливий період, адже були забезпечені генераторами для виконання завдань та надання життєво необхідних послуг жителям громади. 
Пирятинською міською радою було своєчасно прийнято ряд оперативних рішень про виділення коштів на придбання генераторів, які закуплено за кошти бюджету громади, на загальну суму 3 260 800 гривень. 
3 квітня 2023 року

На території Пирятинської громади за минулий тиждень  зареєстровано 58 випадків COVID-19 (показник – 187,6  на 100 тис. населення). Захворюваність зросла в 1,9 разу. Серед дітей зареєстровано 11 випадків коронавірусної хвороби, серед медичних працівників - 1випадок. За минулий тиждень одужало 24 особи, продовжують лікування 63 хворих. Серед підтверджених госпіталізовано 6 випадків (10,3%). Всі випадки підтверджено швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2.     

3 квітня 2023 року

В Україні поновлено програму «Рука допомоги» – кредити непрацюючим громадянам з малозабезпечених сімей на початок чи розвиток власної справи

Однією з цілей соціальної політики в Україні є максимальна допомога особам і родинам, які опинились у складних життєвих обставинах, та забезпечення умов для подолання цих обставин.

З початком повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, створення механізмів підтримки для організації підприємницької діяльності і здобуття економічної самостійності для таких родин набуло особливої актуальності.

3 квітня 2023 року

Про це 31 березня заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини».

«На сьогодні сформовано вісім бригад і ми вже готові до активних наступальних заходів на території нашої держави. Також паралельно ми готуємося до проведення стабілізаційних заходів на цих територіях», — розповів Ігор Клименко.

 

3 квітня 2023 року

У Пирятинському ліцеї відбулися змагання зі стрибків у висоту з розбігу на першість Пирятинської ДЮСШ. Змагалися вихованці спортивної школи у різних віковіх групах. Серед переможців та призерів: Іван Козін, Денис Козін, Микола Козін, Іван Дмитренко, Дмитро Дмитренко, Поліна Шовкопляс, Тіна Грицай, Вікторія Хілько, Поліна Солонська, Максим Ткаченко, Ярослав Житній, Максим Володін.

 

3 квітня 2023 року
2 квітня 2023 року
З наближенням першої річниці деокупації українських земель, що були захоплені під час повномасштабного вторгнення, від рашистських загарбників, сьогодні ми згадуємо зусилля всіх, хто захищав державу та допомагав відновлювати окуповані території.
1 квітня 2023 року
Сьогодні пирятинці знову схилили голови в жалобі – сотні містян провели в останню путь ще одного загиблого Героя-Захисника Євгенія Садікова. Життя чоловіка обірвалося у бою під Мар'їнкою на Донеччині ще у квітні минулого року…  
Людиною зі щирим серцем, справжнім патріотом та гідним сином своїх батьків і своєї Вітчизни запам'ятали Євгенія всі, хто його знав, любив, поважав... 
Слова співчуття згорьованій родині – батькам, дружині, доньці, висловили під час церемонії прощання заступник міського голови Тамара Коваленко, військовий комісар Олександр Грицун. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua