Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 квітня 2020 року

На комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради розглянуто питання щодо відкриття Пирятинського ринку.

Начальник Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Юрій Шніт зазначив, що для відкриття ринку потрібно виконати вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширення коронавірусної хвороби COVID-19, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 № 14.

30 квітня 2020 року

Сьогодні відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту і директорами шкіл міста щодо перспектив функціонування профільних шкіл у межах Пирятинської міської ОТГ.

Закон України „Про освіту“ чітко визначив місце профільної середньої освіти. Так, Законом передбачено, що здобуття загальної середньої освіти забезпечують:

30 квітня 2020 року

Спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради проходять тренінгове онлайн навчання „SKILLS LAB“ відповідно до проєкту „ПАКТ ЗАРАДИ МОЛОДІ“ за двома напрямками „Власна справа“ та  „Успішна кар’єра“. Мета цього заходу - допомогти молоді правильно спланувати та побудувати свою власну кар’єру та успішно працевлаштуватися.

30 квітня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

 по Пирятинському району за 18 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 19 осіб, тижневий показник захворюваності – 58,9  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг не перевищений  (низький  рівень епідемічної активності), в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 55,8%. 

30 квітня 2020 року

Озеленення міста зазвичай формує імідж та враження про місто чи певну його частину. Саме краса зовнішнього простору біля міських споруд створює наш настрій і затишок, тому ми дбаємо про наших відвідувачів та пересічних перехожих.

30 квітня 2020 року

30 квітня головний спеціаліст із соціальних питань Анастасія Колос, директор міського ЦСССДМ Юлія Кабушка та фахівець із соціальної роботи Наталія Юрченко взяли участь в онлайн-семінарі ,,Сімейно орієнтована соціальна робота, захист дитини та міжвідомча взаємодія“. Захід проведено з метою  підвищення професійної компетентності працівників ОТГ щодо здійснення сімейно орієнтованої соціальної роботи.

 

30 квітня 2020 року

У зв’язку з продовженням карантину до 11 травня 2020 змінено графік обслуговування суб’єктів звернення територіальними підрозділами УДМС України в Полтавській області.

Через Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради (згідно з графіком роботи) можна оформити такі послуги:

- оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID-картки) у разі невідкладної необхідності для отримання публічних, адміністративних та фінансових послуг;

30 квітня 2020 року

Наближаються травневі свята та додаткові вихідні. Цими днями прийнято трудитися на городі, влаштовувати пікніки, зустрічатися з друзями. Традиційно, виникає бажання посмажити шашлики чи зварити польової каші в компанії близьких. Але цьогоріч ці свята припадають в період карантинних заходів задля недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції на території міської ОТГ. Тому, зустрічі з друзями на природі можна відкласти до безпечних часів, потурбувавшись про власне життя та здоров’я тих, хто поряд.

30 квітня 2020 року

Останнім часом в Україні почастішали випадки загибелі тварин, в т.ч. бджіл, внаслідок застосування засобів захисту рослин (ЗЗР) та інших агрохімікатів.

Застосування засобів захисту рослин офіційно дозволено, але існує ряд вимог щодо того, які ЗЗР можна використовувати і коли.

 

30 квітня 2020 року

У Полтавській області маємо 203 підтверджені випадки захворювання на коронавірус, нових за добу – 15. 

Ситуація в містах і районах: Кременчук – 70 (нові випадки – 4), Полтава – 31 (нові випадки – 2), Кременчуцький район – 25, Миргородський район із містом Миргород – 14 (1 новий випадок), Горішні Плавні – 12, Зіньківський район – 10, Кобеляцький район – 10 (6 нових випадків), Полтавський район – 7 (1 новий випадок), Карлівський район – 5, Чутівський район – 3, Глобинський район – 3 (новий випадок – 1) Лубни – 2, Лубенський, Пирятинський, Оржицький і Козельщинський райони – по 2, Машівський район – 1 (людина одужала), Котелевський і Хорольський райони – по 1.

30 квітня 2020 року

Продовжує Пирятинська міська ОТГ прибиратися до травневих свят. Так, 29 квітня Калиновомостівський староста Руслан Бабак, директор сільського Будинку культури Євгенія Гурова спільно із завідувачем сільською бібліотекою Ілоною Ляшенко в с. Верхоярівка пофарбували пам'ятник невідомому солдату. Облагородили й оградку та територію біля нього.

 

30 квітня 2020 року

В Україні зафіксовано 10406 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 30 квітня в Україні 10406 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 261 летальний, 1238 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 540 нових випадків.

30 квітня 2020 року

У законодавстві України визначено дві форми реєстрації пасіки:

- реєстрація пасіки, як потужності з первинного виробництва харчових продуктів згідно Закону України „Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“ № 771-ВР. Ця вимога не поширюється на харчові продукти, призначені (вироблені) лише для особистого споживання.

Документи на проведення державної реєстрації пасік подаються до Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою вул. Аврущенка, 15, м. Пирятин, Полтавська область.

 

30 квітня 2020 року

Спеціалісти фінансового управління та відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради взяли участь в онлайн-семінарі, який присвячений розгляду нагальних питань - особливостям регуляторних процедур при прийнятті рішень щодо місцевих податків та зборів. Про актуальність тематики свідчить не лише велика кількість учасників з різних куточків області, а й їхня плідна активність під час заходу. Головними спікерами семінару були радники Полтавського Регіонального офісу ULEAD.

 

30 квітня 2020 року

У рамках проєкту ДІЄМО 29 квітня відбувся вебінар „Наглядові ради при закладах освіти в ОТГ“, присвячений ситуації у закладах освіти під час карантину. Участь у заході взяли керівники закладів загальної середньої освіти та спеціалісти виконкому міської ради.

 

29 квітня 2020 року

Сьогодні у міського голови відбулася робоча нарада щодо відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Розпочинаючи нараду, Олексій Рябоконь акцентував увагу її учасників на основних засадах відзначення травневих свят, змістовному наповненні заходів 8 та 9 травня, необхідності охоплення увагою кожного ветерана.

29 квітня 2020 року

Одним із пріоритетних завдань міської влади є благоустрій міста, створення комфортних та безпечних умов для жителів. Сьогодні по центральній вулиці міста проводилися роботи по облаштуванню клумб.  Спеціалістами міської ради спільно з працівниками КП „Каштан“ було висаджено 186 саджанців квітів. Біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи клумбу прикрасили саджанцями газанії, петунії та висіяли насіння чорнобривців.

 

29 квітня 2020 року

28 квітня відбулося засідання робочої групи по реалізації проєкту-переможця обласного конкурсу розвитку територіальних громад 2019 року „Інтелектуальні системи вуличного освітлення SMART-CITY в Пирятині“.

Як вже зазначалося раніше, конкурсні пропозиції з покращення освітлення проїжджої і пішохідної частин вулиць Європейська та Соборна були подані ТОВ „НЬЮ ЛАЙТ“ і ПП „Євробуденерго“ та презентовані керівництву, фахівцям міської ради та КП „Каштан“.

29 квітня 2020 року

Тож вітаємо всіх, хто не уявляє свого життя без танцю, хто йде по життю, танцюючи, хто не може втриматися, коли чує музику, хто і на карантині продовжує танцювати і навчає танцю інших.

Танцюйте, виражайте себе, живіть в ритмі танцю!

Нових звершень та блискучих постановок!

 

29 квітня 2020 року

У Всеукраїнський день футболу вітаємо всіх, хто грає у футбол, вболіває за футбол, пропагує футбол, живе футболом! Нехай ця надзвичайно захоплююча гра завжди буде для всіх нас надійним джерелом гарних новин та позитивних емоцій!

29 квітня 2020 року

Норми Кодексу законів про працю України не дають права роботодавцю звільняти працівників через введення карантину або обмежувальні заходи. Ніяких змін щодо звільнення працівників на період здійснення карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу, не вносилося.

Незаконним звільненням вважається тиск на працівника та змушення його звільнятися, тоді як сам працівник не бажає втрачати чи змінювати роботу. У такому випадку він за жодних обставин не повинен писати заяви на звільнення.

 

29 квітня 2020 року

Кожна країна по-різному реагує на пандемію COVID-19, але потребує детального вивчення досвід тих, які успішно її долають.

За сприяння ініціативи ЄС EU4Bisiness та Офісу з просування експорту Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України проведено вебінар „Ринок КНР після піку кризи: тенденції та можливості для українських експортерів“, в якому взяли участь працівники управління економіки виконкому міської ради.  

 

29 квітня 2020 року

На сьогодні одним із актуальних питань для міської ради є продовження роботи по впровадженню електронних послуг для надання якісних адміністративних послуг та дистанційного обслуговування клієнтів. з цією метою сьогодні працівники Центру надання адміністративних послуг та відділу державної реєстрації виконкому Пирятинської міської ради взяли участь у онлайн-вебінарі Мінцифри для працівників ЦНАП на тему: „Автоматизація реєстрації місця проживання: практика 4 міст“, під час якого наші колеги-практики зі Львова, Кременчука, Лисичанська та Харкова поділилися своїм досвідом автоматизації однієї з найпопулярніших послуг.

 

29 квітня 2020 року

Сьогодні відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками освітніх закладів Пирятинської міської ОТГ. Обговорено питання створення піклувальних рад при закладах освіти. Метою діяльності такої ради є забезпечення доступності загальної середньої освіти для всіх громадян, задоволення освітніх потреб особи, залучення широкої громадськості до вирішення проблем навчання і виховання.

29 квітня 2020 року

Цьогоріч 29 квітня Герою України виповнилося б 43 роки, але 2015 року, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, військовослужбовець відбив наступ противника і пішов у вічність. 

29 квітня 2020 року

Карантин не завадить! Перевірити свої здібності тепер може кожен учень із будь-якого куточку країни завдяки VI Всеукраїнській інтернет-олімпіаді  „На Урок“, що відбуватиметься з 27 квітня по 20 травня. Безкоштовна діджитал-олімпіада повністю адаптована під сучасні умови: за допомогою будь-якого девайсу школярі до 20 травня можуть зареєструватися на кожну з 19 представлених дисциплін.

 

29 квітня 2020 року
   МОЗ повідомляє:
   В Україні зафіксовано 9866 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
  За даними ЦГЗ, станом на 9:00 29 квітня в Україні 9866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків.
   Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
29 квітня 2020 року

Наближаються травневі свята. Зазвичай ми їх святкуємо на природі, збираємося компаніями, смажимо шашлики, подорожуємо або саджаємо картоплю. 

28 квітня 2020 року

28 квітня  міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Людмила Безушко та працівники управління економіки виконкому міської ради взяли участь у  міжнародній онлайн-конференції програми DOBRE – „Відновлення місцевої економіки. Як державна та місцева влада можуть підтримувати місцевий бізнес під час та після  карантину“. 

28 квітня 2020 року

Спілкування з заявниками за допомогою „гарячої‘‘ лінії пов’язано з продовженням карантинних заходів до 11 травня.

Так, 27 квітня міському голові телефоном надійшло 2 звернення: колективне та індивідуальне. 

28 квітня 2020 року

Період карантину заклади культури Пирятинської міської ОТГ використовують з користю.

Сьогодні працівники Пирятинського культурно-громадського центру упорядковували прилеглу територію. Дружнім колективом сформували нові клумби та квітники, висадили багаторічні квіти.

28 квітня 2020 року
   Як передається вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19)?
  Вірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метру від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч. Також краплі, що містять вірус забруднюють предмети і поверхні. Інші люди можуть інфікуватися через дотик до таких предметів або поверхонь, а потім — до очей, носа чи рота.

 

28 квітня 2020 року

Незважаючи на карантин, Пирятин продовжує жити. Комунальні служби працюють у штатному режимі, аби забезпечити життєдіяльність міста: щоденно вивозиться сміття, прибираються узбіччя доріг, тривають роботи з поновлення  дорожньої розмітки, висаджуються квіти на клумбах.

28 квітня 2020 року

Днями розпочато реалізацію проєктної пропозиції „Місцевий громадсько-соціальний челендж „Зробимо свої двори кращими!“: благоустрій прибудинкової території ОСББ,47“ в м.Пирятин“, яка стала переможцем Громадського бюджету Пирятинської ОТГ у 2019 році. Автор проєкту – Людмила Тучина, голова ОСББ „Соборна47“. Вартість проєкту становить 80 000 грн. Крім цього, планується облаштування лавок для сидіння та озеленення.

28 квітня 2020 року

Міністерством соціальної політики України запроваджено соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

У межах забезпечення виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.04.2020 „Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення“ розпочинає функціонування інформаційна платформа „Допомога поруч“. Вона розміщена за посиланням https://dopomoga.msp.gov.ua.

 

28 квітня 2020 року
     Зараз у закладі дошкільної освіти „Берізка“ продовжується поточний ремонт ганків. У ході робіт буде замінено дерев’яні навіси на сучасні металеві та відновлено східці на центральних входах закладу. 

 

28 квітня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 9410 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

28 квітня 2020 року

„Пирятинщина в голодні повоєнні роки ХХ століття“ - краєзнавчий нарис дослідника місцевої історії, працівника Пирятинського краєзнавчого музею Олександра Рудковського.

„Ідея написання цієї книги виникла давно, - розповів автор. Ще з дитинства пам’ятаю розповіді про голод 1933, 1946 років. 

28 квітня 2020 року

Сьогодні ставлення до минулого впливає на характер формування нашої сучасної ідентичності. Саме тому зростає інтерес учнівської молоді до дослідження місцевої й повсякденної історії.

Творчим колективом Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, на прикладі історії рідної школи у 60-80-х роках ХХ століття, разом з гуртківцями відеостудії „Креатив“ Станції юних техніків, було створено продукт проєкту: „Освітнє середовище: пожива для розуму чи ідеологічний штамп радянської якості?“. 

27 квітня 2020 року

Сьогодні відбулися два засідання конкурсної комісії  з відбору на посади керівників комунальних підприємств „Готель „Пирятин“ та „Каштан“.

При відборі кандидатури на заміщення посади керівника підприємств  розглядалося сім поданих конкурсних пропозицій стратегії розвитку КП „Готель „Пирятин“ та чотири -  КП „Каштан“. 

27 квітня 2020 року

Працівники Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради переглянули відео-обговорення з представниками Уряду та Парламенту щодо надання адмінпослуг в умовах карантину, яке провела Команда напряму покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми "U-LEAD з Європою".

27 квітня 2020 року

 Через карантин усі заклади освіти організовують навчання у дистанційній формі. Про особливості такої роботи радо діляться вчителі англійської мови Пирятинського ліцею.

 

27 квітня 2020 року

Вітаю вас з днем створення Державної казначейської служби України! Від самих початків  своєї діяльності дружній колектив управління казначейства стоїть на сторожі інтересів держави у фінансовій сфері, докладає всіх зусиль, щоб забезпечити стабільний рух бюджетних коштів та прозорість відносин з учасниками бюджетного процесу у громаді.

27 квітня 2020 року
     Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем кадровика! 27 квітня - День кадровика в Україні (дата приурочена до дня, коли в 1993 році Кабмін України прийняв постанову „Про трудові книжки працівників“ і є неофіційним святом кадрових працівників підприємств). 
      Кадровик - головна ланка між працівником і роботодавцем. Від його компетенції, людських якостей, залежить і кадрова політика на підприємстві, і кар'єра 
26 квітня 2020 року

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!

Тридцять чотири роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників та спричинила тяжкі екологічні наслідки.

Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя та здоров’я, без вагань та роздумів, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей.

24 квітня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

 по Пирятинському району за 17 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 43 особи, тижневий показник захворюваності – 133,3  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг не перевищений  (низький  рівень епідемічної активності), в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 29,5%. Дітей захворіло 14, що складає 32,5% від усіх захворілих, в т.ч.  7 школярів – 16,2% від усіх захворілих. 

24 квітня 2020 року

Шановні пирятинці!

Через складну епідеміологічну ситуацію, пов’язану з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, поминальні дні цьогоріч будуть у незвичному для всіх форматі.

В Україні запропоновано перенести відвідування священнослужителями та парафіянами кладовищ у поминальні дні на Троїцьку поминальну суботу, 6 червня. 

За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради у поминальні дні з 25 по 27 квітня всі кладовища на території Пирятинської міської ОТГ будуть закриті. Просимо утриматись від відвідування кладовищ у поминальні дні, перенести їх на інший час, подбавши про життя та здоров’я тих, хто поруч.

Будьте відповідальними! Дотримуйтесь загальних правил карантину та залишайтеся вдома.

 

24 квітня 2020 року

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2020 році пройде з дотриманням соціального дистанціювання та з використанням засобів індивідуального захисту. Відповідну інформацію Міністерство освіти і науки опублікувало на своєму інформаційному ресурсі про зміни в освіті під час карантину

 

24 квітня 2020 року

Сьогодні відбулося онлайн-засідання Правління та Ради Всеукраїнської Асоціації ОТГ  щодо діяльності органів місцевого самоврядування в умовах надзвичайної ситуації боротьби з поширенням коронавірусу.


24 квітня 2020 року

Сьогодні розпочалася дводенна національна вебконференція ,,Розумна взаємодія”. Впродовж концеренції  розглядатимуться інновації у сфері міжсекторальної взаємодії для подолання сучасних викликів, а також заплановано обговорення в 3-х тематичних секціях:
 

24 квітня 2020 року

24 квітня працівники Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради взяли участь у онлайн-вебінарі Мінцифри для працівників ЦНАП на тему: „Складний клієнт. Ефективна комунікація“, який провів спікер Володимир Кіров, сертифікований тренер, психолог, співзасновник ГО „Антитренінг“.

 

24 квітня 2020 року

З метою недопущення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітків сільськогосподарських угідь пестицидами виконкомом міської ради проведено опитування сільськогосподарських виробників про місце і терміни проведення обробітку (додається).

 

24 квітня 2020 року

Загальнонаціональний карантин продовжено до 11 травня 2020 року – відповідне рішення Уряд ухвалив 22 квітня 2020 року. Всі заклади освіти Пирятинської міської ради продовжують працювати з використанням технологій дистанційного навчання.

 

24 квітня 2020 року

Обмежити кількість відвідувачів у торговій залі (не більше одного відвідувача на 10 кв.м. торговельної площі) магазину чи аптечного закладу. Закріпити відповідальну особу (продавця чи охоронника) для регулювання запуску покупців до торговельного об’єкта.

 

24 квітня 2020 року

У період карантину, який продовжено до 11 травня 2020 року, знаходитися на вулицях без документів, що посвідчують особу заборонено. Які документи посвідчують особу? Хто має право вимагати у людини паспорт? Чи має право поліцейський вилучати документ, який людина йому пред’являє?

 

24 квітня 2020 року

 Аби Пирятин набував гарного вигляду, тішив мешканців та гостей міста впорядкованими клумбами та квітниками, міська влада прикрашає місто квітами та декоративними саджанцями. Працівники комунального підприємства „Каштан“ спільно з спеціалістами міської ради висадили саджанці вічнозелених рослин та троянд по вул.Соборна, Січових Стрільців та пл.Героїв Майдану. Але деякі мешканці не цінують роботу працівників міської ради та комунальників і байдужі до благоустрою міста.

24 квітня 2020 року

Відповідно до Закону України „Про бджільництво“, Порядку реєстрації, розміщення пасіки та вжиття заходів щодо зменшення випадків отруєння бджіл під час проведення обробітків сільськогосподарських угідь пестицидами КЕРІВНИК СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА за три дні до проведення обробітку засобами захисту рослин:

 

24 квітня 2020 року

Чергову зустріч із настоятелями церков та релігійних громад провів міський голова Олексій Рябоконь. У зустрічі взяли участь настоятель Свято-Успенської церкви о.Іван, настоятель обителі Св.Іоана Шанхайського о.Серапіон, настоятель Михайлівської церкви о.Михайло, о. Василій Свято-Пантелеймонівська релігійна громада, о.Микола Свято-Вознесенська релігійна громада.

Міський голова зазначив, що ситуація з поширенням коронавірусу погіршується, кількість хворих збільшується, зокрема, зареєстровано випадки і в Пирятинському районі. Попереду поминальні дні, коли люди масово відвідують кладовища.

24 квітня 2020 року

24 квітня під керівництвом міського голови Олексія Рябоконя відбулось засідання комісії з питань наповнення та здійснення аналізу дохідної та видаткової частин бюджету Пирятинської міської ОТГ. На засіданні розглянуто стан виконання та причини недоотримання надходжень до бюджету за І квартал поточного року. За звітний період бюджет невиконаний на суму більше 3,0 млн. грн. 

24 квітня 2020 року

26 квітня в Україні відзначають 34-річницю аварії на Чорнобильській АЕС. Це день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Напередодні цього скорботного дня керівники міста та району поклали квіти до меморіалу та схилили голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

24 квітня 2020 року

22 квітня відбулась регіональна  онлайн консультація  „Просторове планування та управління земельними ресурсами” за підтримки Полтавського регіонального офісу Програми U-LEAD в якій взяв участь начальник відділу і земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгеній Стадник. Відповіді на запитання представників громад  надавала  Катерина Степчук – консультант програми U-LEAD.

24 квітня 2020 року

Через епідемію коронавірусної хвороби COVID-19 виробники сільськогосподарської продукції,  особисті селянські господарства по усьому світу мають проблеми із збутом власної продукції. Закриття продовольчих ринків ще більше посилює ці тенденції. Щоб зарадити ситуації Громадська організація „Освітньо-аналітичний центр розвитку громад“ у партнерстві з Асоціацією міст України розробили онлайн майданчик rynok.in.ua, на якому можна розмістити інформацію про власну продукцію, а споживачам легко її знайти.

24 квітня 2020 року

В Україні зафіксовано 7647 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 24 квітня в Україні 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 477 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

24 квітня 2020 року
  Весь світ у пошуках вакцини від коронавірусної хвороби. В Україні почалися клінічні випробовування препарату, який може зменшити загрозу летальних випадків. Але поки що ліків немає, і хвороба стрімко шириться. Найдієвіший спосіб уберегтися - профілактика та самоізоляція.
  Зміцнюйте імунітет. Добре висипайтеся. Харчуйтеся збалансовано. Споживайте багато овочів та фруктів. А купуючи їх, дбайте про безпеку та ретельно мийте після магазину.
  Будьте здорові!
23 квітня 2020 року

23 квітня в конференц-залі Асоціація міст України відбувся онлайн вебінар, присвячений змінам у сфері охорони здоров'я, які запроваджуються у 2020 році. АМУ у зв’язку з пандемією хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, запропонувала Національній службі здоров’я обговорити перші результати підписання договорів з НСЗУ та фінансування медичних закладів у цих умовах. Долучилися до вебінару і спеціалісти виконкому міської ради.

23 квітня 2020 року

Період вимушеного карантину, протягом якого працюють педагоги та навчаються діти України та світу,  – період змін, нововведень,  перезавантаження поглядів, ідей, теорій. Тому топовою темою стало дистанційне навчання.Звичайно, виконання домашніх завдань, які щоденно надходять в онлайн режимі учням, вимагає самостійності, посидючості, відповідальності та витрат енергії, емоцій і часу. Тому керівники гуртків Центру дитячої та юнацької творчості мають за мету розвантажити дітей, зацікавити у новому форматі, дати можливість пофантазувати і попрацювати творчо, при цьому невиходячи за межі освітнього процесу, дотримуючись усіх вимог, планів, графіків.

23 квітня 2020 року

Утримання будинків і прибудинкових територій - господарська діяльність, спрямована на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи щодо забезпечення експлуатації та/або ремонту жилих та нежилих приміщень, будинків і споруд, комплексів будинків і споруд, а також утримання прилеглої до них (прибудинкової) території відповідно до вимог нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством.

 

23 квітня 2020 року

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглянуто ряд актуальних та важливих питань для громади.

Комісія прийняла рішення щодо продовження карантину на території Пирятинської міської ОТГ до 11 травня 2020 року.

Вже цими вихідними розпочинаються поминальні дні, але цьогоріч в Україні запропоновано перенести їх на Троїцьку поминальну суботу, 6 червня. Щоб люди не ризикували здоров’ям, кладовища тимчасово закриють. Так, на території Пирятинської міської ОТГ буде обмежено доступ громадян до кладовищ 

23 квітня 2020 року

У Пирятинській міській ОТГ нині кипить робота. Задля зручностей пирятинців на вулиці Зоряна сьогодні проведено асфальтування майданчику для паркування автомобілів. Ця частина вулиці має активний автомобільний рух та багато пішоходів, адже тут розташовані магазини, перукарня тощо.

23 квітня 2020 року

Станом на 23 квітня, в Україні 55% підтверджених випадків COVID-19 становлять люди у віковій групі до 50 років.

Наразі немає вакцини та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції – дотримуватися фізичної дистанції і щоденної гігієни.

23 квітня 2020 року

В Україні зафіксовано 7170 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

22 квітня 2020 року

22 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконкому розглянули актуальні та важливі для громади питання.

У зв’язку із змінами в законодавстві у сфері публічних закупівель рішенням виконкому визначено відповідальну особу за організацію та проведення спрощених закупівель виконкому Пирятинської міської ради. Цю фукцію покладено на провідного спеціаліста відділу бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Олега Базара. Також затверджено Положення про уповноважену особу зі здійснення спрощених закупівель виконавчого комітету.

22 квітня 2020 року

22 квітня завершився цикл зустрічей фахівців виконкому міської ради з представниками організацій, які спеціалізуються на впровадженні сучасних енергоефективних рішень у системи вуличного освітлення щодо реалізації проєкту – переможця обласного конкурсу розвитку територіальних громад 2019 року „Інтелектуальні системи вуличного освітлення SMART-СITY в Пирятині“.

Ідея проєкту полягає в покращенні освітлення проїжджої і пішохідної частин вулиць Європейська та Соборна, скороченні споживання електроенергії без ризику зниження безпеки для транспорту і пішоходів.

22 квітня 2020 року

Кабінет Міністрів України сьогодні подовжив дію карантинних заходів у країні до 11 травня 2020 року. Всі запроваджені карантинні заходи лишаються в силі, чинні норми будуть діяти щонайменше впродовж наступних двох тижнів.

 

22 квітня 2020 року

Через ситуацію в країні, яка склалася через поширення коронавірусу, не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 31 березня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності.

 

22 квітня 2020 року

Питання забезпечення благоустрою та комфорту на території Пирятинської міської ОТГ є одним з пріоритетних завдань для міської влади.

Активно тривають роботи по облаштуванню зупинки по вул.Зоряна, де разом із місцем для паркування автомобілів буде облаштовано майданчик для збору твердих побутових відходів з асфальтуванням основи та встановленням бетонної огорожі.

22 квітня 2020 року

Сьогодні світова спільнота відзначає День Землі.

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево. День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.

 

22 квітня 2020 року

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 174 летальні, 467 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків.

21 квітня 2020 року

З 6 квітня 2020 року, згідно зі змінами до постанови Кабінету Міністрів України №211, до 24 квітня забороняється перебування в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски, у тому числі виготовлених самостійно.

Що ж таке громадське місце і коли засіб індивідуального захисту – необхідний? Варто пам’ятати, що опинитися в громадському місці можна в будь-який момент, тому маску необхідно одягати на вулиці.

 

21 квітня 2020 року

Невидимість загрози та невизначеність в умовах пандемії COVID-19 збільшили ризики потрапляння людей у інші складні ситуації. Куди звернутись, якщо вам потрібна допомога.

21 квітня 2020 року

Продовжується реконструкція Олександрівського сільського клубу, адже – це окраса та центр культурного життя та розвитку громади. Розпочато облаштування внутрішньої туалетної кімнати та зовнішньої каналізації з вигрібною ямою.

Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“ (м. Пирятин), яку виконавцем визначено в результаті проведення електронного аукціону. Під час аукціону вартість робіт зменшено більш ніж на 56,0 тис. грн. від початкової вартості лоту. Загалом вартість підряду складає 154,8 тис. грн. 

21 квітня 2020 року

Які новації щодо виплати ВПО щомісячної адресної грошової допомоги

По-перше, продовжено строк виплати щомісячної грошової допомоги, яка була призначена раніше, і строк якої закінчився під час карантину. Така виплата продовжиться на наступний шестимісячний строк.

По-друге, здійснюється ця виплата без відповідної заяви та необхідних документів, котрі, як правило, подаються внутрішньо переміщеними особами до органу соціального захисту для призначення їм чергових виплат щомісячної грошової допомоги.

21 квітня 2020 року

У рамках проєкту „Просування сталих енергетичних рішень у громадах (приклади з практики)“, що реалізується громадською організацією „Екоклуб“, за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії, виконавчий комітет Пирятинської міської ради пройшов I етап конкурсного відбору та подає заявку на II етап.

Проєктною ідеєю передбачається встановлення сучасних локальних вентиляційних систем із рекуперацією в закладі дошкільної освіти „Червона шапочка“.

Основним призначенням цієї системи є вентиляції приміщень. Пристрої прибирають несвіже повітря, підвищену вологість, сторонні запахи і шкідливі речовини та забезпечують надходження свіжого атмосферного повітря, зберігаючи тепло. Принцип роботи системи, схожий на дихання – приплив і витяг повітря чергуються кожну хвилину. Завдяки теплообміннику, виконується якісна передача тепла взимку або прохолода влітку, без витрат додаткової енергії.

21 квітня 2020 року

З метою посилення соціального захисту населення на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 08.04.2020 № 264 „Деякі питання надання державної соціальної допомоги“.

 

21 квітня 2020 року
МОЗ повідомляє:
В Україні зафіксовано 6125 випадків коронавірусної хвороби COVID-19
За даними ЦГЗ, станом на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.
Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
21 квітня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 16 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 61 особа

20 квітня 2020 року

Відеозвернення міського голови Олексія Рябоконя до пирятинців з нагоди Світлого Свята Великодня.

20 квітня 2020 року

В Україні зафіксовано 5710 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 20 квітня в Україні 5710 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 151 летальний, 359 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 261 новий випадок.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

17 квітня 2020 року

Сьогодні відбулася робоча нарада під керівництвом міського голови Олексія Рябоконя щодо координації спільних дій органів влади та відповідних служб під час святкування Великодня.

Обговорено питання забезпечення громадського порядку та безпечного перебування людей у місцях святкових богослужінь. Працівниками поліції проведено роз’яснювальну роботу з священнослужителями та наголошено на необхідності дотримання карантинних заходів.

17 квітня 2020 року

У разі виникнення нагальних питань з життєдіяльності громади під час Великодніх свят, просимо вас звертатися за додатковим мобільним номером: 0505692770.

17 квітня 2020 року

  Цьогоріч весна стала складним періодом та випробуванням для всіх нас. Обмеження карантину триватимуть, щонайменше, до 24 квітня. А ось, світле Свято Воскресіння Христового припадає на 19 квітня – пік спалаху епідемії коронавірусу. Тому постає питання: чи ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких заради дотримання всіх традицій святкування Великодня.

  Пропонуємо вашій увазі невелику добірку порад як провести Пасхальне свято вдома:

17 квітня 2020 року

Наразі, через карантин, батьки і діти опинилися у полоні своїх комфортних домівок. Та чи є це приводом до припинення навчання? Звичайно, що ні. Карантин – це не привід сумувати і прогулювати уроки. Адміністрація та вчителі школи запропонували учням дистанційне навчання, метою якого є надання освітніх послуг шляхом застосування сучасних інформаційно-комунікативних технологій. Діти сьогодні зростають у цифровому світі. Для них не є проблемою здобувати знання дистанційно, навпаки – це нова цікава пригода, новий формат ефективного навчання. Освітній контент у вільному доступі для учнів, забезпечення зворотного зв’язку учнів і вчителів – це все технології сьогоднішнього дня, які вміло використовують педагоги школи.

17 квітня 2020 року

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області на засіданні розглянула питання запровадження в області додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів з метою недопущення подальшого поширення коронавірусної інфекції.

Починаючи з 13-00 години 18 квітня до 6-00 ранку 21 квітня жителям області рекомендують максимально обмежити пересування та перебування у громадських місцях без нагальної потреби. Обмежувати роботу торговельних закладів не будуть. Про це повідомляють на сайті Полтавської ОДА.

 

17 квітня 2020 року

Станом на 17.04.2020 року хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у Пирятинському районі не зареєстровано.  Результати відібраних зразків та направлених на ПЛР дослідження в м. Полтава - НЕГАТИВНІ. На даний час 16 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 47 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

17 квітня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 4662 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 17 квітня в Україні 4662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 125 летальних, 246 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 501 новий випадок.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

17 квітня 2020 року

16 квітня на засіданні комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади розглянуто 14 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування та 1 заяву на лікування в стаціонарному відділенні учасника антитерористичної операції. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 25500 гривень.

 

17 квітня 2020 року

Досліди, руханки, образотворче мистецтво та пізнавальні ігри – такими видами діяльності насичені дні карантину маленьких пирятинців.

У період карантину робота педагогічних працівників закладів дошкільної освіти не зупинилася. Вони продовжують виконувати педагогічну, методичну, а також організаційну роботу в межах встановленого обсягу навантаження.

 

16 квітня 2020 року

У виставці-конкурсі взяли участь 342 вихованці з 36 закладів позашкільної освіти та 15 об’єднаних територіальних громад. Діти презентували свою творчість в образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтвах. Члени журі відзначили творчий підхід та високий рівень виконавської майстерності учасників та визначилися з переможцями у різних категоріях, серед них є вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

 

16 квітня 2020 року

Напередодні Великодніх свят працівники Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відвідали  6 багатодітних родин, у яких виховуються 5 та більше дітей. Привітали їх із прийдешнім святом, побажали здоров’я, радості та гарного настрою і вручили запашні паски, надані приватним підприємцем Оксаною Маслак.

16 квітня 2020 року

16 квітня адміністративною комісією при виконкомі Пирятинської міської ради було розглянуто 4 протоколи про адміністративні правопорушення, а саме за вчинення правопорушень передбачених ст. 152 КУпАП „Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів“.

 

16 квітня 2020 року

Діти з особливими освітніми потребами не можуть залишатися без допомоги, підтримки та відповідного кваліфікованого супроводу, особливо під час карантину. З метою забезпечення всебічної підтримки таких дітей вся діяльність Пирятинського ІРЦ направлена на ефективне забезпечення надання послуг та виконання своїх статутних завдань та обов’язків.

 

16 квітня 2020 року

15 квітня в міській раді відбулась друга  зустріч міського голови Олексія Рябоконя та спеціалістів виконавчого комітету міської ради з  представниками проєктної організації, яка стала переможцем  аукціону  щодо розробки проєкту землеустрою  із встановлення (відновлення)  меж міста Пирятин через систему „Prozorro“.

 

16 квітня 2020 року

Станом на 16.04.2020 року хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 у Пирятинському районі не зареєстровано. У двох осіб відібрані зразки та направлені на ПЛР дослідження в м. Полтава. На даний час 20 громадян (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 43 людей  закінчився термін самоізоляції, самопочуття - задовільне.

 

16 квітня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 4161 випадок коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 16 квітня в Україні 4161 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 116 летальних, 186 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 397 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

16 квітня 2020 року

Чистий Четвер випадає на останній тиждень Великого Посту і знаменує собою початок підготовки до світлого свята Воскресіння Христового. Історія Страсного Четверга сягає своїм корінням у раннє християнство і пов’язана з Таємною вечерею, однією з найбільш значущих євангельських подій, що передували розп’яттю Христа. На Таємній вечері Христос омив ноги своїм учням. Тому свято й отримало таку назву Чистий четвер.

 

15 квітня 2020 року

15 квітня відбулася онлайн-зустріч практичного психолога та соціального педагога Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 з батьками.  Практичний психолог Алла Росюк розповіла батькам як адаптуватись до режиму "карантин".  Учасники заходу отримали загальні рекомендації та практичні поради щодо планування та організації домашньої освіти під час карантину.

 

15 квітня 2020 року

У Полтавській області одужали троє пацієнтів із COVID-19. Про це повідомляють на сайті Полтавської облдержадміністрації.

Загалом на Полтавщині зареєстровано 27 випадків захворювання на коронавірус.

15 квітня 2020 року

Швидко сплинув місяць навчання з використанням дистанційних технологій. Учні, вчителі, батьки усвідомили вже, що карантин – це не канікули. Всі активно і плідно працюють. З метою якісної організації навчання та усунення недоліків адміністрація Пирятинського ліцею разом з психологічною службою  провела опитування батьків, під час якого з’ясували, що навчання з використанням дистанційних технологій необхідне для учнів (95%),  більшість учнів (78%) відповідально відноситься до навчання, 67% батьків контролюють навчальний процес.

15 квітня 2020 року

Батьки мають повне право знати, як школа реалізує виконання навчальних планів і програм під час карантину. Ні для кого не секрет, що в Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 4 діє принцип "віртуального спілкування". Батьки мають доступ до електронного журналу, де є всі оцінки, результати та успіхи дітей. Вони можуть контролювати весь процес навчання через інтернет та дізнаватися всі новини в режимі онлайн. Пріоритетом школа обрала співпрацю між вчителями та батьками. Усе заради розвитку дітей і їх комфорту.

 

15 квітня 2020 року

Сьогодні відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками освітніх закладів Пирятинської міської ОТГ.

Обговорено питання щодо діяльності освітніх закладів в режимі  дистанційного навчання. Керівники закладів інформували, що педагоги почали активно працювати зі своїми учнями за допомогою інформаційних технологій: створено групи у Viber, WhatsApp, Telegram. Це дає можливість бути постійно на зв’язку з учнями та батьками.

15 квітня 2020 року

Звернутися до Вас в ці передвеликодні дні нас змусила тривожна ситуація, яка склалася в Україні зі швидким поширенням гострої респіраторної хвороби  COVID-19. Починаючи із першого виявленого випадку, кількість хворих щодоби стрімко зростає. За прогнозами ведучих українських імунологів пік нових хворих припадає на 20-ті числа квітня. Тому не хотілося б, щоб святкування Великодня прискорило поширення такої небезпечної хвороби.
 

 

15 квітня 2020 року

КП „Пирятинський міський водоканал“ повідомляє, що Закон України „Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання“ вимагає, щоб усі будівлі, приєднані до централізованої мережі водопостачання, були обладнані вузлами комерційного обліку (лічильниками). Зважаючи на вимоги законодавства, споживачам, що проживають у приватному секторі, необхідно якнайшвидше встановити лічильник води, вимоги до якого відрізняються від вимог до квартирного водоміра. Він повинен мати наступні технічні характеристики:

 

15 квітня 2020 року

Сьогодні на щоденному брифінгу, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що 15 квітня в Україні зафіксовано найбільшу кількість захворювань на COVID-19 за добу – 392 нові випадки. Це антирекорд для держави. Приріст підтверджених випадків за цю добу у порівнянні з минулою становить 11,2%.

Тому говорити про скасування карантину  ще рано, а Великдень краще відсвяткувати вдома.

15 квітня 2020 року

14 квітня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулась оперативно-розпорядча  нарада щодо визначення проєктних ідей  для участі в Канадському фонді підтримки місцевих ініціатив.  Учасники наради детально розглянули умови участі в проєкті.
 

15 квітня 2020 року
   14 квітня відбулося засідання відповідальної комісії з питань підготовки регуляторних актів-постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. 
   На засіданні розглянуто питання щодо встановлення місцевих податків і зборів на території Пирятинської міської ОТГ на 2021 рік: єдиного податку, транспортного, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками. Всього розглянуто 8 питань.

 

14 квітня 2020 року

Завдяки сприятливим погоднім умовам в осінньо-зимовий період дорожнє покриття вулиць на даний час залишилося в початковому (минулорічному) стані. Тому вже два місяці поспіль комунальним підприємством „Каштан“ було проведено аварійно-ямковий ремонт холодним асфальтом.
      
 

14 квітня 2020 року

Заходами, спрямованими на запобігання поширенню коронавірусної інфекції, введено заборону на проведення публічних заходів. Але життя не стоїть на місці, треба шукати можливості для розвитку, навіть, у таких складних умовах. Так, 14 квітня 2020 року працівники управління економіки виконкому міської ради із використанням програмного забезпечення для проведення он-лайн конференцій провели дистанційну зустріч з виробниками меду Пирятинської міської ОТГ.

14 квітня 2020 року
  Доки маленькі пирятинці знаходяться вдома, перебуваючи на карантині і навчаючись дистанційно, міська рада працює над створенням для них зручних та комфортних умов в дитсадках. Днями завершено ремонт у закладі дошкільної освіти „Сонечко“. 

 

14 квітня 2020 року

У зв’язку з обмеженнями через карантин закликаємо пирятинців утриматися від відвідування храмів і відсвяткувати Великдень вдома. Уникайте скупчення людей, не прикладайтеся до ікон, не вітайтеся за руки і не обіймайтеся, вітаючи один одного, та дотримуйтесь рекомендацій Міністерства охорони здоров’я.

Світле Христове Воскресіння – це найповажніше церковне свято, яке прийнято відзначати великими урочистими службами та масовим освяченням великодніх кошиків. Українці особливо шанують цей день. Проте, цьогоріч  ми повинні відмовитися від цінних для нас традицій. Богослужіння ніхто не скасовує, просто просимо на час карантину не брати участі в них, а долучитися до молитви онлайн.  

14 квітня 2020 року

13 квітня відбулося засідання Ради підприємців при виконкомі Пирятинської міської ради.

На засіданні розглянуто питання щодо встановлення місцевих податків та зборів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, а саме: податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; плати за землю; транспортний податок; туристичний збір; єдиний податок.  Розглянуто проєкт   Методики  визначення  мінімальної  суми орендного платежу  за нерухоме майно  фізичних  осіб  на території Пирятинської   міської  ради на  2021  рік.          

14 квітня 2020 року

Дорогі у Хресті брати і сестри якби не було боляче звертатися з проханням, на ці великі свята залишатися вдома. Сумно на серці, що Вас не буде в храмі, але Богослужіння відбудеться. В цю Пасхальну ніч будуть лунати молитви за Вас та за ваших рідних.

Дорогі у Хресті брати і сестри звертаюся до Вас та закликаю по можливості залишатися вдома у святкові дні торжества Пасхи та долучатися до молитви через засоби трансляції.

 

14 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадків COVID-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

13 квітня 2020 року

На урядовому інформаційному порталі розміщено online-дашборди, які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують про забезпеченість медичних закладів необхідними ресурсами. Дашборд доступний online та оновлюється щоденно за лінком: https://covid19.gov.ua/analitichni-paneli-dashbordy .

13 квітня 2020 року

Купівля їжі – одна з небагатьох причин, по якій можна вийти з дому. Але як це зробити, не ризикуючи здоров’ям? Які запобіжні заходи необхідно вжити в супермаркеті?

13 квітня 2020 року

12 квітня Пирятинським РС ГУ ДСНС України у Полтавській області проведено профілактичні санітарні заходи із запобігання поширення коронавірусу. Проведено дезінфекцію вулиць Соборна, Ярмаркова, Абаканська, Успенська, майдан Незалежності та провулок Героїв Майдану.

Засіб, яким проводилася дезінфекція „Віросан“, був закуплений  Благодійним фондом  „Баришивська зернова компанія“ та переданий до Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області.

 

13 квітня 2020 року

На території Пирятинської міської ОТГ в період піку підпалів сухостою, листя та трави, навесні та восени, постійно проводяться рейди з виявлення правопорушників, які забруднюють навколишнє середовище. Паліїв мізерні штрафи та попередження не лякають - щороку Пирятинщина  в диму. 

13 квітня 2020 року

13 квітня Олексій Рябоконь проводив особистий прийом громадян за допомогою „гарячої‘‘ телефонної лінії. В період карантину жителі громади можуть звернутися до Олексія Петровича та вирішити проблемні питання дистанційно. 

13 квітня 2020 року

У рамках 8 засідання Стратегічної ради високого рівня за участю президентів України та Туреччини вирішено поглиблювати торгівельно-економічне співробітництво двох країн.

Зі свого боку Туреччина вже надала пропозиції щодо розвитку торгівлі продукцією за галузями промисловості (додані нижче).

Пропонуємо Вам ознайомитися з наданими пропозиціями, і, у разі зацікавленості, звертатися до Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА на електронну адресу: dfert@adm-pl.gov.ua  або телефонувати (0532) 56-16-95, 56-17-03.

13 квітня 2020 року
  В Україні зафіксовано 3102 випадки коронавірусної хвороби COVID-19
 За даними ЦГЗ, станом на 9:00 13 квітня в Україні 3102 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 93 летальні, 97 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.
 
13 квітня 2020 року

Станом на 13.04.2020 року хворих на COVID-19 у Пирятинському районі не зареєстровано. На даний час 17 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 41 особи закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

 

13 квітня 2020 року

Пирятинський інклюзивно – ресурсний центр пропонує комплекс „дихальних вправ“, який можна використовувати зараз, під час карантину, а в подальшому - на уроках читання, під час перерв чи релаксаційних пауз. Це цікаві та корисні заняття.

 

12 квітня 2020 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста!

Сьогодні християни східного обряду відзначають свято входу Господнього в Єрусалим, або ж, як прийнято казати, Вербну неділю.

Вербна неділя — це ще один привід для нас замислитися і оцінити свої вчинки, звернутися до Господа з молитвою щоб уже за тиждень зі світлими почуттями зустріти свято Великодня!

У цей світлий день бажаю здоров'я вам і вашим родинам, достатку та віри в краще майбутнє. Нехай це свято очистить наші душі й серця, відкривши їх для всього найкращого.

12 квітня 2020 року

11 квітня відбулася зустріч  міського голови Олексія Рябоконя з представниками церков міста щодо святкування Вербної неділі та Великодня на території Пирятинської міської ОТГ в умовах карантину.

Міський голова зазначив, що зазвичай під час святкування цих свят у церквах збирається багато людей. Але потрібно дотримуватися тих обмежувальних заходів, які запроваджено в країні. І громадяни і представники релігійних конфесій повинні усвідомлювати всю небезпеку та відповідально ставитися до дотримання обмежувальних заходів. Адже це безпека наших громадян.

11 квітня 2020 року

Коронавірус - це невидима загроза для людства, і ми не знаємо, де вона може нас підстерегти.

Інфекція може передатися через звичайне рукостискання, візок у супермаркеті чи просто ручку дверей, кнопку ліфта чи кавомашини. 

11 квітня 2020 року

осуботи керівництво Пирятинської міської ради продовжує спілкуватися з жителями громади у режимі телефонного зв’язку. Додаткову „гарячу‘‘ телефонну лінію запроваджено для зручності громадян та оперативного вирішення питань. Сьогодні відповідав на запитання, що турбують пирятинців заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Варава.

11 квітня 2020 року

Зараз триває акція, організована Міністерством соціальної політики України спільно з Національною мережею продуктових магазинів АТБ, до якої долучилася і Пирятинська міська рада, щоб підтримати в період карантину найбільш вразливі верстви населення  та  надання продуктових наборів літнім людям 80+. Із 3 квітня головний спеціаліст із соціальних питань міської ради Анастасія Колос доставляє жителям громади, які обслуговуються у відділені соціальної допомоги вдома продуктові пакунки.    

11 квітня 2020 року

МОЗ повідомляє: 

В Україні зафіксовано 2511 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 11 квітня в Україні 2511 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Кількість тих, хто одужав (79 пацієнтів) перевищила кількість летальних випадків (73 пацієнти). За добу було зафіксовано 308 нових випадків.

11 квітня 2020 року

 Карантин вніс корективи в життя кожного. Всім нам хочеться скоріше повернутися до звичного життя: гуляти парками, триматися за руки, зустрічатися з друзями та обіймати рідних. 

11 квітня 2020 року

10 квітня керівництво міської ради взяли участь у онлайн-презентації вебсайту Асоціації ОТГ „Громади проти COVID-19“.  Цей вебпродукт -  результат співпраці команди експертів Асоціації ОТГ і шведсько-українського проєкту „Підтримка децентралізації в Україні“ SKL International. 

10 квітня 2020 року

Дорогі учні! Просимо відповісти на запитання анкети для вивчення стану організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради. Результати анкетування допоможуть більш чітко зрозуміти ключові виклики, з якими зіткнулися учні та виокремити сильні сторони, які можуть допомогти у розвитку і трансформації дистанційної освіти в межах Пирятинської ОТГ. Опитування проводиться анонімно, тому просимо відповідати максимально чесно. Будемо вдячні за поширення серед ваших однокласників. Пам'ятайте, кожна анкета та висловлена позиція є надважливою для нас!

10 квітня 2020 року

Шановні вчителі! Просимо відповісти на запитання анкети для вивчення стану організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради. Результати анкетування допоможуть більш чітко зрозуміти ключові виклики, з якими зіткнулись вчителі та виокремити сильні сторони, які можуть допомогти у розвитку і трансформації дистанційної освіти в межах Пирятинської ОТГ. Опитування проводиться анонімно, тому просимо відповідати максимально чесно. Будемо вдячні за поширення серед Ваших колег та освітянської спільноти нашої громади. Пам'ятайте, кожна анкета та висловлена позиція є надважливою для нас!

10 квітня 2020 року
   Шановні батьки! Просимо відповісти на запитання анкети для вивчення стану організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради. Результати анкетування допоможуть більш чітко зрозуміти ключові виклики, з якими зіткнулись батьки та виокремити сильні сторони, які можуть допомогти у розвитку і трансформації дистанційної освіти в межах Пирятинської ОТГ. Опитування проводиться анонімно, тому просимо відповідати максимально чесно. Дякуємо за Вашу активність!
 
10 квітня 2020 року

8 квітня в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося повторне засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств „Каштан“  щодо допуску до участі у конкурсі одної з кандидатур.

 

10 квітня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 15 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 42 особи, тижневий показник захворюваності – 130,2  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг не перевищений  (низький  рівень епідемічної активності), в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 60,0%. 

10 квітня 2020 року

Кабінет міністрів України підтримав пропозиції Мінекономіки та ухвалив зміни до постанови від 11 березня 2020 р. № 211, розширивши перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності. Рішення прийняте з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19. 

Відповідно до постанови дозволили:

10 квітня 2020 року

10 квітня проведена онлайн зустріч з Юлією Малько, консультанткою з ґендерно орієнтованого бюджетування Національно-демократичного інституту по питанню поетапної реалізації плану дій щодо просування гендерної рівності в Пирятинській міській ОТГ на 2020-2021 роки.

 

10 квітня 2020 року
  Для зручності мешканців та оперативного вирішення питань Пирятинська міська рада запровадила „гарячу“ телефонну лінію, в  якій бере участь керівництво, щосуботи з 09.00 год. до 11.00 год. в ЦНАП  за номером   3-23-53.
  11 квітня ви зможете поспілкуватися із заступником міського голови з питань діяльності виконкому Варавою Максимом Володимировичем та поставити свої запитання.
10 квітня 2020 року

За легких симптомів лікар може рекомендувати самоізоляцію. Це нормальна практика у всьому світі. Наразі таких в Україні 1150 осіб.

Вірус не літає у повітрі. Сусід із COVID-19 не загрожує вашому здоров'ю, якщо ви не контактуєте із ним безпосередньо. Користування спільним ліфтом (навіть якщо пацієнт порушив правила самоізоляції) не становить загрози, якщо ви регулярно миєте руки та дотримуєтеся фізичного дистанціювання.

Багато чого залежить  саме від вас.

Відстань у понад 1 м є безпечною. Пацієнт має дотримуватися правил самоізоляції і під час спілкування із родиною надягати маску.

10 квітня 2020 року

 9 квітня відбулося друге пленарне засідання 68 сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На порядок денний було винесено 36 питань. Так як питання детально розглядалися на постійних комісіях міської ради, депутати швидко прийняли рішення, які стосувалися внесення змін та доповнень до програм соціального захисту та забезпечення населення, інформатизації Пирятинської міської ОТГ, програм підтримки медичної галузі району, військової частини, військомату та інших. 

10 квітня 2020 року

Повідомляємо, рішенням шістдесят восьмої сесії міської ради сьомого скликання від 09.04.2020 року внесено зміни до Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки (далі Програма). Необхідно зазначити, що рішення прийнято одноголосно усіма присутніми депутатами. Міський голова Олексій Рябоконь відмітив своєчасність та виваженість кроків з підтримки бізнесу в умовах карантину, введеного з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

 

10 квітня 2020 року

На пленарному засіданні сесії міської ради 9 квітня міський голова Олексій Рябоконь звернувся до депутатів з пропозицією спільно донести до всіх представників конфесій церкви про небезпеку скупчення людей під час богослужінь у період карантину. Пояснив це тим, що сьогодні головне завдання країни і, зокрема, міської влади – це не допустити поширення епідемії COVID-19 на території ОТГ. Наближається Великдень – одне із головних свят православних християн. Традиційно цього дня віруючі йдуть до церкви, де збирається маса людей. Далі, святкують світле свято у колі близьких та рідних.

10 квітня 2020 року

Які особливості реєстрації безробітних в службі зайнятості в період карантину?

На період карантину та встановлення обмежувальних заходів Державна служба зайнятості запровадила тимчасові особливості обслуговування клієнтів:

 

10 квітня 2020 року

В Україні зафіксовано 2203 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 10 квітня в Україні 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 311 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

10 квітня 2020 року

Станом на 10.04.2020 року хворих на коронавірус у Пирятинському районі не зареєстровано. Одержано результати відправлених зразків в лабораторію м. Полтава - НЕГАТИВНІ. На даний час 16 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 39 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

 

9 квітня 2020 року
   На засіданні виконкому міської ради 8 квітня проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до виконавчого комітету міської ради протягом І кварталу цього року.
   Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення Тетяна Нестерець зазначила, що робота із зверненнями громадян проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“. За звітний період надійшло 73 звернення, з них: письмових – 47. На особистий прийом до міського голови звернулося 26 осіб.
9 квітня 2020 року

8 квітня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 211 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2“.

 

9 квітня 2020 року

Під час карантину літні люди потребують особливої уваги. Допоможіть їм купити продукти у супермаркеті та залиште пакунки біля дверей. Допоможіть сплатити комунальні послуги онлайн.  Спитайте про самопочуття. Частіше дзвоніть літнім родичам. А от особисті зустрічі краще ненадовго відкласти. Адже дотримання дистанції – це і є турбота під час карантину.

 

9 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 9 квітня в Україні 1892 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 57 летальних, 45 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 224 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

9 квітня 2020 року

Станом на 09.04.2020 року хворих на коронавірус у Пирятинському районі не зареєстровано. Два зразки матеріалу на ПЛР дослідження відправлено в лабораторію м. Полтава. Отримано результат першого ПЛР-тестування - результат негативний. Очікуємо на результат іншого зразка. На даний час 23 особи (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 31 особи закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

9 квітня 2020 року

8 квітня відбулося чергове засідання виконкому, на якому розглянуто 8 питань та прийнято відповідні рішення.

Останнім часом ситуація з зеленими насадженнями, які були обпиляні ПАТ „Полтаваобленерго“ в місті набула широкого суспільного резонансу.  Жителі міста почали звертатися до міської ради зі скаргами щодо  нещадного обрізання дерев та кущів по вулицях населених пунктів громади.  Одним із основних зауважень до роботи енергетиків є те, що обрізка дерев відбувається в теплу пору року у період активного соковиділення, що інколи призводить до гибелі насадження. 

9 квітня 2020 року

Щоб маска захищала, а не шкодила, треба правильно нею користуватися. Змінюйте її кожні 2-4 години, не торкайтеся її зовнішнього боку, утилізуйте та в жодному разі не використовуйте повторно!

8 квітня 2020 року

7 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.  Члени комісії розглянули та обговорили проєкти рішень, які планується винести на друге пленарне засідання шістдесят восьмої сесії міської ради.

Рекомендовано затвердити на сесії міської ради 5 програм на 2020 рік: 

8 квітня 2020 року

7 квітня в центрі дитячої та юнацької творчості відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії було винесено 6 питань. За пропозицією голови постійної комісії Олександра Горбачова порядок денний доповнено 2 додатковими питаннями.

8 квітня 2020 року

Що для цього потрібно зробити? На сайті служби зайнятості www.dcz.gov.ua  оберіть рубрику „Електронне подання документів“ https://is.gd/2efViC та ознайомтесь із загальною інформацією.

 

8 квітня 2020 року

Пирятинський Інклюзивно-ресурсний центр в умовах карантину працює відповідно до затвердженого плану, який передбачає: чергування на робочому місці, самоосвіту, перегляд онлайн семінарів, конференцій та вебінарів.  8 квітня відбувся вебінар на тему: „Про організацію інклюзивного навчання в умовах карантин‘‘. Всі фахівці центру ведуть поточну документацію, працюють в автоматизованій системі „Україна. Інклюзія‘‘, а саме займаються формуванням  висновків про КО. До карантину було обстежено 29 дітей, надано 7 висновків, 22 знаходяться в роботі.

8 квітня 2020 року

6 квітня  відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Розглянуто питання щодо внесення змін та доповнень до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. Рекомендовано виділити 24,0 тис. грн. для придбання контейнерних майданчиків для встановлення на вулицях Січових Стрільців та Зоряній.

 

8 квітня 2020 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 6 квітня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули питання щодо встановлення орендної плати на 2020 рік за користування земельними ділянками, які надані громадянам міста для ведення індивідуального городництва. 

8 квітня 2020 року

Асоціація ОТГ створила спеціальну інтернет-сторінку «Громади проти COVID»:  https://razom.hromady.org,  тут розміщені, як методичні рекомендації  так і практики щодо організації роботи виконавчих органів місцевого самоврядування в період  карантину.

8 квітня 2020 року

Якщо ви придбали квиток на скасований міжнародний рейс, на сайті компанії перевізника можна змінити його статус на «Відкрита дата» та скористатися ним пізніше. Якщо ви придбали квиток в компанії перевізника до оголошення карантину та не отримали повідомлення про скасування рейсу, зверніться до перевізника, номер якого вказаний на Вашому квитку.    

За юридичною консультацією до Пирятинського бюро правової допоги Ви можете звернутись за номером телефону: (05358) 3-22-54  

 

8 квітня 2020 року

За рекомендаціями ВООЗ, ніяких спеціальних заходів з поводження з такими відходами не потрібно. Достатньо збирати їх у міцні мішки для сміття, герметично їх зав’язувати та викидати у звичайних бак для відходів. У такому середовищі вірус не контактує з людьми і втрачає життєздатність протягом кількох годин.

8 квітня 2020 року

   МОЗ повідомляє:

   В Україні зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
   За даними ЦГЗ, станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.
   Наразі коронавірусна хвороба виявлена:
7 квітня 2020 року

До уваги фермерських господарств, учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані на території Полтавської області!

В рамках Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2020 року ОГОЛОШЕНО конкурс за напрямком „Технічне переоснащення“.

7 квітня 2020 року

     Благовіщення - одне з найважливіших свят у християнстві, що означає благу звістку про наближення звільнення народу від гріха. Є повір'я, що, як і Великдень, в цей день не мучать грішників у пеклі.

   На Благовіщення наші предки ходили до церкви освячувати насіння і саджанці, які після свята висаджували в землю. Урожай, отриманий з них, вважався благословенним. Відразу ж після Благовіщення можна було проводити весняно-польові роботи, адже сам Господь "відкриває" землю для сівби.

7 квітня 2020 року

У нашій суспільній свідомості існує одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я - решта все, додасться», - так звучить це багатовікове спостереження. І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я - це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо.

7 квітня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 1462 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 7 квітня в Україні 1462 лабораторно підтверджені випадки  COVID-19, з них 45 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 143 нові випадки.

7 квітня 2020 року

З метою сприяння пробудження самосвідомості жителів Пирятинської міської ОТГ створено соціальний ролик. Адже це дасть змогу збільшити шанси дотримання профілактичних заходів, аби запобігти поширенню COVID-19 на території громади. 

6 квітня 2020 року

Залишайтеся вдома, окрім ситуацій, коли потребуєте медичної допомоги

Ви повинні обмежувати діяльність поза своїм будинком/квартирою, за винятком отримання медичної допомоги. Не ходіть на роботу, до навчальних закладів та в інші місця громадського користування. Не користуйтесь громадським транспортом або таксі.

6 квітня 2020 року
  1. Працівникам, які мають симптоми гострих респіраторних захворювань (ГРЗ), необхідно залишатися вдома, доки у них не мине лихоманка (>37.7°C та вище) та будуть відсутні будь-які інші симптоми ГРЗ (наприклад, кашель, задишка) щонайменше протягом 24 годин за умови незастосування засобів симптоматичної терапії (наприклад, засоби від кашлю, жарознижуючі). 
6 квітня 2020 року

Сказ - гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально. Основним джерелом  інфекції  є хворі на сказ тварини. 

6 квітня 2020 року

 Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь здійснював особистий прийом громадян дистанційно. За допомогою до Олексія Петровича звернулася вчителька – пенсіонерка.

 

6 квітня 2020 року

Шановні відвідувачі – замовники послуг, зверніть увагу!

У зв'язку з масштабною пожежею в колекторі в центрі м. Києва та технічними розладами у роботі Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами демографічного реєстру, Центр надання адміністративних послуг виконкому міської ради позбавлений можливості здійснювати прийом заяв громадян на оформлення паспортів громадян України у формі ID-картки, паспортів громадян України для виїзду за кордон, а також здійснювати видачу вже готових паспортів.

6 квітня 2020 року

Світова спільнота сьогодні відзначає Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку.

День спорту проголошений згідно з рішенням ГА ООН від 23 серпня 2013 року. Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894 року в місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

 

6 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

 

6 квітня 2020 року

Станом на 06.04.2020 року хворих на коронавірусну хворобу в пирятинському районі не зареєстровано. Одній особі зроблено тест на коронавірус, який виявився негативний. Зразок матеріалу на ПЛР дослідження відправлено в лабораторію м. Полтава. На даний час 24 особи (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 22 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

 

6 квітня 2020 року

У понеділок, 6 квітня, о 10:00 для учнів 5-11 класів з усієї країни стартує проєкт „Всеукраїнська школа онлайн“ – уроки з 11 предметів, які за чітким розкладом транслюватимуть українські телеканали та YouTube-канал Міністерства освіти і науки. Транслюватимуться уроки з: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

 

6 квітня 2020 року

05 квітня о 07:35 виникла пожежа у житловому будинку по вул.Спартака,- повідомляють у 19 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області. Завдяки своєчасному залученню сил і засобів вдалося загасити пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню. О 09:25 пожежу ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю на площі 100 м.кв., домашні речі.

 

5 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

4 квітня 2020 року

 На засіданні Кабінету Міністрів України 1 квітня 2020 року ухвалено постанову «Питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році». Рішенням Уряду передбачено, що з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі до 500 гривень.

4 квітня 2020 року

Погодьтеся, вислів «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» актуальний і зараз. Екскурсія до музею – це не лише спосіб проведення вільного часу, а й дієвий засіб популяризації навчання, науки та культури. Не всі, на жаль, можуть відвідати найкращі музеї. Але завдяки розвитку сучасних технологій - це стало реальністю. Для цього треба мати лише гаджет та доступ до інтернету!

Пропонуємо 8 захопливих віртуальних екскурсій відомими музеями світу.

4 квітня 2020 року

Четверту суботу поспіль керівництво Пирятинської міської ради спілкується з жителями громади у режимі телефонного зв’язку. Додаткову „гарячу‘‘ телефонну лінію запроваджено для зручності громадян та оперативного вирішення питань. Сьогодні відповідала на запитання, що турбують пирятинців заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Людмила Безушко.

4 квітня 2020 року

На Полтавщині вже 8 офіційно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Кременчук – 5 (новий випадок: 69-річний чоловік), Горішні Плавні – 2 (жінка 28 років і чоловік 63 років), Машівка – 1 (43-річний чоловік). Про це повідомляють на сайті Полтавської ОДА.

4 квітня 2020 року

Станом на 04.04.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус у Пирятинському районі не зареєстровано. На даний час 31 особа (офіційно) знаходиться на самоізоляції. У 13 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

4 квітня 2020 року
 За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 4 квітня в Україні 1096 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 28 летальних, 23 пацієнти одужало. За добу було зафіксовано 154 нові випадки.
 
3 квітня 2020 року

3 квітня міський голова Олексій Рябоконь провів робочу зустріч з керівниками освітніх закладів міської ради.

Спільно обговорили питання дистанційного навчання, підготовки закладів до нового навчального періоду, благоустрою та забезпечення належних умов у закладах освіти.

3 квітня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 14 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 105 осіб, тижневий показник захворюваності – 325,5  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг не перевищений 

3 квітня 2020 року

Український кризовий медіацентр розпочав серію вебінарів „Пандемія #COVID19. Практичні поради для місцевого самоврядування“. Як знизити ризики зараження у громадських місцях і хто та як має спілкуватися з громадою – теми сьогоднішнього вебінару, до якого долучилися і представники Пирятинської міської ради.

3 квітня 2020 року

Дотримуйтеся простих правил гігієни та рекомендацій держави і  місцевих органів влади. Виконуючи запобіжні заходи, збережемо своє життя та здоров’я інших. Бережіть себе та близьких і будьте здорові! 

3 квітня 2020 року

5 основних правил користуванням масками, аби уберегтися від інфікування:

  1. Перед тим, як одягнути маску вимийте руки з милом або обробіть спиртовмісним розчином.
  2. Закрийте маскою рот та ніс. Переконайтеся, що маска щільно прилягає до обличчя.
  3. Не торкайтеся маски після того, як її одягнули. Якщо ви зробили це – помийте або продезінфікуйте руки.
  4. Замініть маску, якщо вона стала вологою. Не використовуйте одноразові маски вдруге! Якщо ви користуєтеся багаторазовими масками – їх потрібно прати та прасувати після використання.
  5. Знімайте маску ззаду, не торкайтеся лицьової частини маски. Викиньте маску у найближчий контейнер (або відразу виперіть). Далі, вимийте руки з милом або продезінфікуйте їх.
3 квітня 2020 року

Заходьте до торгової зали лише в захисній масці, що є обовязком кожного громадянина, та при наявності гумових  чи інших рукавичок. 

- У разі великої черги всередині крамниці,  вийдіть на вулицю.

- Для скорочення часу перебування в закладі торгівлі, завчасно підготуйте  список товарів,  які потрібно буде купити.

- Перебуваючи в приміщенні торгового залу та стоячи в черзі до каси, дотримуйтеся дистанції між відвідувачами  до 2-х метрів.

-  Не підходьте також впритул до продавця.

 

3 квітня 2020 року

2 квітня в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося перше засідання конкурсних комісій з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств „Каштан“ та  „Готель „Пирятин“ щодо допуску до участі у конкурсі кожної з кандидатур.

 

3 квітня 2020 року
  В Україні зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19 
 За даними ЦГЗ, станом на 10:00 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки  COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.
 
3 квітня 2020 року
   Станом на 03.04.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на  Пирятинщині не зареєстровано. На даний час 32 особи (офіційно) знаходиться на самоізоляції. В 11 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.
 
2 квітня 2020 року

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглянуто ряд актуальних та важливих питань для громади.

 

2 квітня 2020 року

Відповіді  на основні запитання про COVID-19 можна знайти за посиланнями: https://covid19.com.ua/https://nszu.gov.ua/

2 квітня 2020 року

Повідомляємо, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2008 року № 581-р „Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення“ (зі змінами), з метою забезпечення належної підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення (далі – ВПН-2020), виконком міської ради проводить виконання комплексу підготовчих робіт до ВПН-2020. У зв’язку з тим, що відповідно до чинного законодавства була проведена відповідна робота щодо перейменування в населених пунктах назв вулиць, провулків, тощо та упорядкування номерів будинків, квартир, житлове господарство, а відповідно і його адресація, зазнають постійних змін.

2 квітня 2020 року

Уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій

Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою визначається механізм проведення перерахунку пенсій, встановлення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів старше 80-річного віку та виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1000 грн.

2 квітня 2020 року

Атестаційною комісією ІІ рівня атестовано 36 осіб, з них 4 – за двома посадами (учителі – 19, вихователі групи продовженого дня – 1, практичний психолог – 1, музичний керівник – 1, вихователі ЗДО – 7 осіб, керівники гуртків – 2 особи, керівники закладів та їхні заступники – 9 осіб).

2 квітня 2020 року

З 1 квітня Пирятинська публічна бібліотека впровадила нову рубрику „Прояви свою кмітливість. Кожен може розважитися та розгадати запропоновані ребуси, перевірити ерудицію, виконавши  творчо – інтелектуальні завдання.

2 квітня 2020 року

У зв'язку із масовим спалюванням сухої рослинності та численними загораннями на відкритих територіях в місті загострилася ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах. Щоденно працівники підрозділів ДСНС міста отримують повідомлення про горіння посуші та намагаються максимально оперативно їх ліквідувати.

 

2 квітня 2020 року

Ганс Крістіан Андерсен - данського письменника, автора відомих у всьому світі казок, перекладених більш ніж 150 мовами світу. Вони стали основою для численних екранізаціймультфільмівтеатральних постановок, балетів тощо. В світі існує кілька міжнародних Літературних премій імені Андерсена, якими нагороджують найкращих дитячих письменників, художників та ілюстраторів. У багатьох містах установлено пам'ятники письменникові: Оденсе, Копенгагені, Нью-Йорку, Братиславі.

2 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 2 квітня в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 20 летальних, 13 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 135 нових випадків.

2 квітня 2020 року

Станом на 02.04.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на Пирятинщині не зареєстровано. На даний час 29 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. В 11 громадян закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

2 квітня 2020 року

Щороку в день народження відомого казкаря Ганса Крістіана Андерсона відзначається Міжнародний день дитячої книги, який заснований у 1967 році згідно з рішенням Міжнародної ради з дитячої книги та покликаний привернути увагу до дитячої книги, популяризувати читання серед дітей.

Книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

 

2 квітня 2020 року

В умовах запровадження карантину освітні заклади  шукають шляхи забезпечення ефективної організації процесу навчання для дітей з особливими  освітніми потребами. Інклюзивно-ресурсний центр відділу освіти, молоді та спорту міської ради пропонує корекційні вправи та ігри для дітей з особливими освітніми потребами. Зокрема, вправи для розвитку моторики і уваги, пам’яті, визначення кольору, форми, величини тощо.

 

1 квітня 2020 року

Залишаючись вдома разом з дітьми, батьки віднаходять різні способи, аби забавити дітвору: грають у піжмурки, малюють картини, розмальовують розмальовки, виліплюють фігурки з пластиліну. Але забавок не вистачає на тривалий термін. Тому Пирятинський інклюзивно – ресурсний центр пропонує спробувати цікаві та пізнавальні заняття, крім того доволі корисні.

1 квітня 2020 року

Працівникам освітніх закладів завжди треба пам’ятати, що гіперактивність - це не особливості темпераменту чи характеру дитини і не наслідок виховного процесу батьків, а медичний діагноз! Тому батькам треба сприймати не як першопричину «поганої» поведінки дитини, а спробувати зробити їх союзниками і разом, об’єднавши зусилля, допомогти дитині адаптуватися в колективі та отримувати знання.

1 квітня 2020 року

31 березня 2020 року в усіх закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради проведено засідання атестаційних комісій І рівня в режимі on-line. На засіданнях розглядалися матеріали діяльності педагогічних працівників за міжатестаційний період. За результатами засідань було порушено клопотання перед атестаційною комісією ІІ рівня про встановлення кваліфікаційних категорій та присвоєння педагогічних звань педагогічним працівникам шкіл.

 

1 квітня 2020 року

Для того, щоб отримати інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в електронній формі, необхідно:

1. Зайти на пошуковий веб-сайт (наприклад, google.com.ua) та задати в пошуку слова „Міністерство юстиції України“. Серед результатів пошуку обрати сайт Міністерства юстиції України та перейти на посилання „Кабінет електронних сервісів“.

2. Після того, як відкриється Кабінет електронних сервісів, у верхньому правому кутку сторінки необхідно натиснути кнопку „Вхід“. 

1 квітня 2020 року

МОЗ закликає:

Будьте особливо уважними до свого здоров’я в умовах поширення коронавірусної інфекції.

 

1 квітня 2020 року

Коронавіруси (сімейство Coronaviridae) - РНК-віруси розміром 80-160 нм, що мають зовнішню ліпідну оболонку. За стійкістю до дезінфікуючих засобів відносяться до вірусів з низькою стійкістю.

 

1 квітня 2020 року

Електронна послуга дозволяє здійснити онлайн-подання заяви про державну реєстрацію припинення фізичною особою-підприємцем її підприємницької діяльності. ФОП позбавляється статусу підприємця від дати внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідного запису. Припинення підприємницької діяльності здійснюється незалежно від місцеперебування ФОП у межах України

Спосіб електронної ідентифікації: Електронний цифровий підпис

 

1 квітня 2020 року

З приходом весни працівники КП „Каштан“ активно розпочали роботи по прибиранню місць загального користування та центральних вулиць міста: згрібають опале листя, прибирають сміття, прибардюрну частину вулиці та видаляють аварійні  дерева.

Виконавчий комітет міської ради звертається до всіх жителів міста та суб’єктів господарювання із проханням прибрати територію прилеглу до будинковолодінь, залишки будівельних матеріалів, пісок, щебінь, гравій, тощо. Провести обрізання гілок дерев, які заважають руху пішоходів по тротуару.

1 квітня 2020 року

1 квітня – День гумору. Пирятинська публічна бібліотека представила виставку „Щирий сміх подовжує життя“. На виставці представлені книги відомих гумористів різних жанрів О. Вишні, П. Глазового, С. Руданського та інших. Особливу увагу привертають гумористичні книги нашого земляка, члена Національної спілки письменників України Миколи Сенчила.

 

1 квітня 2020 року
     З метою недопущення поширення коронавірусної інфекції на території Пирятинської міської ОТГ почали проводити дезінфекцію громадських місць.
   Сьогодні працівники комунального підприємства „Каштан“ дезінфікують дитячі майданчики, лавки та урни на вулицях міста.
 
1 квітня 2020 року

А ви знали, що єдиний у світі птах, у якого взагалі немає крил, це ківі. Він живе в Новій Зеландії.

Температура тіла птахів на 7-8 градусів вища, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів у хвилину під час польоту!

1 квітня 2020 року

Станьте прикладом для рідних і близьких!

Під час спалаху коронавірусної інфекції дотримуйтесь елементарних правил гігієни, піклуйтесь про близьких та будьте відповідальними.

     

1 квітня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом  на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних (4 за останню добу), 10 пацієнтів одужало. За добу було підтверджено 120 нових випадків.

1 квітня 2020 року
   Станом на 01.04.2020р. хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на теренах Пирятинщини не зареєстровано. На даний час 32 особи (офіційно) знаходиться на самоізоляції. В 11 осіб закінчився термін самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua