Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 квітня 2020 року 12:46

Робота Пирятинського ІРЦ в період карантину

Пирятинський Інклюзивно-ресурсний центр в умовах карантину працює відповідно до затвердженого плану, який передбачає: чергування на робочому місці, самоосвіту, перегляд онлайн семінарів, конференцій та вебінарів.  8 квітня відбувся вебінар на тему: „Про організацію інклюзивного навчання в умовах карантин‘‘. Всі фахівці центру ведуть поточну документацію, працюють в автоматизованій системі „Україна. Інклюзія‘‘, а саме займаються формуванням  висновків про КО. До карантину було обстежено 29 дітей, надано 7 висновків, 22 знаходяться в роботі.

Разом з фахівцями кафедри педагогічної майстерності та інклюзивної освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського фахівцями опрацьовано відповідну літературу та здійснено підготовку методичних рекомендацій для фахівців інклюзивно-ресурсних центрів Полтавської області щодо формування та написання висновків про результати комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дітей з розладами аутичного спектру.

Крім цього, фахівці Пирятинського ІРЦ активно займаються самоосвітою: вивчають сучасні методи корекції та розвитку дітей з особливими освітніми потребами, ознайомлюються з новітніми методами навчання та реабілітації дітей, які цього потребують, оволодівають навичками ефективного надання корекційно-розвиткових послуг, знаходяться у постійному контакті з фахівцями інших ІРЦ Полтавської області та обмінюються досвідом роботи. Також беруть участь у заходах дистанційної роботи, а саме: дистанційних марафонах за напрямками дефектологія, логопедія, психологія. Нещодавно фахівці Пирятинського ІРЦ підвищили кваліфікацію, пройшовши атестацію в режимі online на платформі ZOOM. 

Усі батьки проінформовані щодо дистанційної роботи ІРЦ, розміщені оголошення на сайті Пирятинської міської ради та в групах facebook, viber. Індивідуально узгоджено час консультацій з батьками в режимі online та в телефонному режимі. В групі на facebook щоденно розміщаються відеоуроки, завдання для опрацювання. Через vіber відбувається контакт з дітьми та батьками. Через електронну пошту фахівці ІРЦ додають документи до особових справ.

Відповідно до заходів програми «Всебічна підтримка дітей з особливими освітніми потребами» здійснюють закупівлю обладнання для центру, зокрема нещодавна поставка відбулася 7 квітня - було придбано обладнання для занять з лікувальною фізкультурою, а саме: велотренажер, медбол, гантелі, стрічковий еспандер.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua