Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 квітня 2020 року 11:04

Своєчасні та виважені кроки для підтримки бізнесу

Повідомляємо, рішенням шістдесят восьмої сесії міської ради сьомого скликання від 09.04.2020 року внесено зміни до Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018-2020 роки (далі Програма). Необхідно зазначити, що рішення прийнято одноголосно усіма присутніми депутатами. Міський голова Олексій Рябоконь відмітив своєчасність та виваженість кроків з підтримки бізнесу в умовах карантину, введеного з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Змінами до Програми дещо поновлено Положення про проведення щорічного міського конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської міської ОТГ“. Крім того, враховуючи досвід попереднього року, внесено зміни до Положення про організацію та проведення Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“. Також депутатами підтримана нова ініціатива виконавчого комітету для стимулювання підприємств, які постраждали внаслідок соціально-економічної кризи, викликаної карантином - запроваджується безповоротна фінансова допомога у вигляді компенсації роботодавцям на відшкодування вартості одномісячного стажування працівників (у розмірі мінімальної заробітної плати та ЄСВ). На реалізацію цих заходів з бюджету ОТГ виділено кошти в сумі 160,1 тис. грн.

У результаті успішного виконання заходів Програми, у 2020 році продовжиться робота з підвищення соціального статусу підприємців, зокрема буде надана фінансова винагорода 6 кращим підприємствам та підприємцям; забезпечуватиметься сприяння реалізації бізнес-проєктів, шляхом надання безповоротної фінансової допомоги принаймні 3 діючим суб’єктам господарювання; будуть компенсовані витрати роботодавцям на одномісячне стажування 8 працівників; розпочата робота з формування бренду громади за рахунок розміщення інформації на сіті-лайтах; заплановано проведення бізнес-форуму.

Ознайомитися із змістом Програми можна на вебсайті міської ради в розділі „Головне меню“, у віконці „До уваги бізнесу“ за посиланням http://pyriatyn.org.ua/pages/p190.

З метою участі в заходах Програми слідкуйте за оголошеннями на вебсайті міської ради або надайте управлінню економіки міської ради персональну адресу електронної пошти для здійснення адресних повідомлень. Запит для персонального інформування надсилати на адресу irinasoldatova1964@gmail.com з поміткою „Для інформування суб’єкта господарювання“.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua