Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 квітня 2020 року 13:15

Встановлення засобів обліку води

КП „Пирятинський міський водоканал“ повідомляє, що закон України „Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання“ вимагає, щоб усі будівлі, приєднані до централізованої мережі водопостачання, були обладнані вузлами комерційного обліку (лічильниками).

Зважаючи на вимоги законодавства, споживачам, що проживають у приватному секторі, необхідно якнайшвидше встановити лічильник води, вимоги до якого відрізняються від вимог до квартирного водоміра. Він повинен мати наступні технічні характеристики:

- гарантований антимагнітний захист та/або датчик використання магніту;

- ступінь захисту IP 68 (можливість роботи у затопленому стані);

- міжповірочний інтервал – не менше 4 роки;

- термін експлуатації – не менше 12 років;

- можливість дистанційної передачі даних.

Встановити лічильник потрібно у колодязі (в точці приєднання до централізованої мережі водопостачання). У разі відсутності колодязя, його необхідно збудувати відповідно до Державних будівельних норм: глибина – в залежності від глибини залягання водопроводу (орієнтовно 1,8 м), ширина – 1-1,5м.

Обладнати своє домоволодіння вузлом комерційного обліку (лічильником) споживачі повинні до 1 серпня 2020 року.

Звертаємо увагу мешканців приватного сектору, що при встановлені у колодязі квартирного лічильника, технічні характеристики якого не відповідають вимогам, КП „Пирятинський міський водоканал“ не буде приймати їх на облік!

Типи лічильників, технічні характеристики яких відповідають вимогам: електромагнітний лічильник тип iPERL, багатоструменевий лічильник холодної води Gross MNK-UA (Мокрохід), лічильник води одноструменевий макрохідний Baylan KY-1, Sensus 820 (радіомодуль CompactRF необхідно придбати додатково) та інші.

Шановні споживачі, не купуйте та не встановлюйте лічильники не узгодивши свої дії з надавачем послуг - з КП "Пирятинський міський водоканал" . Відповідно до пункту 9 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, у квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії  проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача. Згідно з п.5.7 Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України: встановлення засобів обліку здійснюється відповідно до проєкту, погодженого з виробником.

  Адміністрація  КП „Пирятинський міський водоканал“

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua