Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 квітня 2020 року 16:19

Відбулася робоча нарада щодо перспектив функціонування профільних шкіл у межах Пирятинської ОТГ

Сьогодні відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту і директорами шкіл міста щодо перспектив функціонування профільних шкіл у межах Пирятинської міської ОТГ.

Закон України „Про освіту“ чітко визначив місце профільної середньої освіти. Так, Законом передбачено, що здобуття загальної середньої освіти забезпечують:

початкова школа - заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту;

гімназія - заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту;

ліцей - заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Норми про роботу профільних ліцеїв почнуть діяти з 2024 року, проте в перехідних положеннях зазначено, що строк здобуття профільної освіти складатиме три роки (12-річне навчання) з 2027-го. Це можливо раніше за наявності стандарту базової або профільної середньої освіти та відповідної типової освітньої програми.

Передбачається, що в ліцеї може бути не менше чотирьох 10-х класів. Лише як виняток там може бути ще й базова школа.

Також школи, які працюють за міжнародними договорами, можуть працювати одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти.

Уже сьогодні це ставить перед місцевою владою виклики щодо розробки мережі таких закладів, здійснення поетапної оптимізації старшої школи у структурі закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, створення потужної матеріально-технічної бази для забезпечення якісного профіль­ного навчання та належних умов навчання.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua