Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 квітня 2020 року 15:31

Напередодні поминальних днів міський голова зустрівся з настоятелями церков

Чергову зустріч із настоятелями церков та релігійних громад провів міський голова Олексій Рябоконь. У зустрічі взяли участь настоятель Свято-Успенської церкви о.Іван, настоятель обителі Св.Іоана Шанхайського о.Серапіон, настоятель Михайлівської церкви о.Михайло, о. Василій Свято-Пантелеймонівська релігійна громада, о.Микола Свято-Вознесенська релігійна громада.

Міський голова зазначив, що ситуація з поширенням коронавірусу погіршується, кількість хворих збільшується, зокрема, зареєстровано випадки і в Пирятинському районі. Попереду поминальні дні, коли люди масово відвідують кладовища. Олексій Рябоконь наголосив, що влада та представники релігійних конфесій, у цей складний час, повинні спільно діяти аби унеможливити зараження людей під час поминальних днів та не допустити подальшого поширення хвороби.

Священники погодилися з такою позицією і зауважили, що найголовніше убезпечити людей від захворювання. Запевнили, що служби на кладовищах проводити не будуть, адже це не обов’язково. Натомість у храмах відбудуться панахиди. Кожен охочий може заздалегідь подати записки з написаними іменами померлих рідних, які будуть згадані під час молитви. Крім того священники зазначили, що поминати померлих можна впродовж декількох днів.

Усім настоятелям церков роздали витяги рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради щодо тимчасово закриття кладовищ з 25 по 27 квітня 2020 року. Попередили керівників релігійних громад щодо їхньої персональної відповідальності за дотримання всіх протиепідемічних заходів.

Насамкінець отець Микола Ціко порушив питання проведення обрядів поховань в умовах карантину. Міський голова Олексій Рябоконь дав доручення розглянути це питання комісії ТБіНС та напрацювати алгоритм дій.

З метою недопущення скупчень людей на кладовищах, просимо пирятинців та гостей міста утриматися від відвідування кладовищ у ці дні. Якщо ви прийшли прибрати могили, то обов’язково дотримуйтесь дистанції з іншими відвідувачами.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua