Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 квітня 2020 року 15:00

Святкуйте Великдень вдома!

     Цьогоріч весна стала складним періодом та випробуванням для всіх нас. Обмеження карантину триватимуть, щонайменше, до 24 квітня. А ось, світле Свято Воскресіння Христового припадає на 19 квітня – пік спалаху епідемії коронавірусу. Тому постає питання: чи ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям своїх близьких заради дотримання всіх традицій святкування Великодня.

     Пропонуємо вашій увазі невелику добірку порад як провести Пасхальне свято вдома:

   Спочатку можна створити святковий інтер’єр. У цьому вам допоможуть декорації: святкові скатертини, свічки та квіти, найгарніший  святковий посуд. Можна оздобити будинок декоративними крашанками, фігурками зайців - символами свята. Також святковий настрій можна створити ще на етапі підготовки до свята. Найпростіший та найцікавіший - всією родиною розмальовувати писанки. Харчові фарби, пензлики й набір яєць - це  усе що треба для такого заняття. А, цікаві візерунки для писанок і майстер-класи з їх виготовлення завжди можна знайти в інтернеті. Вечір за розмальовуванням писанок допоможе поринути в атмосферу традиційного святкування Великодня, не порушуючи карантин і народних традицій. Крім цього, можна приготувати разом традиційні Великодні страви. Замішуйте тісто на паски, робіть сирні пасочки чи італійський великодній хліб. Запечіть рибу чи птицю. Рецептів в інтернеті вдосталь, часу на приготування також, а взявшись за цю справу разом - весело проведете час у родинному колі. Ще один спосіб провести час разом, не виходячи з дому - настільні ігри. Зберіться за столом і влаштуйте змагання. Якщо немає таких ігор, то завжди можна пограти в шаради, вгадувати слова чи асоціації. Усе що вам треба — це бажання й уява.

     Хоч карантин відірвав вас від рідних людей, з якими ви хотіли розділити це свято та завдяки сучасним пристроям та швидкому інтернету цю проблему можна вирішити. Зателефонуйте найближчим людям по відеозв’язку, наприклад, у Skype. Покладіть ноутбук чи планшет на стіл, а вони нехай зроблять те саме. Так можна влаштувати святкову вечерю: на відстані, але разом. Ще один варіант - записати привітання друзям на відео. Це ідея для тих, хто не любить вітати зі святами повідомленнями чи телефонними дзвінками. Та й електронні листівки-картинки, розіслані в соціальних мережах, нікому святковий настрій не створять. Запишіть кожному з близьких друзів особисте та персоналізоване відеопривітання, а розіслати його можна на ранок свята. Їм точно буде приємно, що ви особисто витратили свій час на створення такого вітання.

     Радимо утриматися від походів у церкву та освячення Великодніх кошиків. Якщо це ваша щорічна традиція, то краще цього разу помолитися вдома, аби не ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям оточуючих.

    І, не забувайте, що правила карантину також поширюються на пікніки та посиденьки з родичами. Адже один день прогулянок може стати причиною розповсюдження вірусу. Проведемо ці свята вдома, щоб швидше мати змогу спокійно ходити вулицями і насолоджуватися звичним спокійним життям!

Бережіть себе та близьких, і будьте здорові!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua