Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2020 року

Сьогодні музей відзначає черговий день народження. Привітати прийшли колеги, друзі та, звичайно ж, Пирятинська міська рада. Міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур передали музею речі, що стали знаковими для муніципалітету та  нашої громади вцілому. Серед них прапор Євросоюзу, сшитий власноруч працівницями міської ради, та вивішений першим у Полтавській області в перші дні революції. Також артефакти співдружності із країнами-партнерами: Білоруссю та  Польщею, газети з Абакану та Єлени. Міський голова побажав закладу розвитку, а колективу - наснаги у їхній шляхетній справі.

30 жовтня 2020 року

Задля покращення благоустрою, створення комфортних умов для мешканців та гостей міста днями розпочато поточний ремонт тротуару по вул. Соборна (біля житлового будинку № 45).

Наразі проводяться роботи з облаштування тротуару фігурними елементами мощення. Заплановано здійснити роботи на площі 115 кв. м.

30 жовтня 2020 року

Працівники культурно-громадського центру створили святкову фотозону, присвячену Велесовій ночі.

Запрошуємо в КГЦ сфотографуватися на тлі нової фотозони.

30 жовтня 2020 року

Самоізоляція потрібна для тих, хто має симптоми або встановлений COVID-19. А також для тих, очікує результати тесту на коронавірус або близько контактував з особами, що захворіли.

У Стандарті медичної допомоги при коронавірусній хворобі, затвердженому МОЗ https://cutt.ly/EgceVb7, йдеться, що самоізоляція триває 14 днів із дати початку випадку, який став її причиною. Тобто контактні особи мають залишатися на самоізоляції протягом 14 днів від дати останнього контакту із людиною, яка має підтверджений або ймовірний випадок.

30 жовтня 2020 року

30.10.2020

Статистика COVID-19:

Всього — 378729

Нових випадків — 8312

Одужало — 155026 (+3394)

Померло — 7041 (+173)

29 жовтня 2020 року

Законодавством України передбачено можливість відмовитися від прийняття спадщини.

Враховуючи положення статті 1268 Цивільного кодексу України (далі – ЦК України) спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її. Не допускається прийняття спадщини з умовою чи із застереженням.

Спадкоємець за заповітом або за законом може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку, встановленого для її прийняття. Відмова від прийняття спадщини є безумовною і беззастережною.

29 жовтня 2020 року

У першу неділю листопада традиційно відзначається День працівника соціальної сфери, внесений у календар професійних свят указом Президента України 1999 року.

Наше життя проходить в колективі й обумовлено нашим соціальним оточенням. Тому, опинившись у складних життєвих обставинах, ми розраховуємо не лише на власні сили, а й на допомогу близьких, громади, держави.

Соціально орієнтована держава, в якій людина визнана найбільшою цінністю, завжди прагне досягнути суспільної злагоди і стабільності заради безпеки й процвітання. Вирішується це питання шляхом надання громадянам можливості для розвитку власного потенціалу, попередження та послаблення дії обставин, що негативно впливають на життя, стан здоров’я і розвиток особи, функціонування сім’ї.

29 жовтня 2020 року

Запрошуємо дітей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами взяти участь у конкурсі малюнків «Моя мрія», приуроченому до Всесвітнього Дня дитини. Вікова категорія учасників від 4 до 18 років. Кожен учасник може подати на розгляд 1 роботу. Прийом художніх робіт здійснюється з 1 листопада до 20 листопада 2020 року за адресою:

29 жовтня 2020 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вранці 30  жовтня  2020 року по Полтавській області та місту Полтава очікується туман, видимість 200-500м

 

         ( 1 рівень небезпечності - жовтий)

 

29 жовтня 2020 року

Сьогодні - Всесвітній день боротьби з інсультом, хворобою, яка здатна суттєво зруйнувати здоров’я та плани на майбутнє людини.

На 51% поведінка та спосіб життя призводить до появи цього захворювання. І лише у 20% причиною може стати спадковість. Профілактикою інсульту - відмова від куріння, зловживання алкоголем, дотримання правил здорового харчування, фізичної активності, уникнення стресі.Також потрібно стежити за рівнем артеріального тиску та холестерину.

29 жовтня 2020 року

Сім’я Пузік щиро дякує всім небайдужим жителям Пирятина та Пирятинського району за надану допомогу у лікуванні дитини. „Хочу подякувати окремо кожному, за перераховані кошти та Пирятинському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримку та поширення інформації‘‘, - говорить Юлія Пузік, мама Артема.

29 жовтня 2020 року

29 жовтня працювала комісія з приймання-передачі майнового комплексу центральної районної лікарні, комплексу будівель та споруд.

Нагадаємо, що 20 жовтня 2020 року 76 сесією міської ради 7 скликання було прийнято рішення №462 „Про  прийняття майна спільної власності територіальних громад Пирятинського району – майнового комплексу ЦРЛ, комплексу будівель та споруд‘‘.

29 жовтня 2020 року

Гід з державних послуг — це інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Сьогодні на сервісі доступна інформація про 1170 послуг — місце, строки, вартість,  а також необхідні документи та спосіб оскарження їх результатів. Інформація постійно оновлюється і невдовзі на портал буде перенесено 100% державних послуг в Україні.

 

29 жовтня 2020 року

Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ повідомляє:

у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за адресами:

29 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 8930 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 3573 жителі області, продовжують лікування 5183 людини, зокрема 173 дитини. Всього зареєстровано 174 летальні випадки, нових за добу – 7 (Полтава – 3; Кременчук; Кременчуцький, Лохвицький, Глобинський райони).

За минулу добу зареєстровано 291 новий випадок.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії:

 

29 жовтня 2020 року

28 жовтня проведено засідання комісії з розгляду питань щодо поліпшення житлових умов (поточний ремонт жилих будинків і квартир та капітальний ремонт власних жилих будинків) сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції. Члени комісії розглянули 1 заяву від матері загиблого учасника АТО, яка проживає на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та потребує поліпшення житлових умов. 

28 жовтня 2020 року

Сьогодні прийнято рішення Уряду про надання членам сімей загиблих на Сході України учасників добровольчих формувань адресної допомоги до соціальних виплат (пенсії або допомоги) із розрахунку, що розмір виплат одному члену сім’ї має становити не менше ніж 7 800 грн, на двох і більше членів сім’ї – не менше ніж 6 100 гривень кожному.

28 жовтня 2020 року

Згідно із законодавством, в Україні формування земельних ділянок фіксується в Державному земельному кадастрі, а оформлення прав на земельні ділянки – у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. При цьому земельна ділянка може бути об'єктом цивільних правочинів лише після внесення відомостей про неї до обох баз даних.

28 жовтня 2020 року

28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників. На відділі обслуговування Пирятинської публічної бібліотеки облаштована патріотична мандрівка-виставка «Вам визволителі уклін і слава за Україну».

Увазі читачів пропонуються книги та статті, які допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму у роки Другої світової війни.

28 жовтня 2020 року

Адаптивний карантин в Україні триватиме щонайменше до 31 грудня 2020 року. Зважаючи на епідемічну ситуацію у вашому регіоні, обирайте безпечний спосіб отримати безоплатну правову допомогу. Звертайтесь до центрів та бюро системи БПД (усього в Україні їх понад 500) або поспілкуйтесь з юристом дистанційно (телефоном чи онлайн).

28 жовтня 2020 року

День визволення України від фашистських загарбників відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Бо саме наша країна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

У цей день пирятинці вшанували пам’ять визволителів покладанням квітів до Меморіалу Слави у Пирятині. 

28 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 8639 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 3334 жителі області, продовжують лікування 5138 людей, зокрема 171 дитина. Всього зареєстровано 167 летальних випадків, нових за добу – 8 (Полтава – 4; Гадяцький район – 2; Миргород, Пирятинський район).

За минулу добу зареєстровано 289 нових випадків.

28 жовтня 2020 року

Шановні ветерани, земляки!

Від щирого серця вітаю Вас з Днем визволення України від фашистських загарбників!

Спливають роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою шаною пам’ятатимемо про мужність та героїзм славних воїнів-переможців у найбільшій і найжахливішій в історії людства війні.

Ми дякуємо кожному, хто наближав перемогу – військовим, учасникам партизанського руху, медикам, працівникам підприємств у тилу. Ваша любов до Батьківщини, самовідданість та мужність є прикладом для прийдешніх поколінь. У теперішній нелегкий для країни час пам’ять про славних предків надихає українців на захист незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

27 жовтня 2020 року

На завершальному етапі забезпечення  потреб жителів громади у транспортних засобах з підвозу дітей до навчальних закладів та вивезення твердих побутових відходів. 

Діти Пирятинської ОТГ повинні навчатися в комфортних умовах, одержувати якісну освіту, незалежно від того, проживають вони у сільській місцевості чи в місті. Підвіз учнів до навчальних закладів – важлива складова освітнього процесу. Тому незабаром до Опорного закладу Пирятинської ЗОШ №4 буде передано новий шкільний автобус.

27 жовтня 2020 року

27 жовтня у Пирятинському центрі надання адміністративних послуг відбулося офіційне нагородження переможця конкурсу Smart City Awards 2020. Відзнаку вручили міському голові Олексію Рябоконю.

Переможцями конкурсу стали міські проєкти, громадські та державні ініціативи у 8 номінаціях.

 

27 жовтня 2020 року

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення разом із Українською молодіжною правничою асамблеєю, БФ «Об’єднання світових культур» та Департаментом молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) проводять Всеукраїнський конкурс «Волонтерство: від усвідомлення до дії» та Всеукраїнський конкурс есе «Українське волонтерство – унікальне явище сьогодення».

 

27 жовтня 2020 року

Сказ -  особливо   небезпечне   вірусне   захворювання   всіх теплокровних тварин і людини.  Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується летально.

Основним джерелом  інфекції  є хворі на сказ тварини. Зараження сказом відбувається найчастіше під час прямого контакту хворої на сказ тварини з іншою теплокровною твариною або людиною шляхом нанесення укусів, ослинення слизової оболонки чи пошкодженої ділянки шкіри.

 

27 жовтня 2020 року

27 жовтня на подвір’ї Пирятинського краєзнавчого музею відкрито виставку „Дари осені‘‘. Природа радує осінніми барвами та квітами, а сонячна погода надихає працівників краєзавчого музею до створення цікавих експонатів. 

27 жовтня 2020 року

Сьогодні, 27 жовтня, головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталією Шерзой, відповідальною за проведення ЗНО в окрузі тестування м. Пирятин, було проведено організаційну нараду з питань проведення ЗНО-2021 у форматі ZOOM-конференції для директорів шкіл та відповідальних за ЗНО у закладах загальної середньої освіти.

 

27 жовтня 2020 року

27 жовтня відбулось засідання методичного об 'єднання класних керівників Опорного закладу ЗОШ №6.

Обговорювали предмет моніторингу виховного процесу в школі. 

27 жовтня 2020 року

Працівники Пирятинської публічної бібліотеки у відділі обслуговування читачів оформили виставку - інсталяцію "Жахливо - захоплючі історії", приурочену святу, Хелловіну.

27 жовтня 2020 року

Для школярів – канікули, а для вчителів – час для навчання.

27 жовтня в Опорному закладі ЗОШ №4 вчителі інформатики переглянули онлайн-практикум "Інтерактивні робочі зошити в Liveworksheets".

26 жовтня 2020 року

15  листопада на спортивному майданчику школи № 4 розпочнеться зимовий Чемпіонат Пирятинської ОТГ з міні-футболу.

Місцевий осередок ГО «ВФСТ «Колос» приймає заявки від команд – учасниць.

 

26 жовтня 2020 року

1 листопада у Полтаві відбудеться фінал Чемпіонату Полтавської області з футболу.  ФК «Пирятин» зіграє з ФК «Решетилівка».

Також відбудеться гра за 3-4 місце між командами ФК «Базель» Базилівщина та ФК «Миргород-2019». Бажаємо нашим землякам перемоги у фіналі.

26 жовтня 2020 року

25 жовтня у Полтаві відбувся 1-й етап фінальних ігор Чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд І ліги. Зустрілись переможці групи «А» команда ФК Решетилівка та команда другого місця групи «Б» ФК «Миргород-2019». Рахунок - 4:1, перемогу здобула команда ФК Решетилівка і вийшла у фінал змагань.

26 жовтня 2020 року

Коли в сім’ю приходить горе і раптово помирає близька людина, мало хто одразу замислюється про належне оформлення спадщини. Саме тому законодавець визначив строк у 6 місяців, протягом якого треба звернутися до нотаріуса із відповідною заявою. Цей термін починає вираховуватися з дня смерті спадкодавця або з дня, з якого він був оголошений померлим.

26 жовтня 2020 року

Більшість батьків з усією відповідальністю підходять до вибору імені свого новонародженого малюка: хтось досліджує значення імен, хтось співвідносить їх із датою народження, а хтось дивиться, чи буде ім’я дитини співзвучним з прізвищем та по батькові. Та все ж  бувають такі, хто піддається швидкоплинним «серіальним» чи іншим захопленням і називає дітей так, що ті, досягнувши повноліття, вирішують змінити дані їм від народження імена.

26 жовтня 2020 року

25 жовтня спеціалісти „Інтератлетики‘‘ провели облаштування штучного покриття нового волейбольного майданчика на міському стадіоні „Ювілейний‘‘.

26 жовтня 2020 року

Днями на автошляху Київ-Харків-Довжанський поблизу Пирятина горів тягач ДАФ з напівпричіпом, який транспортував дерев’яне вугілля. 

Рятівниками Пирятинського РС ГУ ДСНС України в Полтавській області локалізовано та ліквідовано загорання. 

24 жовтня 2020 року

Цьогоріч переведуть годинник в останню неділю жовтня – з 24 на 25 жовтня 2020 року о 04:00. Стрілки переводяться на годину назад. У нашій країні годинник переводять згідно з постанoвою Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 «Про порядок обчислення часу на території України».

23 жовтня 2020 року

Вітаємо, люба громадо! Ось вже 5 років, як ми називаємося не просто місто та кілька сіл, а гордо й красиво Пирятинська міська ОТГ. Нас знають та поважають не лише на території батьківщини, а партнери в Польщі, Білорусі, Швеції, Ірландії. Пирятинська ОТГ – це щасливі люди та інфраструктура, яка щодня покращується, це багата культурна спадщина та розвиток туризму, це зміни, які нам пощастило бачити й творити разом щодня!

Сьогодні святкувати з приводу 5-річчя об’єднання не дозволяє карантин, та працівники культури організували роботу фотозон, вікторини та виставки,  а також вітальний аудіозипис, де поміж веселих пісень пролунали вітання міського голови Олексія Рябоконя, Ніни Клітко, що була сільським головою села Олександрівки на момент приєднання. Івана Тарасовського та Руслана Бабака,

23 жовтня 2020 року

Сьогодні Пирятинська міська рада  отримала чудовий подарунок від громадської спілки „Громадські ініціативи України“ гру „Democracy Cake – Рецепт демократії“.

23 жовтня 2020 року

Зовсім скоро, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори, на яких обиратимуть депутатів сільських, селищних, міських, районних та обласних рад та сільських, селищних і міських голів. Про те, як заповнювати виборчий бюлетень, Центральна виборча комісія затвердила роз'яснення, яке розмістила на своїй офіційній сторінці https://bit.ly/3dOYcFx. Координаційний центр з правової допомоги розповідає в інфографіці, де писати галочки, плюсики та цифри, щоб ваш голос не пропав.

 

23 жовтня 2020 року

8 – 11 жовтня у Вінниці відбувся Чемпіонат України з сумо. Вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у ньому та повернулися з 15 медалями.

Наймолодша  учасниця змагань Анна Заїка у ваговій категорії 29 кг, отримала срібну медаль. «Срібло» отримала також Софія Оникієнко. Бронзові нагороди здобули Женя Макаренко, Марина Гримашевич, Настя Кальницька, Саша Хропко, Богдан Бондарчук. Інна Мартиненко виборола «золото».

Загалом пирятинська команда посіла 1 місце у віковій категорії до 14 років, а команда до 16 років – 2 місце.

23 жовтня 2020 року

В Україні за 41-й (попередній) тиждень на ГРВІ захворіло 159 561 осіб, із них 45,5 % діти віком до 17 років. Інтенсивний показник захворюваності становить 419,9 на 100 тисяч населення, що на 13,1 % менше епідемічного порогу по Україні. У більшості регіонів України активність грипу та ГРВІ знаходилась на неепідемічних рівнях, за винятком Донецької області

23 жовтня 2020 року

Повторне використання одягу в сучасному світі – дуже актуальна річ, що вписується в Цілі сталого розвитку ООН і дуже поширена в розвинутих країнах.

При Пирятинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрацювала Соціальна крамниця ,,Милосердя“. Безкоштовні б/у одяг та взуття мають можливість взяти в першу чергу сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та всі, хто цього потребують.

Запрошуємо відвідати крамницю, яка знаходиться за адресою: площа Героїв Майдану, 2 (2 поверх), звертатися в Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

22 жовтня 2020 року

Декретна відпустка – не лише для мами. Піти в декрет може також будь-який інший родич, який фактично доглядає за малюком. Це може бути тато, дідусь, бабуся, інші родичі, опікун, один із прийомних батьків.

Для того щоб оформити відпустку для догляду за дитиною вказані вище особи повинні надати за місцем своєї роботи такі документи:

22 жовтня 2020 року

Пирятинська філія АТ „Полтаваобленерго‘‘ повідомляє: у зв’язку з поточним ремонтом електромереж 05 листопада з 08:00 до 16:00 в м. Пирятин заплановано тимчасові відключення електропостачання споживачів, що мешкають за такими адресами: вул. Визволення, 2, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, Герасименко, Гоголя (частково), Журналістів (частково), Набережна (частково), Ярмаркова, пров. Гоголя, 11, 23, 25, 60, Новий, 2, Чехова, 2, 3, 4а, 5, 6, 6а, 7, 8, 10, 12, 14.

22 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 7216 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 2354 жителя області, продовжують лікування 4728 людей, зокрема 189 дітей. Всього зареєстровано 134 летальні випадки, нових за добу – 3.

 

 

21 жовтня 2020 року

Чергове засідання виконавчого комітету міської ради відбулося 21 жовтня у Центрі громадського діалогу. Розглядали 14 питань порядку денного.

Прийнято рішення – розпочати опалювальний період 2020-2021 років з 22 жовтня, але з урахуванням середньодобової температури повітря.

21 жовтня 2020 року

На засіданні виконавчого комітету 21 жовтня виконувач обов’язків директора інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Олена Холоділова проінформувала присутніх про стан організації роботи ІРЦ за 2020 рік.

Інклюзивно-ресурсний центр створено з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

21 жовтня 2020 року

Сесія прийняла безоплатно із спільної власності територіальних громад Пирятинського району, в особі Пирятинської районної ради, нерухоме майно, у тому числі майновий комплекс центральної районної лікарні,  у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Пирятинська міська рада ввійшла в склад засновників комунального підприємства „Пирятинська центральна районна лікарня“ та рішенням сесії змінено назву на комунальне підприємство „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“. Внесено зміни та затверджено Статут комунального підприємства в новій редакції.

21 жовтня 2020 року

Задля комфорту школярів Олександрівської загальноосвітньої школи та жителів села проведено благоустрій території прилеглої до навчального закладу.

20 жовтня завершено роботи по поточному ремонту проїзду до філії Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Пирятинської міської ради Полтавської області – Олександрівської  ЗОШ. 

21 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 6880 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 2260 жителів області, продовжують лікування 4488 людей, зокрема 183 дитини. Всього зареєстровано 132 летальні випадки, нових за добу – 21 (Полтава – 14; Великобагачанський, Гадяцький, Гребінківський, Диканський, Козельщинський, Миргородський, Хорольський райони).

 

21 жовтня 2020 року

21 жовтня (станом на 9:00) в Україні 315 826 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 927 летальних, 132 219 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 6 719 нових випадків. Загалом проведено 2 880 105 тестувань методом ПЛР. За добу одужали 2 686 пацієнтів.

20 жовтня 2020 року

18 жовтня в місті Глобине відбувся заключний тур Чемпіонату Полтавської області з футболу І групи.

Команда ФК «Пирятин» здобула переконливу перемогу, зігравши з командою ФК «Глобине», з рахунком 3:0.

Голи за пирятинців забивали: Ігор Кривенкоко, Валерій Дудка та Руслан Курочка.

Ця перемога засвідчила успіх 1-го місця команди ФК «Пирятин» в Чемпіонаті Полтавської області з футболу, грапи «Б».

20 жовтня 2020 року

Проведено:

8 засідань постійних комісій;

2 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 16 рішень.

Проведено День міської ради в Калиновомостівському старостаті, 1 виїзний прийом громадян та 5 особистих прийомів в ЦНАПі. 

Проведено 3 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо запобігання поширенню на території Пирятинської ОТГ про діяльність закладів загальної середньої освіти в умовах карантину на території громади.    

20 жовтня 2020 року

Задля безпеки пішоходів, комфортного пересування містом та покращення дорожнього руху, 19 жовтня, завершено роботи по облаштуванню тротуару по вул.Європейська (від пров.Затишний до вул.Перемоги), протяжністю 181 м на суму 167,377 тис.грн.

20 жовтня 2020 року

Пирятинський РС ГУДСНС  України у Полтавській області  застерігає, що кожного року з настанням осінньо-зимового періоду стан протипожежного захисту в Пирятинському районі значно ускладнюється. В цей період виникає більше половини всіх пожеж від загальної річної кількості. Отож, щоб зберегти своє життя та життя близьких вам людей:

20 жовтня 2020 року

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, яке було засновано конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Професія кухар розвивалася разом з цивілізацією. Перші страви виглядали як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м’яса або риби.

20 жовтня 2020 року

Маєте власний бізнес? Укладаючи трудові договори з працівниками, ви отримуєте безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

20 жовтня 2020 року

Жовтень  –  місяць обізнаності про рак молочної залози. Це найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через рак молочної залози.

В Україні статистика теж невтішна - за останніми даними Національного канцер-реєстру  минулого року діагноз  “рак молочної залози” почули понад 13 тисяч жінок.  Померло – майже 5 з половиною тисяч. Це означає, що щотижня понад 100 українок помирають від раку молочної залози.  Не прожила навіть одного року із встановленим діагнозом кожна десята.

20 жовтня 2020 року

Вранці 20  жовтня  по Полтавській області та місту Полтава очікується туман 200-500 м  - 1 рівень небезпечності (жовтий).

 

ДЕПАРТАМЕНТ З ПИТАНЬ ОБОРОННОЇ РОБОТИ, ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА ВЗАЄМОДІЇ З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ   

 

19 жовтня 2020 року

Пузік Артем Станіславович (21.01.2011 р.н.) потребує Вашої підтримки. Хлопчик перебуває в комі на штучному харчуванні в анестезіологічному відділенні КП Полтавської обласної дитячої клінічної лікарні.  Лікарі рекомендують довготривале стаціонарне лікування.

На лікування необхідно багато коштів.

19 жовтня 2020 року

Станом на 19.10.2020 в Україні зареєстровано 303638 віпадків корона вірусної хвороби СОVID -1, одужало -  126489, смертельних випадків – 5673.

В  Полтавській області зареєстровано 9998 випадків підозри на ковід, 92 випадка – смертельних. В Пирятинському районі зареєстровано 29 випадків, 2-випадки смертельних. Станом на 19.10.2020 Пирятинський район переведений у «Помаранчеву зону», в якій введені наступні обмеження :

-  забороняються  масові заходи за участі більше 20 осіб;

- забороняються робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

- забороняються планові госпіталізації в лікарнях;

- забороняються відвідування спортзалів, фітнес-центрів, закладів культур;

- забороняються прийом нових змін в дитячі табори;

- забороняються обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

19 жовтня 2020 року

В Україні за 41-й (попередній) тиждень на ГРВІ захворіло 135 345 осіб, із них 52,6 % діти віком до 17 років. За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 5760 осіб. В Пирятинському районі за 41 тиждень 2020 року зареєстровано 113 випадків захворювання на ГРВІ, із них 46 випадків діти віком 5-14 років.

ГРИП та ГРВІ - лідери серед усіх інфекційних захворювань. Так, на частку грипу та ГРВІ в Україні припадають не менше 90% випадків усіх інфекційних захворювань. Щорічно кожну шосту людини ці хвороби вкладають у ліжко.

19 жовтня 2020 року

Відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 15 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування та 1 заяву на пільгове зубне протезування учаснику бойових дій. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 35900 гривень.

 

19 жовтня 2020 року

16 жовтня адміністративною комісією при виконкомі Пирятинської міської ради було розглянуто 7 протоколів про адміністративні правопорушення, а саме за вчинення правопорушень передбачених ст. 152, ч.2 156 КУпАП „Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів“, „Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами“.

19 жовтня 2020 року

Відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату.

Також члени комісії розглянули лист від опікуна недієздатного підопічного та рішення Пирятинського суду щодо поновлення дієздатності двом громадянам.

 

19 жовтня 2020 року

Пирятинська  міська  рада  розпочала реалізацію проєкта-переможця  обласного конкурсу розвитку  територіальних громад „Інтелектуальні  системи вуличного освітлення SMART-СITY в Пирятині“.

У рамках робочого проєкту „Реконструкція (технічне переоснащення) вуличного освітлення по вул.Європейська та вул.Соборна в м.Пирятин“ розпочато заміну старих залізобетонних опор по вул.Соборна на нові оцинковані восьмигранні з облаштуванням світильників LED. По вул.Європейська буде замінено старі світильники на сучасні LED.

19 жовтня 2020 року

У Пирятинській ДЮСШ функціонує секція сумо. Цей вид спорту набуває все більшої популярності серед пирятинців, ним займаються як дівчата, так і хлопці та здобувають перемоги на змаганнях різного рівня.

З метою створення комфортних та сучасних умов для юних спортсменів, міська рада розпочала  роботи по реконструкції підвального приміщення Пирятинського ліцею. В ході реалізації проєкту буде облаштовано сучасний зал для занять сумо з допоміжними приміщеннями (жіноча та чоловіча роздягальні, кімната тренера, санвузол, тощо). 

19 жовтня 2020 року

19 жовтня у Центрі громадського діалогу відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС.

За пропозицією начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Володимира Романенка, прийнято рішення розпочати осінні канікули передчасно.  З метою дотримання протиепідеміологічних заходів, у школах Пирятинської ОТГ з 21 жовтня до 01 листопада - канікули.

 

19 жовтня 2020 року

До святкування 5-річчя Пирятинської ОТГ оголошуємо конкурс творчих робіт для дітей та дорослих "Моя вулиця - найкраща". Конкурс проводиться у двох номінаціях:

- малюнок

- проза або поезія

Запрошуємо до участі 4 вікові категорії:

- молодша школа (1-4 класи)

- середня школа (5-8 класи)

- старша школа (9-11 класи)

- дорослі.

Підсумки конкурсу підведемо у п'ятницю 23.10.2020 о 16:00 біля Пирятинського культурно-громадського центру.

18 жовтня 2020 року

Шановні працівники харчової промисловості!

Щодня ви наполегливо і натхненно працюєте над покращенням якості, розширенням асортименту харчової продукції та виконуєте важливу місію – забезпечуєте населення продуктами харчування.

Найбільшим визнанням якісної та смачної продукції пирятинських виробників є це численні відзнаки на Всеукраїнських і міжнародних виставках, високий попит серед мешканців нашої громади й далеко за її межами.

Прийміть щирі вітання з професійним святом. Бажаю добробуту, сімейного благополуччя, міцного здоров’я, енергії та нових здобутків!

Міський голова                                                       Олексій Рябоконь

17 жовтня 2020 року

Щодня наше місто стає привабливішим та комфортнішим. От іще одна важлива та цікава для громади річ сьогодні з'явилася в Пирятинській ОТГ. Інформаційна табличка поблизу Собору Різдва Богородиці допоможе не лише туристу, а й місцевому жителю дізнатися більше про рідне місто та його найстарішу споруду.

Ця табличка є першою, проте планується встановлення ще 8-9 таких же показників на історично важливих будівлях міста. Можливою стала ця ідея завдяки розробці та реалізації "Програми збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ на 2020 рік".

17 жовтня 2020 року

16 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Обговорювалися питання щодо внесення змін та доповнень до ряду діючих програм.

16 жовтня 2020 року

З метою покращення естетичного вигляду та запобігання потрапляння стічних дощових вод під фундамент будівлі ЗДО „Червона шапочка“ у закладі облаштовано навіс над входом в приміщення та водовідведення з даху. Роботи виконав місцевий підрядник ФОП Клещенко С.М. Вартість робіт становить 44,231 тис. грн.

16 жовтня 2020 року

Здорове харчування - один з головних аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Не дарма говорять: «Ми є те, що ми їмо». Тому до продуктів харчування і взагалі всього, що ми їмо потрібно ставитися з усією відповідальністю.

Сьогодні відзначаємо Всесвітній день здорового харчування, метою якого полягає залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві.

16 жовтня 2020 року

У рамках підготовки теплових господарств до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років завершено поточний ремонт системи теплопостачання Центру дитячої та юнацької творчості по вул. Пушкіна, 31 в м. Пирятин. 

Під час  виконання робіт демонтовано старий котел та встановлено новий сучасний твердопаливний котел „МАЯК“. Роботи виконала підрядна організація ТОВ „Полтаватехгаз“ (м. Полтава). 

16 жовтня 2020 року

16 жовтня відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі міської ради, на якому розглянуто питання щодо встановлення заборонних дорожніх знаків 3.21 „В’їзд заборонено“ крім службового автотранспорту на території Пирятинської центральної районної лікарні по вул.Аврущенка, 2. Такі знаки заплановано встановити на чотирьох із п’яти в’їздів на територію лікарні.

16 жовтня 2020 року

У рамках підготовки закладів дошкільної освіти до опалювального сезону 2020-2021 року, проведено поточний ремонт теплового пункту в підвальному приміщенні ЗДО «Сонечко» по вул.Полтавська,9 в м.Пирятин. Замінено запірну арматуру на мережах теплопостачання.

Роботу виконано місцевим підрядником ФОП Клещенко С.М.

Вартість робіт становить 5,931 тис.грн.

 

16 жовтня 2020 року

Як повідомляється на сайті Полтавської облдержадміністрації:  за минулу добу на Полтавщині виявили 244 нові випадки COVID-19.

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 5469 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 1764 жителі області. Продовжують лікування 3613 людей, зокрема 149 дітей.

Всього зареєстровано 92 летальні випадки, нових за добу – 3 (Кременчук, Лохвицький район, Лубни).

Географія поширення інфекції:

16 жовтня 2020 року

Напередодні Дня працівників харчової промисловості, яке відзначається у третю неділю жовтня, відбулися урочистості з нагоди свята на Пирятинському сироробному заводі.

Привітали працівників з професійним святом міський голова Олексій Рябоконь та керівник підприємства Володимир Бартошак.

Кращих працівників галузі за сумлінну працю на підприємстві, відданість справі, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівників харчової промисловості нагороджено дипломами та грамотами.

16 жовтня 2020 року

15 жовтня в Центрі громадського діалогу працювала постійна комісія з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Розглянули колективне звернення жителів Пирятинської громади. Так як, стадіон „Ювілейний‘‘ -  улюблене місце пирятинців для занять спортом, заявники просять облаштувати тут освітлення. На сьогодні, фахівцями міської ради напрацьовуються шляхи вирішення даного питання.

16 жовтня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 5 992 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

16 жовтня (станом на 9:00) в Україні 287 231 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, із них 5 408 летальних, 121 919 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 5 992 нових випадки. Загалом проведено 2 729 496 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2 269 пацієнтів.

16 жовтня 2020 року

15 жовтня на засіданні виконавчого комітету Пирятинської міської ради схвалено проєкт рішення „Про внесення змін до бюджету  Пирятинської міської  об’єднаної територіальної громади на 2020 рік“.

16 жовтня 2020 року

Перевірка земельної ділянки в державних реєстрах дає можливість встановити реального власника об’єкта нерухомості, категорію земель, цільове призначення земельної ділянки, її площу, майнові права третіх осіб (оренда, сервітут тощо), а також перевірити наявність або відсутність діючих обмежень у використанні земельної ділянки (охоронні зони навколо об’єктів комунікацій, інфраструктури тощо).

16 жовтня 2020 року

Пирятинська міська рада оголошує Конкурс з надання послуг з вивезення побутових відходів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

16 жовтня 2020 року

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

До «червоного» рівня із 19 жовтня будуть віднесені 68 адміністративних одиниць у 15 областях, зокрема 9 обласних центрів – Чернівці, Хмельницький, Чернігів, Харків, Сєвєродонецьк, Полтава, Суми, Івано-Франківськ і Тернопіль.

15 жовтня 2020 року

Пирятинська філія АТ „Полтаваобленергро‘‘ повідомляє: у зв’язку з ремонтом поточних ліній електромереж з 8.00 до 16.00 відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають в м. Пирятин за такими адресами:

15 жовтня 2020 року

У зв’язку з постановою Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 року №956 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641,  15 жовтня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

Проаналізували епідемічну ситуацію в умовах карантину на території Пирятинської ОТГ.

14 жовтня 2020 року

Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Саме під захистом військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми спокійно живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі.

Не дарма День захисника України та День Українського козацтва  святкуємо церковного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Заступниця та покровителька завжди боронила наш народ, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

14 жовтня 2020 року

Напередодні свята Захисника України, Дня козацтва та Свята Покрови зранку, 13 жовтня,  у фойє Культурно-громадського центру лунали патріотичні пісні та розповіді воїнів АТО про свої бойові будні на патріотичному святі-зустрічі "Земле моя українська - ми солдати і захисники твої", який підготувала та провела Пирятинська публічна бібліотека.

13 жовтня 2020 року

13 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутати опрацювали  10 питань порядку денного.

13 жовтня 2020 року

Сьогодні відбулися урочистості з нагоди святкування Дня захисника України. В заходах взяли участь керівники міста та району, військовослужбовці, волонтери та всі, хто мав бажання привітати захисників України зі святом.

Вітальні слова з нагоди свята пролунали від міського голови Олексія Рябоконя. Грамотами Пирятинської міської ради нагородив військовослужбовців за сумління виконання обов’язків та захист територіальної цілісності України. Побажав мирного неба над головою та міцного здоров’я. Згадав тих, хто ціною власного життя, відстоював кордони рідної держави.

13 жовтня 2020 року

Дипломом ІІІ ступеня у розділі «Образотворче мистецтво» відзначено Бусло Олену, вихованку гуртка «Декор» Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості Полтавської області, за роботу «Ангел-охоронець сучасності», керівник Горбань О.В.

 

13 жовтня 2020 року

Грип та коронавірусна інфекція — небезпечні та високо заразні захворювання, які можуть мати як легкий перебіг та лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря, так і важку форму, яка може призвести навіть до летальності.

Хвороби схожі за:

симптомами — гарячка, кашель, втома;
способом передачі — краплинним шляхом.

Нагадуємо!! Антибіотики не пришвидшують видужання як у випадку захворювання грипом, так і COVID-19.

13 жовтня 2020 року

Вибір квартири – відповідальний крок, над яким покупець може роздумувати і місяць, і півроку, а дехто – навіть роками. При купівлі квартири або будинку на вторинному ринку треба звертати увагу на юридичну чистоту документів, щоб не залишитися і без житла, і без грошей.

Тож, сьогодні ділимося з вами інструкцією із перевірки житла на вторинному ринку нерухомості від фахівців Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції:

13 жовтня 2020 року

Відповідно до положень статті 107 Кодексу законів про працю України робота у святковий і неробочий день оплачується у подвійному розмірі:

відрядникам - за подвійними відрядними розцінками;

працівникам, праця яких оплачується за годинними або денними ставками, - в розмірі подвійної годинної або денної ставки;

 

13 жовтня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що з огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник/кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мов) відбудуться 10 квітня 2021 року.

 

13 жовтня 2020 року

12 жовтня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

Оксана Мілюта, начальник відділу персоналу та організаційної роботи виконкому міської ради презентувала Кодекс етики депутатів Пирятинської міської ради, детально зупинилася на кожному розділі документа. Кодекс етики депутатів Пирятинської міської ради є узагальненням етичних норм та правил поведінки депутатів міської ради, яких вони повинні дотримуватись під час виконання депутатських повноважень. Комісія рекомендувала винести це питання на затвердження сесії міської ради.

13 жовтня 2020 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 12 жовтня працювала постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд винесено 9 питань.

Комісія рекомендувала внести зміни до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік, спрямувавши на надання одноразової матеріальної допомоги на поліпшення житлових умов сім’ї загиблого учасника антитерористичної операції 60,0 тис.грн.

13 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 4905 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 1588 жителів області. Продовжують лікування 3239 людей, зокрема 134 дитини.

Всього зареєстровано 78 летальних випадків, нових за добу – 6 (2 – Глобинський район; Полтава, Горішні Плавні, Миргород, Кобеляцький район).

За минулу добу зареєстровано 285 нових випадків.

Географія поширення інфекції:

12 жовтня 2020 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, в другій половині ночі та вранці 13  жовтня  2020 року по Полтавській області та місту Полтава очікується туман, видимість 200-500м.                                                      

 

       ( 1 рівень небезпечності - жовтий)

 

12 жовтня 2020 року

Вихованці Пирятинського ЦДЮТ взяли участь у Відкритій першості станції юних туристів імені Давида Гурамішвілі м. Миргорода з пішохідного туризму „Осінній марафон – 2020”. Командні змагання проходили на дистанції „Крос-похід”.

Вітаємо вихованців гуртка „Спортивний туризм“ Пирятинського ЦДЮТ, керівник Сергій Кабушка, за зайняте ІІ МІСЦЕ.

Бажаємо подальших успіхів та нових перемог.

 

12 жовтня 2020 року

У м. Пирятин відбувся 2-денний тренінг відповідно до проєкту „Мистецтво перемагати булінг: форум театр – для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в навчальних закладах малих міст України“.

Два дні поспіль представники опорних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади навчалися протидіяти булінгу в молодіжному середовищу.

12 жовтня 2020 року

Добігає завершення Чемпіонат Полтавської області з футболу серед команд І ліги. Так, 11 жовтня на стадіоні „Ювілейний‘‘ в Пирятині відбувся передостанній тур Чемпіонату. Команда ФК Пирятин приймала вдома команду «ФК «Миргород-2019». У напруженій та запеклій боротьбі за м’яч пирятинці, на жаль, поступилася миргородцям і зіграли з рахунком 2:3. Голи за пирятинців забивали Артем Сергієнко та Роман Великий.

Турнірне становище команд перед заключним туром має такий вигляд:

        

12 жовтня 2020 року

На початку жовтня на о. Масальський, з метою набуття практичних навичок, відбулося пробне навчання для вчителів предмету ,,Захист Вітчизни“, яке провів Олег Солонський. Пробні заняття для учнів старших класів закладів загальної середньої освіти Пирятинської ОТГ розпочалися з 12 жовтня. Координатором реалізації 2 етапу проєкту  громадського бюджету, а саме організацією та плануванням ігрових занять, є відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради.

12 жовтня 2020 року

З 1 вересня 2020 року Міністерством соціальної політики розпочато реалізацію пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“ відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744.

Для отримання грошової компенсації на придбання речей для немовлят молодим батькам необхідно звернутися до ЦНАП та замовити послугу „Призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“. 

12 жовтня 2020 року

З метою недопущення спалювання громадянами сухої трави та залишків рослинності, 9 жовтня працювала комісія у складі спеціалістів міської ради, представників поліції та ДСНС.

Під час рейду проведено обстеження вулиць міста. Комісією було виявлено 2 порушники, які спалювали рослинність,  з ними проведено роз’яснювальну роботу щодо недопущення вчинення таких дій та складено протоколи про адміністративне правопорушення за порушення правил у сфері благоустрою.

12 жовтня 2020 року

09 жовтня для відповідальних за виховну роботу у школах та Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася робоча нарада з питань виховної роботи у закладах освіти та організації проведення масових заходів в умовах адаптивного карантину.

12 жовтня 2020 року

ЦНАП виконавчого комітету міської ради приймає заяви на призначення житлових субсидій, які подаються вперше та на їх перерахунок  у разі:

зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа – членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;

зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання:

зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;

12 жовтня 2020 року

08 жовтня на острові Масальський в м. Пирятин відбувся Чемпіонат Полтавської області з легкоатлетичного кросу. У змаганнях взяли участь 102 учасники різних вікових груп.

12 жовтня 2020 року

13 жовтня  –  з 8:00 до 16:00,

14 жовтня – вихідний день,

з 15 жовтня – згідно графіка.

 

12 жовтня 2020 року

День захисника України – свято, яке увібрало в себе багаті й славні традиції предків, уособлює мужність і хоробрість оборонців та визволителів нашої рідної землі на всіх етапах її історії. Напередодні свята в Пирятинській публічній бібліотеці на відділі обслуговування користувачів дітей оформлено виставку - лекторій "Українці - нація героїв".

 

12 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 4620 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 1555 жителів області, продовжують лікування 2993 людини, зокрема 122 дитини.

За минулу добу зареєстровано 243 нові випадки.

10 жовтня 2020 року

14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.

З цієї нагоди, сьогодні, теплого осіннього вечора в селі Олександрівка відбувся святковий концерт.

Розпочався святковий захід традиційно під звуки Гімну України. Низько схиливши голови хвилиною мовчання присутні вшанували Героїв, які віддали життя за незалежність Батьківщини.

10 жовтня 2020 року

Сьогодні у Пирятині відбулася неймовірна та унікальна  подія. За підтримки  Пирятинської міської ради у нашому місті вперше проходили  Всеукраїнські змагання „Першість клубу скандинавської ходи „LifeHappy‘‘.

Клуб „LifeHappy“ – один з перших найчисельніших в Україні. У 2018 році змагання Клубу були занесені в Книгу Рекордів України за наймасовіший захід зі скандинавської ходи.

9 жовтня 2020 року

9 жовтня в селі Олександрівка відбулися громадські слухання щодо припинення діяльності Олександрівського закладу дошкільної освіти ,,Ромашка“ в результаті реорганізації шляхом приєднання до Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6.  Виконувач обовязків міського голови Ігор Шикеринець, начальник відділу освіти, молоді та спорту Володимир Романенко та  директор Опорного  закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6  Микола Василенко детально розповіли про необхідність та доцільність таких дій

9 жовтня 2020 року

Днями у закладі дошкільної освіти „Ромашка“ в селі Олександрівка завершилися ремонтні роботи в ігровій кімнаті.

За кошти бюджету Пирятинської ОТГ придбано будівельні матеріали, а самі роботи виконано працівниками закладу, старостою села та за допомогою батьків малечі, котра відвідує садочок.

9 жовтня 2020 року

На виконання ухвали Полтавського окружного адміністративного суду по справі № 440/4945/20 від 28.09.2020 виконавчий комітет Пирятинської міської ради повідомляє про відкриття провадження в адміністративній справі щодо оскарження рішення виконавчого комітету Пирятинської міської ради від 25.03.2020 № 88 „Про заборону використання штучних квітів, виготовлених із синтетичних полімерів, на об’єктах благоустрою Пирятинської міської ОТГ.

9 жовтня 2020 року

09 жовтня біля Пирятинського краєзнавчого музею сім’ям загиблих учасників АТО Пирятинської ОТГ вручено кулони „батьківське серце‘‘.

Представники Полтавської громадської організації „Сімей загиблих учасників бойових дій Полтавщини‘‘, відвідали Пирятин, аби передати пам’ятні маленькі серця дітям та онукам героїв, що віддали своє життя, захищаючи цілісність держави та мир у домівках кожного з нас.

9 жовтня 2020 року

Вулицями Пирятина наносять горизонтальну розмітку на дорожньому покритті. Це дасть змогу всім учасникам дорожнього руху дотримуватися правил ДР та уникнути аварійних ситуацій.

9 жовтня 2020 року

Сьогодні розпочато серію вебінарів на тему інклюзивних, прозорих та підзвітних політик на місцевому рівні в умовах пандемії COVID-19 для представників ОМС, в якому взяли участь і спеціалісти муніципалітету Пирятинської громади.

Перша тема презентована учасникам  - „Впровадження гендерно-чутливих політик на місцевому рівні“ на  основі досвіду громад із Запорізької області  (Широківська громада - щодо  впровадження гендерної політики в освіті як онлайн, так і офлайн; Приморська громада щодо гендерної чутливої політики у громадському бюджеті).

9 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 3921 випадок захворювання на COVID-19.

Одужали 1456 жителів області, продовжують лікування 2405 людей, зокрема 110 дітей. Всього зареєстровано 60 летальних випадків, нових за добу – 2 (Полтава).

За минулу добу зареєстровано 236 нових випадків.

9 жовтня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 5 804 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

 9 жовтня (станом на 9:00) в Україні 250 538 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 779 летальних, 110 650 пацієнтів одужали. 

9 жовтня 2020 року

Сьогодні Всесвітній день пошти – міжнародне професійне свято працівників поштового зв’язку.

Саме цього дня 1874 року в столиці Швейцарії Берні був заснований Всесвітній поштовий союз (ВПС) – одна з найстаріших і найбільш представницьких міжнародних і міжурядових організацій, що має статус спеціалізованого закладу при ООН. На сьогоднішній день ВПС налічує 189 країн. З 1947 року Україна – є членом союзу.

8 жовтня 2020 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж 9 місяців 2019 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

Питання підсумків роботи за І півріччя 2020 року розглянуто на засіданні виконкому міської ради 02.07.2020 та прийнято відповідне рішення.

Звернення реєструються в системі електронного документообігу (програма „ASKOD“) відповідно до вимог Інструкції з діловодства за зверненнями громадян, застосовується Класифікатор звернень, ведуться картки особистого прийому громадян.

8 жовтня 2020 року

Не нехтуйте здоров’ям найрідніших! Будьте відповідальними! Одягайте маску, користуйтеся дезінфектором та дотримуйтесь дистанції!

Бережіть себе і будьте здорові!

8 жовтня 2020 року

За підтримки Пирятинської міської ради, з дотриманнням протиепідеміологічних вимог, 10 жовтня відбудуться Всеукраїнські змагання „Першість клубу скандинавської ходи LifeHappy‘‘.

8 жовтня 2020 року

У зв’язку з проведенням поточних та капітальних ремонтів електрообладнання відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають у Пирятині за такими адресами: вул. Київська (частково), Садова, Дружня, Спартака, пров. Київський, Урожайний - 20.10.2020, 08:00-16:00.

8 жовтня 2020 року

Загальні вимоги:

Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень виборчих дільниць несуть керівники установ, підприємств й організацій, на об’єктах яких розміщаються виборчі дільниці.

Обслуговуючий персонал та особи, залучені для роботи на виборчих дільницях, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки та діями при виникненні пожежі.

8 жовтня 2020 року

В Україні зафіксовано 5 397 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

8 жовтня (станом на 9:00) в Україні 244 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 4 690 летальних, 108 233 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5 397 нових випадків. Загалом проведено 2 489 702 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2 263 пацієнти.

8 жовтня 2020 року

Міністерство охорони здоров’я разом з Інститутом когнітивного моделювання розробили серію коміксів для школярів. Вони створені в рамках кампанії щодо необхідності носити захисні маски та користуватись антисептиками.

8 жовтня 2020 року

Свято День юриста в Україні запроваджено 1997 року. З того часу він відзначається щороку 8 жовтня. У цей день 1016 року Ярослав Мудрий видав звід законів "Руська правда". Практично немає сфери, в якій ми не стикаємося за допомогою знавців правосуддя.

8 жовтня 2020 року

Витяг з Державного земельного кадастру – це документ, що містить інформацію про земельну ділянку та підтверджує внесення її даних до Державного земельного кадастру. Цей документ є важливим для вчинення правочинів із земельною ділянкою (договір купівлі-продaжу, дарувaння, міни, орeнди, спaдкування тощо) і є необхідним при реєстрації її у Державному земельному кадастрі та під час присвоєння кадастрового номера.

8 жовтня 2020 року

7 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Всього розглянуто 15 питань та прийнято відповідні рішення.

Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець інформувала про стан відвідування членами виконкому засідань виконавчого комітету за 9 місяців 2020 року, зазначивши, що проведено 26 засідань виконкому, на яких  прийнято  256 рішень.

7 жовтня 2020 року

У 2020-2021 навчальному році в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості працює 17 гуртків  за найменуванням (26 гурткових груп), в яких навчається 474 вихованці.

Роботою гуртків керують 11 педагогічних  працівників (9 основних працівників та 2 сумісники), із них  9 мають повну вищу освіту та 2 базову вищу освіту.

Педагогічна проблема над якою працює колектив ЦДЮТ «Розвиток творчої особистості в процесі гурткової роботи в ЦДЮТ».

7 жовтня 2020 року

Пирятинська міська рада вже три роки співпрацює з міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) в рамках Програми ДОБРЕ та проєкту ДІЄМО. Серед основних її напрямків залучення громадян до прийняття рішень, впровадження антикорупційних механізмів у діяльність органів місцевого самоврядування та підвищення прозорості бюджету.

 

7 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 3497 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 1317 жителів області. Продовжують лікування 2126 людей, зокрема 111 дітей.

Всього зареєстровано 54 летальні випадки, нових за добу – 4 (2 – Кременчук, Машівський і Лохвицький райони).

За минулу добу зареєстровано 227 нових випадків.

Географія поширення інфекції:

7 жовтня 2020 року

В Україні зафіксовано 4 753 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

7 жовтня (станом на 9:00) в Україні 239 337 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 597 летальних, 105 970 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 753 нових випадки. Загалом проведено 2 455 407 тестувань методом ПЛР. За добу одужали 2 569 пацієнтів.

7 жовтня 2020 року

Свято не мало колишнього розмаху, у зв’язку із карантинними обмеженнями, проте як завжди, привітали ювілярів та переможців конкурсу з благоустрою. Директор Калиновомостівського сільського Будинку культури Марина Шевчук підготувала для гостей коротку історію села. Привітав жителів старосту Руслан Бабак. Щороку до Дня села проводиться конкурс на найкращий двір. І хоч все село Замостище квітуче та ошатне, проте найкращим визнано двір Володимира та Людмили Гурових. Грамоту міської ради та подарунок переможцям вручив міський голова Олексій Рябоконь.

6 жовтня 2020 року

В Україні визначений чіткий алгоритм дій у разі появи симптомів COVID-19. Найперше необхідно зателефонувати своєму сімейному лікарю.

Головне! Жоден стандарт не передбачає, що хворий повинен самостійно їхати в поліклініку та стояти там у чергах. Детально в інфографіці⇒

 

6 жовтня 2020 року

Сьогодні в Центрі громадського діалогу навчали, як створити бренд громади. Учасники дізнавалися, як бути впізнаваними і розвивати унікальність своєї території.

6 жовтня 2020 року

2018 року розпочалася співпраця Пирятинської міської ради та швейцарсько-українського проєкту DESPRO. Розробивши стратегію покращення послуг водопостачання на території громади та розвитку санітарії на 2018-2021 роки, розпочали її реалізацію.

6 жовтня 2020 року

Послугами обласної служби зайнятості за 9 місяців скористалися  близько 85 тисяч громадян  

Протягом січня-вересня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 84,9 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 54,7 тисячі людей  мали статус зареєстрованого безробітного.

За цей період від 8 тисяч роботодавців надійшло 41,5 тисячі пропозицій роботи.

 

6 жовтня 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 3270 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 1284 жителі області. Продовжують лікування 1936 людей, зокрема 101 дитина.

Всього зареєстровано 50 летальних випадків, нових за добу – 3 (Полтава, Карлівський і Пирятинський райони).

За минулу добу зареєстровано 305 нових випадків.

Географія поширення інфекції:

 

5 жовтня 2020 року

4 жовтня відбувся 12-й тур Чемпіонату Полтавської області з футболу серед команд  І ліги. Команда ФК Пирятин грала на виїзді з командою ФК «Семенівка» і здобула перемогу з рахунком 2:1. Голи за пирятинців забивали Богдан Кошовий та Максим Кравченко. Турнірне становище команд станом на 05 жовтня 2020 року:

 

5 жовтня 2020 року

Сьогодні під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконкому Ігоря Шикеринця відбулося засідання оргкомітету по проведенню Всеукраїнських змагань „Першість клубу скандинавської ходи LifeHappy“.

У роботі оргкомітету взяли участь керівники закладів культури, фахівці виконавчого комітету міської ради, представники поліції та ДЮСШ. Присутні визначили напрями та об’єми роботи щодо організації заходу.

5 жовтня 2020 року

Сьогодні в Центрі громадського діалогу відбувся урочистий захід, присвячений 22-й  річниці заснування клубу людей з інвалідністю „Мрія“.

У заході взяли участь члени клубу, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, волонтери. Привітав учасників та вручив солодкий подарунок заступник міського голови Ігор Шикеринець. Побажав міцного здоров’я, миру та згуртованості.

 

5 жовтня 2020 року

Нещодавно було підписано договір із ТОВ Інженербудпроєкт, який став переможцем публічних закупівель на Prozzoro.

Підрядна організація у п’ятницю, 02 жовтня розпочала будівельні роботи.

5 жовтня 2020 року

03 жовтня на спортивному майданчику Пирятинського ліцею відбувся Чемпіонат Полтавської області з Кіокушин карате „Удайський козак 2020“.

Кіокушин карате радять займатися уже з п’ятилітнього віку. Адже цей вид спорту розвиває силу, спритність та цілеспрямованість. А дорослим цей спорт може допомогти почуватися впевненим у різних життєвих ситуаціях.

 Спортсменам побажав гідної боротьби та перемоги найсильнішим заступник міського голови Ігор Шикеринець.

5 жовтня 2020 року

Цими вихідними відбулося нагородження дипломами та подарунками учасників Відкритого регіонального фестивалю творчості дітей з інвалідністю ,,Казкові мрії“.

Цей фестиваль в Пирятинській міській ОТГ відбувся вперше та у зв’язку з карантинними обмеженнями був проведений дистанційно. Проте, це не завадило юним талантам продемонструвати свої вміння в номінаціях: хореографія, естрадний вокал, художне читання, інструментальний жанр та поетична творчість

5 жовтня 2020 року

Пирятин став першим містом, що прийняло музикантів. Відділ культури і туризму спільно з культурно-громадським центром організували камерний захід, де можна було поспілкуватися із кобзарями, послухати не лише чарівну музику кобз та бандур, а й розповіді Юрка Фединського про ці інструменти. На заході були присутня секретар міської ради Тетяна Чайка.

 

4 жовтня 2020 року

Освітня нива найплодородніша. Тут засівають мудрість, вчення, знання, душевне тепло, милосердя і любов.

Шановні вчителі, вихователі, працівники освітніх установ, ветерани педагогічної праці!

Ваша благородна професія збагачує світ і формує надійний фундамент щасливого майбуття, адже освіченість нації є запорукою її процвітання і розвитку.

3 жовтня 2020 року

3-го жовтня бібліотекарі Пирятинської публічної бібліотеки на подвір’ї біля книгозбірні облаштували «Осінню альтанку з книгою». Перехожі мали змогу ознайомитися з новими книгами, якими поповнився бібліотечний фонд.

3 жовтня 2020 року

Сьогодні відбулись громадські слухання з питань встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, постачання та транспортування ПП „Хазар – 2007‘‘. Взяти участь в обговореннях  запрошено членів комісії виконкому по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги, голови ОСББ будинків по вул. Європейська, фахівці виконкому міської ради, адміністрація ПП „Хазар – 2007‘‘ та громадськість.

2 жовтня 2020 року

Щороку першої неділі жовтня наша країна відзначає День працівників освіти. Напередодні свята міський голова Олексій Рябоконь, начальник та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради привітали освітян з професійним святом. Від імені громади Олексій Рябоконь подякував працівникам галузі за мудрість, терпіння та формуванні найкращих якостей підростаючого покоління.

 

2 жовтня 2020 року

У Пирятинській школі мистецтв відсвяткували День музики. Традиційно 1 жовтня школа мистецтв проводить День відкритих дверей для першачків та їхніх батьків. Цьогоріч до першого класу мистецького закладу вступило 50 дітей.

Їх привітав директор школи Володимир Луценко, побажав успіхів у навчанні та творчості і презентував солодкі подаруночки.

З вітальним словом також звернувся до дітей, педагогів та батьків міський голова Олексій Рябоконь. Побажав усім наснаги, згуртованості та здоров'я. Міський голова вручив закладу щойно придбані аккордеони.  Володимир Луценко запропонував відразу ж їх випробувати двом талановитим учням Ані Дорошенко та Жені Захарченку. У дітей все вдалося - щирими оплесками їх підтримали гості заходу. Протягом свята відбулася презентація всіх відділів, а також голосування за найкращий малюнок. Щаслива малеча розійшлася по домівках, щоб вже наступного дня з новими силами взятися за мистецьке навчання!

 

2 жовтня 2020 року

01 жовтня відбулося засідання Координаційної ради ветеранів антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів антитерористичної операції/операції об’єднаних сил при виконкомі міської ради.

На засіданні обговорили питання про облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в м. Пирятин та остаточно затвердили ескіз пам’ятного знаку.

2 жовтня 2020 року

02 жовтня відбулася відкрита районна спартакіада з рекреаційних видів спорту серед осіб з інвалідністю, з нагоди святкування 22-ої річниці заснування клубу інвалідів ,,Мрія“ на базі стадіону ,,Ювілейний“. Метою змагань є популяризації рекреаційних видів спорту для оздоровлення та залучення до активного способу життя людей з інвалідністю.

2 жовтня 2020 року

Завершено роботи із реконструкції мережі водовідведення районного будинку культури по вул. Соборна, 59 в м. Пирятин.

В ході реалізації проєкту заклад культури підключено до централізованої каналізаційної системи міста. Облаштовано туалетну кімнату для користувачів та працівників Пирятинської публічної бібліотеки. 

2 жовтня 2020 року

30 вересня відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Заступник міського голови з питань діяльності виконкому, голова комісії Ігор Шикеринець проінформував присутніх  про розгляд звернення ПП „Хазар-2007“ та ТОВ „Наше тепло“ щодо встановлення тарифу на теплову енергію на опалювальний період 2020-2021 роки.

 

2 жовтня 2020 року

У середу, 2 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день ненасильства. Про це повідомляє офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

За даними ООН, понад мільйон жінок в Україні щороку стають жертвами фізичного або сексуального насильства в сім'ї. І далеко не кожна з них наважується звернутися по допомогу до правоохоронних органів. Кривдники не завжди несуть відповідальність за свої вчинки.

2 жовтня 2020 року

1 жовтня проведено фінал конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“. Конкурс проводиться в рамках реалізації заходів Комплексної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Пирятинській міській ОТГ на 2018-2020 роки вже другий рік 

2 жовтня 2020 року

МОЗ повідомляє:

В Україні зафіксовано 4 633 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

 2 жовтня (станом на 9:00) в Україні 217 661 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, із них 4 261 летальний, 96 591 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 4 633 нових випадки. Загалом проведено 2 337 942 тестування методом ПЛР. За добу одужало 2 193 пацієнти.

 

2 жовтня 2020 року

2 жовтня відзначають Міжнародний день соціального педагог. На черговій XVII Міжнародної конференції соціальних педагогів, яка відбулася в Копенгагені в травні 2009-го, де серед учасників були представлені 44 країни, було засновано це професійне свято.

1 жовтня 2020 року

Першого жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку, Пирятинська публічна бібліотека також долучилася до вітань поважних та мудрих членів нашої громади: у фойє КГЦ провели творчу зустріч «Мудрі та багаті літами», присвячену ансамблю територіального центру «Чураївна» у складі Василя Миленка, Раїси Бойко, Марії Голінської, Лідії Горб, Євгенії Бичкар.

 

1 жовтня 2020 року

30 вересня відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі міської ради. Розглянуто питання щодо облаштування додаткового виїзду з території підприємства гр. Рикуна А.М. на вул.Миру в с.Олександрівка. У результаті обговорення вирішено погодити втілення такого прохання, додаткового встановивши дорожній знак „Дати дорогу“ при виїзді з території підприємства.

1 жовтня 2020 року

1 вересня бюро правової допомоги святкували свою 4 річницю з моменту створення. Як діяли ці державні інституції, які досягнення, напрями роботи та  новації читайте у  відповідній статті, присвяченій річниці створення бюро правової допомоги.

У черговому номері видання знайомтеся з найбільш актуальними та цікавими подіями з життя системи БПД області та роз’ясненнями норм чинного законодавства.

1 жовтня 2020 року

Терміново потрібні: теплі речі, взуття, продукти, засоби гігієни, медикаменти, кошти. Все вищезгадане можна приносити до Пирятинського міського центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді за адресою вул. Героїв Майдану, 2 (2 поверх), тел 0503278134 Юлія. Перерахувати кошти можна на картковий рахунок Пирятинського благодійного фонду Турбота 5169330521549912, вказавши у призначенні платежу: благодійна допомога постраждалим внаслідок пожежі на Луганщині.

1 жовтня 2020 року

Сьогодні відбувся День міської ради у Калиновомостовському старостаті. Фахівці міської ради попрацювали з населенням із соціальних питань. З метою доцільного використання коштів, які передбачені державою, як допомога при народженні дитини, спеціалісти Центру  соціальних служб сім’ї, дітей та молоді здійснили обхід сімей. 

 

1 жовтня 2020 року

МОЗ інформує:

В Україні зафіксовано 4 069 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд кількості нових хворих за добу.

1 жовтня (станом на 9:00) в Україні 213 028 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 193 летальних, 94 398 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 069 нових випадків. Загалом проведено 2 308 415 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2 038 пацієнтів.

 

1 жовтня 2020 року

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 щорічно відзначає цей день.

Цього дня у світі говорять про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Це і привід до роздумів щодо взаємозв’язку поколінь

1 жовтня 2020 року

Тренінг для малого, середнього бізнесу, працівників органів місцевого самоврядування та громади було організовано Пирятинською міською радою 30 вересня в Культурно-громадському центрі. Тема тренінгу «Розвиток туристичної інфраструктури – від планування до створення та промоції».

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua