Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 жовтня 2020 року 12:46

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (24.09.2020 – 19.10.2020)

Проведено:

8 засідань постійних комісій;

2 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 16 рішень.

Проведено День міської ради в Калиновомостівському старостаті, 1 виїзний прийом громадян та 5 особистих прийомів в ЦНАПі. 

Проведено 3 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на яких розглядалися питання щодо запобігання поширенню на території Пирятинської ОТГ про діяльність закладів загальної середньої освіти в умовах карантину на території громади.    

         Продовжується реалізація проєктів, які отримали перемогу раніше:

Міською  радою  розпочато реалізацію проєкта-переможця  обласного конкурсу розвитку  територіальних громад „Інтелектуальні  системи вуличного освітлення SMART-СITY в Пирятині“, у рамках якого проводиться  „Реконструкція (технічне переоснащення) вуличного освітлення по вул.Європейська та вул.Соборна в м.Пирятин“ розпочато заміну старих залізобетонних опор по вул.Соборна на нові оцинковані восьмигранні з облаштуванням світильників LED. По вул.Європейська буде замінено старі світильники на сучасні LED. Роботи     виконує   підрядна     організація      ТОВ „БНН-Груп“. Реалізація проєкту здійснюється при співфінансуванні коштів обласного бюджету, міської ради та партнерів.

            Завершено ремонти в дошкільних закладах освіти:

поточний ремонт теплового пункту в підвальному приміщенні ЗДО „Сонечко“ (замінено запірну арматуру на мережах теплопостачання). Роботу виконано ФОП Клещенко С. М. Вартість робіт - 5,931 тис. грн.;

поточний ремонт системи теплопостачання Центру дитячої та юнацької творчості (демонтовано старий котел та встановлено новий сучасний твердопаливний котел „МАЯК“). Роботи    виконала   підрядна   організація ТОВ „Полтаватехгаз“ (м. Полтава). Вартість робіт - 34,560 тис. грн.;

         облаштовано навіс над входом в приміщення та водовідведення з даху ЗДО „Червона шапочка“. Підрядник ФОП Клещенко С.М. Вартість робіт - 44,231 тис. грн.;

         завершені ремонтні роботи в ігровій кімнаті у дитсадку в с.Олександрівка. За кошти бюджету Пирятинської ОТГ придбано будівельні матеріали, роботи виконано працівниками закладу та  старостою села та за допомогою батьків вихованців.

         продовжуються роботи по реконструкції підвального приміщення Пирятинського ліцею (буде облаштовано сучасний зал для занять сумо з допоміжними приміщеннями (жіноча та чоловіча роздягальні, кімната тренара, санвузол, інші). Крім того, буде повністю замінено інженерні мережі. Роботи виконує переможець тендерної закупівлі ПП „Удайбудпроект“. Вартість робіт - 1580,0 тис. грн.

 

Облаштовано покриття для скейтмайданчика та основу під штучне покриття волейбольного майданчика, продовжуються  ремонтні роботи  сектору для стрибків у довжину та висоту на стадіоні „Ювілейний‘‘.

Проведено реконструкцію тротуару по вул.Ярмаркова, виконано першу частину проєкту: від ЗДО „Червона шапочка“ до вул.Герасименка.

Ведуться роботи із облаштування тротуару по вул. 8 Березня та вул.Європейська (від вул.Перемоги до пров.Затишний)

 

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у онлайн-заходах (форумах, семінарах і тренінгах (онлайн):

у Форумі енергоменеджерів громад за темою: „Безпечна та енергоефективна громада“ (Биков Р.В.)

в онлайн-навчанні за професійною програмою для спеціалістів  вперше призначених на посади та тих, які не підвищували кваліфікацію більше 3-х років (Шевченко О.В., Базар О.З., Зібніцька Л.І., Биков Р.В., Бокова І.О., Бердій З.О., Рвач Н.О., Нічик С.В., Сирота М.А., Гуленко О.І.)

 у навчанні за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації (вебінар) „Громадянське суспільство в Україні. Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади з громадськістю. Європейська та євроатлантична    інтеграція України“ (Шикеринець І.С., Божко А.М., Кудрявцев О.О., Музиченко Н.О., Биков Р.В., Бабак Р.М, Тарасовський І.М.)

тренінгу „Розвиток туристичної інфраструктури – від планування до створення та промоції“ (Гуленко О.І., Солдатова І.В.)

у Diia Summit — онлайн-презентацію нових електронних послуг (Божко А.М.)

у серії вебінарів з інклюзивних, прозорих та підзвітних політик на місцевому рівні  організованих Радою Європи в Україні  (Чайка Т.Г., Кочур Л.В., Кабушка Ю.В., Коваль Л.П., Мілюта О.А., Колос А.В., Нестерець Т.Д,, Божко А.М.)

у спеціальній короткостроковій програмі підвищення кваліфікації „Реалізація державної політики у сфері соціального захисту дітей“  (Грицай І.І.)

в міжсекторальній онлайн-конференції „Захист прав дітей в цифровому середовищі“, організованої  Державною службою якості освіти у Полтавській області        разом    із освітнім проєктом „Стоп_секстинг“ (Кабушка Ю.В., Шерзой Н.Г.)

у онлайн-сесії „Забезпечення якісної освіти в громаді в умовах децентралізації“ з Головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком та директором департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України Юрієм Вергуном (Шерзой Н.Г.)

в онлайн-консультації   „Організація змішаного навчання: досвід першого місяця. Центри Професійного розвитку вчителів: заснування та управління “, організованій  Харківським РО Програми „U-LEAD з Європою“ (Шерзой Н.Г.).

Сприяння розвитку бізнесу

Підбито підсумки конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“, визначено призерів: 1 місце - ФОП Приходько Віктор Олександрович з бізнес-планом „Шиномонтаж: швидко, якісно, надійно, вигідно“, 2 місце- ФОП Коваленко Валентин Васильович з бізнес-планом „Я займаюсь сільським господарством“, 3 місце – ФОП Згібнєва Оксана Андріївна з бізнес-планом „Швейне виробництво“.

З метою сприяння пасічникам в отриманні дотації з державного бюджету проведено три виїзні засідання комісії з обстеження пасік на наявність та кількість бджолосімей у ФОП та суб?єктів господарювання. Обстежено 12 бджолярів, в яких 561 бджолосімей.  Документи на виплату дотацій направлені в Департамент агропромислового розвитку обласної адміністрації, загальна сума очікуваної дотації - 112,2 тис.грн.

Інвестиції

Продовжується реалізація проєкту MLS-group щодо вивчення громадської думки по рівню задоволеності життя в громаді.

Проведено дві фокус-групи з розроблення бренду  громади.

Реалізація тарифної політики

Встановлено тариф ПП „Хазар- 2007“ на теплову енергію, її виробництво,    транспортування  та  постачання для житлових будинків по  вул. Європейська 4-А,Б в м. Пирятин.

Розрахунки тарифів на послуги ТОВ „Наше тепло“  знаходяться на розгляді.

Участь в грантах

Досягнено домовленості  з міськими головами Прилуцької і Чигиринської міських рад щодо спільної участі у конкурсному відборі проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за кошти  державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу (секторальна підтримка ЄС). Підготовлена проектна заявка „Підтримка та розвиток підприємництва в громадах Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей“ вартістю 15,4 млн.грн.

Подані 6 заявок на конкурси та гранти:

(Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад: „Реконструкція з впровадженням заходів по енергозбереженню в ДНЗ №3 „Берізка? м. Пирятин, Полтавської області вартістю 2752,321 тис. грн.;

Обласний шкільний громадський бюджет - дві заявки на загальну суму 200,0 тис.грн.;

Конкурс Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) „Найкраща ініціатива громади 2020”;

Конкурс Міністерства Цифрової Трансформації України у співпраці із Програмою „Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади“ (EGAP) „Дієва громада“).

З метою налагодження співробітництва між органами місцевого самоврядування Швеції та України направлена декларація зацікавленості щодо пошуку громади - парнера в Швеції в рамках шведської програми муніципального парнерства.

Центром надання адміністративних послуг оформлено 536 ID-карток та 517 закордонних паспортів. Зараз ЦНАП надає 200 послуг. 

Продовжується прийом документів на отримання субсидій, допомог та пільг, оформлено 572 послуги.

Проведено засідання Координаційної ради ветеранів АТО/ООС, членів їх сімей та членів сімей загиблих воїнів АТО/ООС, головою якої є учасник АТО Сергіій Ящук.

В рамках співпраці з Пирятинською міською радою з Міжнародним благодійним фондом ,,Альянс громадського здоров’я“ та за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Пирятинській ЦРЛ передано 900 швидких тестів на виявлення ВІЛ-інфекції, для проведення профілактичних заходів серед жителів громад для боротьби із епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні.

16 хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади надано одноразову матеріальну допомогу, які потребують допомоги на лікування на загальну суму 31100 гривень.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям міста, які не досягли пенсійного віку - 2 особам на загальну суму 2000,00 грн.

Начальником служби з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради  обстежено умови проживання 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території ОТГ  та 3  дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів з дотриманням протиепідеміологічних заходів:

нараду з відповідальними за виховну роботу з питань виховної роботи у закладах освіти та організації проведення масових заходів в умовах адаптивного карантину;

комісію з укомплектування закладів дошкільної освіти.

На о. Масальський - Чемпіонат Полтавської області  з легкоатлетичного кросу, де брали участь вихованці Пирятинської ДЮСШ.

Відділом культури і туризму міської ради у звітному періоді робота була спрямована на розширення  культурно-мистецьких зв’язків у громаді та надання якісних культурних послуг.

Варто відзначити проведення Дня села у Замостищі, Дня захисника в Олександрівці та поблизу культурно-громадського центру в Пирятині. Заходи відбувалися на вулиці, враховуючи карантинні вимоги.

Продовжується  цикл краєзнавчих лекцій на тему місцевої культурної спадщини, видано буклет „Історія однієї вулиці“.

17 жовтня біля Собору Різдва Богородиці відкрито першу в місті інформаційну табличку для туристів. Планується встановлення ще 8 табличок.

Готується до друку Альбом історичних замальовок „Пирятин поза часом“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua