Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 січня 2020 року

Право на відшкодування послуги „муніципальна няня“ мають один з батьків (усиновлювач), опікун дитини до трьох років, які уклали договір  з „муніципальною нянею“ про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

 

31 січня 2020 року

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації надає роз’яснення щодо пільг, які передбачені для учасників бойових дій.

31 січня 2020 року

Перебуваючи зимової пори на замерзлих водоймах: чи то рибалячи, чи то активно відпочиваючи, – потрібно пам’ятати правила поводження на льоду. Найбільш небезпечна крига – перша та остання: вона ще (або вже) не міцна. Міцна крига, на відміну від слабшої (білої та жовтуватої), має, зазвичай, синюватий або зеленкуватий відтінок. Тонкий лід, як правило, трапляється біля берегів, заростей очерету та під снігом. Будьте обережні! У цих місцях можна провалитися!

31 січня 2020 року
      Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ інформує:
   з  10.02.2020  по 14.02.2020 року у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за наступними адресами:
31 січня 2020 року

З метою сприяння реалізації творчих задумів, залучення учнівської молоді до відкриття і розуміння прекрасного у навколишньому середовищі і у своєму житті, пробудження у дітей та молоді поваги до національної культурної спадщини у Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості був проведений І етап обласної виставки-конкурсу „Знай і люби свій край“.

На виставку роботи представили всі заклади загальної середньої освіти та ЦДЮТ. 

31 січня 2020 року

З 26 по 29 січня 2020 року у м. Суми проходив Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2003 року народження і молодше.

Владислав Скочко, виступаючи на дистанції 3000 метрів, здобув перемогу та увійшов до складу збірної команди України для участі у міжнародних юнацьких змаганнях, що відбудуться у м. Стамбулі (Туреччина) в березні місяці цього року.

 

30 січня 2020 року
    30 січня  відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглядалося питання про закриття закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради на карантин. 
   Через захворюваність на застуду й грип у закладах загальної середньої освіти відсутні понад 20 % школярів, тому комісією прийнято рішення закрити на карантин ці заклади з 31.01.2020 по 05.02.2020 року включно.
 
30 січня 2020 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради повідомляє, що рішенням шістдесят четвертої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 23 грудня 2019 року № 529 заборонено продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади у визначений час доби:

 

29 січня 2020 року

    2-9 лютого 2020 року в малому спортивному залі Пирятинського ліцею відбудеться Чемпіонат Пирятинського району по волейболу. Приймаються заявки команд учасниць. Початок змагань о 9:00 годині.

             

29 січня 2020 року

29 січня в Україні відзначають 102-річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

 

28 січня 2020 року

 2 лютого 2020 року о 900  годині в малому спортивному залі Пирятинського ліцею відбудеться Відкритий Чемпіонат Пирятинської ОТГ з настільного тенісу      серед чоловіків.

  Запрошуємо всіх бажаючих прийти та взяти участь у змаганнях.

 

28 січня 2020 року

25 січня на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №4  відбувся 4-й тур ІІ кола Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу. 

Наводимо результати  туру:

 

 

28 січня 2020 року

Вперше у Пирятинській міській ОТГ було проведено звітний концерт закладів культури. Відбувся захід 25 січня, запросили всю громаду – тож зала була повна, лунали щирі оплески, глядачі вітали улюблених артистів, підбадьорювали молодь, що вийшла на сцену вперше.

У фойє культурно-громадського центру розташувалися оригінальні фотовиставки, картинна галерея учнів Пирятинської школи мистецтв 

28 січня 2020 року

На виконання рішення виконкому Пирятинської міської ради від  27.03.2019 № 113 „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“  24 січня  з 22-00 проведено черговий моніторинг. 

28 січня 2020 року

24 січня  головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому Пирятинської міської ради Інною Грицай та інспектором ювенальної превенції сектору превентивної діяльності Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області Мариною Грицай проведено правовиховні заходи з учнями Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4.  

 

28 січня 2020 року

Все частіше в Полтавській області шириться хвиля масового отруєння та загибелі бджіл від застосування пестицидів. Отруєння виникає в результаті грубих порушень правил застосування пестицидів і санітарних вимог при обробці рослин пестицидами, а саме: відсутністю інформації для бджолярів про час, місце, характер хімічних обробок, проведення обробок пестицидами у денний час у період масового льоту бджіл, обробку сільськогосподарських рослин і садів у фазу цвітіння. При цьому пестициди потрапляють у бджолині сім’ї з нектаром, пилком у результаті чого забруднюються кормові запаси і товарна продукція.

 

28 січня 2020 року

Управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації повідомляє: вночі та вранці 28 січня по м.Полтава та  Полтавській області  очікується туман, видимість 100-500 м.

                     (1 рівень небезпеки –жовтий)

 

27 січня 2020 року
  27 січня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Курочку Олександра Степановича, Яцуна Олександра Анатолійовича, Солонського Сергія Павловича, як кандидатів на посаду керівника комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“.
 
 
27 січня 2020 року
   27 січня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника комунального підприємства „Каштан“. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Андреєва Олександра Валентиновича, як кандидата на посаду керівника комунального підприємства „Каштан“.
  

 

27 січня 2020 року

27 січня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника комунального підприємства „Готель „Пирятин“. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Созінову Тетяну Анатоліївну, як кандидата на посаду керівника комунального підприємства „Готель „Пирятин“.

27 січня 2020 року

З настанням зимового пожежонебезпечного періоду значно збільшується кількість пожеж. При зниженні температу­ри повітря на вулиці власники житла починають використовувати для обігріву свого помешкання саморобні електроприлади з відкритим нагрівальним елементом та газові плити. Це призво­дить до пожежі, а нерідко у страшних муках в опікових центрах помирають самі винуватці трагедій. Неправильна експлуатація пічного опалення також стала справжньою бідою.

 

27 січня 2020 року

Поліпшенню ситуації на ринку праці сприяла діяльність державної служби зайнятості.

Так, у 2019 році кількість роботодавців, які співпрацювали  з центрами зайнятості, збільшилася на 4 тис. та становила 206 тисяч. Клієнтами служби є представники як малого, так і великого бізнесу, які представляють різні галузі економіки. Кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості, у порівнянні з 2018 роком, збільшилася на 39 тис. та становила 1,2 млн одиниць. Безпосередньо в центрах зайнятості послуги державної служби зайнятості в 2019 році отримали 2,1 млн громадян, які шукали роботу, з них 1 млн мали статус безробітного.

 

27 січня 2020 року

27 січня в багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Таким чином світова спільнота вшановує багато мільйонів євреїв, ромів і представників інших меншин, які під час Другої світової війни віддали життя за свою національність.

Дата 27 січня обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська радянської армії звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. 

25 січня 2020 року

Запрошуємо суботній вечір провести разом.

24 січня 2020 року

Запрошуємо Вас на мистецьке свято „Місто над Удаєм“, яке відбудеться 25 січня о 14-00 у Пирятинському культурно-громадському центрі.

24 січня 2020 року

„Та коли ви вже награєтесь?“  – запитали ми у шанувальників гумористичного руху. І тут розпочалось: жарти, смішні мініатюри, пародії –  справжнє гумористичне дійство розгорнулося в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості на І етапі обласного фестивалю-конкурсу „ГуморFEST“.

 

24 січня 2020 року

 Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ інформує:

 з  03.02.2020  по 07.02.2020 року у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які проживають за наступними адресами:

 

24 січня 2020 року

На виконання вимог статті 7 Закону України „Про оцінку впливу на довкілля“, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень, пропозицій від громадськості до планової діяльності видобування підземних питних вод з Пирятинської ділянки для забезпечення населення міста Пирятин водою питної якості, 23 січня в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулися громадські слухання. Організатором яких був Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації. У заході взяли участь спеціалісти міської ради, представники суб’єкту господарювання – КП „Пирятинський міський водоканал“, громадськість, засоби масової інформації.

 

23 січня 2020 року

23 січня спеціалісти управління економіки виконкому міської ради взяли участь у вебінарі „Стратегія розвитку – 2027: фінансування проєктів ДФРР“. Вебінар проводив координатор Всеукраїнської мережі фахівців з регіонального розвитку „Регіонет“ Олександр Дудка.

 

23 січня 2020 року

Грип птиці - висококонтагіозне вірусне захворювання птиці, що характеризується пригніченням, ураженням респіраторних органів та системи травлення.

23 січня 2020 року

Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова проінформувала про хід виконання Плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки за друге півріччя 2019 року. План місцевого економічного розвитку спрямований на стимулювання розвитку основних галузей економіки громади: агропромислового комплексу  та малого і середнього бізнесу. У другому півріччі із 22 запланованих дій  виконано усі. За графіком виконано 14 заходів або 64%, з випередженням – 7 заходів або 32%, із незначною затримкою в реалізації – 1 захід або 4%. 

23 січня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 3 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 124 особи

23 січня 2020 року

22 січня відбулася робоча зустріч міського голови Олексія Рябоконя з координаторами Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Сергієм Ящуком та Юрієм Охріменком, за участю заступника міського голови Ігоря Шикеринця, начальника відділу із земельних та екологічних питань Євгенія Стадника,  головного спеціаліста з соціальних питань Анастасії Колос та директора Пирятинського МЦСССДМ  Юлії Кабушки. Під час зустрічі обговорено земельні питання, лікування в стаціонарних відділеннях та зубопротезування учасників антитерористичної операції.

 

22 січня 2020 року

Саме під такою назвою, 22 січня, в Центрі громадського діалогу відбулася патріотична година державності з нагоди Дня Соборності України. Захід проведено бібліотекарем Пирятинської публічної бібліотеки Аллою Кабушкою для учнів Пирятинського ліцею та Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№ 4.

 

22 січня 2020 року

День Соборності України – свято, яке відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Заходи у Пирятині розпочалися з покладання квітів керівництвом міста та району до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та пам’ятника Тараса Шевченка.

 

22 січня 2020 року

Військові комісаріати Полтавської області проводять відбір на військову службу за контрактом до 30 Окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького командування „Північ“.

Бригада створена в 2004 році на базі 30-ї окремої гвардійської танкової бригади, яка веде історію від 30-ї гвардійської танкової дивізії. З’єднання входило до Об’єднаних Сил швидкого реагування, 2-й механізований батальйон бригади був у складі ПОЛУКРБАТу у Косово.

 

22 січня 2020 року

У законодавстві України визначено дві форми реєстрації пасіки:

- реєстрація пасіки, як потужності з первинного виробництва харчових продуктів згідно Закону України „Про основні принцип та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“ № 771-ВР. Ця вимога не поширюється на харчові продукти, призначені (вироблені) лише для особистого споживання.

 

22 січня 2020 року

21 січня у Пирятинському ЦДЮТ вперше пройшов І (міський) етап обласного конкурсу дитячої казки, який проводиться з метою виявлення та підтримки талановитих дітей та учнівської молоді, сприяння розвитку української мови через призму художньої казки, становленню національної свідомості та здатності до творчої самореалізації обдарованих дітей. Тема конкурсу цього року: „Випробування на чесність“.

 

22 січня 2020 року

З метою посилення експортного потенціалу українських підприємств Державною установою „Офіс з просування експорту“ реалізуються ряд освітніх програм, зокрема програма „Creative Export Ukraine“, яка розроблена Інститутом Маркетингу Естонії та фінансується Міністерством закордонних справ Естонії (Проєкт з питань розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги). В рамках цієї програми 21 січня у м.Київ відбувся практичний семінар для експортно-орієнтованих креативних індустрій.

 

22 січня 2020 року

Шановна пирятинська громадо!

 22 січня ми відзначаємо важливу  подію в житті нашого народу – проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки із Західноукраїнською Народною Республікою. Цей день увійшов в історію українського народу як свято національної єдності – День Соборності України і є символом нерозривного зв’язку між усіма поколіннями борців за її волю і незалежність, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації.

 В єдності – наша сила. Лише спільними діями ми можемо зробити нашу громаду заможною та розвиненою, а незалежну Україну – могутньою європейською державою. Тож нехай День Соборності буде невичерпним джерелом надії на наше краще майбутнє.

21 січня 2020 року

Сьогодні свій ювілей відзначає творчий та успішний керівник Пирятинської школи мистецтв Володимир Миколайович Луценко.

У концертній залі школи зібралися колеги та друзі аби привітати ювіляра зі святом. 

21 січня 2020 року

17-18 січня у приміщенні Краєзнавчого музею імені Василя Кричевського у Полтаві відбувся IV міжнародний Форум практиків партиципації.

270 громадських активістів, посадовців, експертів з України, Грузії, Вірменії, Молдови, Білорусі, Польщі, Португалії, США та Великобританії, представників організацій та фондів, які підтримують розвиток демократії участі, з’їхалися до Полтави аби створити простір для обміну кращими практиками. Пирятинську громаду на Форумі представляли заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Євгеній Крагель.

 

21 січня 2020 року

Проведено: 

6 засідань постійних комісій;  2 засідання виконавчого комітету міської ради, прийнято 34 рішення; День міської ради в Олександрівському старостаті,

виїзний прийом громадян та  2 особистих прийомів в ЦНАПі.

 

21 січня 2020 року

20 січня відбулося пленарне засідання шістдесят пятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.

Затверджено 47 звітів про надходження та використання коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів програм Пирятинської міської ради у 2019 році. Заслухано інформацію т.в.о. начальника Пирятинського відділення поліції Максима Романенка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Пирятинського відділення поліції на території Пирятинської міської ОТГ за 2019 рік.

 

21 січня 2020 року

З 13 по 17 січня  в школах міста пройшов Всеукраїнський „Інженерний STEM-тиждень“, присвячений дню народження Сергія Корольова – найвідомішого українського інженера та основоположника практичної космонавтики.

 

21 січня 2020 року

Державна реабілітаційна установа „Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю“ здійснює комплексну реабілітацію, яка включає заходи з медичної, фізичної, соціальної, психологічної, професійної реабілітації, строк реабілітаційного процесу яких визначається реабілітаційною комісією Центру після проведення відповідного обстеження особи з інвалідністю і не може перевищувати 60 календарних днів на рік. 

20 січня 2020 року

Пирятинський ліцей, Олександрівський сільський клуб та Пирятинський культурно-громадський центр приймали в себе цікаві та корисні Чемпіонати настільних ігор. Ідею такого виду молодіжної роботи подав Сергій Зуєв, начальник відділу освіти, молоді і спорту. Перший Чемпіонат він провів особисто, навчаючи волонтерів, аби ті далі працювали з малечею. Чемпіонат залучає до активної інтелектуальної гри і дітей, і їхніх батьків, і вчителів, передбачає активну гру в розвиваючі настільні ігри. Кожна гра – 4-7 хвилин винахідливості та спритності. 

20 січня 2020 року

Цими вихідними на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №4 відбувся 3 тур ІІ кола Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

 Наводимо результати  туру:

19 січня 2020 року

19 січня на острові Масальський  відбулося  культурно-релігійне свято „Водохреща“.

Свято Водохреща встановлено на згадку про те, як Ісус прийняв хрещення, взяв на себе всі гріхи людства та змив їх у водах річки Йордан. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні і духовні хвороби. Здавна у народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, будинки і тварин. 

18 січня 2020 року

Шановні жителі та гості нашого міста!

Люб’язно запрошуємо вас 19 січня 2020 року на острів Масальський, на культурно-релігійне свято „Водохреща“. Освячення води відбудеться о 12 годині.

На вас чекає козацький куліш, солодкий чай, весела музика та святкова торгівля.

 

17 січня 2020 року

17 січня в культурно-громадському центрі відбувся народознавчий калейдоскоп „Традиції Водохреща – завершення зимових свят“, за участю фольклорних колективів „Пісенне джерело“ та тріо „Газдині“ Олександрівського сільського клубу. На заході були присутні користувачі публічної бібліотеки та учні 9-В класу Пирятинського ліцею. Бібліотекар Алла Кабушка розповіла гостям про народні традиції свята Водохреща. Все дійство супроводжувалось народними піснями та щедрівками у виконанні артистів з Олександрівки.

 

17 січня 2020 року

У ході підготовки до пленарного засідання шістдесят п’ятої сесії міської ради протягом всього тижня працювали постійні комісії міської ради. 17 січня відбулося друге засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. У роботі постійної комісії взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, начальник Пирятинського відділення поліції Максим Романенко, командир військової частини Анатолій Блажко, керівники комунальних підприємств, Національного природного парку „Пирятинський“, відповідальні виконавці програм Пирятинської міської ради.

17 січня 2020 року

18 січня в багатьох країнах світу святкують Всесвітній День Сніговика. Вважається, якщо зліпити сніговика і прошепотіти йому на вушко бажання, то воно обов?язково збудеться. Напередодні цього свята в ЗДО „Ромашка“ відбулася розвага „Сніговик-витівник в ігри грати давно звик“ 

 

17 січня 2020 року

Як цікаво вигадувати щось нове або вдосконалювати вже знайомі речі. Дитяча фантазія та винахідливість не знають меж. Саме тому багато предметів, якими людство користується сьогодні, були винайдені дітьми. Нині для того, щоб підтримати юні таланти, у світі щороку 17 січня відзначають День дитячих винаходів.
 

17 січня 2020 року

У рамках програми ,,Впевнений старт“ вихованці старших груп ЗДО ,,Берізка“ провели акцію ,,Творимо добро разом“. Маленькі волонтери зібрали одяг, іграшки та солодощі для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Маленькі серця не залишилися байдужими і до бездомних тварин, зібрали харчування та все необхідне для тварин. Все зібране вихованці передали працівникам Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтерам.

 

 

17 січня 2020 року

Вчора 16 січня відбулися громадські консультації щодо розміщення нового кладовища. Це перший крок в напрацюванні алгоритму дій, які стосуються облаштування цього об’єкту. На початку зустрічі присутніх було ознайомлено із станом нині діючого цвинтаря та проведеною роботою по визначенню місця розміщення нового кладовища під час розроблення нового генерального плану міста, відповідно до якого передбачається дві території на вибір за автошляхом Київ-Харків-Довжанський (за проєктними межами населеного пункту). 

 

17 січня 2020 року

Пенсійним фондом України запроваджено нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в „один дотик“ через веб-портал електронних послуг Фонду. Усі необхідні документи, в тому числі і заяву про призначення виплат, відтепер можна подати в електронному вигляді. А прийти до сервісного центру ПФУ потрібно буде лише раз – для отримання пенсійного посвідчення.

Сервіс передбачає:

 

17 січня 2020 року

З  27.01.2020  по 31.01.2020р. у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які проживають за наступними адресами:

17 січня 2020 року

16 січня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

Важливим у роботі ради було вирішення питання щодо призначення директора Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату опікуном над недієздатним підопічним.

 

16 січня 2020 року

16 січня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Крім земельних питань, комісія заслухала ряд звітів про використання коштів бюджету міської ОТГ на виконання заходів Програм Пирятинської міської ради, які було реалізовано у 2019 році.

16 січня 2020 року

Пунктом 7 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України  від 17 квітня 2019 року №  373  „Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі“,  було передбачено, що за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону.

 

16 січня 2020 року

Сьогодні, 16 січня, в Україні вшановують захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, тобто 242 дні.  Оборона Донецького аеропорту вже увійшла в історію України та стала символом незламності та мужності українських військових.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових. За стійкість, безстрашність і непереможність захисників Донецького аеропорту назвали „кіборгами“.

Наші воїни вистояли, не вистояв бетон.

 

16 січня 2020 року

15 січня відбулася робоча зустріч заступника міського голови Ігоря Шикеринця з координаторами Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Сергієм Ящуком, Олегом Солонським та заступником директора  з економічних питань  КП ,,Пирятинська центральна районна лікарня“ Ларисою Пономаренко по питанню лікування в стаціонарних відділеннях та протезування учасників антитерористичної операції. За результатами зустрічі заступником міського голови дані доручення

16 січня 2020 року

15 січня відбулася перша нарада керівників закладів культури у новому році. Начальник відділу культури і туризму Олена Гуленко наголосила на необхідності змінювати підходи до роботи у сучасному світі, тому і творчі звіти закладів пройдуть по-новому. 25 січня 2020 року у Пирятинському культурно- громадському центрі відбудеться культурно-масовий захід  „Місто над Удаєм“.

 

16 січня 2020 року

15 січня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Питання порядку денного стосувалися звітів про надходження та використання коштів бюджету міської ОТГ на виконання заходів програм Пирятинської міської ради.

16 січня 2020 року

З метою залучення інвестицій у розвиток сільських територій спеціалісти управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова, Євгеній Крагель та староста села Калинів Міст Руслан Бабак взяли участь у виїзному обстеженні інвестиційно-активних підприємств на території  старостату.

 

15 січня 2020 року

Дбаючи про розвиток культури в Олександрівському старостинському окрузі, Пирятинською міською радою продовжується робота по створенню комфортних умов для занять колективів художньої самодіяльності в Олександрівському сільському клубі.

Для провітрювання приміщень глядацького залу, методкабінету та гримерки встановлено віконні створки, придбано гардеробну вішалку із дзеркалом, шафу, три робочі письмові та тумбовий столи. 

15 січня 2020 року

14 січня відбулася робоча зустріч заступника міського голови Ігоря Шикеринця з представниками БО ,,Світло Надії“: Віктором Шиловим, керівником Молодіжного центру ,,Linghthouse“ та Сергієм Жуком, керівником відділу політики та комунікації. Також у заході взяли участь Сергій Зуєв, начальник відділу освіти, молоді та спорту, Юлія Кабушка, директор Пирятинського МЦСССДМ та Ольга Яременко, заступник директора КП ,,Центру первинної медико-санітарної допомоги“.

15 січня 2020 року

11 січня на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4  відбувся 2 тур ІІ кола Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

Наводимо результати  туру:

 

15 січня 2020 року

14 січня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Депутати розглянули питання, що планується включити до порядку денного чергової сесії.

 

14 січня 2020 року

14 січня у ЗДО „Ромашка“ відбулася розвага „Колядуємо, щедруємо, радіємо, святкуємо“ за участю вихованців садка та педагогів. Новорічно-різдвяні свята в Україні завжди було прийнято зустрічати особливим чином, дотримуючись безлічі традицій. А найулюбленіша традиція на свята у дітей – це співати колядки, щедрівки та отримувати за них подарунки. Весь час лунали колядки, щедрівки, дзвінкі пісні і щирі слова-побажання. Справді святковий настрій вирував у закладі під час усього дійства.

14 січня 2020 року

Міський голова Олексій Рябоконь спільно з начальником управління економіки виконкому міської ради Іриною Солдатовою ознайомилися з ходом реалізації бізнес-планів переможцями конкурсу „Розвиваю бізнес у своїй громаді“.

 

14 січня 2020 року

Станом на 1 січня 2020 року у Всеукраїнському рейтинзі інституційної спроможності і сталого розвитку громад, який налічує 1321 громади,  Пирятинська міська ОТГ посіла 11 місце, а по Полтавській області – друге (попереду лише Миргород).

 

14 січня 2020 року

13 січня в Пирятинському закладі дошкільної освіти „Сонечко“ пройшла акція „День без іграшок, або Вільна гра дітей“, започаткована професором Катериною Крутій. Акція покликана підтримати природнє бажання дітей пізнавати світ та взаємодіяти з речами, які її оточують.

 

14 січня 2020 року

На свято Василя із дзвінкими піснями та теплими словами привітань до міської ради завітали учні 5-Б класу Пирятинського ліцею.

Талановиті артисти разом з Козою, Маланкою  та іншими  героями народної обрядовості привітали працівників міської ради зі Старим Новим роком. Своїми виступами діти подарували незабутні враження та емоції, підкоривши глядачів дитячою щирістю. Дякуємо юним щедрувальникам за колоритні щирі вітання,  збереження  та популяризацію українських традицій.

 

14 січня 2020 року

13 січня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули вісім питань, які планується включити до порядку денного чергової сесії.

Детально зупинилися на звітах про надходження та використання коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів програм Пирятинської міської ради, які було реалізовано у 2019 році.

13 січня 2020 року

У рамках підготовки до шістдесят п’ятої сесії Пирятинської міської ради, 13 січня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я і соціального захисту. На розгляд комісії винесено 17 питань порядку денного.

 

13 січня 2020 року

Сьогодні 13 січня українці відзначають Щедрий вечір та свято Маланки. За традицією цього дня щедрувальники обходять оселі, звеселяють господарів та бажають їм усіляких гараздів у новому році. Цих народних звичаїв дотримуються і в нашій громаді. Новорічно-різдвяними піснями та щедрівками колектив міської ради вітала щедрувальна група Пирятинського культурно-громадського центру.

 

13 січня 2020 року

З настанням зимового пожежонебезпечного періоду значно збільшується кількість пожеж. При зниженні температу­ри повітря на вулиці власники житла починають використовувати для обігріву свого помешкання саморобні електроприлади з відкритим нагрівальним елементом та газові плити. Це призво­дить до пожежі, а нерідко, у страшних муках в опікових центрах помирають самі винуватці трагедій. Неправильна експлуатація пічного опалення також стала справжньою бідою.

 

13 січня 2020 року

Обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства „Лубнитеплоенерго“ інформує:

постановою Кабінету Міністрів України  від 24.12.2019 №1082 „Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу“» внесено зміни до „Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної води  та гарячої води  і водовідведення“ затверджених Постановою КМУ від 21.07.2005 року № 630.

 

13 січня 2020 року

Починаючи з листопада 2019 року українці отрммують квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу – без урахування пільг та субсидій.

Це пов’язано із новим механізмом нарахування пільг на ЖКП, який вступив в силу з 1 жовтня 2019 року.

 

13 січня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 2 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 99 осіб

11 січня 2020 року

У цьому році Пирятинська ЗШ І-ІІІ ст. виграла всеукраїнський грантовий конкурс від громадської організації “Інноваційні освітні технології”, Інституту модернізації змісту освіти та благодійного фонду “LEGO Fundation” та активно впроваджує  міжнародну освітню STEM-програму для дітей FIRST LEGO League в свому навчальному закладі!

11 січня 2020 року

          Станом на 11.01.2020 року в Пирятинській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості зареєстровані наступні  вакансії:

10 січня 2020 року

9 січня відбулося перше в цьому році засідання виконавчого комітету.

Засідання розпочалося з підбиття підсумків відвідування членами виконкому засідань у 2019 році. Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконавчого комітету міської ради Тетяна Нестерець інформувала про стан відвідування, зазначивши, що склад виконкому затверджений рішенням сесії і налічує 21 особу. Основною формою роботи виконавчого комітету є засідання. У 2019 році проведено 35 засідань виконкому, на яких  прийнято 501 рішення.

 

10 січня 2020 року

З 1 січня 2020 року породіллі, які народили дитину та зареєстровані або постійно проживають на території Пирятинської міської ОТГ можуть отримати матеріальну допомогу в розмірі 1500,0 грн.

 

10 січня 2020 року

Протягом 2019 року послугами обласної служби зайнятості скористалося 58,6 тисячі безробітних, що на 4,7 тисячі або 7,5% менше, ніж за 2018 рік.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти 2018 року на 5% до 9,9 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 7,3%  до 77,6 тисячі вакансій.

 

10 січня 2020 року

Колектив Пирятинського закладу дошкільної освіти „Сонечко“ переконаний, що  дитинство – це фундамент, на якому йде розвиток особистості дитини, її рис характеру, здібностей, навичок, формується картина світу та система цінностей. Це період найбільших відкриттів дитиною себе, інших, світу та свого місця в ньому, а не просто підготовка до школи. Саме тому в „Сонечку“ працюють над створенням відповідного середовища.

 

10 січня 2020 року
  З  20.01.2020  по 24.01.2020 року у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання,  відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за наступними адресами:
 
10 січня 2020 року

Управління з питань цивільного захисту Полтавської облдержадміністрації повідомляє: в першій половині дня 10 січня по м.Полтава  та  Полтавській області  збережеться  туман вид. 100-500м.

        (1 рівень небезпеки – жовтий)

 

10 січня 2020 року

У державній службі зайнятості стартував новий проєкт для успішного працевлаштування українців – Освітній портал державної служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/).   

 

9 січня 2020 року

9 січня в Олександрівському старостаті відбувся День міської ради. Заступник міського голови Ігор Шикеринець провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери.

9 січня 2020 року

В умовах соціально-економічних змін ринок послуг висуває нові вимоги до роботи сервісних установ. Тепер для залучення та утримання споживачів їм необхідно відходити від однакових для всіх рішень, звертаючись до індивідуальних запитів клієнтів, будуючи з ними ефективну взаємодію на принципах партнерства.

 

9 січня 2020 року

8 січня відбулося навчання адміністраторів ЦНАП у форматі „питання-відповідь“, яке провела начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління соціального захисту населення Пирятинської районної державної адміністрації Валентина Сердюк.

9 січня 2020 року

Відповідно до Угоди про взаємодію у сфері соціального захисту населення, укладеної між Управлінням соціального захисту населення Пирятинської районної державної адміністрації та Виконавчим комітетом Пирятинської міської ради, через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради здійснюється прийом документів для отримання послуг:

 

8 січня 2020 року

Закон України „Про протидію торгівлі людьми“ визначає організаційно-правові засади протидії торгівлі людьми, гарантуючи гендерну рівність, основні напрями державної політики та засади міжнародного співробітництва у цій сфері, повноваження органів виконавчої влади, порядок встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та порядок встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та порядок надання допомоги таким особам.

8 січня 2020 року

1. Дія цих Вимог поширюється на закріплені за Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти (далі – ХРЦОЯО) області для обслуговування (Полтавська, Сумська, Харківська).

2. Подання реєстраційних документів особами, які бажають пройти пробне зовнішнє незалежне оцінювання (далі – пробне ЗНО) здійснюється в строк, що встановлюється наказом Українського центру оцінювання якості освіти, з 03.01.2020 по 24.01.2020.

 

8 січня 2020 року

3 січня відбулося засідання комісії з питань техногенно екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. Спочатку розглянуто питання про результати позапланової перевірки закладів освіти щодо додержання вимог пожежної безпеки. 

8 січня 2020 року

4 січня 2020 року на спортивному майданчику Пирятинської зш І-ІІІ ст. №4 відбувся І тур ІІ кола Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

Наводимо результати  туру:

 

7 січня 2020 року

Шановні пирятинці!

Сердечно вітаю із радісним і світлим святом - Різдвом Христовим! Зі святом добра, миру, віри та надії! У ці дні наші серця наповнюються чистими помислами й любов'ю, а дзвінка колядка, лунаючи в кожній пирятинській  родині, наповнює нас радістю величного торжества.

Нехай різдвяні дзвони  пробуджують віру в нашу перемогу, об’єднують та надихають на нові звершення, починання і здобутки для розбудови Пирятинської громади та України.

Щиро бажаю вам гарного настрою, міцного здоров’я, наснаги для здійснення всього задуманого. Веселих і радісних свят!

Христос Рождається! Славімо Його!

 

6 січня 2020 року

Святвечір, багата кутя, або коляда 6 січня - свято, присвячене зустрічі світлого дня Різдва.

Для вірян Святвечір має велике значення, адже вважається, що саме в цю ніч народився Христос. Цілий день 6 січня нічого не можна їсти, аж до появи на небі першої зірки. Це - останній день Різдвяного посту. За традицією, господині в Україні готують 12 пісних страв - на честь 12 апостолів.


3 січня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради інформує, що сьогодні, 3 січня, в Україні розпочалася реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). У 2020 році одним із округів проведення пробного ЗНО-2020 та основної сесії ЗНО-2020 у Полтавській області визначено місто Пирятин. В окрузі працюватиме 2 пункти тестування: на базі Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6.

 

2 січня 2020 року

З жовтня 2019 року пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій (безготівковій та готівковій) формі. З 01 січня 2020 року рішенням Уряду пільговикам, яким надаються пільги у безготівковій формі, надано можливість у будь-який час змінити форму отримання пільг на „готівку“.

 

2 січня 2020 року

Державна реєстрація права власності на нерухоме майно

загальний строк: - 5 робочих днів - 210,00 грн.;

за скорочення термінів розгляду заяви:

- 2 робочі дні - 2100,00 грн.,

- 1 робочий день - 4200,00 грн.,

- 2 години - 10510,00 грн.

 

2 січня 2020 року

З 1 січня 2020 року введено в дію рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів, зарахування платежів на які розпочнеться з 3 січня 2020 року.

Рахунки відкриті Державною казначейською службою України відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203 (зі змінами), та на виконання вимог Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік“, Бюджетного кодексу України, наказу Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 „Про бюджетну класифікацію“ (зі змінами).

2 січня 2020 року

У п’ятницю, 3 січня, о 10:00 запрошуємо дітей на Великий Міський Чемпіонат настільних ігор. Ігри відбудуться у культурно-громадському центрі, 2 поверх.

Солодкі призи усім гарантовані.

 

2 січня 2020 року

Головний спеціаліст цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому міської ради Роман Педяш, начальник відділу  із земельних  та екологічних  питань виконкому міської ради Євгеній Стадник, начальник відділу управління комунальною власністю  виконкому міської ради Євгенія Кошова успішно закінчили Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та здобули кваліфікацію: ступінь вищої освіти магістр, за спеціальністю „Публічне управління та адміністрування“. Староста села Калинів Міст Руслан Бабак отримав диплом магістра, завершивши навчання в Полтавській державній аграрній академії.

 

2 січня 2020 року

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада, одна з 24 відібраних громад, отримала спеціально обладнаний автомобіль PEUGEOT BOXER для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. Спецавтомобіль придбано за рахунок коштів Державного бюджету в 2019 році.

1 січня 2020 року

Ялинка, подарунки,  святковий настрій - із такими словами у більшості з нас асоціюється новорічне свято. Прикрашання новорічної красуні ялинки та власної оселі – це якась магія, що запалює іскри щастя в очах дітей та дорослих.

Святковий настрій панував на майдані Незалежності, де 31 грудня відбувся  новорічний концерт. Учасники художньої самодіяльності, Дід Мороз та Снігуронька дарували пирятинцям і гостям міста веселі новорічні пісні, щедрівки, танці, позитивні емоції, безліч святкових привітань та побажань. Хлопчики та дівчатка старанно розповідали вірші на святково прикрашеній сцені. А всі охочі фотографувалися біля ялинки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua