Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 січня 2020 року 21:32

„Традиції Водохреща – завершення зимових свят“

17 січня в культурно-громадському центрі відбувся народознавчий калейдоскоп „Традиції Водохреща – завершення зимових свят“, за участю фольклорних колективів „Пісенне джерело“ та тріо „Газдині“ Олександрівського сільського клубу. На заході були присутні користувачі публічної бібліотеки та учні 9-В класу Пирятинського ліцею. Бібліотекар Алла Кабушка розповіла гостям про народні традиції свята Водохреща. Все дійство супроводжувалось народними піснями та щедрівками у виконанні артистів з Олександрівки.

Привітала учасників заходу начальник відділу культури та туризму Пирятинської міської ради Олена Гуленко, яка закликала молодих людей до активної участі у культурному житті Пирятинської громади. Крім того, Олена Гуленко презентувала календар на 2020 рік „У моди немає часу“. Захід під такою назвою був проведений міською радою спільно із закладами культури влітку 2019 року, на якому демонстрували старовинний український одяг.

Перед присутніми виступив член історико-краєзнавчого товариста, активний користувач бібліотеки Олександр Вовк, який коротко розповів про власну книгу „Історія та сучасність залізниці на Пирятинщини“. Свій відгук на прочитану книгу зачитала місцева поетеса, член Національної спілки письменників України Ольга Гурба.

Бурхливими оплесками глядачі дякували учасникам художньої самодіяльності Олександрівського сільського клубу. Завершилося дійство спільним фото та чаюванням з печивом та цукерками, варениками та пирогами, які приготували активні користувачі бібліотеки.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua