Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 січня 2020 року 11:46

ЦНАП інформує: „Е-пенсія“ - признач пенсію в „один дотик“

Пенсійним фондом України запроваджено нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в „один дотик“ через веб-портал електронних послуг Фонду.

Усі необхідні документи, в тому числі і заяву про призначення виплат, відтепер можна подати в електронному вигляді. А прийти до сервісного центру ПФУ потрібно буде лише раз – для отримання пенсійного посвідчення.

Сервіс передбачає:

подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді (заява та копії документів, завірені електронним підписом);

після прийняття рішення про призначення пенсії повідомлення про необхідність звернення до сервісного центру за отриманням пенсійного посвідчення.

Отже, для того, аби вам призначили пенсію за „спрощеною“ електронною процедурою, необхідно:

авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі (portal.pfu.gov.ua) за допомогою електронного цифрового підпису;

у розділі особистого кабінету „Заява на призначення пенсії“ завантажити весь пакет відсканованих документів, необхідних для призначення пенсії;

підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до підсистеми „Звернення“.

При цьому додавати документи (у разі потреби) через свій електронний кабінет можна упродовж трьох місяців. Користувачі веб-порталу отримуватимуть повідомлення про надходження, прийняття документів до розгляду, перебіг їх опрацювання і про призначену пенсію. Час очікування розгляду заяви – десять днів. На вказану при реєстрації електронну пошту або за допомогою СМС надійде запрошення відвідати сервісний центр для отримання пенсійного посвідчення.

Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua