Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 січня 2020 року 20:58

Завершено підготовку до пленарного засідання шістдесят п’ятої сесії міської ради

У ході підготовки до пленарного засідання шістдесят п’ятої сесії міської ради протягом останнього тижня працювали постійні комісії міської ради. 17 січня відбулося друге засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. У роботі постійної комісії взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, начальник Пирятинського відділення поліції Максим Романенко, командир військової частини Анатолій Блажко, керівники комунальних підприємств, Національного природного парку „Пирятинський“, відповідальні виконавці програм Пирятинської міської ради.

20 питань порядку денного стосувалися звітів про надходження та використання коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади на виконання заходів програм Пирятинської міської ради у 2019 році. Переважна більшість заходів програм, які діяли минулого року, виконані. Зокрема, завершено реалізацію Програми розвитку вуличного освітлення Пирятинської міської ОТГ. Проведено реконструкцію вуличного освітлення на 68 вулицях та провулках Пирятинської ОТГ.

У зв’язку з відсутністю фінансування з обласного бюджету не реалізовано Програму „Реконструкція каналізаційного колектору від КНС №1 (вул.Січових Стрільців, 21В) до КНС №2 (вул.Саксаганського, 23) в м.Пирятин Полтавської області на 2019 рік“. Заступник міського голови Максим Варава проінформував членів комісії, що у листопаді минулого року виконавчим комітетом міської ради підготовлено та подано заявки щодо співфінансування цього та ще кількох дороговартісних проєктів з обласного бюджету у 2020 році. Комісія рекомендувала направити звернення до депутатів Полтавської обласної ради від Пирятинського району щодо підтримки цих проектів на сесії обласної ради.

Головний спеціаліст з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому міської ради Роман Педяш презентував Програму „Безпечна громада“ на 2020-2022 роки. Головним завданням Програми є впровадження комплексної системи безпеки Пирятинської ОТГ „Безпечне місто“ на основі сучасних засобів відеоспостереження, безпеки, моніторингу, контролю, зв’язку, керування та оперативного реагування. Загальний обсяг фінансування Програми на три роки становить 3,0 млн.грн. У 2020 році планується придбання комплекту відеоспостереження (серверного обладнання з необхідним програмним забезпеченням з встановленням та налаштуванням, камер відеоспостереження з автофіксацією номерних знаків, оглядових камер відеоспостереження з монтажем на місці експлуатації та підключенням до єдиної локальної мережі та серверного обладнання). Характеристики камер та місце встановлення попередньо узгоджено з Пирятинським відділенням поліції.

Сесії міської ради рекомендовано затвердити Програму „Безпечна громада“ на 2020-2022 роки та ряд програм на 2020 рік: „Питна вода Пирятинської міської ОТГ“, „Партисипативна демократія в діяльності Пирятинської міської ОТГ“, „Підтримка статутної діяльності КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“. Також рекомендовано внести зміни до Програми з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської ОТГ на період 2019-2020 років.

Крім того, комісія рекомендувала сесії міської ради внести зміни до плану діяльності Пирятинської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік. Міський голова Олексій Рябоконь дав доручення начальнику відділу із земельних та екологічних питань Євгенію Стаднику терміново підготувати проект рішення „Про затвердження Положення про порядок визначення відшкодування збитків у сфері земельних відносин на території Пирятинської міської ОТГ“ та вже у понеділок, 20 січня, винести цей проєкт на розгляд відповідальної комісії з підготовки регуляторних актів з метою прискорення початку процедури його прийняття.

У цілому на засіданні розглянуто 29 питань.

За підсумками роботи постійних комісій міської ради сформовано проєкт порядку денного шістдесят п’ятої сесії, який налічує 76 питань.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua