Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 листопада 2020 року

На теренах Пирятинської міської територіальної громади функціонують п’ять комунальних комерційних підприємств, які у процесі своєї фінансово-господарської діяльності формують доходи і здійснюють витрати. Проаналізувавши їх звіти про виконання фінансових планів за 9 місяців поточного року виявлено, що сукупні доходи склали 19,8 млн.грн., поточні витрати на виробництво та реалізацію продукції, робіт, послуг (повна собівартість)  - 17,7 млн.грн. (відповідно на 9,7% та на 13,4% менше, ніж передбачено планом).

30 листопада 2020 року

Історія  України  написана  не  чорнилом,  а  кров’ю.  За  останні роки ми  у   цьому  переконалися. Війна на Сході України забрала сотні життів, наробила горя у тисячах родин. Ось, вже як п’ять років у сім’ї Стрельцових 30 листопада – найболючіший, найгіркіший осінній день.

2015 року наш земляк, старший солдат танкової бригади, 41-річний Юрій Стрельцов, загинув від сліпої кулі, відстоюючи цілісність українського кордону, захищаючи мир на нашій землі.

30 листопада 2020 року

Уряд схвалив постанову «Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», якою, зокрема, затвердив порядок забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою «пакунок малюка» за рахунок коштів державного бюджету.

Наразі батьки, у яких діти народились до 23 жовтня 2020 року включно та які не отримали «пакунок малюка», отримують грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

30 листопада 2020 року

З метою посилення соціального захисту сімей з дітьми в період карантину 25 листопада поточного року Урядом прийнято рішення про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України № 329 від 22.04.2020 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» щодо виплати соціальної допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

30 листопада 2020 року

Про відповідальність за несплату комунальних послуг роз’яснює правове бюро первинної юридичної допомоги:

Водопостачання, газ, електроенергія, тепло,  вивіз сміття тощо – ці житлово-комунальні послуги надавачі зобов’язані надавати вчасно та якісно. Споживачі теж мають обов’язок – вчасно за них сплачувати. Але якщо споживач не платить, надавач може притягати його до відповідальності.

Надавач послуг може нараховувати пеню

30 листопада 2020 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, протягом доби 30 листопада на території Полтавській області очікуються значні опади, налипання мокрого снігу.   

30 листопада 2020 року

27 листопада у Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося перше засідання робочої групи зі стратегічного планування розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2021-2025 роки.

Зібрання відкрив заступник міського голови з питань діяльності виконкому Михайло Мельниченко, який наголосив що стратегічний документ, який планується розробити у ході роботи робочої групи, сформує бачення і цілі розвитку громади на наступні пять років.

29 листопада 2020 року

Підведені підсумки VІ обласного конкурсу відеороликів, презентацій та буктрейлерів.Рішенням журі Полтавського ОЦЕВУМ були визначені кращі з кращих! Серед переможців талановита молодь м.Пирятина!
 

28 листопада 2020 року

Цей день має об’єднати нас  у великій скорботі.

Отже, схилімо голови в глибокій жалобі за тими, хто загинув голодною смертю, стали жертвами політичних репресій.

Нехай пам’ять про всіх невинно убієнних живе в наших серцях та гуртує у спільній боротьбі за свободу та гідність українського народу.

27 листопада 2020 року

28 листопада вшануй пам’ять вбитих штучним голодом, о 16.00 запали свічку на підвіконні оселі в знак скорботи за замореними голодом! 

27 листопада 2020 року

Щороку, у четверту суботу листопада на території України відбуваються заходи вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Пирятинська громада не виключення, тому напередодні скорботного дня, 27 листопада, на місцевому цвинтарі відбулося покладання квітів до спільної могили заморених голодом.

27 листопада 2020 року

28 листопада – День пам’яті жертв Голодомору. Це надзвичайно болюча і трагічна річниця для всього українського народу.

Тільки за 1931-33 роки офіційно визнано загиблими від голоду 3 941 000 осіб. Разом з ненародженими втрати складають 6 122 000 українців. Важко усвідомити ці цифри, а кожна людина – то є ж цілий Всесвіт. Стискається серце і бракує слів, щоб описати цю жахливу гуманітарну катастрофу XX ст.

27 листопада 2020 року

26 листопада працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради провели планове обстеження умов проживання дітей-вихованців дитячого будинку сімейного типу який функціонує на території міста. Батьки-вихователі опікуються 5 дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування та 1 особою із числа дітей-сиріт. Для проживання, виховання дітей-вихованців створено належні умови.  

 

27 листопада 2020 року

26 листопада у великій залі адмінбудинку відбулося перше засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради у новому складі. Керуючий справами виконкому  Ірина Козін ознайомила з Регламентом виконкому міської ради. Нагадаємо, що у новому складі виконавчого комітету нараховується 38 членів. На розгляд виконкому було винесено 14 питань порядку денного. Зокрема, схвалено проєкт рішення „Про внесення змін до бюджету Пирятинської ОТГ на 2020 рік‘‘. Зміни до бюджету ОТГ відбуваються за рахунок перерозподілу коштів та освітньої субвенції. 

27 листопада 2020 року

В Пирятинській міській ОТГ 25 та 26 листопада з робочим візитом перебував голова Полтавського обласного благодійного фонду ,,Громадське здоров’я“ Андрій Протопопов.

В рамках візиту відбулися зустрічі  з заступником міського голови Тамарою Коваленко, старостами сіл Олександрівка, Рівне, Могилівщина та сіл К.Міст, Верхоярівка, Замостище, директором Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї та молоді Юлією Кабушкою, представниками ,,Кабінету довіри“ Пирятинської ЦРЛ. 

27 листопада 2020 року

16 218 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 27 листопада 2020 року. Це найбільша кількість випадків за весь період карантину.

Зокрема, захворіли 666 дітей та 655 медпрацівників, повідомляє МОЗ.

27 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 20 701 випадок захворювання на COVID-19.

Одужали 10 923 (+384) жителі області, продовжують лікування 9 341 людина, зокрема 169 дітей.

Всього зареєстровано 437 летальних випадків, нових – 12 (Полтава – 4; Горішні Плавні – 2; Миргород; Глобинський, Миргородський, Пирятинський, Полтавський, Шишацький райони) – по 1.

26 листопада 2020 року

26 листопада в онлайн - режимі відбувся Форум нового місцевого самоврядування. В рамках заходу працювали дві панельні дискусії: „Реформа місцевого самоврядування, децентралізація – наступні кроки“ та „Оновлене місцеве самоврядування, нові відносини між місцевим самоврядуванням та державою.

26 листопада 2020 року

З метою виконання доручення Прем’єр –Міністра України про вжиття заходів щодо продовження роботи по детінізації ринку праці та неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у сфері транспорту та кур’єрської діяльності, головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому Пирятинської міської ради Юлія Йощенко в черговий раз наголошує на необхідності офіційного працевлаштування працівників.

26 листопада 2020 року

26 листопада у селах Березова Рудка та Вечірки рятувальники провели рейди щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Фахівці Пирятинського РС ГУ ДСНС у Полтавській області провели інформаційні бесіди з мешканцями та роздали листівки та пам’ятки.

26 листопада 2020 року

У зв’язку з плановим ремонтом повітряних ліній електромереж та проведення робіт з приєднання електроустановок замовника заплановано тимчасові відключенння електроспоживачів, що мешкають за такими адресами:

25 листопада 2020 року

Комісія у складі представників Пирятинського районного управління Головного управління держпродспоживслужби в Полтавській області та начальника відділу культури і туризму міської ради Олени Гуленко здійснила перевірку позашкільного навчального закладу Пирятинської ОТГ - Пирятинської школи мистецтв щодо дотримання карантинних протиепідемічних вимог.

25 листопада 2020 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вранці 26 листопада по Полтавській області та місту Полтава очікується туман, видимість 200-500 м. (1 рівень небезпечності - жовтий).

 

25 листопада 2020 року

Нерідко можна почути історії про вчинення домашнього насильства. У суспільстві існує думка, що насильством слід вважати лише фізичні вияви агресії. Однак насправді домашнє насильство — це не лише фізичне чи сексуальне насильство (побої чи зґвалтування). Це і психологічний тиск — образи й приниження, ігнорування почуттів особи, і економічні утиски — заборона працювати чи контроль сімейного бюджету.

Законодавством передбачено спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, зокрема: терміновий заборонний припис стосовно кривдника; обмежувальний припис стосовно кривдника.

25 листопада 2020 року

24 листопада у клубі громадського діалогу відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради ключовими питаннями якої були:

25 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 19 679 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 9 930 (+334 за добу) жителів області, продовжують лікування 9 337 людей, зокрема 160 дітей.

Всього зареєстровано 412 летальних випадків, нових – 20 (Полтава – 6; Карлівський район – 3; Машівський район – 2; Кременчук; Великобагачанський, Глобинський, Гребінківський, Лохвицький, Новосанжарський, Пирятинський, Хорольський, Чутівський райони - по 1).

24 листопада 2020 року

На виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої Постановою КМУ від 29.09.2019 року №849 та з метою підвищення рівня цифрових навичок кожного українця Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн - платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.ua

24 листопада 2020 року

23 листопада на організаційно - розпорядчій нараді розглядалися листи комунальних підприємств: Пирятинської лікарні Пирятинської міської ради та Пирятинського Центру первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської районної ради щодо виділення коштів з бюджету міської ОТГ для придбання засобів індивідуального захисту медичного персоналу, забезпечення оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо задіяні до надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) та виділення коштів на утримання КП „Пирятинський ЦПМСД“ до кінця бюджетного року.

24 листопада 2020 року

З метою зробити facebook-сторінку міської ради популярною та більш ефективно взаємодіяти з громадою сьогодні начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець долучилася до вебінару. Разом з Оленою Дуб, медіатренеркою, журналісткою, говорили про основні інструменти і тренди у топових соцмережах.

24 листопада 2020 року

Пошук роботи - це процес взаємного вибору, а не дорога з одностороннім рухом. Тому природнім є намагання кандидата дізнатися якомога більше про роботодавця, перш ніж витрачати на нього свій час.

У свою чергу і роботодавець може попросити вас розповісти про компанію, в яку ви прийшли на співбесіду. Адже йому важливо знати, що ваш вибір усвідомлений, а не просто тому, що «дуже потрібні гроші».

24 листопада 2020 року

Зниження температурних показників спонукає громадян активніше використовувати засоби опалення для обігріву оселі: електрообігрівачі, печі, газові прилади тощо. При цьому, в осінньо-зимовий період в рази збільшується статистика займань у житловому секторі, що часто спричинено нехтуванням людей правилами пожежної безпеки. Наслідки такого недбальства можуть бути вельми трагічними.

23 листопада 2020 року

Пирятинська громада працює над розробкою бренду громади спільно з MLS group. Наразі ми на етапі вибору логотипу, який стане основою брендбуку Пирятинської ОТГ.

Запрошуємо Вас взяти участь в онлайн – голосуванні за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc1TNyPM2Egm4mb8j-1ll9o_Jx3MZfM8407xgq1zwVNAdJGhQ/viewform

Звертаємо увагу, що для голосування треба авторизуватись у акаунті Google. Це потрібно, щоб все було справедливо: один мешканець = 1 голос.

Онлайн-опитування триватиме до 23 листопада.

Ваш голос важливий!

 

21 листопада 2020 року

20 листопада спеціалістами відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради  проведена робоча нарада з              КП „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ та КП „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“ з питання обговорення Порядку складання, затвердження та контролю за виконанням фінансових планів комунальних некомерційних підприємств Пирятинської міської ради, форму фінансового плану та форму звіту про виконання фінансового плану, які пропонуються до затвердження на засіданні виконавчого комітету міської ради. 

21 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 17 942 випадки захворювання на COVID-19.

Одужали 9096 (+497 за добу) жителів області, продовжують лікування 8470 людей, зокрема 140 дітей.

Всього зареєстровано 376 летальних випадків, нових – 12 (Кременчук – 3; Горішні Плавні – 2; Полтава – 1; Глобинський район – 1; Диканський район – 1; Лубенський район – 1; Миргородський район – 1; Пирятинський район – 1; Чорнухинський район – 1).

21 листопада 2020 року

14 580 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 21 листопада 2020 року. Зокрема, захворіли 610 дітей та 590 медпрацівників, повідомляє МОЗ.

Також за минулу добу госпіталізовано – 1 761 особу; летальних випадків – 215; одужало – 77 989 осіб; здійснено тестувань за добу – 71 949 (зокрема, методом ПЛР – 45 508, методом ІФА – 26 441).

21 листопада 2020 року

Щороку, 21 листопада відзначаємо День Гідності та Свободи. Цього дня вшановуємо подвиг та патріотизм людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

Цей день нагадує кожному з нас про мужність учасників Революції Гідності, учасників АТО, які боронять кордони України на Сході.

Низький уклін Героям Небесної сотні,вічна пам'ять та шана всім тим, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі.

20 листопада 2020 року

19 листопада в Центрі громадського діалогу відбулися земельні торги у формі аукціону на право оренди земельної ділянки не сільськогосподарського  призначення, що знаходиться в комунальній власності Пирятинської міської ради.

За право оренди  земельної  ділянки, розташованої по вул. Абаканська, площею 0,04 га для будівництва та обслуговування  будівель торгівлі  боролися три учасники аукціону.

20 листопада 2020 року

Старі книги - мудрі співбесідники. Сторінки кожної ведуть нас у казковий світ під назвою "минуле". Хто краще розкаже про створення чоловічої гімназії в Пирятині та становлення галузі освіти в цілому, як не перший директор гімназії.

Микола Іванович Тростянський - улюблений вчитель видатного письменника Михайла Булгакова. Книжечку про відкриття гімназії видав відомий пирятинський друкар Авраам Рискін у 1917 році.

Її оригінал краєзнавець та музейний працівник Олександр Рудковський знайшов у київського колекціонера - і от ми маємо репринт.

20 листопада 2020 року

20 листопада відзначається Всесвітній день дитини (англ. Universal Children's Day). Цей день встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року, як день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

20 листопада 2020 року

Вже за декілька днів, 30-го листопада, відбудеться тестування на знання законодавства у сфері державної реєстрації:

10.00 -  тестування у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

15.00 -  тестування у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

З графіком проведення тестування у сфері державної реєстрації та зі списком запрошених учасників можете ознайомитись на сайті Мін’юсту за цим посиланням.

20 листопада 2020 року

Напередодні  Дня Гідності та Свободи, Пирятинська публічна бібліотека презентувала відео для своїх користувачів та всіх небайдужих до цієї події.

20 листопада 2020 року

Щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дітей.

Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини.

Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з волонтером Юлією Плошко та закладами загальної середньої освіти, з нагоди свята, проведено конкурс малюнків для дітей з особливими освітніми потребами та дітей з інвалідністю ,,Моя мрія“.

20 листопада 2020 року

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це день, коли шість років тому розпочалась Революція Гідності. Пирятинська громада, вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні та віддаючи шану тим, хто демонстрував щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі восени 2004 року (Свято Свободи)  та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності), зібралася на площі біля адмінбудинку.

 

20 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 17 403 випадки захворювання на COVID-19.

Одужали 8599 (+471 за добу) жителів області, продовжують лікування 8440 людей, зокрема 146 дітей.

20 листопада 2020 року

14 575 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 20 листопада 2020 року. Зокрема, захворіли 549 дітей та 613 медпрацівників.

19 листопада 2020 року

Пирятинська філія АТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання споживачів, що проживають на території Пирятинської ОТГ:

19 листопада 2020 року

Серед 25 проєктів міських шкіл області, поданих на конкурс Шкільного громадського бюджету Полтавської області 2020 року, два проєкти від освітніх закладів Пирятинської громади мали вагому підтримку пирятинців під час голосування. Завдяки згуртованості громади ці два проєкти отримали заслужену перемогу в конкурсі:

19 листопада 2020 року

18 листопада регіональною комісією підведено підсумки обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області 2020 року. Проєкт Пирятинської міської ради „Реконструкція з впровадженням заходів по енергозбереженню в днз № 3 „Берізка“ м.Пирятин Полтавської області“ визнано переможцем конкурсу в другій категорії, а саме серед міських рад, утворених відповідно до Закону України „Про добровільне об’єднання територіальних громад“. 

19 листопада 2020 року

19 державна пожежно-рятувальна частина в м. Пирятин (19 ДПРЧ) набирає громадян, які звільнилися з військової служби у запас та не досягли граничного віку (до 50 років) для комплектування резерву служби цивільного захисту на посади водіїв та пожежних – рятувальників (з подальшим їх зняттям з військового обліку та постановкою на спецоблік в ДСНС України).

19 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 16 935 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 8128 (+553 за добу) жителів області. Продовжує лікування 8451 людина, зокрема 154 дитини.

Всього зареєстровано 356 летальних випадків, нових – 15 (Полтава – 5; Кременчук – 4; Миргород – 2; Гребінківський район – 1; Котелевський район – 1; Кременчуцький район – 1; Полтавський район – 1).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 517.

19 листопада 2020 року

Статистика COVID-19  станом на ранок 19.11.2020:

Всього — 583 510 випадків захворювання на COVID-19  

Нових — 13 357.

Одужало — 266 479 (+7 400) людей.

Померло — 10 369 (+257).

18 листопада 2020 року

18 листопада відбулася перша сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

Відкрила сесію голова Пирятинської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області Лариса Шестакова, яка поінформувала присутніх про підсумки виборів та визнання повноважень Пирятинського міського голови Андрія Сімонова та депутатів Пирятинської міської ради.

 

 

 

18 листопада 2020 року
      Пирятинська  міська  рада  завершила реалізацію проєкта-переможця  обласного конкурсу розвитку  територіальних громад „Інтелектуальні  системи вуличного освітлення SMART-СITY в Пирятині“.

 

16 листопада 2020 року

З метою упередження розповсюдження COVID -19 Пирятинське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області звертає увагу страхувальників щодо надання переваги електронній формі подачі заяв-розрахунків на отримання фінансування матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду та повідомлень про виплату допомоги.

Звертаємо вашу увагу на можливість вільного вибору спеціалізованого програмного забезпечення при подачі електронних документів до Фонду та відсутності потреби дублювання документів у паперовому вигляді.

16 листопада 2020 року

16 листопада відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Очолив засідання заступник міського голови з питань діяльності виконкому, голова комісії Ігор Шикеринець.

 На засіданні комісії розглянуто коригування встановлених тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання по ПП „Хазар-2007“. Актуальність коригування встановлених тарифів обумовлена зміною ціни на природний газ, який використовується для виробництва теплової енергії з      4048,49 грн. без ПДВ до 5374,10 грн. без ПДВ, що більше на 32,7 відсотки. Відповідно проєкт скоригованого тарифу на теплову енергію пропонується в сумі  2113,72 грн/ Гкал., що на 13 відсотків більше від діючого.

16 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 15 262 випадки захворювання на COVID-19.

Одужали 6513 (+20 за добу) жителів області, продовжують лікування 8445 людей, зокрема 181 дитина.

Всього зареєстровано 304 летальні випадки, нових за добу – 2 (Полтава, Горішні Плавні).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 296.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії (географія поширення інфекції):

 

16 листопада 2020 року

Вітаю вас з професійним святом. Сьогодні неможливо уявити наше життя без телебачення, радіо, інтернет-технологій та зв’язку. Адже день кожного з нас починається і закінчується новинами.

Працівники радіо, телебачення та зв’язку забезпечують потреби суспільства в об’єктивній та неупередженій інформації, надійному та якісному зв’язку, що сприяє активній інтеграції держави до міжнародного інформаційного простору.

14 листопада 2020 року

Шановні працівники сільського господарства!

Прийміть щирі вітання з нагоди  професійного свята!

Ваша праця - нелегка, але така важлива і потрібна, від якої залежить добробут і благополуччя людей. Завдяки вашому умілому господарюванню  на землі, полиці наших магазинів більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, в тому числі і місцевого виробництва.

Дякую всім працівникам сільськогосподарської галузі за щоденну сумлінну працю, любов і повагу до рідної землі. Нехай реалізуються ваші професійні задуми та плани на благо Пирятинської громади.

14 листопада 2020 року

Вже другий рік у нашій громаді проводиться конкурс бізнес-планів  «Розвиваю бізнес у своїй громаді». Міський голова Олексій Рябоконь спільно з начальником управління економіки виконкому міської ради Іриною Солдатовою ознайомилися з ходом реалізації бізнес-плану одного з переможців конкурсу.

Переможець конкурсу – пирятинський підприємець Віктор Приходько проінформував міського голову про придбання та встановлення італійського обладнання для шиномонтажних робіт. Нові верстати мають якісно нові можливості та створюють певний економічний ефект.

14 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 14 800 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 6442 (+197 за добу) жителі області, продовжують лікування 8062 людини, зокрема 176 дітей.

Всього зареєстровано 295 летальних випадків, нових за добу – 8 (Полтава – 3; Зіньківський район – 2; Решетилівський район – 1; Лубенський район – 1; Кременчуцький район – 1).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 473.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії (географія поширення інфекції):

13 листопада 2020 року

13 листопада в Центрі громадського діалогу працювала комісія з приймання-передачі майна спільної власності територіальних громад Пирятинського району.

Сьогодні члени комісії, до складу якої входять фахівці міської та районної рад, склали та підписали акт прийому-передачі майна.

Далі буде проведено реєстрацію права власності на нерухоме майно за Пирятинською міською територіальною громадою.

 

13 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 14 327 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 6245 (+243 за добу) жителів області, продовжують лікування 7795 людей, зокрема 171 дитина.

Всього зареєстровано 287 летальних випадків, нових за добу – 19 (Глобинський район – 7; Котелевський район – 3; Кременчук – 3; Карлівський район – 2; Горішні Плавні – 1; Полтава – 1; Чорнухинський район – 1; Чутівський район – 1).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 560.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії (географія поширення інфекції):

12 листопада 2020 року

Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ повідомляє:

у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за адресами:

23.11.2020 з 8:00-16:00 - вул. 8-го Березня, Гребінківська, 35, 37, Європейська, 122, 124, 132, 142, Зої Космодем’янської, 11, 11а, 13, 32, 34, 38, 40, 42, Південна, Чорнухинська, пров. 8-го Березня, с.Леляки, с.Меченки (вул.Сковороди, Урожайна - частково);

12 листопада 2020 року

11 листопада, вчителі математики закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради спільно з відповідальними за проведення ЗНО взяли участь у нараді у форматі ZOOM-конференції з питань організації та проведення ЗНО з математики у 2021 році.

Попередньо вчителі ознайомилися із відеоматеріалами щодо особливостей проведення ЗНО-2021 з математики на YouTube каналі Українського центру оцінювання якості освіти 

12 листопада 2020 року

Під час засідання уряду 11 листопада вирішено запровадити в Україні карантин "вихідного дня".

Починаючи з 14 листопада щотижня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка не будуть працювати:

– заклади харчування, крім їжі на виніс;

– усі магазини, крім продуктових;

– ТРЦ та інші розважальні центри;

– спортзали, басейни, фітнес-центри;

12 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 13 767 випадків захворювання на COVID-19. Одужали 6002 (+189 за добу) жителі області, продовжують лікування 7497 людей, зокрема 171 дитина. Всього зареєстровано 268 летальних випадків, нових за добу – 10 (Полтава – 5; Оржицький район – 2; Кременчук – 1; Лохвицький район – 1; Полтавський район – 1).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 624.

 

11 листопада 2020 року

Останнім часом досить часто виникають проблеми зі зберіганням моркви. При недотриманні технології зберігання вже в перший тиждень після закладки в овочесховища та погреба на зиму проявляються перші ознаки ураження коренеплодів хворобами.

 

11 листопада 2020 року

На виконання плану заходів з енергозбереження та енергоефективності проведено поточний ремонт надземної частини теплотраси від квартальної котельні до адмінбудинку міської ради по вул. Соборна, 21 в м. Пирятин. А саме, виконано роботи по утепленню трубопроводів сучасними теплоізолюючими матеріалами протяжністю 130 погонних метрів.

Роботи виконав місцевий підрядник ФОП Клещенко С.М. Вартість робіт становить 33,388 тис. грн.

11 листопада 2020 року

Відділ культури і туризму міської ради допоміг родині віднайти поховання славнозвісних предків. Яків Хаскелевич Майліс - це ім'я знав кожен пирятинець у ХІХ столітті. Саме він побудував перший потужний паровий млин у місті та дав серйозний поштовх розвитку цій галузі. Сталося це в 1866-1868 роках, і стояв згаданий млин... та власне там, де він зараз і стоїть. Споруду можна побачити на фото, вона використовувалася Комбінатом хлібопродуктів до 90-х років. Зараз зачинена, адже вже в аварійному стані.

Численні краєзнавчі експедиції на єврейське кладовище Олени Гуленко та Валерія Квача дали результати: вони облікували всі збережені поховання, сфотографували надписи на ідіші, аби передати носіям мови. Інформацію про експедицію поширив відділ культури і туризму на власній сторінці та газета "Апельсин". Цього виявилося достатньо, аби вже за кілька днів родина видатного єврейського діяча нашого краю приїхала до Пирятина.

11 листопада 2020 року
 За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 13 143 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 5813 (+163 за добу) жителів області, продовжують лікування 7072 людини, зокрема 169 дітей. Всього зареєстровано 258 летальних випадків, нових за добу – 12 (Полтава – 6; Машівський район – 2; Кременчук – 1; Горішні Плавні – 1; Лубни – 1; Козельщинський район – 1). За минулу добу зареєстровано 420 нових випадків.
 

 

11 листопада 2020 року

З метою виявлення і підтримки талановитих дітей та учнівської молоді, розвитку їх обдарованості, обміну досвідом, розвитку медіаосвіти, виховання любові до рідного слова в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості проведенj І етап обласного конкурсу відеороликів, презентацій та буктрейлерів.

На конкурс були подані вісім робіт.

10 листопада 2020 року

Сьогодні виконуються роботи по поточному ремонту заїзду на вул. Першотравнева із вул.Січових Стрільців у місті Пирятин.

Улаштування покриття буде здійснено на площі 150 кв.м. Виконавець робіт – ПП „Ремдор-Буд“. 

10 листопада 2020 року

Пирятинська філія  АТ „ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО“ повідомляє:

у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, які мешкають за адресами:

 

10 листопада 2020 року

Оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2021 році.

Програма реалізується з метою надання можливості громадянам з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, отримати знання з питань парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, набуття практичних навичок роботи в Апараті Верховної Ради України.

 

10 листопада 2020 року

Послугами обласної служби зайнятості за 10 місяців року скористалися  більше 88 тисяч громадян  

Протягом січня-жовтня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 88,1 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 57,4 тисячі людей  мали статус зареєстрованого безробітного.

Від 8,3 тисячі роботодавців за цей період надійшло 43,7 тисячі пропозицій роботи.

 

10 листопада 2020 року

9 листопада о 09:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у селі Рівне в занедбаному колодязі знаходиться собака та потребує допомоги. Прибувши на місце події, рятувальники за допомогою трьохколінної драбини та рятувальної мотузки дістали чотирилапого з пастки.

 

10 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 12 723 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 5650 (+205 за добу) жителів області, продовжують лікування 6827 людей, зокрема 166 дітей.

Всього зареєстровано 246 летальних випадків, нових за добу – 12 (Полтава – 4; Кременчук – 3; Горішні Плавні – 2; Пирятинський район – 2; Решетилівський район – 1). За минулу добу зареєстровано 518 нових випадків.

 

10 листопада 2020 року

Протягом двох останніх днів на Пирятинщині сталося дві пожежі.

8 листопада о 21:30 виникла пожежа у продуктовому магазині по вул.Цибаня у Пирятині,- повідомляють у 19 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області. Завдяки своєчасному залученню сил і засобів вдалося загасити пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню на два поряд розташованих об’єкта: аптеку та будівельний магазин.

10 листопада 2020 року

Через масову відмову від послуг проводового радіо на Полтавщині ПАТ «Укртелеком» ухвалило рішення про припинення надання такої послуги в області з 1 січня 2021 року.

Зважаючи на розвиток цифрових засобів комунікацій і наявність безплатної альтернативи у вигляді ефірного мовлення, кількість користувачів проводового радіо в Україні постійно скорочується. Проводове мовлення втратило свою популярність як засіб комунікації.

9 листопада 2020 року

Доводимо до вашого відома, що Міністерство охорони здоров’я організувало роботу контакт-центру з протидії поширенню COVID-19. Зателефонувавши за номером 0 800 60 20 19 кожен громадянин може отримати офіційну та вичерпну інформацію з  усіх питань щодо COVID-19.

Крім того, ті мешканці Пирятинської ОТГ, які мають симптоматику COVID-19 можуть телефонувати до свого сімейного лікаря в робочий час. За відсутності декларації сімейні лікарі КП „Пирятинський ЦПМСД? будуть вести прийом  за графіком - понеділок, середа, п’ятниця. Для запису на прийом звертатися в реєстратуру закладу з 8:00 до 16:00, телефон 2-03-24.

9 листопада 2020 року

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без одягнутих засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно);
  • проведення будь-яких масових заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, як в приміщеннях так i на обмежених чи відкритих територіях (культурних, спортивних, релігійних, рекламних та інших);
9 листопада 2020 року

05.11.2020 та 09.11.2020 відбулися засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради на яких розглядалося питання про епідемічну ситуації на території Пирятинської ОТГ в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

9 листопада 2020 року

  З 10 листопада 2020 року Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради щодня з 11:30 до 12:30 не прийматиме відвідувачів у зв’язку з дезінфекцією приміщення.

9 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 12 205 випадків захворювання на COVID-19. Одужали 5445 жителів області, продовжують лікування 6526 людей, зокрема 164 дитини.

Всього зареєстровано 234 летальні випадки, нових за добу – 4 (Полтава – 2; Кременчук – 2).

 

 

9 листопада 2020 року

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада. Цього дня проводять тематичні конкурси та урочисті заходи, які мають на меті згуртувати українців навколо рідного слова.

Український народ має давню історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. Однак найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова – його найбільша духовна цінність, його суть і основа буття.

 

9 листопада 2020 року

Вночі та вранці  9 листопада  2020 року по Полтавській області та місту Полтава зберігатиметься  туман, видимість 200-500 м.

9 листопада 2020 року

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. Це свято тих, хто за покликанням серця присвятив себе, своє дозвілля мистецтву, для кого творчість, духовність та національні традиції стали головними життєвими орієнтирами.

Ви формуєте унікальний культурний простір, який об’єднує людей. А головне – робити все для того, аби культура розвивалася, була живою та сучасною.

7 листопада 2020 року

Вже другу інформаційну табличку на історичну тематику відкрили в Пирятині.

Ініціатива встановлення інформаційних показників біля потенційних об'єктів культурної спадщини належить відділу культури і туризму міської ради. Першу табличку було розташовано поблизу Собору Різдва Богородиці. Друга ж розповідає про будинок повітового дворянського зібрання, що діяв з кінця ХІХ століття до революції. Сьогодні це центр дитячої та юнацької творчості. Тож і відкривати табличку довірили дітлахам - вихованцям гуртків ЦДЮТу.

Привітав громаду із такою неординарною подією міський голова Олексій Рябоконь.

7 листопада 2020 року

Культура - це те, що береже нашу пам'ять, розфарбовує яскравими барвами сьогодення та є запорукою майбутнього. А творять її окремі люди, діляться своїм натхненням та щоденною працею із громадою.

Напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва міський голова Олексій Рябоконь привітав пирятинських діячів культури, побажав розвитку, невпинного руху вперед та творчого натхнення.

Грамотами Пирятинської міської ради та відділу культури і туризму були відзначені працівники, що були найактивнішими та ініціативнішими протягом року.

Також Олексій Петрович відзначив колектив відділу культури і подякував всім за роботу.

7 листопада 2020 року

Пирятин - це його жителі. Саме історії життя та відданої багаторічної праці творять наше сьогодення. 

Ми повинні бути вдячні старшому поколінню. Із такою вдячністю та пошаною міський голова Олексій Рябоконь привітав з Днем народження жінку цікавої долі та поважного віку, колишню медпрацівницю Пирятинської ЦРЛ, творчу та інтелігентну жінку - Валентину Ларионівну Квач.

7 листопада 2020 року

Розпочато голосування за шкільний громадський бюджет Полтавщини.

Серед 109 комісійно відібраних та допущених до голосування 2 проєкти від наших освітніх закладів беруть участь у конкурсі:

№ 77. „ZIK зона інформації та комунікації для учнівського самоврядування.

Проєкт передбачає створення належних умов для ефективної роботи членів учнівського парламенту (УПЛ) опорного закладу Пирятинський ліцей шляхом реконструкції частини рекреації ІІ поверху будівлі під зону інформації та комунікації (ZIK).

 

7 листопада 2020 року

       Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».Закон спрямований на запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-2019, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед населення України.

7 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 11 699 випадків захворювання на COVID-19. Одужали 5415 жителів області, продовжують лікування 6057 людей, зокрема 160 дітей.

Всього зареєстровано 227 летальних випадків, нових за добу – 7 (Кременчук – 3; Полтава – 2; Лубенський, Пирятинський райони).

 

7 листопада 2020 року

5 листопада відбулося засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 6 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Зокрема - 1 заяву на лікування в стаціонарному відділенні учасника бойових дій та 3 заяви на зубопротезування та лікування зубів учасникам бойових дій.

6 листопада 2020 року

Зауваження та пропозиції приймаються  до 13 листопада 2020 року, за адресою 37052, с.Велика Круча, вул. Авіамістечко, буд. 10.,та на єлектронну адресу: hazar_2007@ukr.net.

 

 

6 листопада 2020 року

Днями за ініціативи відділу архітектури, містобудування та ЖКГ виконкому Пирятинської міської ради в Пирятині встановлено 4 дорожніх дзеркала. Така ініціатива була обговорена на комісії з безпеки дорожнього руху та визнана необхідною для жителів громади.

5 листопада 2020 року

5 листопада адміністратори Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради взяли участь у онлайн-вебінарі  на тему: „Поповнення в сім'ї. На яку допомогу від держави можна претендувати?“, який провели спеціалісти Департаменту ЦНАП у м. Кременчуці.

Під час вебінару були обговорені питання про підстави, порядок та строк подання заяв для: призначення допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами; призначення допомоги при народженні дитини (при усиновленні дитини); відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня“; призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“.

 

5 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 11 079 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 4878 жителів області, продовжують лікування 5987 людей, зокрема 161 дитина.

Всього зареєстровано 214 летальних випадків, нових за добу – 8 (Полтава – 3; Горішні Плавні – 3; Кременчук – 2).

За минулу добу зареєстровано 462 нові випадки.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії (географія поширення інфекції):

5 листопада 2020 року

Сьогодні у Пирятині урочисто відкрили меморіальну дошку учаснику АТО Олексію Миколайовичу Комарову. Пам’ятну дошку встановлено на фасаді Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, де навчався загиблий герой.  

Олексій Комаров після закінчення Інституту танкових військ, повернувся до Пирятина служити у військову частину. Далі продовжив службу в Новограді-Волинському, звідси пішов в зону АТО у складі 30-ї окремої механізованої бригади. Був заступником командира батареї з озброєння механізованого батальйону. З 2014 по 2015 рік пройшов всі «гарячі точки».

5 листопада 2020 року

За минулу добу в Україні зафіксовано 9850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 369, медпрацівників – 514) 

Також за останню добу: госпіталізовано – 1269 осіб, летальних випадків – 193, одужало – 8378 осіб,здійснено тестувань за добу –  75598 (методом ПЛР – 46856, методом ІФА – 28742).

 

5 листопада 2020 року

4 листопада вчителі української мови та літератури закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради спільно з відповідальними за проведення ЗНО взяли участь у нараді у форматі ZOOM-конференції з питань організації та проведення ЗНО з української мови та літератури у 2021 році.

 

4 листопада 2020 року

У територіальному центрі оформлено виставку виробів з соломи пирятинської майстрині Тетяни Петрівни Подгол. На ній представлені більше 50 чудових робіт. Серед них – солом’яні брилі, жіночі сумки, ляльки, елементи декору, обереги.

4 листопада 2020 року

З метою озеленення та покращення благоустрою території міста спеціалістами виконавчого комітету міської ради спільно з працівниками КП „Каштан“ розпочата осіння висадка саджанців. 3 листопада було висаджено 47 берізок по вул.Січових Стрільців на березовій алеї.

Також 3 саджанці були передані голові квартального комітету по цій вулиці для проведення озеленення території дитячого майданчику.

 

4 листопада 2020 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 10 617 випадків захворювання на COVID-19.

Одужав 4591 житель області, продовжують лікування 5820 людей, зокрема 160 дітей. Всього зареєстровано 206 летальних випадків, нових за добу – 7 (Полтава – 2; Горішні Плавні, Глобинський, Кобеляцький, Лохвицький, Полтавський райони).

За минулу добу зареєстровано 427 нових випадків.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії (географія поширення інфекції):

 

4 листопада 2020 року

Професійне свято працівників залізничного транспорту України традиційно припадає на початок листопада.

Спочатку День залізничника в Україні святкували в першу неділю серпня. Свято було засноване в липні 1993 року відповідно до указу першого президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи працівників залізничного транспорту країни.

 

4 листопада 2020 року

3 листопада відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 18 питань порядку денного та прийнято відповідні рішення.

На засіданні виконкому міської ради заслухано інформацію про виконання фінансових планів та господарської діяльності комунальних підприємств Пирятинської ОТГ за 9 місяців 2020 року. 

 

4 листопада 2020 року

МОЗ повідомляє, що за минулу добу в Україні зафіксовано 9524 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 313, медпрацівників – 408). 

Також за останню добу госпіталізовано – 1514 осіб; летальних випадків – 199; одужало – 7536 осіб; здійснено тестувань за добу –72442, в т. ч. методом ПЛР – 42 278, методом ІФА – 30 164.

3 листопада 2020 року

Постачання води, газу, електроенергії, тепла, утримання будинку, вивіз сміття тощо – усі ці житлово-комунальні послуги надавач зобов’язаний надавати вчасно, регулярно та якісно. Втім, ми, як споживачі цих послуг, повинні пам’ятати, що теж маємо обов’язок – оплачувати спожиті послуги.

Якщо споживач вчасно не сплачує за спожиті комунальні послуги, підприємство-надавач послуг може почати нараховувати пеню. У разі несвоєчасного здійснення платежів за послуги ЖКГ споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 % суми боргу за кожен день прострочення. Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100 % загальної суми боргу. Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

3 листопада 2020 року

Громадяни України, які є власниками ID-карток, мають можливість отримати послугу з внесення кваліфікованого електронного підпису (КЕП) на безконтактний електронний носій (чіп) ID-картки.

Такий електронний підпис на ID-картці дає можливість отримувати адмінпослуги, в тому числі довідку про несудимість, укладати угоди, здійснювати банківські операції, оформлювати доручення онлайн тощо.

 

3 листопада 2020 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вранці  4 листопада  2020 року по Полтавській області та місту Полтава очікується туман, видимість 200-500м.

 

         ( 1 рівень небезпечності - жовтий)

 

3 листопада 2020 року

Продовжується випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».  У жовтневому випуску видання читайте найбільш актуальні та цікаві події з життя системи БПД області та роз’яснення норм чинного законодавства. Жовтень  виявився багатим  на професійні свята, тому у черговому випуску вітання від голови Полтавської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова  та голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького з нагоди Дня юриста.

3 листопада 2020 року

На засіданні комісії повторно розглянуто структуру тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання ТОВ „Наше тепло“ для обслуговування комунального підприємства „Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради“ та адміністративної будівлі за адресою вул Соборна, 42 м. Пирятин.  

 

3 листопада 2020 року

Днями міський голова Олексій Рябоконь та представники Пирятинської школи № 4: водій Петро Кривенко, завідувач господарства Вадим Ковальчук отримали в Полтавській облдержадміністрації ключі від нового шкільного автобуса.

3 листопада 2020 року

Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжує надавати соціальні картки на знижки на товари і послуги в м. Пирятин. У 2019-2020 роках такі картки були надані 152 учасникам антитерористичної операції.

 

3 листопада 2020 року

За вчора в Україні зафіксовано 8 899 (з них дітей – 346, медпрацівників – 401) нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Також за останню добу

госпіталізовано – 1207 осіб;

летальних випадків – 157;

одужало – 5 100 осіб;

здійснено тестувань за добу – 60 836 (методом ПЛР — 34 818 , методом ІФА — 26 018).

 

3 листопада 2020 року

02 листопада розпочав роботу Всеукраїнський контакт-центр МОЗ з протидії поширенню COVID-19.

Зателефонувати до контакт-центру можна за номером 0−800−60−20−19.

3 листопада 2020 року

Задля оперативного висвітлення законодавчих та інших змін, які стосуються діяльності підприємців в умовах пандемії, Мінекономіки спільно з Офісом розвитку малого і середнього підприємництва (SMEDO) створили загальний інформаційний ресурс (вебсайт) для бізнесу під час карантину.

 

3 листопада 2020 року

19-20 листопада 2020 року у місті Кишинів (Республіка Молдова) відбудеться VII форум „Moldova Business Week 2020” (далі – Форум), організаторами якого є Уряд Республіки Молдова та Агентство з питань залучення інвестицій InvestMoldova. Форум буде проведено у режимі онлайн.

Організатори Форуму запрошують до участі українські підприємства.

3 листопада 2020 року

Бережіть себе та близьких! Дотримуйтесь правил карантину: носіть маски, дезинфікуйте руки, дотримуйтесь дистанції. Будьте здорові!

2 листопада 2020 року

28 жовтня 2020 року Урядом прийнято постанову №1035, якою врегульовано питання щодо залишення в родинах коштів державної соціальної допомоги, отриманих малозабезпеченими сім’ями та одинокими матерями під час дії карантину.

Нагадаємо, що згідно з постановою  Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2020 року № 264 «Деякі питання надання державної соціальної допомоги» на період карантину строк виплати, зокрема, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, які було призначено раніше, продовжено без звернення громадян. 

2 листопада 2020 року

1 листопада в Полтаві відбувся фінал Чемпіонату Полтавської області з футболу І групи.

Футбольна команда ФК «Пирятин» поступилась команді ФК «Решетилівка» і посіла ІІ місце. Це успіх для пирятинського футболу - ФК «Пирятин» отримала право виступати з 2021 року у вищому девізіоні полтавського футболу. Фінальні ігри показали наступні результати:

2 листопада 2020 року

Загубили або втратили важливий документ? – Така неприємна ситуація може трапитися з кожним. А ще гірше – якщо це був нотаріально завірений документ, наприклад, договір купівлі-продажу нерухомості або заповіт. Але не поспішайте засмучуватись, адже у разі втрати або зіпсування документа, посвідченого або виданого нотаріусом, за письмовою заявою осіб, за дорученням яких або щодо яких вчинялася нотаріальна дія, видається дублікат документа.

Дублікат нотаріальних документів – це другий екземпляр, який має таку ж юридичну силу, як і його оригінал. В дублікаті повністю відновлено текст оригіналу документа.

2 листопада 2020 року

Найголовнішим та найдостойнішим об’єктом турботи є благополуччя дітей. Так, на виконання Програми придбання обладнання для облаштування вуличних дитячих майданчиків у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2020 рік придбано дитячий ігровий комплекс (вул.Мікромістечко, 9) на загальну суму 36,500. Монтаж майданчика було проведено активними мешканцями житлових будинків № 5, № 9, № 7 по вул.Мікромістечко.

 

2 листопада 2020 року

  29 жовтня відбулося засідання робочої групи  з питання розгляду звітів  комунальних підприємств за 9 місяців 2020 року. У роботі засіданні взяли участь заступник міського голови Людмила  Безушко, спеціалісти управління економіки виконкому міської ради, керівники та спеціалісти комунальних підприємств.  

Обговорено виконання доходної та видаткової частин фінансових планів комунальних підприємств. Необхідно зазначити, що за результатами діяльності  9 місяців 2020 року всіма  комунальними підприємствами одержано прибуток.  

1 листопада 2020 року

В першу неділю листопада щороку відзначаємо День працівників соціальної сфери. Це свято підкреслює важливу та актуальну роль і значення вашої важливої професії у багатогранному функціонуванні української держави.

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій  тим, хто потребує допомоги, ви вкладаєте  вагомий внесок у розбудову системи соціального захисту нашої громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua