Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 листопада 2016 року

Міський голова та колектив Пирятинської міської ради глибоко сумують з приводу передчасної смерті художнього керівника Пирятинського районного Будинку культури Степанухи Оксани Олександрівни та висловлюють глибоке співчуття родині покійної з приводу тяжкої втрати.

29 листопада 2016 року

    Виконавчий  комітет Пирятинської міської  ради  запрошує  всіх бажаючих жителів населених пунктів, суб’єктів господарювання: підприємств, установ, об’єктів  торгівлі, ресторанного господарства і побутового обслуговування населення  прийняти участь в Конкурсі Краще  новорічне оформлення фасадів та вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств, установ  та житлових будинків в населених пунктах Пирятинської міської ради  до Нового 2017 року“.

Конкурс триває з 28 листопада по 28 грудня 2016 року.

29 листопада 2016 року

В приміщенні Пирятинського краєзнавчого музею, традиційно до вшанування пам’яті померлих від голоду в 1932-1933 роках,  проходять заходи, на яких згадують страшні роки лихоліття. 

26 листопада учні Пирятинської ЗОШ № 6 взяли участь у краєзнавчій годині „Голод в Україні 1932-1933 років“. Письменниця Ольга Гурба, уродженка Пирятина, поділилась цікавими спогадами, які вона чула з дитинства від рідних та знайомих. Зокрема, зацікавила учнів розповідь про сім’ю дідуся з с. Дейманівка.  Наталія Купріян, директор музею ознайомила учнів зі спогадами, записаними з вуст свідків про виживання людей  на Пирятинщині  в роки Голодомору.

29 листопада 2016 року

26 листопада відбувся мітинг пам’яті жертв Голодомору в селі Олександрівка. Вдячні жителі принесли квіти, калину, колосся до меморіальної дошки Клименку В.Ю. та Харченку П.П., людям - героям, які, будучи на керівних посадах, не дали в ті страшні роки жодній людині в селі вмерти від голоду. Працівники сільського клубу вдячні всім учасникам в допомозі і проведенні поминального заходу.

27 листопада 2016 року

Відповідно до вшанування Дня пам’яті жертв голодоморів вчиненого тоталітарним режимом геноциду Українського народу, у Пирятинському ліцеї було проведено тематичні уроки з історії України „Скорботна пам’ять поколінь“ та тематичні бесіди „Правда про ті роки“, „Геноцид вкраїнського народу“, „Голодомор та його наслідки для українського суспільства“.
 

25 листопада 2016 року

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітарним режимом, пам’яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття, пирятинці присвятили захід по вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

 „1933-й рік. В Україні великий голод. Не було ні війни, ні засухи, ні потопу, ані моровиці. Була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав,  скільки невинного люду зійшло в могилу – старих, молодих, і дітей, і ще ненароджених“,– з такими словами керівники та громадськість міста і району поклали снопики пшениці та квіти, запалили свічки  біля пам’ятного знаку померлим від голодомору в м.Пирятин.

25 листопада 2016 року

У Пирятинському ліцеї 25 листопада пройшов захід за участю Олександра Чепура, представника Полтавської обласної молодіжної громадської організації „Твій світ“, в рамках проекту „Підвищення рівня обізнаності молоді Полтавщини щодо поточної державної молодіжної політики та соціальних прав“, метою якого було вивчення соціальних прав через освіту з прав людини.

Ліцеїсти мали можливість пограти у навчальну гру для молоді „Країна Гідності“, де спробували уявити себе справжніми парламентарями уявної країни. 

24 листопада 2016 року

Від того, наскільки добре дитина засвоїла правила безпечної поведінки на вулиці, як застосовує їх у реальній ситуації на дорозі, залежить її здоров’я, а іноді навіть життя. Про це повинні пам’ятати і педагоги і батьки. З 14 по 18 листопада в дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. Для цього вихователями було створене середовище з безпеки руху. Діти всіх вікових груп на заняттях, прогулянках закріплювали правила безпечної поведінки на вулиці та правила дорожнього руху. Закріплювали знання про дорожні знаки та роботу світлофора.

24 листопада 2016 року

Кабінетом Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 744 прийнято Постанову „Про зменшення фінансового навантаження на споживачів щодо оплати послуги з централізованого опалення шляхом створення умов для отримання розстрочки на оплату послуги з централізованого опалення“.

Даною Постановою передбачено, що у разі звернення споживача, який не має субсидії, до виконавця послуги з централізованого опалення із заявою про надання розстрочки, такий виконавець починаючи з місяця подання зазначеної заяви щомісяця протягом опалювального періоду нараховує 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення.

24 листопада 2016 року

Суспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні, вказують що не лише її розвиток, але і існування можливе лише при ефективній протидії корупції, як основному деструктивному фактору.

В країні створена система спеціально уповноважених органів, діяльність яких направлена на боротьбу з корупцією. В структурі Державної фіскальної служби України функціонує Головне управління внутрішньої безпеки, в т.ч. територіальні підрозділи внутрішньої безпеки, головним завданням якого є профілактика, виявлення та припинення корупційних тенденцій та проявів.

23 листопада 2016 року

23 листопада відбулася сімнадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Її проведення спричинене намірами Пирятинської міської ради допомогти сусідам із села Тарасівка Гребінківського району, які мають гостру проблему з утриманням водогону та забезпеченням населення якісною питною водою. Враховуючи близьке розташування Тарасівки і Пирятина, а також те, що колись це село входило до складу Пирятинського району, Тарасівський сільський голова попросив допомоги у вирішенні даної проблеми шляхом можливого співробітництва громад.  

22 листопада 2016 року

Під такою назвою у Пирятинському ліцеї відбувся урочистий захід з нагоди „подорожі“ вишитої карти України, створеної казначеями всіх регіонів України в рамках Всеукраїнської акції, присвяченої 25-й річниці незалежності України. 

А починалося все з білого полотна та нанесеними контурами областей на ньому. Вишивку розпочали казначеї  в м. Торецьку (колишній Дзержинськ) Донецької області, а закінчили в Києві. Ця диво-карта переїжджала з казначейства в казначейство, з області в область і наповнювалася саме тими кольорами і узорами, які символізують відповідну місцевість, вбирала в себе людську працю, фантазію і тепло душі,  яку вкладали в неї вишивальниці. За підтримки Пирятинської міської ради першою на Полтавщині мала можливість побачити цей витвір мистецтва та пройнятися національним духом єдності Пирятинська громада.

22 листопада 2016 року

21 листопада Пирятинський ліцей долучився  до офіційного урочистого заходу з нагоди відзначення  Дня Гідності і Свободи, який відбувся біля пам’ятника Т.Г.Шевченка. Учні старших класів виступили з літературно-музичною композицією „Майдан назавжди в пам’яті моїй“. 

22 листопада 2016 року

Під такою назвою 21 листопада у Олександрівській школі була проведена година пам’яті, присвячена Дню Гідності та Свободи. Вчителі Даниленко С.В. та Волик Л.П. розповіли дітям про історію виникнення такого свята.З цікавістю діти переглянули презентацію,читали вірші, знайомили друзів з іменами героїв -земляків,слухали пісні про Україну. Також діти разом з учителями підготували презентацію книг Марка Рудневича „Я з небесної сотні“ та Андрія Охрімовича „Україна. Загартована болем. Тисяча років самотності.“

21 листопада 2016 року

18 листопада у Калиновомостівській сільській бібліотеці було проведено пізнавально-виховне заняття „Як хліб до нас прийшов“, присвячене святу трударів – працівників сільського господарства України. Діти знайомились з історією хліба, згадували важку працю хліборобів, вивчали загадки і приказки про хліб, послухали казку „Пшеничний колосок“.

Малеча переглянула тематичну книжкову виставку   „Хліб – наше багатство“ та виставку хлібобулочних виробів.

По закінченню заходу діти пригощались бубликами.

21 листопада 2016 року

Прийміть найщиріші вітання із Днем Гідності та Свободи!

Доленосні події, що відбулися в Україні, стали підтвердженням того, що українці відродилися як сучасна європейська  нація,  нація  гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.

Ми,  як ніколи,  єдині в своїх прагненнях, цілях і зусиллях, нас об’єднує спільний національний дух та наша любов до України.

Усвідомлюю, що попереду ще багато потрібно зробити, змінити і запровадити. Ми не маємо морального права зупинитися на досягнутому, зрадити пам’яті Небесної Сотні та Героїв-Захисників, які віддали та віддають життя за Україну. Маємо продовжувати розпочату боротьбу до остаточної перемоги Революції Гідності.

Слава Україні! Слава її Героям!

20 листопада 2016 року

З 14.11. по 18.11. в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості  проходив Тиждень безпеки дорожнього руху.

В рамках тижня було організовано виставку дитячих малюнків з тематики безпеки дорожнього руху, цікаву вікторину про правила дорожнього руху. Кожного дня проводились мультимедійні перерви, під час яких діти переглядали мультики про історію та правила дорожнього руху. В гуртках пройшли заняття  «Безпека на дорозі – безпека життя».

20 листопада 2016 року
З 14 по 18 листопада в рамках проведення тижня безпеки дорожнього руху в Пирятинському ліцеї пройшов ряд заходів . Цікаво та змістовно С.О.Артюх провела інформаційно-розважальну гру Світлофор. Учні 4-х класів із захопленням малювали малюнки на знання знаків дорожнього руху, діти 1-х класів грали в гру Азбука міста, для учнів 2б, 2в класів начальник ІТТ Пирятинського ВП Остапенко Ярослав Леонідович провів практичні заняття Знай і виконуй правила дорожнього руху де учні із задоволенням слухали, виконували, вчилися. Класоводи 3-х класів Хижняк І.Г. та Клименко Л.І. провели цільові екскурсії на перехрестя, учні 6-х класів відгадували та складали кросворди на тему Безпечне місто. Також всі класи долучилися до проведення Єдиного уроку Безпека на дорозі – безпека життя, який проводився 18 листопада о 8.15. Протягом тижня всі класоводи та класні керівники працювали згідно плану заходів.
20 листопада 2016 року

17 листопада вихователь - методист ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. провела для педагогів захід на тему "Художня література як засіб розвитку мовленнєвих здібностей дітей", в ході якого учасники ознайомились із сучасними вимогами до організації художньо - мовленнєвої діяльності дітей дошкільного віку та інноваційними технологіями Н.Гавриш "Художнє слово і дитяче мовлення" і Л.Фесюкової "Виховуємо казкою". За допомогою практичних вправ педагоги переконались у дієвості використання художнього слова не лише на спеціалізованих заняттях, а й в повсякденному житті. Під час заходу працювала виставка методичних посібників "Розвитку мовлення дітей особливу увагу".

20 листопада 2016 року

В період з 14 по 18 листопада 2016 року в ДНЗ "Берізка" проходив Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до плану в закладі з вихованцями проведено різноманітні заходи, серед яких: тематичні заняття в кожній віковій групі, ігрова вікторина із Світлофором - Моргайком, виступ агітбригади, театралізація "Пригоди Колобка. Стара казка на новий лад", перегляд навчальних мультфільмів з циклу "Уроки тітоньки Сови",  спостереження за рухом транспорту, консультування батьків та інші. Проведена робота сприяла закріпленню та поглибленню знань і практичних навичок у дітей щодо дотримання правил дорожнього руху. 

19 листопада 2016 року

Дошкільний навчальний заклад "Берізка" вже не перший рік тісно співпрацює з НПП "Пирятинський". Саме тому 18 листопада для вихованців старших груп було організовано зустріч з провідним спеціалістом з питань екологічної освіти Пономаренко О.К. на тему "Перелітні птахи". Фахівець ознайомила дітей з птахами, які прилітають на Пирятинщину зимувати, підтвердивши все це фотографіями. Неодноразово наголосила, що пернаті в холодну пору року особливо потребують проявів людяності, добра та дбайливості.

18 листопада 2016 року

Розвиток творчої особистості дошкільника - одне з пріоритетних завдань дошкільної освітньої установи. Немає сумнівів, що величезну роль у вихованні творчої особистості дитини відіграє творчий потенціал педагога і умови організації його роботи. Кожен керівник бажає, щоб його педагоги працювали творчо, бо лише у творчого педагога - будуть творчі діти. А тому завдання адміністрації та педагогів дошкільного закладу зробити все для того, щоб малюк розкрився. Саме розв`язанню цих питань і був присвячений семінар завідувачів дошкільних навчальних закладів Пирятинської об’єднаної територіальної громади на тему: „Діяльність керівника дошкільного навчального закладу щодо формування творчої особистості малюка через різні види діяльності“. 

17 листопада 2016 року

16 листопада для учнів 7-х класів Пирятинського ліцею була проведена відкрита виховна година на тему „Протипожежна безпека. Пожежі в житловому секторі. Надзвичайні події“. Перед учнями виступив провідний інспектор Пирятинського РС ГУДСНС України у Полтавській області Ковальчук Вадим Ігорович. Семикласники прослухали цікаву розповідь та побачили страшні кадри відео та фотографії з місць пожеж, які відбувалися в Пирятинському районі протягом останніх років. Учнів вразили злагоджені дії служби МНС, які рятують не тільки майно громадян, а й людські життя. Деякі учні виявили бажання  пов’язати свою майбутню професію  з порятунком людей.

17 листопада 2016 року

Вже стало доброю традицією в листопаді відзначати Міжнародний день студента. Це свято, яке символізує єднання всіх, хто прагне до вершин знань, суспільного самоутвердження і прогресивних змін.

Приємно відзначити, що студентська молодь бере активну участь у житті нашої громади.

Упевнений, що на Вас чекають високі злети, ще більші здобутки на шляху до знань, до професійної майстерності, незважаючи на труднощі сьогодення.

То ж творіть, перемагайте у вічній країні Студентства. І нехай на Вашому шляху незмінними супутниками будуть віра у свої сили та надія на здійснення Ваших задумів.

16 листопада 2016 року

15 листопада відбулася конференція „Україна на шляху децентралізації освіти“, організаторами якої були Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“. 

У конференції взяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні Мартін Хагстрьом, експерт шведсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ Ян Герчинський та представник Шведської асоціації місцевих влад та регіонів SALAR. Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду на цьому заході представляли заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу освіти Наталія Шерзой. 

16 листопада 2016 року

14.11.2016року проведено засідання комісії з питань укомплектування дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради.

Головним завданням комісії було доукомплектувати дошкільні навчальні заклади міста, щоб максимально можливу кількість діток направити у наші міські дитячі садки.

В результаті комісією було прийнято рішення: направити 6 малят у міські дошкільні навчальні заклади.

16 листопада 2016 року

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята.

Завдяки Вашій невтомній праці формується привабливий імідж нашої громади, створюються умови для розвитку духовності її жителів.

Вірю, що й надалі працівники телебачення та зв’язку докладатимуть усіх зусиль для забезпечення об’єктивного інформування нашої громадяни про суспільно-політичні, економічні та культурні події Пирятина.

Бажаю Вам професійних успіхів, втілення нових цікавих ідей, невтомного творчого пошуку, вірних друзів, надійних партнерів та колег. Щастя, здоров’я Вам і Вашим родинам! Нехай щоденна праця приносить Вам задоволення та приємні емоції.

15 листопада 2016 року

Минулого тижня в Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді зібралися лідери області. Вони презентували власні проекти на обласному фестивалі-конкурсі учнівських проектів самоврядування „Ми віримо в гарне майбутнє“.

Команда „Щасливе життя“ Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості у складі Рішко Катерини, Шевченко Марини та Самусь Марії стала дипломантом ІІ ступеня в номінації „Допоможи ближньому своєму“ з проектом „Діти для дітей“.

Вітаємо переможців!

15 листопада 2016 року

15 листопада у Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 під час Тижня безпеки дорожнього руху відбулася зустріч учнів 2-А та 2-Б класу із працівниками дорожньої поліції Худокормовим М.О. та Крамаренком Г., а також проведено конкурс зі знання Правил дорожнього руху серед учнів 11-их класів, переможцем став Ярмоленко Володимир, призові місця зайняли Кизим Олександр та Батрак Олександр. 

15 листопада 2016 року

Кожен з нас дивиться телепередачі, а це вже плідний результат творчої співпраці режисерів та операторів. Як саме створюються новини та який процес криється від старту до фінішу вирішили дізнатися учні Пирятинської загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів  № 4.

Днями діти завітали до студії телеканалу „Бориспіль“, де журналісти  поділилися секретами своєї роботи та показали як готується матеріал. Щоб краще зрозуміти  професію та відчути себе справжніми акулами пера Клименко Ірина, Філоненко Ангеліна, Чорноус Яна, Оверченко Дарина  дружно написали свій перший журналістський текст. А потім Майборода Гліб, Юрченко Богдан, Оніщенко Валерія, Теплюк Катерина, Цимбал Олександра, Іващенко Олександр спробували себе у ролі телеведучих.

15 листопада 2016 року

12 листопада Пирятинський районний Будинок культури гостинно зустрічав обдарованих дітей з Великих Сорочинець, Гадяча, Глобиного, Градизька, Гребінки, Заводського, Лохвиці, Лубен, Миргорода, Пирятина, Семенівки та Хоролу на відбірковому турі обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка“ імені Володимира Прокопенка.

Конкурс проходить щороку за сприяння Управління культури Полтавської облдержадміністрації, обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури, відділу культури і туризму Пирятинської міської ради та сектору культури і туризму Пирятинської райдержадміністрації. 

14 листопада 2016 року

11 листопада в Центрі громадського діалогу відбулося чергове засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу, на розгляд якого було винесено надзвичайно цікаву і важливу тему: „Рік життя Пирятинської міської об’єднаної громади – перешкоди, здобутки, перспективи“. Дата засідання Клубу виявилася символічною, оскільки рівно рік тому,  11 листопада 2015 року, відбулася перша сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання, яка визнала повноваження депутатів міської ради та міського голови.

Учасників Клубу привітав міський голова Олексій Рябоконь,  після чого презентував матеріали „Пирятинська міська ОТГ. Кроки реформи. Бюджет“, в яких продемонстрував етапи формування нашої громади, стан виконання повноважень та проблеми їх реалізації 

14 листопада 2016 року

Вже стало доброю традицією, коли всі друзі музею зустрічаються в Пирятинському краєзнавчому музеї на початку листопада місяця щорічно.

Саме така нагода випала членам історико-краєзнавчого товариства, ветеранам, війни та праці, дітям війни, міській інтелігенції та учням 8-б класу міської школи № 6, класний керівник Івченко А.І, які одночасно і є учасниками загону „Карби“.

11 листопада 2016 року краєзнавчий музей символічно відзначив 49- річницю відкриття музею в місті Пирятин.  

14 листопада 2016 року

10 листопада 2016 року на засіданні виконкому міської ради розглянуто звіти комунальних підприємств міста про виконання фінансових планів та господарську діяльність за дев’ять місяців 2016 року.

КП „Каштан“ за вказаний період отримало 38,1 тис. грн. прибутку від господарської діяльності. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року доходи підприємства зросли тільки від вивозу ТПВ на 39,3 тис. грн. По викачуванню нечистот, утриманню будинків, наданню ритуальних послуг доходи підприємства знизилися. Члени виконкому міської ради надали керівнику підприємства ряд слушних порад щодо активізації роботи по заключенню договорів на вивіз твердих побутових відходів. 

11 листопада 2016 року

Продовжується робота по реалізації Проекту GIZ  щодо створення Центру надання адміністративних послуг в м. Пирятин. 10 листопада відбулася робоча зустріч представників двох великих Проектів GIZ та U-LEAD, керівництва  міської ради та проектної групи приватного підприємства „МПБП Стимул“. Тимчасово роботи по будівництву були припинені, оскільки коригувався кошторис та вносилися відповідні зміни до робочого проекту. Варто зазначити, що будівництво здійснюється за рахунок коштів Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

Дизайнери Проекту Проекту GIZ  представили остаточний варіант дизайну інтер’єру та екстер’єру майбутнього ЦНАПу, проаналізували  архітектурно-будівельні рішення та побували на об’єкті будівництва.  

11 листопада 2016 року

10 листопада відбулося чергове засідання виконкому міської ради, на якому основними питаннями розгляду були звіти про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств міста: „Пирятинський міський водоканал“, „Готель „Пирятин“, „Каштан“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди та КПРТ „Райдуга“ за 9  місяців 2016 року. Керівники підприємств озвучили основні проблеми, які супроводжують їх діяльність, та висловили занепокоєння стосовно можливого підвищення розміру заробітної плати, оскільки цей показник є складовою тарифів.

Крім того, було прийнято рішення щодо встановлення скоригованого тарифу з постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“. Відтепер його розмір складає 1547,97 грн. за 1 гігакалорію тепла.

11 листопада 2016 року

9 листопада відбулася шістнадцята сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Затверджено низку цільових програм, внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади, прийнято ряд важливих положень, спрямованих на активізацію громади та забезпечення її участі у місцевому самоврядуванні, розглянуто інші питання.

10 листопада 2016 року

9 листопада  - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Це свято людей, які присвятили себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Вони дарують людям радість, несуть культуру до кожного серця, кожної душі, а разом з тим, своєю творчою працею звеличують рідну Україну!

Тож саме у день свята в Пирятинській школі естетичного виховання відбулося святкове зібрання працівників культури Пирятинської об’єднаної територіальної громади.

10 листопада 2016 року

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  – це унікальна подія, яка відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Написати диктант виявили бажання і працівники нашого закладу.

  Тож об 11.30,озброївшись ручками та аркушами, ми всі зручно розмістилися за партами. Наша мета не перевірити грамотність, хоча це також дуже важливо, а  солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

9 листопада 2016 року

Настала сама красива і мальовнича пора року - золота осінь. У чарівні дні листопада у дитячому садку «Червона шапочка»  відбулися осінні свята.  Мальовнича пора року, прикрасила все навкруги різними кольорами, золотом  листви, червоними китицями калини та краплинами шипшини. 
            Гарно прикрашені групові кімнати чекали своїх маленьких артистів,  щоб показати глядачам казкове дійство. Кожна група підготувала свою виставу із яскравих пісень, запальних танців. Діти зустрічали казкових персонажів: лісовичка, їжачка, зайчиків, грибочків, чарівну барвисту Осінь,  допомагали їм, співчували, старанно рятували. Змагалися  діти в  іграх, розповідали вірші, «варили борщ», збирали врожай. 

9 листопада 2016 року

04 листопада вчителі початкових класів закладів освіти Пирятинської міської ради відвідали Всеукраїнський захід „День початкової освіти“, який організований видавництвом „Шкільний світ“.

Освітяни Пирятинської ОТГ дізнались від Іванни Коберник, радника міністра освіти і науки України, яка розповіла про бачення Нової української школи,  а від Артура Кочаряна, координатора освітніх програм „Майкрософт Україна“, про тренди в освіти.

9 листопада 2016 року

8 листопада в дошкільному закладі "Берізка" відбувся круглий стіл на тему "Гуманна педагогіка - педагогіка майбутнього". Організувала захід - вихователь - методист Тристан А.О., яка ознайомила присутніх із особливостями гуманної педагогіки, її перевагами та позитивним впливом на розвиток особистості дитини. Окрім цього, учасники розглянули підходи В.Сухомлинського щодо формування гуманної особистості та принципи виховання і навчання за системою М.Монтессорі. Підводячи підсумки, Тристан А.О. наголосила, що дитинство - важливий період людського життя, це не підготовка до майбутніх подій, а справжнє, ясне, самобутнє, неповторне життя.

9 листопада 2016 року

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята.

Це свято, яке відзначають професіонали та учасники художньої самодіяльності різних вікових категорій, любителі і шанувальники народної творчості. На різних сценах наші народні аматори яскраво демонструють свої таланти, отримуючи високі оцінки та бурхливі оплески від глядачів.

Ваша місія – одна з найпрекрасніших. Ви даруєте нам незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва, без Вашого доброго серця, ініціативності, творчої думки та справжнього подвижництва неможливі реальні зміни у нашому суспільному житті.

8 листопада 2016 року

4 листопада вихователь - методист ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. взяла участь у навчальному тренінгу професійного розвитку працівників дошкільної освіти "Теорія і методика освіти для сталого розвитку в ДНЗ". Тренери заходу - Наталія Гавриш та Олена Пометун - донесли присутнім важливість впровадження в дошкільних закладах програми "Дошкільнятам - освіта для сталого розвитку", адже вона має на меті сприяти формуванню у дошкільників звичок і моделей поведінки, орієнтованих на сталий розвиток. Окрім цього, програма сприятиме розвитку мислення і мовленнєвої сфери дітей, їх життєвої компетентності та системи моральних цінностей.

5 листопада 2016 року

4 листопада відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Обговорювалися питання щодо внесення змін та доповнень до міських цільових програм та розглядалися листи від установ та організацій щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

4 листопада 2016 року

 В України триває процес децентралізації. Нині змінюється сам зміст та підхід до  функціонування  галузі освіти. Педагоги Пирятина працюють над впровадженням нових практик та методик в роботі навчальних закладів міста.  3 листопада в Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6 відбувся тренінг „Інноваційні технології в освіті. Змішане навчання“, який проводив Іванов Іван, засновник Центру нової освіти, автор інноваційних навчальних програм, учасник та співорганізатор освітніх проектів. 

4 листопада 2016 року

Від щирого серця вітаю Вас з професійним святом!

         На ваші плечі покладена дуже відповідальна робота - соціальна підтримка пирятинців.

         Пенсіонери, інваліди, малозабезпечені верстви населення, діти-сироти - це ті люди, які щодня потребують Вашої уваги, підтримки, яким Ви своєю турботою, а іноді й просто посмішкою та добрим словом даруєте такі необхідні кожній людині віру, впевненість та надію.

         Я переконаний, що лише люди з великим серцем та щирою душею, ті, хто завжди готовий прийти на допомогу, обирають таку нелегку, але надзвичайно потрібну і важливу професію.

         Низький Вам уклін за відданість обраній справі, чуйність та любов до людей. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров'я, гарного настрою, щастя та благополуччя.

3 листопада 2016 року

2 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту за участю голови бюджетної комісії міської ради. Обговорювалися питання щодо внесення змін та доповнень до міських цільових програм та розглядалися листи від громадян, установ та організацій щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

3 листопада 2016 року

Центр дитячої та юнацької творчості приймав лідерів, креативну молодь – учасників ІІ-го етапу обласного фестивалю-конкурсу учнівських проектів самоврядування „Ми віримо в гарне майбутнє!“.

Навчальні заклади відділу освіти Пирятинської міської ради представили свої власні проекти на конкурс в таких номінаціях: „Я – громадянин України“;   „Ми знаємо свої права“; „Лідерський рух“; „Допоможи ближньому своєму“.

3 листопада 2016 року

В ДНЗ "Берізка" в кожній віковій групі пройшли тематичні осінні розваги. В молодшій групі малюки завітали на гостину до баби Капи, де з великим захопленням співали пісеньки, декламували вірші та водили таночки, а разом з пані Осінню грали в цікаві ігри та смакували яблучками. Для вихованців середніх груп було організовано "Осінню дискотеку", яку провів ді - джей Їжачок, запропонувавши малюкам спробувати себе виконавцями різних таночків та пісень. Для дітей старших груп проведено осінні розваги "Муха - Цокотуха святкує іменини". Вихованці із задоволенням відвідали ярмарок, де мали змогу продати та купити крам, співати пісень та водити хороводи, а потім відправились на іменини до Мухи - Цокохути, яка пригощала своїх гостей різними смаколиками. Не злякались діти і страшного павука, який забрав Муху у свої тенети, а за допомогою Осені вятували її і продовжили святкування.

2 листопада 2016 року

19 листопада Пирятинський районний Будинок культури запрошує всіх жителів та гостей міста Пирятин на „Rock-music Fest“ за участю рок-колективів з Пирятина, Лубен, Хоролу та Гадяча. Початок о 18 годині.

2 листопада 2016 року

2 листопада в Центрі дитячої та юнацької творчості зібралися працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), щоб напередодні святкування Дня працівників соціальної сфери відзначити своє професійне свято.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав присутніх зі святом та відзначив Руслану Лебідь, Юлію Вовкодав і Олену Манойло грамотами Пирятинської міської ради та подарунками. До вітальних слів та побажань приєдналися керівники району та установи.

1 листопада 2016 року

31 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На ньому обговорено проект Положення про місцеві ініціативи у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді.

1 листопада 2016 року

22 жовтня 2016 року викладачі Пирятинської школи естетичного виховання Володимир Луценко, Володимир Нічик, Наталія Краснова, Ганна Масякова прийняли участь у святкуванні 60-річного ювілею Лохвицької дитячої музичної школи ім. І. Дунаєвського. Зі словами привітання до колег звернувся директор Пирятинської ШЕВ Володимир Луценко та з нагоди свята колектив з Пирятина подарував шестиструнну гітару та музичний номер.

   Адміністрація Пирятинської школи естетичного виховання щиро вдячна депутату Полтавської обласної ради, Регіональному директору ТОВ „Баришівська зернова компанія“ Василю Стасовському за фінансову підтримку в реалізації поїздки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua