Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 листопада 2016 року 14:38

На засіданні бюджетної комісії

4 листопада відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Обговорювалися питання щодо внесення змін та доповнень до міських цільових програм та розглядалися листи від установ та організацій щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

Комісія рекомендувала сесії міської ради внести зміни та доповнення до міської цільової програми підтримки Пирятинського районного військового комісаріату і виділити 75 тисяч гривень на співфінансування реконструкції системи газопостачання та теплогенераторної, а також до міських цільових програм фінансування потреб комунального підприємства „Каштан“ на утримання об’єктів комунальної власності та служби благоустрою.

 Рекомендовано затвердити ряд нових цільових програм, зокрема Програму взаємодії з правоохоронними органами щодо профілактики злочинності на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Для того щоб оперативніше реагувати на випадки правопорушень, районне відділення поліції планує додатково встановити більше десяти камер відеоспостереження у найбільш людних місцях. На їх придбання із бюджету міської об’єднаної громади планується виділити 200 тисяч гривень. Ще 10 тисяч гривень планується виділити для обладнання спеціальної палати у хірургічному відділенні Пирятинської центральної районної лікарні.

З метою стимулювання створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків розроблена цільова Програма підтримки ОСББ на 2017-2018 роки. Програмою передбачено виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади для проведення поточних і капітальних ремонтів житлового фонду ОСББ, придбання матеріалів для проведення цих ремонтів, а також для здійснення заходів з енергозбереження. Бюджетна комісія її підтримала.

Також підтримано клопотання управління Державної казначейської служби України у Пирятинському районі щодо виділення коштів на придбання комп’ютерної техніки та Головного управління статистики у Полтавській області щодо виділення коштів для проведення реконструкції теплогенераторної.

Відділ агропромислового розвитку Пирятинської райдержадміністрації виступив з ініціативою підтримати створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, серед членів якого є декілька пирятинців – учасників антитерористичної операції. У Полтавській області діє обласна програма, згідно з якою на умовах співфінансування з місцевими бюджетами такі кооперативи забезпечуються сільськогосподарською технікою. Бюджетна комісія міської ради схвалила ініціативу і рекомендувала сесії затвердити   Програму розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

На засіданні бюджетної комісії був присутній заступник голови Пирятинської районної ради Олексій Гусак, який надав інформацію щодо ситуації з фінансуванням районних бібліотек та Пирятинської центральної районної лікарні. За ініціативи районної ради питання фінансування та утримання цих закладів буде обговорюватися на зустрічі керівництва та голів постійних комісій міської і районної рад. Зустріч відбудеться у понеділок, 7 листопада, у Центрі громадського діалогу. Після її закінчення планується проведення спільного засідання постійних комісій міської ради.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua