Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
22 листопада 2016 року 20:43

„Вишивана моя Україна“

Під такою назвою у Пирятинському ліцеї відбувся урочистий захід з нагоди „подорожі“ вишитої карти України, створеної казначеями всіх регіонів України в рамках Всеукраїнської акції, присвяченої 25-й річниці незалежності України. 

А починалося все з білого полотна та нанесеними контурами областей на ньому. Вишивку розпочали казначеї  в м. Торецьку (колишній Дзержинськ) Донецької області, а закінчили в Києві. Ця диво-карта переїжджала з казначейства в казначейство, з області в область і наповнювалася саме тими кольорами і узорами, які символізують відповідну місцевість, вбирала в себе людську працю, фантазію і тепло душі,  яку вкладали в неї вишивальниці. За підтримки Пирятинської міської ради першою на Полтавщині мала можливість побачити цей витвір мистецтва та пройнятися національним духом єдності Пирятинська громада.

 В теплій дружній атмосфері пройшло святкове дійство за участю вихованців та вчителів Пирятинського ліцею, школи естетичного виховання та ДНЗ „Червона шапочка“.  На цьому заході побували міський голова Олексій Рябоконь з колективом міської ради, начальник управління Державної казначейської служби України в Пирятинському районі Ганна Дедяєва з колективом, керівництво району та представники громадськості. Варто зазначити, що з картою-вишиванкою був презентований Літотопис „Вишивана моя Україна“, в якому і Пирятин залишив святкове вітання та побажання працівникам Казначейської служби України на згадку.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua