Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 листопада 2016 року 16:00

Нехай вже ніколи не плачуть дитина, мати і земля

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітарним режимом, пам’яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття, пирятинці присвятили захід по вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.

 „1933-й рік. В Україні великий голод. Не було ні війни, ні засухи, ні потопу, ані моровиці. Була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу – старих, молодих, і дітей, і ще ненароджених“,– з такими словами керівники та громадськість міста і району поклали снопики пшениці та квіти, запалили свічки  біля пам’ятного знаку померлим від голодомору в м.Пирятин.

„Справді, більшого страхіття, ніж Голодомор, уявити важко. Тому сьогодні,  у День пам’яті жертв голодоморів, пирятинська громада вшановує пам’ять людей, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки, -  звертаючись до присутніх, зазначив заступник міського голови Ігор Шикеринець. - Голодомор – це національна трагедія усіх українців. Про масштабність трагедії свідчать численні архівні документи. Саме вони і розповідають про людські долі тих часів. Смерть від голоду – страшна. Але страшнішим за неї  є забуття. Наслідки трагедії завжди будуть частиною нашої національної пам`яті“.

Учасники заходу переглянули відеоурок „Є пам’ять, якій не буде кінця. Голодомор 1932-1933 років“, який підготували вчитель історії Бражник Ольга Михайлівна та учні Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua