Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 грудня 2016 року

30 грудня 2016 року відбулося засідання конкурсної комісії при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради з визначення переможців Конкурсу Краще новорічне оформлення фасадів та вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств, установ  та житлових будинків в населених пунктах Пирятинської міської ради  до Нового 2017 року“

Конкурс тривав з 28 листопада по 28 грудня 2016 року. На адресу  міської  ради надійшло  8 заяв  від  суб’єктів господарювання:

- ДП „Пирятинське лісове господарство“;

- Пирятинський  краєзнавчий  музей;

30 грудня 2016 року

До міської ради завітали перші щедрувальники – вихованці Пирятинської школи естетичного виховання. Міському голові та колективу міської ради діти продемонстрували музичну виставу з вертепом та побажали господарям всіляких гараздів за що отримали в подарунок солодощі.

30 грудня 2016 року

Вже завершується відновлення Олександрівського сільського ФАПу після пожежі, яка сталася влітку цього року.

Для роботи медичного персоналу створено належні та зручні умови праці.

У приміщенні ФАПу відновлено водопостачання та відведення води,  кабінети облаштувано сучасною керамічною сантехнікою, проведено  реконструкцію електричної проводки із заміною всієї необхідної освітньої фурнітури, пошкоджені вогнем вікна замінено на металопластикові енергозберігаючі, встановлено нові двері, а також обладнано санвузол та встановлено сучасний двоконтурний газовий котел.

30 грудня 2016 року

Жителі села Олександрівка стали ще на крок ближче до сучасного населеного пункту. На передодні нового року додатково проведені роботи по облаштуванню вуличного освітлення на вулицях села, які не були охоплені під час першої черги. Підрядною організацією „Адамант“ встановлено сучасні енергозберігаючі ліхтарі, які по своїх параметрах є одними із кращих. Також в системі освітлення встановлений таймер, запрограмований на автоматичне вмикання та вимикання залежно від часу доби та розташування самої опори світильника.

29 грудня 2016 року

Новий рік! Чудове й веселе свято, яке нетерпляче очікують дорослі і малята. Новий рік – це час подарунків, сюрпризів, час справжньої казки, коли відбуваються справжні дива… З 26 грудня по 28 грудня 2016 року у дошкільному закладі пройшли святкові новорічні ранки. Головним символом свята була ялинка, навколо якої з веселими піснями, віршами та таночками діти зустрічали Новий 2017 рік. На гостину до малят завітав Дід Мороз і Снігуронька, казкові герої: Маша та Ведмідь, Лисичка, Мелафісента - зла чаклунка, повелитель морів та океанів Нептун. Сміх та гарний настрій панував у дитсадку. Приємним сюрпризом для вихованців та працівників були подарунки від міської ради - солодощі та фотоапарат.

29 грудня 2016 року

В рамках реалізації міської цільової програми 27 грудня 2016 року багатоквартирний житловий будинок по вулиці Європейська, 66 в м. Пирятин був обладнаний сучасним вузлом обліку теплової енергії.

Для мешканців багатоквартирного будинку по вул. Полтавська, 8 перераховані кошти з бюджету міської об’єднаної територіальної громади на встановлення вузла обліку теплової енергії.

Дольова участь мешканців вищезазначених будинків склала 460 грн. з квартири.

Після встановлення лічильника тепла на будинок власники квартир починають платити не за відвантажене за нормативами тепло (яке на шляху до будинку обігріло ще й теплотрасу), а за реально спожите. Вартість спожитого тепла потім розподіляється між квартирами за їхньою площею.

29 грудня 2016 року

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж І кварталу 2016 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

Робота із зверненнями громадян у виконавчому комітеті міської ради впродовж 2016 року проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“, Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування“ та інших нормативно-правових документів.

29 грудня 2016 року

Новорічні та Різдвяні свята діти завжди чекають з нетерпінням. Цього року 27 грудня маленькі жителі Пирятинської громади відвідали Головну ялинку області у Полтавському обласному музично-драматичному театрі ім. М.В.Гоголя.

В холі театру малечу зустрічали іграми та конкурсами казкові герої Круть та Верть. З прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим дітлахів привітав голова облдержадміністрації Валерій Головко. Очільник області побажав малечі, щоб дитячі мрії обов’язково збувалися і кожен отримав під новорічну ялиночку самий найомріяніший подарунок.

29 грудня 2016 року

28 грудня пирятинці зібралися на оновленому новорічною ілюмінацією майдані Незалежності на відкриття головної ялинки міста. Пишна красуня, прикрашена іграшками, зробленими вихованцями Центру дитячої та юнацької творчості, засяяла новорічними вогнями.

Свято відкрила секретар міської ради Тетяна Чайка, яка привітала присутніх з новорічними та Різдвяними святами.

29 грудня 2016 року

28 грудня 2016 року відбулися громадські слухання по питанню співробітництва територіальних громад Пирятинської міської, Дейманівської та Тарасівської сільських рад у частині спільного утримання інфраструктурного об’єкту КП „Пирятинський міський водоканал“.

Присутні підтримали ініціативу міського та сільських голів щодо співробітництва громад. Заступник міського голови Варава М.В. проінформував, що на розгляд чергової сесії міської ради буде винесене питання щодо надання згоди на організацію співробітництва та делегування представників до участі в комісії з подальшим підписанням спільного розпорядження про утворення комісії з підготовки договору про співробітництво громад. 

29 грудня 2016 року

В Пирятинському краєзнавчому музеї пройшли новорічні ранки для юних пошуковців і відвідувачів музею та майстер-класи по оформленню інтер’єру приміщення і подвір’я. Діти з захопленням вчилися новому та оздобили приміщення музею і вхід до нього.

В музеї можна побачити виставки народних умільців Пирятинщини, атрибутику зимових свят. Діє виставка новорічних іграшок, виробів з соломи Тетяни Подгол, витинанок Людмили Шевченко, дерев’яних іграшок Стаса Сімона, декупажних ялинкових прикрас Інни Сімон. Також відвідувачі можуть переглянути іграшки ХХ ст.

29 грудня 2016 року

В Пирятинській школі естетичного виховання був проведений Новорічний ранок для учнів школи. На святковому заході були присутні батьки та викладачі. З радістю діти приймали вітання Діда Мороза та Снігурочки. В Новорічному ранку взяли участь понад 50 учнів.

27 грудня 2016 року

Якщо Ви хочете аби наше рідне місто Пирятин розвивалося, маєте нові креативні ідеї, фахову освіту та бажання працювати в місцевому самоврядуванні, тоді саме на Вас  розраховує міська громада.

27 грудня 2016 року

24 грудня в Пирятинській школі естетичного виховання відбулося „Свято першого академконцерту“ для учнів перших класів. Першокласники демонстрували глядачам свої перші здобутки у мистецтві гри на різних інструментах, співу та хореографії.

На святі були присутні батьки учнів, викладачі школи, міський голова Олексій Рябоконь та начальник відділу культури і туризму міської ради Лідія Прокопенко. По завершенню до дітвори завітав Дід Мороз із солодощами.

26 грудня 2016 року

Сьогодні, 26 грудня, розпочався передноворічний марафон щедрувальної групи, організованої Пирятинською міською радою, в мікрорайонах Пирятина та селах об’єднаної громади. З веселими щедрівками, піснями та новорічними вітаннями щедрувальники побували на вулиці Цибаня (біля лісництва) та в селах Калинів Міст і Замостище. 

26 грудня 2016 року

Пенсійний фонд України роз’яснює

особливості виплати пенсій за січень 2017 року

 

Зазвичай пенсії виплачуються щомісяця у період з 4 по 25 число в установлену дату виплати, яка відома кожному пенсіонеру.

З метою забезпечення своєчасної виплати пенсій з урахуванням святкових та вихідних днів у січні 2017 року 21 грудня Урядом прийнято рішення, яким встановлено, що частково пенсію за січень 2017 року буде виплачено у грудні 2016 року.

 

26 грудня 2016 року

26 грудня розпочинає передноворічний марафон щедрувальна група з Дідом Морозом та Снігуркою по мікрорайонах міста та селах об’єднаної громади. Запрошуємо святкувати разом!

26.12.2016 – 16.00. – вул. Цибаня (біля Лісництва);

18.00. – с. Калинів Міст;

20.00. – с. Замостище;

25 грудня 2016 року

23 грудня відбулася дев’ятнадцята сесія Пирятинської міської ради. Її проведенню передувала тривала,  напружена робота депутатів у постійних комісіях.

На пленарному засіданні  міська рада затвердила низку цільових програм на 2017 рік, ухвалила рішення щодо забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів з 1-го січня 2017 року, прийняла Стратегію розвитку Пирятинської  міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2020 роки та  бюджет міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік.

Про особливості формування бюджету розповідає Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь:

24 грудня 2016 року

Пізнання азів науки вимагає від школярів фізичних і розумових зусиль. Аби успішно вчитися, треба бути здоровим. Надто важливу роль відіграє в цьому харчування школярів, особливо молодших класів.

Враховуючи важливість питання охорони здоров’я дітей, з метою забезпечення організації повноцінного збалансованого харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які знаходяться у комунальній власності Пирятинської міської ради, на сесії міської ради було  прийнято рішення, що учні 1-4 класів  харчуватимуться безкоштовно. Отже, усі 781 учень 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів об’єднаної територіальної громади отримуватимуть протягом  року безоплатно сніданки. 

24 грудня 2016 року

-       Графік особистого прийому  громадян посадовими особами Лубенської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області

-       Графік особистого прийому  громадян посадовими особами  структурних підрозділів Лубенської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Полтавській області

-       Режим роботи ЦОП у святкові та вихідні дні новорічних та різдвяних свят

-       З початку року страхувальниками сплачено єдиного внеску на суму 318,2 млн. грн.

-       Платники Лубенської ОДПІ отримали від центру обслуговування платників більше ніж 15 тисяч послуг

-       Актуальні питання щодо нової форми декларації акцизного податку обговорено під час «гарячої лінії» 15.12.2016 року із заступником начальника Лубенської ОДПІ Квашею А.М.

23 грудня 2016 року

Новорічний ранок у дитячому садку – одне з найочікуваніших свят. Адже з ним пов’язано багато приємно-хвилюючих моментів – прихід Діда Мороза, запалювання ялинки, вручення подарунків, присутність гостей. Такий новорічний  по-особливому чарівний і казковий ранок пройшов сьогодні у старшій  групі „Чомусики“. 

23 грудня 2016 року

22 та 23 грудня в дошкільному навчальному закладі "Берізка" пройшли новорічні ранки. Кожне свято стало для малечі сплеском радості, щастя та позитивних емоцій. Дзвінкі пісні, запальні таночки, ліричні вірші та цікаві й веселі ігри подарували всім присутнім незабутні враження. А герої свята - Зима, Нічка - новорічка, Аліса з країни чудес, Капелюшник, Цар тридевої країни та Дід Мороз розважили дошкільнят вікторинами, конкурсами і смачними подарунками.

 

23 грудня 2016 року

Виконавчий  комітет Пирятинської міської ради повідомляє: з метою запобігання травматизму, збереження життя  та здоров’я мешканців міста та зняття соціальної напруги серед  військовослужбовців, які повернулися з зони АТО і мають посттравматичний синдром, забезпечення їх прав та законних інтересів, рішенням Пирятинської міської ради сьомої сесії сьомого скликання від 24 лютого 2016 року № 25 заборонено  використання  піротехнічних та інших вибухонебезпечних виробів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, до закінчення антитерористичної операції.

23 грудня 2016 року

   Виконавчий  комітет Пирятинської міської ради повідомляє, що рішенням виконавчого комітету Пирятинської міської ради від 09 грудня 2016 року №347 надано дозвіл Державному підприємству „Пирятинське лісове господарство“ на розміщення транспортних засобів для торгівлі новорічними ялинками в тимчасово визначених місцях:

  в центрі міста - майдан Незалежності  (біля магазину „Наше м’ясо“)  та в районі АС 1 - вул.Європейська, 163 (асфальтований майданчик, біля  входу  до ТОВ „Пирятинагроконсерв“).

 

23 грудня 2016 року

У середу, 28 грудня  2016  року  о  14.00 годині в приміщенні Клубу громадського діалогу (м.Пирятин, вул. Соборна, 59, РБК, 2 поверх) відбудуться Громадські слухання по питанню співробітництва територіальних громад Пирятинської міської ради, Тарасівської та Дейманівської сільських рад в частині спільного утримання інфраструктурного об’єкту КП „Пирятинський міський водоканал“.

Просимо взяти активну участь в обговоренні актуального питання.

23 грудня 2016 року

Якщо Ви хочете, аби наше рідне місто Пирятин розвивалося, маєте нові креативні ідеї, фахову освіту та бажання працювати в місцевому самоврядуванні, тоді саме на Вас  розраховує міська громада.

22 грудня 2016 року

22 грудня відбулося новорічне свято в ясельній групі „Зернятко“ ДНЗ „Червона шапочка“. Дошкільнята показали виставу під назвою „Як звірята хоровод водили“. Їжачок та  лисичка, сніговички та гномики, білесенькі сніжиночки з захопленням грали в ігри, розповідали віршики. 

21 грудня 2016 року

Зважаючи на звернення частини жителів с. Калинів Міст, 21 грудня представники відділу освіти та національної поліції разом зі старостою             с. Калинів Міст Русланом Лук’яненком з виїздом на місце вирішували питання зупинок шкільного автобуса за маршрутом Пирятин – Замостище – Калинів Міст – Верхоярівка – Пирятин. 

21 грудня 2016 року
20 грудня вихователь - методист ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. провела для вихователів педагогічний практикум "Пізнавати світ розумом та серцем. Філософія для дітей за творами В.Сухомлинського". Під час виконання практичних вправ педагоги переконались, що літературна спадщина великого вчителя є незаперечною універсальною скарбницею для використання у роботі з дітьми щодо виховання у них високих моральних рис, гуманності та людяності, адже за допомогою художнього слова Сухомлинського можна доторкнутися до найтонших струн дитячої душі, зародити в ній любов до прекрасного, бо як сказав великий педагог: "Роки дитинства - це насамперед виховання сердця".
21 грудня 2016 року

Найжаданішими та найзагадковішими днями у році, котрі завжди зачаровують думки дорослих і дітей, є зимові свята. Саме тоді серця усіх сповнюються надією на щасливе майбутнє, здійснення найзаповітніших мрій та сподівань.

Діти, окрім подарунків, мають можливість відпочити від навчання на канікулах, оздоровитися, отримати масу позитивних емоцій, спілкуючись із друзями, та насолодитися усіма можливими зимовими розвагами. Однак саме у зимовий період різноманітні небезпеки найчастіше чатують на маленьких громадян. А розпочинається усе з улюбленого дитячого свята – свята Новорічної ялинки.

Мерехкотіння дивовижних різнокольорових вогників на ялинках, іскристі бенгальські зірочки, маскарадні костюми – уся ця феєрія у залах дитячих садків, шкіл схожа на неймовірну казку, однак деколи доволі небезпечну. Подбати про те, аби дітей оминуло лихо, зобов’язані дорослі.

21 грудня 2016 року

Закінчився термін проведення перереєстрації громадян, які перебувають на квартирному обліку потребуючих поліпшення житлових умов, що тривав із 1 жовтня.

Інформуємо, що на черговому засіданні виконавчого комітету буде розглядатися питання про зняття з квартирного обліку громадян, які відповідно до чинного законодавства не поновили необхідні документи. Станом на 22 грудня 2016 року всього на обліку перебувають150 громадян. Із них поновили довідки про реєстрацію та склад сім’ї лише 88 осіб. На жаль, не всі громадяни з розумінням відносяться до поновлення необхідної інформації. Є абсолютно байдужі, які впродовж декількох років взагалі не з’являються до відповідального за веденням квартирного обліку. Тому в їх облікових справах відсутня інформація про фактичне місце проживання чи будь-які контакти, що унеможливлює пошук таких осіб. 

20 грудня 2016 року

- Форму податкової декларації про майновий стан і доходи змінено

Для декларування своїх доходів громадяни мають можливості використовувати Електронний кабінет

Обговорено питання змін порядку реєстрації  неприбуткових організацій під час телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Лубенській ОДПІ

Власники нерухомого майна на території обслуговування Лубенської ОДПІ поповнили місцеві бюджети на 5,3 мільйона гривень

20 грудня 2016 року

Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості відвідали з концертною програмою до Дня Святого Миколая Новомартиновицьку загальноосвітню школу І-ІІІ ст., дошкільні навчальні заклади в селах Вишневе, Харківці та дитячий садок „Берізка“ м. Пирятин.

Діти отримали задоволення від казкового дійства, в якому брали участь Зірочки, Янголи та непосидючий Антипко. Зачарувала дітей поява Святого Миколая. Добром і теплотою були наповнені зустрічі дітей з християнськими народними традиціями.

20 грудня 2016 року

19 грудня у Центрі дитячої та юнацької творчості з нагоди Дня Святого Миколая вітали дітей з особливими потребами, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вітання приймали діти з усього району.

Вихованці ЦДЮТ запропонували до уваги гостей закладу цікаву концертну програму. Дітям, запрошеним на свято, подарунки вручали голова районної ради Сергій Пазюк, заступник голови райдержадміністрації Ольга Яременко та заступник міського голови  Ігор Шикеринець.

20 грудня 2016 року

У понеділок, 19 грудня, відбулося засідання конкурсної комісії з визначення школи, яка стане першим опорним навчальним закладом у Пирятинській об’єднаній територіальній громаді. На розгляд комісії представили свої проекти три загальноосвітні школи Пирятинської міської ради. Основними критеріями вибору переможця були можливість освітнього розвитку, в тому числі умови для учнів з особливими освітніми потребами, підвезення учнів з інших шкіл (в основному з сільської місцевості), активна участь школи в житті громади та в різноманітних проектах. За результатами розгляду поданих матеріалів комісія визначила переможця конкурсу – Пирятинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 6.

19 грудня 2016 року

Напередодні Свята Миколая в Центрі дитячої та юнацької творчості було проведено  благодійну акцію „Діти для дітей“,  в рамках якої пройшли концертна програма „Святий Миколай, до нас завітай“, ярмарок-розпродаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва та солодощів. Ініціаторами акції стали вихованці, педагогічний колектив та батьківська рада Центру творчості. Такий захід проводиться другий рік поспіль. Учасники акції ставили собі за мету підтримати дітей нашого міста, які перебувають на лікуванні у дитячому відділенні Пирятинської центральної районної лікарні. Під час акції було зібрано 1583 гривні. На ці кошти буде придбано іграшки та подарунки.

19 грудня 2016 року

17 грудня в місті Пирятині відбувся святковий Гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка – 2016“ імені Володимира Прокопенка та урочиста церемонія нагородження лауреатів. 

Юні обдарування Полтавщини нагороджували Дипломами та цінними подарунками шановні гості обласного конкурсу – заступник начальника Управління культури облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, голова журі, директор обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури Ліна Богодиста, заступник голови Пирятинської райдержадміністрації Ольга Яременко, заступник голови Пирятинської районної ради Олексій Гусак та заступник міського голови Ігор Шикеринець.   

18 грудня 2016 року

16 грудня відбулася вісімнадцята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було пов’язане з необхідністю внесення змін до  бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік.

Зміни до бюджету вносилися у зв’язку з тим, шо  Пирятинська міська рада отримала на розвиток галузі освіти додаткову субвенцію із державного бюджету розміром понад чотири з половиною мільйони гривень.

17 грудня 2016 року

„Іде Святий Миколай!“ – це свято, яке зібрало жителів села Олександрівка в приміщенні сільського клубу 17 грудня. Дитячі колективи подарували глядачам інсценізоване казкове дійство і чудовий настрій.

Вітаючи присутніх, Святий Миколай побажав миру і щастя всім родинам, подякував дітям за їхні добрі справи і пригостив солодкими миколайчиками.

Організатори свята щиро вдячні маленьким артистам, дорослим учасникам свята, активним глядачам та Пирятинській міській раді за солодощі!

17 грудня 2016 року

16 грудня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. Основними питаннями розгляду були питання соціального захисту: надання матеріальної допомоги на поховання, визнання доцільності поселення одинокої громадянки до стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району. Крім того, готуючись до святкування Нового року та Різдвяних свят відділами виконавчого комітету: культури і туризму та освіти були розроблені заходи щодо відзначення цих свят на території об’єднаної громади. За підсумкками обговорення було прийнято відповідне рішення виконавчого комітету. 

17 грудня 2016 року

16 грудня в дошкільному навчальному закладі „Берізка“ пройшла акція „Збережемо життя ялинці“. Організувала захід - вихователь - методист Анна Тристан. Метою акції було пробудити у вихованців почуття відповідальності за охорону природи, спонукати до заміни ялинок новорічними композиціями та виховати в душах дітей почуття доброти та бажання робити гарні вчинки. 

16 грудня 2016 року

15 грудня в Києві відбувся перший Форум об’єднаних громад, присвячений річниці діяльності в Україні об’єднаних територіальних громад, утворених на першому етапі реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Захід пройшов за участю  лідерів 159 об’єднаних територіальних громад та представники громад, які незабаром об’єднаються і набудуть нового статусу. Пирятинську громаду на Форумі представляли міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець, керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур та староста села Олександрівка Іван Тарасовський.  

15 грудня 2016 року

Сьогодні проведено засідання комісії з питань укомплектування дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради.

Комісія розглянула  17 заяв щодо надання місць в дошкільних навчальних закладах на 2017 – 2019 навчальні роки.

В результаті комісією було прийнято рішення поставити на облік для направлення у дошкільні навчальні заклади міста 17 дітей, та 2 дітей направити до дошкільних навчальних закладів.

15 грудня 2016 року

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

З нагоди цієї події у великому залі адмінбудинку відбулося урочисте зібрання. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих людей, хто відійшов у вічність, захистивши нас і увесь світ від невидимого ворога.

 Зі словами подяки до наших земляків-ліквідаторів звернулися голова районної ГО „Союз Чорнобиль України“ Валерій Ухань, голова районної ради Сергій Пазюк, заступник голови районної державної адміністрації Ольга Яременко та заступник міського голови Ігор Шикеринець.

За активну громадську позицію, героїзм, мужність і жертовність ряд учасників ліквідації наслідків аварії отримали грамоти, подяки і ювілейні медалі.

14 грудня 2016 року

13 грудня проходив другий день навчального семінару-тренінгу з принципів верховенства права для представників Пирятинської громади. В ході цього заходу учасники  тренінгу обговорили принципи прозорості в діяльності органів місцевого самоврядування, проаналізували цей принцип на прикладі надання адміністративних послуг в Пирятині. В ході загальної дискусії було проаналізували веб-сайт міської ради на прозорість, відкритість та доступність.

Значну увагу тренери приділили вивченню принципів підзвітності в діяльності органу місцевого самоврядування та права на оскарження в діяльності органу місцевого самоврядування. 

14 грудня 2016 року

Питання громадської вбиральні в місті є актуальним вже протягом значного проміжку часу. І  шляхи його вирішення виконком міської ради намагався віднайти із самого початку загострення цієї проблеми.

Так, для вибору місця розміщення туалету в місті розглядалося декілька варіантів, але найімовірнішим та найбільш реальним до виконання із них стало відновлення вбиральні за готелем „Пирятин“. Та вже згодом в допомозі по вирішенню питання громадської вбиральні відгукнувся один із забудовників міста, який разом із будівництвом торгівельного приміщення, запропонував спорудити на орендованій ним земельній ділянці і туалет (вхід в який передбачено з двору міської ради). 

13 грудня 2016 року

Напередодні Новорічних свят учні Пирятинської школи естетичного виховання відвідали дошкільні навчальні заклади міста. Були проведені концерти в ДНЗ „Червона шапочка“, „Пролісок“, „Сонечко“ та „Берізка“. Виступи учнів супроводжувалися бурхливими оплесками малюків. 

Вихованці дитячих садків отримали велике задоволення та мали змогу познайомитися з музичними інструментами.

12 грудня 2016 року

Саме під такою назвою сьогодні розпочався дводенний навчальний семінар-тренінг з принципів верховенства права для представників Пирятинської громади. Метою навчальної програми є підвищення рівня знань учасників семінару, їх професійного розуміння поняття та принципів верховенства права як засад ефективного публічного адміністрування („належного урядування“), спрямованого на захист прав людини і демократії, на рівні місцевого самоврядування. До участі в тренінгу були запрошені не тільки працівники апарату виконавчого комітету, а й громадських організацій, ЗМІ, представники депутатського корпусу та члени виконавчого комітету. 

12 грудня 2016 року

9 грудня Пирятинська міська об’єднана територіальна громада відсвяткувала День місцевого самоврядування.

         В залі Центру дитячої та юнацької творчості зібралися працівники міської ради, депутати та члени виконкому міської ради, активні члени громади, щоб в урочистій атмосфері відзначити своє професійне свято.

11 грудня 2016 року

9 грудня вихованець гуртка „Живе слово“ Центру дитячої та юнацької творчості Дмитро Маляренко, керівник Маргарита Богун, прийняв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв „Київ Арт-Фест“. Дмитро представив заклад в номінації „Оригінальне мистецтво“, жанрі „Художнє читання“. За підсумками фестивалю наш вихованець отримав диплом ІІ ступеня.

Пишаємося досягненнями наших талановитих дітей! Вдячні батькам та спонсорам Ірині Володіній та Інні Побочій, які допомогли в організації поїздки!

9 грудня 2016 року

09 грудня було досить насичене подіями для Пирятинської міської ради: позачергове засідання виконкому міської ради, круглий стіл за участю представників Проекту GIZ, урочистості з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. Але найбільшою радістю стала звістка про придбання нового автобуса. Цього дня  парк шкільних автобусів Пирятинської об’єднаної територіальної громади поповнився новеньким шкільним автобусом, який було придбано за рахунок коштів місцевого бюджету та освітньої субвенції у розмірі 1 млн. 420 тис. грн. Після проведення процедури реєстрації транспортного засобу наші школярики та педагогічні працівники будуть підвозитися до місць навчання і додому. 

9 грудня 2016 року

9 грудня в рамках проведення Клубу громадського діалогу Пирятинською міською радою спільно з Проектом GIZ „Підтримка реформи децентралізації в Україні“ проведено засідання круглого столу. Темою обговорення стала інформація щодо кращого досвіду розвитку громад Німеччини, отримана в результаті поїздки делегації голів об’єднаних територіальних громад Полтавщини до Німеччини.

У ході засідання координатор Проекту GIZ в Полтаві Богдан Алещенко та міський голова Олексій Рябоконь поділилися враженнями від навчального візиту. Олексій Петрович зазначив, що на прикладі невеликих німецьких містечок таких як Айгельтінген, Туттлінген та Мюльхайм  делегації з України  було продемонстровано, як ефективно працюють муніципалітети, яким чином функціонує пожежна охорона, полігон твердих побутових відходів, очисні споруди, які обслуговують п’ять містечок, із застосуванням інноваційних методів та технологій  здійснюють очистку побутових і дощових стоків, як потужно працює завод по виробництву медичного обладнання та імплантатів.

9 грудня 2016 року

Гармонійно діє в Олександрівській школі програма „Наступність“. І це не дивно. Адже школа і дитячий садок знаходяться під одним дахом. З перших днів перебування в дитячому садочку діти знайомляться зі школою, її мешканцями. А завдяки творчій співпраці завідуючої школою Лариси Волик та завідуючої дитячим садком Світлани Заніздри вже в грудні розпочалось ближче знайомство майбутніх першокласників зі своєю вчителькою.

9 грудня 2016 року

7 грудня відбулося Урочисте засідання Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні.

Пирятинську об’єднану громаду на цьому заході представляв міський голова Олексій Рябоконь. За участю  представників органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, проектів міжнародної технічної допомоги, які сприяють впровадженню реформи децентралізації влади в Україні, народних депутатів України, керівників центральних органів виконавчої влади було обговорено проблематику становлення та розвитку системи місцевого самоврядування

9 грудня 2016 року

З 5 по 9 грудня в ДНЗ "Берізка" проходив Тиждень охорони та безпеки життєдіяльності дітей дошкільного віку, під час якого вихованцям було розкрито теми "Дитина та вогонь", "Дитина та природа", "Дитина і побут", "Дитина та інші люди", "Дитина та здоров"я". За допомогою різних видів діяльності (занять, екскурсій, навчальних розваг, переглядів мультфільмів, інсценізацій художніх творів) діти поглибили свої знання та вдосконалили практичні навички безпечної поведінки. 

7 грудня 2016 року

 

Урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера відбулися 7 грудня у великій залі адмінбудинку.  Голова районної ради Сергій Пазюк, заступник голови райдержадміністрації Ольга Яременко, секретар міської ради Тетяна Чайка, голова районної організації ветеранів Богдан Дубецький та керівник  волонтерського центру „Пенсіонер“  в   Пирятинському  районі  при  районній  раді  ветеранів  Валентина Димова привітали та нагородили грамотами волонтерів двох поколінь – пенсіонерів, які здійснюють активну доброчинну діяльність у Територіальному центрі соціального обслуговування та за місцем проживання громадян, і школярів, які допомагають людям старшого віку.

7 грудня 2016 року

06 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг за участю представників інших постійних комісій міської ради.

Основне питання, яке стало причиною проведення позапланового засідання комісії, – очистка вулиць від снігу та посипання доріг, пішохідних переходів і тротуарів, для того щоб рух людей і транспорту був безпечним. Вважаючи, що комунальне підприємство „Каштан“ недопрацьовує в цьому питанні, комісія намагалася з’ясувати причини.

7 грудня 2016 року

Прийміть найщиріші вітання з Днем місцевого самоврядування.

Цей день пирятинська громада вперше відзначає в статусі об’єднаної територіальної громади і є святом кожного свідомого пирятинця. Відзначення цього свята є підтвердженням самоврядних традицій багатьох поколінь українців, реалізації їх права брати участь в у суспільному житті.

Впевнений, що працівники органів місцевого самоврядування залишатимуться завжди мудрими, толерантними, готовими в будь-яку хвилину прийти на допомогу. І разом з усією громадою, депутатами і громадськими організаціями у мирі та злагоді підніматимуть Пирятинщину  на вищий рівень. Особливі слова подяки ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі у його становлення та розвиток. 

7 грудня 2016 року

6 грудня 2016 року в переддень відзначення Дня місцевого самоврядування, близько 90 старшокласників шкіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади стали учасниками Всеукраїнського уроку місцевого самоврядування, який проходив за участі 237 навчальних закладів України.

У заході взяли участь Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Сергій Власенко, виконавчий директор Асоціації міст України Мирослав Пітцик. 

6 грудня 2016 року

06 грудня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Питання, яке потребувало термінового розгляду: затвердження кошторисного розрахунку по реконструкції басейну Пирятинського ліцею.

Заступник міського голови Максим Варава детально ознайомив членів виконкому з кошторисним розрахунком та проектними пропозиціями щодо реконструкції внутрішньої частини приміщення басейну. Після детального обговорення було прийнято відповідне рішення та затверджено зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва вищевказаного об’єкту у сумі 1499,494 тис.грн.

6 грудня 2016 року

З нагоди Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтера у районному будинку культури 5 грудня відбулися урочистості і святковий концерт. Військовослужбовців Збройних Сил України, учасників антитерористичної операції на Сході України, активістів волонтерського руху привітали та нагородили грамотами голова Пирятинської районної державної адміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк та секретар міської ради Тетяна Чайка.

6 грудня 2016 року

Прийміть найщиріші вітання з Днем Збройних сил України!

Цього року ви зустрічаєте це свято в особливих умовах, а тисячі офіцерів і солдатів, серед яких і пирятинці, героїчно захищають свою Батьківщину зі зброєю в руках на Сході країни. На жаль, серед наших земляків є й ті, хто загинув у боротьбі з ворогом, - пам’ять про них назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади.

Бажаю усім із честю пройти складні випробування, що випали на Вашу долю, повернутися до рідних домівок живими і здоровими! Дякую за патріотизм і ветеранам армійської служби, родинам військових! Здоров’я і благополуччя Вам! Миру і злагоди!

6 грудня 2016 року

Зразковий хореографічний колектив „Стиль“ Пирятинської школи естетичного виховання прийняв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі „Зірковий Парад – 2016“, який проходив в місті Львів.

В конкурсі прийняли участь діти двох вікових категорій: 6-9 та 10-13 років. Загальна кількість дітей складала 17 чоловік. Колектив представляв жанр  „танці народів світу“ в якому виборов перше місце серед 10-13 років та друге місце серед 6-9 років.

Серед учасників були представники різних міст (Кременчук, Миколаїв, Кривий Ріг, Львів).

6 грудня 2016 року

5 грудня у Центрі дитячої та юнацької творчості пройшла науково-практична конференція, присвячена геноциду українського народу – Голодомору на Пирятинщині. Метою заходу було вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору – наших земляків, виховання в учнів патріотизму на основі особистісного усвідомлення досвіду історії.

На початку заходу керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур зробила невеликий екскурс в історію Голодомору на Пирятинщині, поділилася з присутніми власними спогадами з дитинства. Гості заходу Наталії Купріян, директор Пирятинського краєзнавчого музею, ознайомила присутніх з матеріалами про Голодомор, зібраних у краєзнавчому музеї, організувавши тематичну виставку для підростаючої молоді.

5 грудня 2016 року

Щороку 5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера. З цієї нагоди висловлюю щиру вдячність усім тим, хто віддає себе шляхетній, самовідданій і безкорисливій справі та допомагає людям. Адже бути волонтером — це покликання душі.

Висловлюю щиру подяку усім волонтерам Пирятинщини за благородну діяльність, за співчуття та відданість добрим вчинкам на благо інших людей.

Ви є взірцем для майбутніх поколінь! Бажаю Вам успіхів у всіх Ваших починаннях, життєвих сил, будьте щасливі і наповнюйте щастям і добром життя інших людей!

5 грудня 2016 року

1 грудня в Пирятині відбулася надзвичайна подія. За ініціативи Юрія Фединського, підтримки Пирятинської міської ради та за участю Київського Кобзарського Цеху в приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості пройшла акція „Ще не вмерла та вже час рости“. Пирятинці з насолодою слухали виступи учасників Кобзарського Табору, які розповідали про свої музичні інструменти та виконували кобзарські пісні. Потім один з гостей Василь Жованик презентував фільм „Поводир“, що зображає геноцид сліпих українських кобзарів і лірників 1932-1933 рр.

5 грудня 2016 року

Надзвичайно цікава зустріч відбулася 1 грудня в актовій залі Пирятинського ліцею. Учні з усіх шкіл міста поринули у неперевершену атмосферу української пісні. Члени „Кобзарського цеху“ на чолі з Юрком Фединським презентували старовинні та сучасні кобзарські пісні. Учасники гурту по черзі чудовими співами заворожували дитячі душі. Юрко Фединський розповідав присутнім про трагічні події Голодомору 1932-1933 років, про тогочасне знищення кобзарства на українській землі. На підтвердження достовірності наведених фактів учні мали можливість переглянути окремі фрагменти художньо-історичного фільму „Поводир“, показ якого відбувся ввечері цього ж дня у ЦДЮТ.

3 грудня 2016 року

Пирятинський ліцей славиться своїми традиціями. Однією з найкращих є посвята у п’ятикласники, яка відбувається наприкінці листопада. Ось і в цьому році більше 60 хлопців та дівчат стали головними героями свята п’ятикласників. Цей день запам’ятався школярам веселими конкурсами, іграми, творчими номерами. Учні готували презентації свого класу, і їм в цьому, звичайно ж, допомагали вчителі та батьки. У залі було затишно і невимушено. Батьки із задоволенням брали активну участь у вікторинах та творчих конкурсах. Відкриті, щирі посмішки дітей та лагідні обличчя батьків створили незабутню атмосферу. Діти урочисто зачитали обіцянку п’ятикласника. На святі була присутня головний спеціаліст міського відділу освіти Олена Костянтинівна Яременко, яка тепло та зворушливо привітала учнів та їх батьків зі святом.

2 грудня 2016 року

1 грудня на базі ДНЗ "Берізка" відбулось засідання методоб"єднання вихователів дошкільних навчальних закладів м.Пирятина на тему "Психолого - педагогічне забезпечення особистісно - орієнтованого навчання в дошкільному навчальному закладі". Організувала захід вихователь - методист ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. В ході роботи присутні проаналізували теоретичні засади та психологічні аспекти впровадження особистісно - орієнтованого навчання в ДНЗ. Окрім цього, педагоги поділились особистим досвідом роботи в даному напрямку.

1 грудня 2016 року

25 листопада у місті Києві відбулися Установчі збори, на яких було створено нову Асоціацію органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних територіальних громад“. Асоціація створена відповідно до закону зі статусом місцевої асоціації ОМС.

Ініціаторами створення Асоціації стали об’єднані територіальні громад з трьох різних регіонів: Пирятинська міська рада (Полтавська область), Новоборівська селищна рада (Житомирська область), Новоукраїнська міська рада (Кіровоградська область).

Головою Асоціації обрано Олександра Корінного, Новоукраїнського міського голову, заступниками голови Олексія Рябоконя, Пирятинського міського голову, та Григорія Рудюка, Новоборівського селищного голову.

 

1 грудня 2016 року

Щиро вітаю Вас із професійним святом!

Захистити демократичні права громадян, забезпечити їм свободу, гарантовану Конституцією, стояти на сторожі інтересів України та її народу - такі завдання стоять сьогодні перед працівниками органів прокуратури. Пирятинці розраховують на Вашу відповідальність, справедливість, професійність та принциповість.

За всіма Вашими словами і вчинками - утвердження верховенства Закону і Права. Саме вони служать дороговказом на професійному шляху, який Ви обрали.

Натхнення Вам та удачі в роботі, щастя і злагоди в домівках, міцного здоров’я та благополуччя!

 

1 грудня 2016 року

30 листопада в рамках відзначення Всесвітнього дня домашніх тварин вихователь - методист Пирятинського ДНЗ "Берізка" Тристан А.О. провела для вихованців старших груп акцію "Ми відчуваємо...", метою якої було звернути увагу дітей на проблему вуличних тварин, виховати дбайливе до них відношення та спонукати бути відповідальними та доброзичливими. 

1 грудня 2016 року

29 листопада до дошкільного закладу "Берізка" завітали учні школи естетичного виховання. Перед юними слухачами виступили як першокласники, що роблять лише перші кроки, так і вже більш досвідчені музиканти. Яскраві номери, що підготували артисти на різноманітних інструментах подарували присутнім гарний настрій та натхнення. Приємно відмітити, що серед учнів є випускники "Берізки". Бажаємо маленьким музикантам великих досягнень.

1 грудня 2016 року

Однією із знакових подій, щодо популяризації і розвитку баскетболу на Пирятинщині стало створення у 1991 році минулого століття баскетбольного клубу „Оранжевий м’яч“. Саме 25-річчю від дня утворення клубу було присвячено ряд заходів з нагоди цього ювілею. Команди сільських територіальних громад взяли участь у відкритому турнірі, який пройшов минулими вихідними на базі Березоворудського технікуму ПДАА. Тривають змагання серед ЗОШ міста у залік районної спартакіади школярів, а заключним етапом заходів стали змагання на Кубок „Оранжевий м’яч-2016“, вшанування спортивної громадськості, кращих спортсменів. Окрасою цих заходів стало проведення командою супер-ліги Українського баскетбольного Чемпіонату „Кремінь“ Кременчук, на чолі з президентом клубу, майстром спорту міжнародного класу, Віктором Кобзистим,  мастер-класу для юних баскетболістів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua