Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 грудня 2016 року 08:26

25 років клубу „Оранжевий м’яч“

Однією із знакових подій, щодо популяризації і розвитку баскетболу на Пирятинщині стало створення у 1991 році минулого століття баскетбольного клубу „Оранжевий м’яч“. Саме 25-річчю від дня утворення клубу було присвячено ряд заходів з нагоди цього ювілею. Команди сільських територіальних громад взяли участь у відкритому турнірі, який пройшов минулими вихідними на базі Березоворудського технікуму ПДАА. Тривають змагання серед ЗОШ міста у залік районної спартакіади школярів, а заключним етапом заходів стали змагання на Кубок „Оранжевий м’яч-2016“, вшанування спортивної громадськості, кращих спортсменів. Окрасою цих заходів стало проведення командою супер-ліги Українського баскетбольного Чемпіонату „Кремінь“ Кременчук, на чолі з президентом клубу, майстром спорту міжнародного класу, Віктором Кобзистим,  мастер-класу для юних баскетболістів.

         Повертаючись до моменту створення клубу не можна не згадати організації та конкретних осіб , які стояли на той час у витоків клубу, а саме: міська рада (голова – Повшедний А.А., секретар – Максименко Ю.А.), дослідно-спеціалізований завод (гол. інженер – Рябоконь О.П.), комбінат хлібопродуктів (гол. інженер – Бугайов В.М.), Пирятинський сироробний завод ( голова профспілки –  Галік В.М.), Пирятинська ДЮСШ (директор – Горбачов О.В.), а також незмінного голову клубу – Богатинського О.Я.

         Безумовно, що найкращим подарунком до ювілею клубу є спортивні здобутки його вихованців. Так, тільки в цьому році команди юнаків і дівчат, різних вікових груп, вісім разів ставали переможцями та призерами Чемпіонату Полтавської області  з баскетболу. Юнаки середньої вікової групи стали срібними призерами Всеукраїнського турніру „Примор’є-2016“. Вдало виступила чоловіча команда клубу у Чемпіонаті області цього року, ставши срібним призером цих змагань. Все це є запорукою того, що баскетбольні традиції Пирятинщини будуть і в подальшому примножуватися новими спортивними здобутками.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua