Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 грудня 2015 року

З метою вирішення проблеми щодо забезпечення житлом членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції,  в м.Пирятин було придбано за кошти державного бюджету житло для Конопльової Галини Миколаївни та її сина Конопльова Олексія Андрійовича. 

У переддень Нового року, 31 грудня 2015 року, міським головою Олексієм Рябоконем та головою районної державної адміністрації Олегом Кучею в приміщенні Пирятинської міської ради був вручений ордер на вселення в 2-кімнатну квартиру та ключі від помешкання.

 

31 грудня 2015 року

Щиро вітаю Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Нехай Ваше серце буде зігріте любов’ю і теплом, домівка повниться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям.

Нехай з останніми хвилинами старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий – 2016 рік  буде мирним, щедрим на нові перемоги та здобутки.

Бажаю, щоб Різдвяна зоря запалила у Вашому серці вогонь

віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

30 грудня 2015 року

Завершився конкурс на «Краще новорічне оформлення фасадів та вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств, установ та житлових будинків в населених пунктах Пирятинської територіальної громади до Нового року 2016 року».  Основною метою конкурсу було формування привабливого зовнішнього вигляду міста та сіл, створення святкової атмосфери для мешканців і гостей міста в новорічні і різдвяні свята, активізації роботи підприємств, установ, об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери обслуговування населення та проведення заходів щодо покращення зовнішнього вигляду об’єктів та будинків. Конкурс було проведено в трьох номінаціях, в яких розглядалися  святкове оформлення вітрин (вікон, балконів) та фасадів даного об’єкту, використання святкових світло-технічних елементів, наявність новорічної тематики в оформленні екстер’єру та інтер’єру.  

30 грудня 2015 року

Впродовж жовтня - листопада 2015 року виконавчим комітетом відповідно до вимог чинного законодавства випроводилася перереєстрація громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

З 135 громадян, які перебувають на квартирній черзі, поновили довідки про реєстрацію та склад сім’ї лише 48 осіб.

Велике прохання: терміново надати вище зазначені довідки до відповідального за ведення квартирного обліку у відділ будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства міськвиконкому.

30 грудня 2015 року

За інформацією начальника відділу Держгеокадастру в Пирятинському районі В.В.Головка, наданою на запит Пирятинської міської ради, законодавством України не передбачено зобов’язувати власника вносити зміни до правовстановлюючих документів у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому документи є чинними і не потребують заміни чи отримання нових.

Лише з власної ініціативи громадянина або у разі потреби (продаж, дарування тощо) власник майна звертається до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру.

30 грудня 2015 року

29 грудня відбулася четверта позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. До розгляду було запропоновано два питання, які стосувалися прийняття у власність міської об’єднаної територіальної громади закладів освіти і культури.

Відповідно до Бюджетного кодексу України новоутворена міська громада прийняла із спільної власності територіальних громад Пирятинського району бюджетні установи: загальноосвітні школи, позашкільні заклади, дитячо-юнацьку спортивну школу,  школу естетичного виховання, районний краєзнавчий музей. Цим же рішенням установи були перейменовані. Так, школа естетичного виховання віднині називатиметься дитячою музичною школою, а Будинок дитячої та юнацької творчості – Центром дитячої та юнацької творчості. У зв’язку зі зміною власника та перейменуванням установ внесені зміни до  їх статутів. 

29 грудня 2015 року

27 грудня за ініціативи міської ради в Калиновомостівському будинку культури проведено зустріч власників та орендарів земельних паїв колишнього КСП „Авангард“, які проживають на території сіл Верхоярівка, Калинів Міст та Замостище. Представниками міської ради на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем було заслухано інформацію керівників сільськогосподарських підприємств ТОВ „ПКЗ-Агро“ (Гузевський С.В.), ТОВ „Агровіка“ (Шаповал Д.Г.), ПП „Калиновомостівське“ (Зубенко А.І.), ПП Кореневський Ю.Ю., про стан використання та розрахунку за земельні частки, які знаходяться в їх оренді.

28 грудня 2015 року

Пирятинська міська рада продовжує обговорення з мешканцями міста щодо перейменування вулиць Пирятина.

Так, в суботу, 26 грудня, відбулися чергові громадські слухання, на яких обговорювалися пропозиції щодо назв вулиць Леніна, Пролетарська, Шапрана, провулку Пролетарський та площі Борців революції. На слуханнях були присутні всього 22 мешканці зазначених вулиць, зокрема 12 громадян з вул. Пролетарська, 8 – з вул. Леніна, 1 – з вул. Шапрана, 1 – з пров. Пролетарський, члени робочої групи, депутати міської ради, представники громадськості.

Заступник міського голови І.Шикеринець проінформував членів зібрання про напрацьовані на засіданнях робочої групи пропозиції. Активними виявилися мешканці вулиці Пролетарська, до міської ради вони звернулися з колективним листом із 130 підписами з проханням залишити саме таку назву вулиці.

25 грудня 2015 року

25 грудня  у районному Будинку культури відбулися святкові ранки для дітей різних вікових категорій, крім того, загальноосвітні школи, БДЮТ, СЮТ представили виставку новорічних виробів, яку відвідав міський голова Олексій Рябоконь та вручив заохочувальні подарунки колективам.

24 грудня 2015 року

24 грудня відбулася третя позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. Депутати затвердили міський бюджет на 2016 рік та низку міських цільових програм, зокрема, підтримки сімей військовослужбовців, які мобілізовані або служать за контрактом в зоні проведення антитерористичної операції; оздоровлення дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування; соціального захисту населення тощо. У зв’язку з утворенням Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади збільшилися повноваження міської ради в галузях освіти, культури, соціального захисту населення, а тому виникла потреба створити додаткові відділи та управління  в структурі виконавчого комітету.

Про особливості формування міського бюджету на 2016 рік розповідає Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь:

24 грудня 2015 року

На черговому засіданні виконкому  міської ради встановлено скориговані тарифи для оплати за надані послуги з централізованого водопостачання для комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“.

Скориговані тарифи з централізованого водопостачання за 1 м3 води  для населення  складає  7,62 грн., для бюджетних установ – 11,40 грн., для інших споживачів – 14,10 грн.

Коригування тарифів, які були встановлені в січні 2013 року і впродовж трьох років не змінювалися, 

23 грудня 2015 року

23 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Основними питаннями розгляду було  встановлення скоригованих тарифів на послугу з централізованого водопостачання та затвердження плану роботу виконавчого комітету Пирятинської міської ради на 2016 рік.

Крім того, членами виконавчого комітету розглянуто ряд питань, які стосуються житлово-комунального господарства міста: постановка на квартирних облік при виконкомі міської ради, встановлення заборонних дорожніх знаків на вулиці Перемога, видачі будівельного паспорта на забудову земельної ділянки.  

23 грудня 2015 року

Проведено засідання робочої групи із розробки Стратегічного плану розвитку Пирятинської об’єднаної територіальної громади. До складу Робочої групи ввійшли працівники міської ради, депутати міської ради, члени виконкому міської ради, приватні підприємці та представники від громадськості.

Організація і проведення заходу проведено в рамках реалізації шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

22 грудня 2015 року

19 грудня в місті Пирятині відбувся ювілейний передноворічний Гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка – 2015“ імені Володимира Прокопенка та урочиста церемонія нагородження лауреатів. 

Юні обдарування Полтавщини нагороджували Дипломами, цінними подарунками та солодощами від Святого Миколая гості обласного конкурсу -  директор обласного методичного кабінету навчальних закладів мистецтва та культури Ліна Богодиста, голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, міський голова Олексій Рябоконь та заступник голови Пирятинської районної державної адміністрації Ольга Яременко.    

Вдалим був цьогорічний конкурс для талановитих дітей Пирятинщини. У номінації „Солісти (старша група)“ перемогу святкувала Каріна Радченко. Лауреатом третього ступеня у цій же номінації визнана Діана Біліченко. У номінації „Хореографія (старша група)“ друге місце і звання лауреата другого ступеня виборов танцювальний колектив „Флеш“ районного будинку культури. Наші юні таланти отримали подарунки від Пирятинської міської ради.   

22 грудня 2015 року

22 грудня 2015 року в Пирятинській міській раді відбулося чергове засідання житлово-побутової комісії при виконавчому комітеті. Члени комісії розглянули  листи Служби у справах дітей Пирятинської районної державної адміністрації щодо взяття на квартирний облік дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. А також розглянули  заяви двох учасників бойових дій щодо взяття їх на квартирний облік.

21 грудня 2015 року

Продовжуються зустрічі з мешканцями міста щодо перейменування вулиць. Так, 20 грудня відбулися чергові громадські слухання, на яких обговорювалися майбутні назви вулиць Котовського, Петровського, Червоноармійської, Радянської, площі Червоноармійської та провулку Радянського.

В ході зібрання було вирішено перейменувати вулицю Котовського на вулицю Сікорського, на честь українського авіаконструктора. Вулиці Петровського, враховуючи побажання її мешканців, повернули стару назву – Успенська. Жителям Радянської до вподоби назва Ярмаркова, пов’язана з історією нашого міста. Адже відомо, що у 18 столітті в Пирятині щороку проводилося по п’ять ярмарків. За аналогією, провулок Радянський буде називатися Ярмарковим.

18 грудня 2015 року

Щиро вітаю з найсвітлішим і найулюбленішим усіма святом - Днем святого Миколая,  коли  здійснюються найзаповітніші мрії, душі наповнюються теплим  та незгасаючим вогнем любові до ближнього, а обличчя сяють щирими посмішками. 

У цей день навіть дорослі починають вірити в дива, а діти з нетерпінням чекають ранку, щоб зазирнути під подушку або чарівний чобіток та знайти там подарунки і сюрпризи. 

17 грудня 2015 року

11 грудня відбулася друга сесія Пирятинської міської ради. На початку пленарного засідання Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь поінформував присутніх про роботу виконкому міської ради в міжсесійний період.

Депутати затвердили регламенти роботи Пирятинської міської ради сьомого скликання та її виконавчого комітету, положення про постійні комісії міської ради та про старосту. Рішенням сесії закріпили депутатів за мікрорайонами, що відповідають виборчим округам в межах Пирятинської міської ради. Внесли зміни до рішення першої сесії міської ради „Про припинення діяльності Олександрівської сільської ради та її виконавчого органу“ та уповноважили Ніну Клітко, яка виконує обов’язки старости сіл Олександрівка, Могилівщина, Рівне,  проводити державну  реєстрацію актів цивільного стану та вчиняти нотаріальні дії, передбачені чинним законодавством. Затвердили рішення щодо утворення міського Центру надання адміністративних послуг, надали дозвіл виконкому міської ради провести реконструкцію частини гуртожитку на  площі Борців Революції, де планується  облаштування такого Центру.

17 грудня 2015 року

У понеділок, 14 грудня, з 11:00 до 12:00 в інформаційній агенції Укрінформ відбулася прес-конференція фахівців всеукраїнської спільноти з регіонального та місцевого розвитку на тему: „Як забезпечити місцеве самоврядування експертно-консультаційною  підтримкою в часи реформ? – Мережа фахівців РЕГІОНЕТ може дати відповідь!“.  

15 грудня 2015 року

19 грудня  2015 року о 12.00 годині в районному Будинку культури відбудеться передноворічний святковий Гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю «Естрадна веселка» імені Володимира Прокопенка за участю юних талантів Полтавського краю та знаних артистів.

Щиро запрошуємо всіх в районний Будинок культури на гостини «Естрадної веселки 2015»! 

 

14 грудня 2015 року

У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України 26.11.2015 Законів України „Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень“ та „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань“, проведено нараду з працівниками виконавчого комітету міської ради та районного управління юстиції щодо реалізації  їх положень.

14 грудня 2015 року

14 грудня українська спільнота вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. За даними організації Союз Чорнобиль із шестисот тисяч ліквідаторів кожен десятий помер, а 165 тисяч людей стали інвалідами. Саме 14 грудня 1986 року на Чорнобильській атомній завершили будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

У Пирятині офіційний захід проходив у великій залі адмінбудинку. Пам’ять померлих ліквідаторів-пирятинців вшанували хвилиною мовчання. Виступили голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, заступник голови Пирятинської райдержадміністрації Ольга Яременко, секретар Пирятинської міської ради Тетяна Чайка, голова районної організації Союз Чорнобиль Валерій Ухань. Подякували за відвагу і чесно виконаний громадянський обов’язок, побажали здоров’я, миру і такого ж чесного і відповідального ставлення до людей даної категорії з боку держави. 

13 грудня 2015 року

13 грудня в приміщенні БДЮТу відбулися громадські слухання з жителями  міста по перейменуванню вул. Жовтнева, Крупської, Павлика Морозова, Дзержинського та пров. 2-й Жовтневий.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Шикеринець І.С. проінформував, що в квітні 2015 року уряд прийняв пакет законів про декомунізацію, метою яких є недопущення повторення злочинів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-яких дискримінацій за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою або іншими ознаками у майбутньому, відновлення історичної та соціальної справедливості, усунення загрози незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України.

11 грудня 2015 року

5 грудня відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя, членів апарату міської ради, а саме Шикеринця І.С., Варави М.В., Стадника Є.В., Зергані М.І. та депутатських комісій на чолі з Войпанюком В.К., Хоменком О.В., Шаповалом Д.Г., Дубровим М.Я. із представником ДП „НДПІ містобудування “ Василем Онищенком  з приводу розробленого другого етапу генерального плану міста. На засіданні обговорювався  територіальний розвиток міста та одне з болючих питань – відкриття нового цвинтаря.

Василем Онищенком  було представлено декілька варіантів розвитку території міста, найбільш перспективнішими з яких є ділянки в кінці вулиць Цибаня та Київської під зблоковане та котеджне будівництво.

10 грудня 2015 року

З метою відновлення історичної справедливості, соціальних основ українського народу, його вікових традицій, духовної культури, етнічної самобутності та консолідації і розвитку Української нації, її історичної свідомості Пирятинською міською громадою проводиться робота щодо перейменування вулиць міста Пирятина.

З цією метою, розпорядженням міського голови від 29.05.2015 № 43 при виконкомі Пирятинської міської ради була створена робоча група по підготовці пропозицій щодо перейменування вулиць міста Пирятина. В результаті обговорень на двох засіданнях робочої групи та Клубу громадського діалогу було сформовано пропозиції по перейменуванню назв вулиць, які були опубліковані в районній газеті „Пирятинські вісті“ від 20 листопада 2015 року № 47.

10 грудня 2015 року

09 грудня 2015 року у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по  попередньому розгляду матеріалів для надання цільової допомоги на харчування дітям, учням 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих на території Пирятинської міської ради, батьки яких мобілізовані на військову службу. На засіданні головував заступник міського голови І.С. Шикеринець. З метою соціального захисту сімей військовослужбовців, які мобілізовані на військову службу та несуть службу за контрактом в зоні АТО, на підставі поданих документів було прийняте рішення про надання цільової допомоги 29 сім’ям на харчування 33 дітей за період з жовтня по грудень 2015 року на загальну суму 13390,00 грн. З січня поточного року виділено матеріальних допомог для харчування дітей на суму 61880,00 грн.

 

10 грудня 2015 року

09 грудня 2015 року у міській раді відбулося чергове засідання комісії  по  звільненню від сплати за надані комунальні послуги членів сімей військовослужбовців-жителів Пирятинської міської ради, мобілізованих на військову службу, та осіб, що несуть службу за контрактом в зоні антитерористичної операції. На засіданні головував заступник міського голови І.С. Шикеринець. Основним питанням було питання виділення матеріальної допомоги на часткове відшкодування житлово-комунальних послуг 68 сім’ям – членам сімей військовослужбовців, на загальну суму 22 100 грн за період з жовтня 2015 року  по грудень  2015 року включно.

З січня поточного року виділено матеріальну допомогу 136 сім’ям – членам сімей військовослужбовців на загальну суму 109 800 грн.

5 грудня 2015 року

Щиро вітаю громаду міста Пирятина і Пирятинського району, депутатів рад усіх рівнів, членів виконавчого комітету, працівників органів місцевого самоврядування та органів самоорганізації населення з Днем місцевого самоврядування. Ваша наполеглива і  самовіддана  праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадська позиція є гідним внеском у розбудову Пирятинщини.

Нехай цей святковий день  додасть всім нам натхнення і наполегливості у справі подальшого розвитку територіальних громад, відродження міста і сіл нашого району, зміцнення авторитету нашої держави в європейській спільноті та у всьому демократичному світі. 

3 грудня 2015 року

 3 грудня відбулося засідання постійних комісій міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, з питань прав людини, законності,  депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Розглядались питання, включені до проекту порядку денного другої сесії Пирятинської міської ради, запланованої на 11 грудня.

3 грудня 2015 року

Повідомляємо, що відповідно до розпорядження міського голови в м. Пирятин 4 грудня оголошено Днем жалоби за військовослужбовцем, загиблим у зоні АТО, Стрельцовим Ю.П.

2 грудня 2015 року

Цей День є днем підвищеної уваги на Пирятинщині до проблем людей  з особливими потребами, коли є нагода вірити, що зроблено і що потрібно зробити для формування гідних умов життя людей з обмеженими можливостями, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

Дякую всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — це реальний вияв людяності та любові до ближнього. Нехай ваша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їх серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.

2 грудня 2015 року

Шановні волонтери!

 

Ваша діяльність як прояв милосердя і доброчинності буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі, їхній соціальній підтримці.

Прийміть щирі вітання зі святом і слова подяки за безкорисливу працю на благо процвітання і миру в Україні, за щиру допомогу тим, хто її потребує, розуміння проблем оточуючих та співчуття до них. Бажаю вам здоров’я та успіхів у всіх ваших починаннях, будьте щасливі і наповнюйте щастям життя інших людей.

 

2 грудня 2015 року

 

Сьогодні на наших військових покладена священна місія - боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу. Історія Української держави та її Збройних Сил свідчить про те, що вони з честю виконують поставлені завдання. А народ відповідає на це любов'ю та пошаною.

Щиро вітаю Вас з Днем Збройних Сил України, бажаю міцного здоров'я, успіхів у військовій підготовці, щастя Вам та Вашим рідним і близьким! Сила та міць української держави - у єдності армії та народу, тому прийміть найщиріші вітання до Вашого професійного свята та й надалі своєю важливою справою нагадуйте всьому світові про те, що Україна у надійних руках.

2 грудня 2015 року

3 листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842 „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2015 № 409“  щодо удосконалення державних соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг в межах яких надаються пільги та житлові субсидії.

Реалізація норм Постанови вимагає наявності інформації щодо поверховості будинків, зокрема на підприємствах газопостачання,  електропостачання  та теплопостачання.

Пропонуємо громадянам, які отримують пільги та житлові субсидії та проживають у багатоповерхових будинках звернутися до управління праці та соціального захисту населення Пирятинської районної державної адміністрації для перерахунку житлових субсидій, оскільки поверховість будинків безпосередньо впливає на розмір соціальної допомоги.       

1 грудня 2015 року

З метою створення святкового настрою для мешканців і гостей міста Пирятина та сільських населених пунктів Пирятинської міської ради у дні святкування Нового року та Різдвяних свят  виконкомом  міської  ради прийняте рішенням від 25.11.2015 щодо проведення конкурсу на краще новорічне оформлення фасадів та вітрин  об’єктів торгівлі,  ресторанного господарства, підприємств, установ, організацій, житлових будинків та прилеглих територій.

Конкурс триватиме з 28 листопада по 28 грудня 2015 року.         

До участі в Конкурсі запрошуються всі жителі населених пунктів, підприємства, установи, об’єкти торгівлі, ресторанного господарства і побутового обслуговування населення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua