Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 грудня 2015 року 15:30

Громадські слухання з жителями міста по перейменуванню вул. Жовтнева, Крупської, Павлика Морозова, Дзержинського та пров. 2-й Жовтневий

13 грудня в приміщенні БДЮТу відбулися громадські слухання з жителями  міста по перейменуванню вул. Жовтнева, Крупської, Павлика Морозова, Дзержинського та пров. 2-й Жовтневий.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Шикеринець І.С. проінформував, що в квітні 2015 року уряд прийняв пакет законів про декомунізацію, метою яких є недопущення повторення злочинів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-яких дискримінацій за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою або іншими ознаками у майбутньому, відновлення історичної та соціальної справедливості, усунення загрози незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України.

В ході зустрічі, жителями вул. Дзержинського, було запропоновано нову назву - Лугова. Проте не всі учасники зібрання були схильними до виконання закону, так найбільш проблемним стало питання по назві вул. Жовтнева, жителі якої відмовилися від назви – Лубенська, яка одноголосно була запропонована на засіданні Клубу громадського діалогу. Подібна ситуація склалася і з вул. Крупської та Павлика Морозова. Так як нових пропозицій від громади стосовно назв не прозвучало, то постановили відшукати в пресі, документах, протоколах історичну назву вул. Жовтнева, дату її перейменування та ідеологічну мотивацію та зібрати підписи жителів вулиць з їх погодженням.

У результаті слухань у громади з’явилося питання про вартість послуг, які можуть виникнути внаслідок перейменування. Відповідь на нього надають державні служби:

за інформацією завідувача Пирятинського районного сектору Управління державної міграційної служби України в Полтавській області Бугая В.П., послуга вказаного сектору щодо уточнення місця реєстрації, у зв’язку зі зміною назви вулиці, надається громадянам безкоштовно;         

за інформацією державного реєстратора Пирятинського районного управління юстиції Андреєнко І.П., за проведення державної реєстрації при зміні місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи-підприємця, у зв’язку зі зміною назви вулиці, адміністративний збір не справляється. Проте, залишається оплата за оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України інформації про зміну місцезнаходження юридичної особи в розмірі 0,05 мінімальної заробітної плати, що складає на даний час 60,90 грн;

за інформацією завідувача Пирятинською державною нотаріальною конторою Репях Т.І., при оформленні відчуження майна громадяни матеріальних затрат з питань перейменування вулиць не несуть, лише подають відповідну довідку про перейменування вулиці чи провулку (таку довідку можна отримати безоплатно за першою вимогою у відділі будівництва, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради) та повинні мати відповідну відмітку про перереєстрацію.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua