Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 жовтня 2015 року

Щиро вітаю Вас з Днем працівника соціальної сфери!

Ваша відповідальна праця приносить в домівки добро, милосердя, гарний настрій та віру в щедрість людської душі.

Зичу Вам і Вашим родинам щастя, міцного здоров’я, миру, добробуту, процвітання, світлих життєвих обріїв, високої професійної майстерності та творчого натхнення.

30 жовтня 2015 року

Як повідомила Пирятинська міська виборча  комісія Пирятинського району  Полтавської області, що відповідно до частини третьої-дев’ятої статті 85 Закону України „Про місцеві вибори“  Пирятинська міська виборча  комісія встановила, що кандидат на посаду Пирятинського міського голови Рябоконь Олексій Петрович набрав найбільшу кількість голосів, 4412 (чотири тисячі чотириста дванадцять), що становить 76,9% від кількості виборців, які прийняли участь у голосуванні.

29 жовтня 2015 року Пирятинською міською виборчою комісією прийнято рішення про обрання Рябоконя Олексія Петровича Пирятинським міським головою.  

Ознайомитись із текстом Постанови міської виборчої комісії.

29 жовтня 2015 року

На черговому засіданні виконкому міської ради, яке відбулося 28 жовтня, проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до виконавчого комітету міської ради протягом  9 місяців  цього року.

Було  зазначено, що робота із зверненнями громадян проводилася відповідно до Закону України „Про звернення громадян“. За звітний період до установи надійшло 269 звернень, з них: письмових – 213. На особистий прийом до міського голови звернулося 58 осіб. 

28 жовтня 2015 року

Сьогодні жителі та гості нашого міста, ветерани Другої Світової війни, солдатські вдови, учасники бойових дій, представники молодого покоління, громадськість  зібралися біля Меморіалу Вічної Слави з нагоди знаменної історичної дати – 71-ї річниці визволення України від нацистських загарбників.

Учасники зібрання низько схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих, хто в роки війни своїм життям присягнув на вірність матері –Вітчизні, висловили слова співчуття рідним тих, хто не повернувся з далеких доріг війни, поклали квіти до Меморіалу та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих.

28 жовтня 2015 року

Щиро вітаю вас з 71 - річницею визволення України від нацистських загарбників.

Солдатський подвиг в роки Другої світової війни в пам’яті поколінь буде жити вічно, адже солдатська пам’ять – це той голос історії, який ми повинні чути щодня, як голос правди про життя та неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.

27 жовтня 2015 року

Інформація  про роздрібні ціни  на продовольчі групи товарів на Пирятинському ринку (підприємство Пирятинської РССТ „Пирятинський ринок“         (пл.Борців Революції,7)  та на ринках міст: Лубни та Гребінка

Дані станом на 25.10.2015.

23 жовтня 2015 року

Сердечно вітаємо всіх водіїв, працівників автодорожнього господарства з професійним святом - Днем автомобіліста і дорожника.

Святом тих, від кого залежить комфорт та безпека пасажирів, своєчасність здійснення перевезень та успішний розвиток галузей народного господарства.

22 жовтня 2015 року

Відповідно до розпорядження міського голови 21 жовтня 2015 року відбулась п’ятдесят четверта позачергова сесія Пирятинської міської ради шостого скликання. На порядок денний було винесено 7 питань, що стосувались життєдіяльності територіальної громади міста.

Проекти рішень по даних питаннях готувались на підставі заяв громадян, клопотань юридичних осіб, широко обговорювались на засіданні зведених постійних комісій та були оприлюднені на офіційному веб-сайті територіальної громади Пирятина.

Перед початком розгляду питань порядку денного головуючий, міський голова Олексій Рябоконь, інформував присутніх про стан справ у місті та про роботу виконавчих органів міської ради в міжсесійний період.

21 жовтня 2015 року

Дивно, коли мільйони думають, що один голос нічого не вирішує. Прикро, але цю хибну думку дехто підтримує і в нашій громаді і, при цьому, - прагне змін. Тільки заради змін на краще, треба прийти на вибори 25 жовтня і проголосувати! За кого саме — справа особиста. Жоден громадянин України не має права бути байдужим до свого сьогодні і завтра. За статистикою молодь є активною в революції, але пасивною в голосуванні. Тому просто прийди і проголосуй! Адже кожен заповнений бюлетень - це мінус одна фальсифікація! 

19 жовтня 2015 року

Сьогодні місто Пирятин відвідали голова обласної ради Петро Ворона та делегація міжнародних експертів проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) „Реформа управління на сході України“. Метою візиту стала участь в урочистому представленні нового сміттєвоза, який придбаний в рамках проекту співробітництва „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистоти довкілля Пирятинського краю“.

16 жовтня 2015 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Основним питанням розгляду було  затвердження складу робочої групи з питань громадського бюджету Пирятинської міської ради.

Заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував членів виконкому та запрошених від громадськості осіб щодо пропозицій по складу робочої групи та її завданнях.

16 жовтня 2015 року

День працівників харчової промисловості було встановлено у 1966 році і він святкується у третю неділю жовтня.

Підприємства харчової і переробної промисловості міста відіграють провідну роль у забезпеченні населення нашого району продовольчими товарами, оскільки турбота про хліб насущний завжди була однією з головних турбот людства. Один із гігантів харчової промисловості ПАТ „Пирятинський сирзавод“ сьогодні  відвідав Олексій Рябоконь, щоб привітати робітників з їх професійним святом - Днем працівника харчової промисловості.

16 жовтня 2015 року

15 жовтня відбувся семінар з питань регіональних систем поводження з побутовими відходами в Полтавській області „Міжмуніципальні системи поводження з побутовими відходами в Україні – від ідеї до втілення“, в якому взяли участь і представники Пирятинської міської ради. Захід організований спільними зусиллями проекту „Реформа управління на сході України“ (GIZ), швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ (DESPRO) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

15 жовтня 2015 року

Сьогодні, 15 жовтня 2015 року, в рамках  проекту співробітництва територіальних громад „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад“, який спрямовано на вирішення гострої спільної проблеми щодо збору та вивезення ТПВ з території Пирятинської міської ради, придбано сміттєвоз на базі МАЗ.

15 жовтня 2015 року

Шановні друзі!

            Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників харчової промисловості!

Це свято людей, які виконують не просту і таку важливу для всіх місію по забезпеченню кожного жителя хлібом і всім тим, що додається до нього. 

У вашій галузі працюють  як великі підприємства міста, так і маленькі, які розширюють асортимент продукції та підвищують її якість.

12 жовтня 2015 року

Шановні захисники України, славні козаки! 

Щиро вітаю вас з Днем українського козацтва та днем захисника України.

Недарма ці два свята співпадають із величним православним святом Покрови Пресвятої Владичиці нашої Богородиці, яка традиційно вважається покровителькою та заступницею українського народу і впродовж багатьох століть надихала козаків, надавала їм наснаги та сил у боротьбі.

Цей урочистий день асоціюється насамперед з мужністю, честю та стійкістю людського характеру, силою духу, відданістю Батьківщині. Сьогодні ми вітаємо і досвідчених сивочолих військовослужбовців і молодих, які тільки-но одягнули військову форму і сміливо відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої Єдиної України на Сході. 

12 жовтня 2015 року

До уваги пирятинців!

Відповідно до розпорядження міського голови від 9 жовтня 2015 року № 89, у зв’язку з погіршенням погодних умов та враховуючи значне пониження температури повітря в Пирятині з 12 жовтня розпочинається опалювальний сезон. 

12 жовтня 2015 року

Цього року ми голосуватимемо за новим виборчим законом, що суттєво змінює процес вибору місцевих рад.

Чергові місцеві вибори до всіх рад, крім сільських та селищних, проводитимуться за пропорційною системою. За цією системою виборець голосуватиме не лише за партію, але й водночас за кандидата. Для отримання місць у раді партія має подолати 5%-вий бар’єр, а її представництво у раді залежатиме від рівня її підтримки виборцями. Ті кандидати, які отримають більше голосів, матимуть вищі шанси отримати місця в раді.

На чергових та перших місцевих виборах, що відбудуться 25 жовтня 2015 року, можна буде проголосувати лише за місцем реєстрації свого проживання. Якщо Ви будете знаходитися у день виборів в іншому регіоні України чи за кордоном, Ви не зможете проголосувати на інших виборчих дільницях. Тимчасової зміни місця голосування для місцевих виборів не передбачено.

Також не можна проголосувати раніше чи пізніше 25 жовтня 2015 року або передоручити це право іншій особі.

У день виборів 25 жовтня 2015 року голосування проводитиметься з 8 до 20 години без перерви.

12 жовтня 2015 року

10 жовтня відбулася нарада у міського голови Олексія Рябоконя з представниками житлових будинків по вул. Леніна, 16, 14, 45, вул. Полтавська, 7, 10, ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ та КП „Каштан“ щодо реалізації другої черги по облаштуванню вузлами обліку теплової енергії багатоповерхових житлових будинків.

12 жовтня 2015 року

Пирятинська міська рада  прийняла активну участь у святкуванні   „Дня сала“, яке вдруге відбулося 10 жовтня 2015 року в селі Смотрики Пирятинського району.

Свіже, копчене, варене й солоне, з часником і перцем, у рулетах, варениках, паштетах і ковбасках – експозиції виставки-дегустації ломилися від достатку сальної продукції. 

10 жовтня 2015 року

Політика міської ради у сфері житлово-комунального господарства спрямована на  забезпечення сприятливих умов проживання мешканців міста у житлових будинках, поліпшення якості надання житлово-комунальних послуг населенню.

З метою підготовки житлових будинків до опалювального періоду розпочата реалізація міської цільової програми обладнання вузлами обліку теплової енергії житлового фонду міста.       

Підрядною організацією ФОП Мостовенко В.І. спільно з надавачем послуг з цетралізованого опалення ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ вже повністю встановлено тепловий вузол в багатоквартирному будинку 155А по вул. Червоноармійська.

10 жовтня 2015 року

Зростання тарифів змушує українців серйозно замислитися над питаннями енергозбереження та ефективності власного житла.

09 жовтня представники міської ради, голови об’єднань співвласників багатоповерхових житлових будинків, голови квартальних комітетів, завідуючі дошкільними навчальними закладами Пирятинської міської ради взяли участь у семінарі з енергозбереження, який проводився за ініціативи Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Метою семінару було інформування громадськості щодо можливості підвищення енергоефективності житлових будинків, енергозбереження та заміни газових котлів на інші котли, що використовують альтернативні види палива, енергії. 

8 жовтня 2015 року

07 жовтня у міській раді проведено позачергове засідання виконавчого комітету. Одним з найважливіших питань, розглянутих на виконкомі, було питання про хід підготовки житлово-комунального господарства міста, дошкільних навчальних закладів Пирятинської міської ради до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років. Інформувала начальник відділу будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Оксана Порва. В обговоренні взяли участь завідуючі дошкільними навчальними закладами міста, керівники комунальних підприємств міста, ПП „Хазар-2007“ та ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“.

Основні зауваження, висловлені керівництвом міської ради, стосувалися роботи КП „Каштан“ та стану готовності житлового фонду до осінньо-зимового періоду. КП „Каштан“ зобов’язано прискорити роботи по заміні вхідних дверей у багатоквартирних будинках, ремонту покрівель у будинках по  вул. Леніна, 14 та Коцюбинського, 33, мережі освітлення під’їздів будинку по вул. Полтавська, 10.

8 жовтня 2015 року

3 жовтня 2015 року в приміщенні Центру громадського діалогу відбулося  чергове засідання Клубу громадського діалогу . Учасникам Клубу була запропована для обговорення цікава тема „Впровадження громадського бюджету – вагомий крок до консолідації та активізації Пирятинської громади“.

Учасників Клубу привітали  міський голова Олексій Рябоконь, керівник польсько-українського проекту „Клуби громадського діалогу. Громадське сприяння реформі самоврядування в Україні“ Пшемислав Фенрих та голова Пирятинської районної  ради Сергій Пазюк. 

8 жовтня 2015 року

В мальовничому куточку славетного Пирятинського краю, в селі Смотрики, за сприяння сектору культури і  туризму Пирятинської районної державної адміністрації, районним Будинком культури спільно з Смотриківською сільською радою та Смотриківським сільським Будинком культури 10 жовтня 2015 року о 14.00 годині буде проводитися Свято любителів Сала.

Вже вдруге у Смотриках влаштовується свято його величності Сала. Такий смачний і суто український захід стає традиційним для нашого регіону.

Сало – це стратегічний продукт, який давно вже став візитівкою української національної кухні. 

7 жовтня 2015 року

Шановні юристи!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем юриста, яке об’єднує всіх, хто сприяє побудові демократичної правової країни, в якій найбільшою цінністю є верховенство права, утвердження і забезпечення прав і свобод людини!

Бути юристом – надзвичайно відповідально і почесно. В нашому місті чи  районі немає жодної сфери діяльності, яка б могла обходитися без консультації правника.

Переконаний, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття  відповідальності допоможуть вам завжди бути на висоті вимог сьогодення.

7 жовтня 2015 року

Без спеціалізованої техніки важко уявити будь-яку сферу діяльності підприємства, а особливо комунальне підприємство. З метою належного функціонування комунального підприємства „Каштан“, утримування благоустрою міста та безперебійного проходження опалювального періоду за кошти міської ради придбано трактор МТЗ – 82, вартістю 453,0 тис. грн. 

В рамках реалізації проекту співробітництва територіальних громад „Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад. Спільний крок до чистоти довкілля Пирятинського краю“ ТОВ „Спецбурмаш“ за кошти міського бюджету 28,8 тис.грн. вже виготовлено 12 контейнерів для збору твердих побутових відходів, які будуть встановлені  в селах Пирятинської міської ради.

7 жовтня 2015 року

06 жовтня відбулася засідання житлово-побутової комісії при виконкомі міської ради. На розгляд комісії були винесено питання щодо взяття на квартирний облік учасників бойових дій та дитини-сироти та клопотання комунальних підприємств „Каштан“ і „Пирятинський міський водоканал“  щодо зняття статусу службового житла з двох квартир в житловому будинку по вул. Червоноармійська, 4Б. Комісія рекомендувала виконкому міської ради прийняти відповідні рішення.

4 жовтня 2015 року

04 вересня відзначили  свято Села жителі Калинового Місту. З цим святом громаду щиро вітали  міський голова Олексій Рябоконь, голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк,  завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Лідія Прокопенко та депутат Пирятинської районної ради Василь Митропан. Для того, щоб забезпечити на селі культурне дозвілля та добре працював заклад культури міський голова подарував для сільського клубу звукопідсилюючу апаратуру та світловий прибор для дискотеки. Сільській  бібліотеці-філії голова райради вручив збірку енциклопедій.

3 жовтня 2015 року

1 жовтня відбулася Регіональна конференція „Міжмуніципальне співробітництво: моделі розширення прав і можливостей місцевого самоврядування“. Організаторами конференції були Європейський Союз і Рада Європи у рамках програмного співробітництва Східне партнерство.

У заході взяли участь експерти країн учасників парнерства (Арменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Україна та Білорусь), від Пирятинської міської ради – міський голова Олексій Рябоконь.   

У ході конференції було підписано Меморандум між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціацією міст України та Радою Європи про співробітництво 

3 жовтня 2015 року

В п’ятницю, 2 жовтня, відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя та головного інженера ДП „НДІ „Проектреконструкція“ Віктора Скальського  із головою ОСББ Множинською Анною та мешканцями Мікромістечка  з приводу вирішення проблеми  централізованого відведення стічних вод з масиву Завокзалля. Жителям будинків було запропоновано для розгляду декілька варіантів можливого прокладання каналізаційних труб.

Міська рада має наміри приєднати нову каналізаційну мережу житлових будинків мікрорайону  та об’єктів  виробничо-соціальної сфери по вулицях Калініна та Коцюбинського.

1 жовтня 2015 року

До вас, вчителі, моє найкраще слово в день професійного свята – Дня працівників освіти.

Спасибі Вам за натхненну і наполегливу працю.  За Вашу  непохитну віру у кожного учня, за Ваше розуміння, підтримку і частку душі подаровані нам і нашим дітям, за наше минуле, теперішнє і майбутнє.

Немає у світі людини дорожчої і мудрішої за вчителя. Це Ви опікуєтеся проблемами інтелектуального розвитку й соціального зростання, переживаєте, як власні, наші перемоги і поразки, показуєте молодому поколінню шлях до відновлення авторитету України й виведення країни до найрозвиненіших держав світу.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua