Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 жовтня 2015 року 15:30

Семінар з енергоефективності

Зростання тарифів змушує українців серйозно замислитися над питаннями енергозбереження та ефективності власного житла.

09 жовтня представники міської ради, голови об’єднань співвласників багатоповерхових житлових будинків, голови квартальних комітетів, завідуючі дошкільними навчальними закладами Пирятинської міської ради взяли участь у семінарі з енергозбереження, який проводився за ініціативи Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Метою семінару було інформування громадськості щодо можливості підвищення енергоефективності житлових будинків, енергозбереження та заміни газових котлів на інші котли, що використовують альтернативні види палива, енергії. В розрізі цього питання були надані роз’яснення щодо державної фінансової підтримки приватних осіб, ОСББ та ЖБК Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України для  застосування заходів по енергозбереженню в побуті.  Виступаючі зазначили, що на сьогодні житловий сектор споживає на опалення 18 млрд. куб. м. або 45 % загального споживання газу в Україні у 2015 році. В Україні 80% будівель потребують утеплення. Саме житловий сектор є найбільшим споживачем енергії в Україні. Зважаючи на зазначені обставини, Урядом запроваджено державну програму утеплення.

Начальник ТВБВ філії Полтавського обласного управління ПАТ „Ощадбанк“  Тетяна Литвиненко проінформувала присутніх про можливість кредитування за державною програмою, яка передбачає компенсацію для населення (з державного бюджету) у розмірі від 20 до 40 % тіла кредиту на утеплення. Представники спеціалізованих компаній „РЕХАУ“, „ХЕНКЕЛЬ“, „Нова лінія“ ознайомили з енергоефективними технологіями, які вони використовують та пропонують своїм клієнтам. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua