Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
16 жовтня 2015 року 16:47

Міжмуніципальні системи поводження з побутовими відходами в Україні – від ідеї до втілення

15 жовтня відбувся семінар з питань регіональних систем поводження з побутовими відходами в Полтавській області „Міжмуніципальні системи поводження з побутовими відходами в Україні – від ідеї до втілення“, в якому взяли участь і представники Пирятинської міської ради. Захід організований спільними зусиллями проекту „Реформа управління на сході України“ (GIZ), швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ (DESPRO) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У семінарі взяли  участь представники центральних органів державної влади та місцевого самоврядування, бізнес-структур і установ, які працюють у сфері поводження з відходами, екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

У ході заходу було презентовано стратегію поводження з твердими побутовими відходами в Полтавському субрегіоні, а також практичні аспекти реалізації міжмуніципального проекту поводження з відходами у Вінницькій області.

Присутніх проінформовано про стратегічні цілі до 2025 року, в яких  передбачається 100% розділення сміття та його вторинна переробка. Експертами проекту представлено мережу реалізації вторинної сировини в Україні, ознайомлено з субрегіональною системою управління відходами та основними  варіантами управління існуючими звалищами.

Крім того, представники проекту надали фінансовий прогноз запропонованої субрегіональної системи управління відходами – витрати, собівартість і тарифи та повідомили про основні фактори впливу на ціну: щільність населення, відстань для транспортування та ін. Вони акцентували увагу учасників семінару на необхідності використання широкої інформаційної кампанії, яку необхідно провести, щоб змінити відношення населення до побутових відходів.

Учасники заходу обмінялися досвідом, обговорили проблемні питання у цій сфері та провели секційні заходи, які дозволили детально розглянути такі питання як:

·  інституційні проблеми регіональних систем поводження з побутовими відходами та необхідні зміни для забезпечення фінансової стійкості та доступності послуг;

·  неорганізований ринок вторинної сировини та погляди представників пакувальної індустрії: можливості та наслідки.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua