Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 жовтня 2015 року 10:46

Про громадський бюджет на Клубі громадського діалогу

3 жовтня 2015 року в приміщенні Центру громадського діалогу відбулося  чергове засідання Клубу громадського діалогу . Учасникам Клубу була запропована для обговорення цікава тема „Впровадження громадського бюджету – вагомий крок до консолідації та активізації Пирятинської громади“.

Учасників Клубу привітали  міський голова Олексій Рябоконь, керівник польсько-українського проекту „Клуби громадського діалогу. Громадське сприяння реформі самоврядування в Україні“ Пшемислав Фенрих та голова Пирятинської районної  ради Сергій Пазюк.

Експерти Клубу Ігор Шикеринець та Лариса Кочур  ознайомили учасників з історією виникнення, суттю та перевагами громадського бюджету. Часто його називають партиципаторним або бюджетом участі. Головною особливістю такого бюджету є те, що  визначена частина  міського бюджету (1-5%)  виділяється для розподілу громадою на реалізацію проектів, поданих мешканцями  міста, які отримають найбільшу підтримку серед населення.

Також учасників Клубу було ознайомлено із станом виконання міського бюджету в 2015 році. Ця інформація важлива для розуміння та усвідомлення можливостей міського бюджету і напрямів його використання. Потім учасникам Клубу було запропоновано попрацювати в групах та виконати кілька практичних завдань,  які полягали у визначенні завдань робочої групи по розробці нормативної бази для ефективного впровадження громадського бюджету, її якісного складу та обсягу і можливих напрямків використання громадського бюджету.

Насамкінець засідання були прийняті рекомендації для  Пирятинської міської ради:

1. Визначити розмір громадського бюджету на 2016 рік  -  3%.

2. Утворити робочу групу по розробці нормативної бази для функціонування громадського бюджету з урахуванням напрацьованих членами Клубу громадського діалогу пропозицій щодо якісного складу групи на черговому засіданні виконкому міської ради.

3. Сприяти робочій групі в розробленні пакету нормативних документів стосовно громадського бюджету.

На завершення засідання Клубу  міський голова Рябоконь О.П. та Пшемислав Фенрих подякували учасникам за конструктивну та плідну роботу.

Більше фото можна переглянути на нашому сайті у рубриці "ФОТОСВІТЛИНИ".

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua