Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2019 року

Інколи життєві обставини складаються так, що з’являється необхідність звернення громадян до суду для захисту їх порушених прав, свобод та інтересів.

Крім клопоту, пов’язаного з оформленням відповідної позовної заяви, збиранням та наданням суду доказів на підтвердження своєї правоти в суді, особа, яка звертається до суду, зобов’язана сплати  витрати, пов’язані з судовим розглядом справи.

 

31 жовтня 2019 року

31 жовтня в Пирятинській Публічній бібліотеці на відділі обслуговування дітей відбувся „Хеллоуїн паті! Шабаш у бібліотеці“. На захід завітала нечисть 4-А та 4-Б класів Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6.

 

31 жовтня 2019 року

31 жовтня відбувся семінар-тренінг: набуття знань та навичок щодо окремих адміністративних послуг.

Учасники заходу опрацювали навчальний модуль „Земельні питання“. Зокрема, розглянуто делеговані та власні адміністративні послуги у земельній сфері, що надаються через ЦНАП.

 

31 жовтня 2019 року

Станом на 01.10.2019 року в населених пунктах Пирятинської міської ОТГ здійснювали діяльність 796 фізичних осіб-підприємців, що на 73 особи більше ніж на 01.01.2019 року (723 особи). Упродовж січня-вересня 2019 року зареєстрували діяльність 213 осіб, ліквідували діяльність – 140 осіб. У цьому році закріпилась тенденція до пожвавлення економічної активності громадян і можна констатувати, що питома вага підприємців, у загальній кількості осіб працездатного віку, досягла 8-9%.

31 жовтня 2019 року

31 жовтня відбулась нарада у міського голови Олексія Рябоконя щодо підготовки пропозицій до проєкту Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік від закладів освіти, культури і спорту.  Учасники наради обговорили нагальні проблеми галузей та сформували пакет проєктних ідей з прив'язкою до пріоритетів та наявних фінансових можливостей. Після врахування усіх поданих пропозицій проєкт Плану буде оприлюднено в місцевих ЗМІ.

 

31 жовтня 2019 року

2-3  листопада  2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ в м. Пирятин відбудеться фінальна частина Чемпіонату Полтавської області з футболу серед юнаків.

2 листопада півфінали:

12-00  - „Олімпія“ Савинці  -  „Лубни“ Лубни;

13-30 -  „Пирятин“ Пирятин  -  „Колос“ Кобеляки.

 

30 жовтня 2019 року

Переможцями рада конкурсу визначила 49 проєктів, серед яких і проєкт Пирятинської міської ОТГ „Інтелектуальні системи вуличного освітлення SMART-SITI“. Їх буде реалізовано в наступному фінансовому році на умовах фінансування з обласного бюджету (до 50% очікуваної вартості проєкту), а також співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

30 жовтня 2019 року

30 жовтня для персоналу  Центру надання адміністративних послуг та для інших працівників органів місцевого самоврядування, які надають послуги населенню або беруть участь у наданні послуг проведено тренінг з надання адміністративних послуг у рамках Програми „U-LEAD з Європою“.

Учасниками заходу було опановано навчальні модулі щодо специфіки надання окремих адміністративних послуг (взяття/зняття з реєстрації місця проживання, реєстрація бізнесу та нерухомості).

 

30 жовтня 2019 року

30 жовтня, біля торговельно-розважального комплексу по вул.Європейська,157-А в Пирятині, відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з фізичними особами-підприємцями та уповноваженим представником від ФОП Бугайової Л.В. Мета зустрічі - реагування на колективне звернення цих підприємців щодо створення ФОП Острянський В.В. (власником торговельно-розважального комплексу по вул.Європейська,157-Б,В) перешкод в їх господарській діяльності.

 

30 жовтня 2019 року

Кожному з нас хочеться жити у сучасному, чистому та красивому місті. У Пирятині висаджують нові кущі, дерева, квіти. Але не всі пирятинці оцінюють таку турботу про рідне місто: деякі безсоромно крадуть. На перетині вулиць Соборна - Героїв Майдану - Січових Стрільців розпочалося облаштування клумб із декоративними зеленими насадженнями.

Але як виявилося: рослини комусь заважають або потрібніші на власному подвір’ї.

30 жовтня 2019 року

Відбулося  11 засідань постійних комісій. 

Відбулося 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 57 рішень.

Проведено День міської ради в Калиновомостівському старості.

30 жовтня 2019 року

Внесено зміни до ряду програм, зокрема, дофінансовано Програму забезпечення надання медичної допомоги жителям Пирятинської міської ОТГ комунальним підприємством „Пирятинська ЦРЛ“ на суму 386 тис.грн для оплати поточних видатків та енергоносіїв та Програму соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на суму 30,0 тис. грн для надання допомоги породіллям. У Програмі „Питна вода Пирятинської ОТГ“ передбачено 291,996 тис. грн для придбання та встановлення лічильників на багатоквартирних будинках. У межах Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2019 рік передбачено 58,0 тис. грн. на відшкодування пільг на послуги зв’язку пільгових категорій громадян міста.

30 жовтня 2019 року

29 жовтня для персоналу  Центру надання адміністративних послуг та працівників виконкому Пирятинської міської ради, проведено тренінг з надання адміністративних послуг у рамках Програми „U-LEAD з Європою“

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку „U-LEAD з Європою“ має основною ціллю створення належних ЦНАПів, модернізація існуючих та надання якісних адмінпослуг. 

 

29 жовтня 2019 року

3 листопада в Україні відзначають професійне військове свято - День ракетних військ і артилерії. Сучасні Збройні Сили неможливо уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці. Ракетники і артилеристи, до яких відноситься і військова частина А 1499, продовжують нести свою військову службу в складі Української армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

29 жовтня 2019 року

Під особливим контролем з боку працівників Пенсійного фонду, які постійно аналізують дані Реєстру застрахованих осіб і тримають під контролем ситуацію на регіональному ринку праці, перебувають наразі фізичні особи, які зареєстровані як підприємці.

Загальновідомо, що підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична господарська діяльність, яка здійснюється з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. 

29 жовтня 2019 року

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повідомляє, що з 1 січня 2018 року, відповідно до Закону України № 2148 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій“, підвищено необхідний страховий стаж для призначення пенсії за віком – до 25 років (з кожним наступним роком додаватиметься ще один рік; таким чином у 2019 році необхідно вже буде мати 26 років, у 2019 році – 27 років і так далі).

29 жовтня 2019 року

26-27 жовтня в смт.Семенівка та м. Пирятині відбулись ігри за вихід у фінал Чемпіонату Полтавської області з футболу серед юнаків. Команда ФК Пирятин зігравши внічию 1:1 і вдало пробивши одинадцятиметрові штрафні удари вийшла в фінал Чемпіонату області разом з командами Кобеляк, Лубен та Савинець Миргородського району.

 

 

 

28 жовтня 2019 року

25 жовтня міський голова Олексій Рябоконь та спеціалісти міської ради взяли участь у засіданні круглого столу „Нові ініціативи та інноваційні підходи з управління твердими побутовими відходами на засадах міжмуніципального співробітництва“.

В обговоренні взяли участь представники облдержадміністрації, обласної ради, науковці та представники органів місцевого самоврядування. 

28 жовтня 2019 року

26 жовтня на стадіоні „Ювілейний“ у Пирятині відбувся фінал Кубка Полтавської області з футболу між командами  „Легіон“ Полтава  та  „Олімпія“ Савенці Миргородського району. В напруженій та захоплюючій боротьбі з рахунком 1:0 перемогу здобули футболісти команди „Легіон“ Полтава, які й отримали заслужено Кубок Полтавської області з футболу 2019 року.

 

28 жовтня 2019 року

22-25 жовтня в  м. Берегове Закарпатської області відбувся Чемпіонат України Громадської організації ВФСТ „Колос“ з футзалу серед ветеранів 40р.+.

Команда ФК Пирятин 40р.+  обігравши в групі команди: Луганська (1:0), „Сулу“ Засулля Лубенського району (7:0) та команду Житомира (5:1) вийшла у фінальну частину розіграшу.

 

28 жовтня 2019 року

28 жовтня відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Члени координаційної ради розглянули повний перелік поданих проєктних пропозицій. Всього надійшло 28, з них допущено до голосування 25, в тому числі 17 проєктів у категорії „проєктні пропозиції, реалізація яких стосується бюджетних установ Пирятинської ОТГ (крім проєктних пропозицій, реалізація яких відбуватиметься на території сіл Пирятинської ОТГ)“ та 8 проєктів у категорії „проєктні пропозиції, реалізація яких не стосується бюджетних установ Пирятинської ОТГ (з урахуванням проєктних пропозицій, реалізація яких відбуватиметься на території сіл Пирятинської ОТГ).“

 

28 жовтня 2019 року

Сьогодні у Пирятині розпочався курс тренінгів ,,Роль органів місцевого самоврядування в обслуговуванні громади, реалізація власних та делегованих повноважень у сфері надання адміністративних послуг“.  В об’єднаних громадах мають бути сучасні центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) - єдине місце (приміщення), де можна отримати  адміністративні послуги у комфортних умовах. Тому надання якісних  послуг муніципалітетом  через ЦНАП - одне з першочергових завдань влади.                                             

 

28 жовтня 2019 року

23 жовтня на  черговому засіданні виконавчого комітету міської ради заслухано  інформацію про підсумки роботи із зверненнями громадян за 9 місяців  2019 року.

 

28 жовтня 2019 року

28 жовтня зі студії Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено  вебінар  ,,Антикорупційна політика держави“.  Учасники вебінару ознайомилися з поняттями потенційний та прямий конфлікт інтересів, приватний інтерес, врегулювання  конфлікту інтересів, корпоративні права, адміністративна відповідальність за корупційні дії.

28 жовтня 2019 року

Пирятинський РС ГУДСНС  України у Полтавській області  застерігає, що кожного року з настанням осінньо-зимового періоду стан протипожежного захисту в Пирятинському районі значно ускладнюється. В цей період виникає більше половини всіх пожеж від загальної річної кількості. Отож, щоб зберегти своє життя та життя близьких вам людей:

 

28 жовтня 2019 року

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. У цьому році ми святкуємо 75 річницю.

Керівники міста та району зі своїми колективами зібравшись на священному для кожного з нас місці, біля Меморіалу  Слави, вшанували пам’ять визволителів покладанням квітів та хвилиною мовчання. 

 

28 жовтня 2019 року
  Від щирого серця вітаю Вас з 75-ю річницею визволення України від фашистських загарбників!
  28 жовтня ми з щемом у серці згадуємо мільйони людей, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню Батьківщини від нацистів. У вигнанні окупантів брала участь уся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани, національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією та українські бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу у Другій світовій війні.

 

26 жовтня 2019 року

26 жовтня підписано Меморандум про взаєморозуміння між Глобал Ком'юнітіз в рамках реалізації проєкту “Децентралізація приносить прозорість та ефективність в медицині та освіті” та Пирятинською ОТГ. Метою цього Меморандуму є визначення рамок співробітництва та взаємодії між підписантами на невиключній основі у сферах, що становлять взаємний інтерес.

26 жовтня 2019 року

25 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Голова постійної комісії Владислав Йощенко запропонував прийняти звернення Пирятинської міської ради щодо відміни з 2020 року зарахування до місцевих бюджетів акцизу з виробленого та ввезеного на митну територію України пального. Комісія підтримала цю ініціативу та рекомендувала винести проєкт рішення з даного питання на розгляд сесії міської ради.

26 жовтня 2019 року

25 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власностї, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Члени комісії розглянули проєкти рішень, які виносяться на чергову сесію міської ради.

25 жовтня 2019 року

Сьогодні продовжився триденний тренінг “Антикорупційні механізми в освіті та охороні здоров'я”, який проводиться в рамках реалізації проєкту “Децентралізація приносить прозорість в медицині та освіті (ДІЄМО)”. 

Учасники тренінгу ознайомилися з прозорістю бюджету, його відкритістю та базовими вимогами до відкритих даних для підтримки прозорості бюджету (публікації у відповідному форматі, 

24 жовтня 2019 року

Сьогодні, біля Пирятинського ліцею урочисто відкрито новий   сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям, з облаштованими зонами для вболівальників та команд. Реалізувати проєкт вдалося за рахунок бюджету ОТГ та обласного бюджету. Відсьогодні вихованці  Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи, учні Пирятинського ліцею та містяни  зможуть постійно  займатися  спортом на цьому полі.

 На його будівництво було виділено з бюджету міської ОТГ 1456,0 тис.грн  та майже 740,0 тис. грн надійшло з бюджету області.

24 жовтня 2019 року

Сьогодні в Пирятині розпочався триденний тренінг “Антикорупційні механізми в освіті та охороні здоров'я”, який проводиться в рамках реалізації проєкту “Децентралізація приносить прозорість в медицині та освіті (ДІЄМО)”.

Мета тренінгу - ознайомити учасників з базовими механізмами підвищення рівня прозорості бюджетних процесів, що зменшить корупційні ризики, а також з антикорупційними механізмами у сфері освіти та охорони здоров?я, які розроблені в межах проєкту.

24 жовтня 2019 року

22 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Депутати розглянули сорок п’ять питань порядку денного.

В ході обговорення кілька проєктів рішень було відкладено для доопрацювання. Після засідання члени комісії мали виїхати на місце для уточнення деяких обставин та прийняття остаточного рішення стосовно включення цих питань до проєкту порядку денного сесії.

24 жовтня 2019 року

26 жовтня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ у Пирятині відбудеться фінал Кубка Полтавської області з футболу між командами  „Легіон“ Полтава -  „Олімпія“ Савенці Миргородського району. Початок гри – 14-00. 

         

    

 

24 жовтня 2019 року

Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку (віком від 17 до 60 років) здійснюється виключно за наявності військово-облікового документа з відповідною відміткою про зняття з військового обліку або про перебування на військовому обліку за місцем проживання, у відповідності до:

 

24 жовтня 2019 року

Щоб не виникало проблем з реєстрацією/зняттям з реєстрації місця проживання важливо знати:

- особі, що знялася з реєстрації за попереднім місцем проживання, дається 30 календарних днів на те, щоб зареєструватися за новою адресою;

- за бажанням заявника реєстрація місця проживання може проводитись одночасно зі зняттям з реєстрації з попереднього місця проживання;

 

23 жовтня 2019 року

22 - 23 жовтня у Миргороді відбувся  тренінг ,,Відкритість та підзвітність ОМС: забезпечення імплементації механізмів місцевої демократії в ОТГ“. Як зробити інформаційний ресурс громади корисним та цікавим для мешканців? Як визначити та встановити цілі для комунікації? Що потрібно різним аудиторіям громади від інформаційних сервісів? Ці та інші питання були розкриті професійними тренерами: президентом Української асоціації Медіа Бізнесу Олексієм Погореловим та радником з комунікації Полтавського ЦРМС Юрієм Ісаєвим.             

 

23 жовтня 2019 року

Запрошуємо на свято - відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям біля Пирятинського ліцею.

Захід відбудеться 24 жовтня о 16.00. год.

23 жовтня 2019 року

Увага! Вночі та в першій половині дня 23 жовтня 2019 року по м. Полтава та Полтавській області очікується туман видимістю 100-500 м (І рівень небезпеки). 

23 жовтня 2019 року

Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» оголошує конкурс на участь у «Школі Інформування та Комунікації» — освітній програмі, спрямованої на підготовку професійних комунікаторів для організацій громадянського суспільства Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської та Харківської областей і створення між ними партнерських відносин. В результаті конкурсного відбору в програму буде відібрано 25 представників ОГС та  ініціативних груп.

23 жовтня 2019 року

          Відповідно до пункту 25 Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР, виконавчим комітетом Пирятинської міської ради з 1 жовтня 2019 року буде розпочато перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку.

 

22 жовтня 2019 року

Інтернет-магазин Zasteli.com.ua вирішив підтримати молодь у прагненні отримати вищу освіту та організував конкурс на отримання гранту загальною сумою у 16 тисяч гривень!

Отримати кошти на оплату навчання у виші може кожен студент чи абітурієнт. Майбутня професія не має значення.

Для участі потрібно написати статтю на тему пов’язану з домашнім текстилем. Це має бути актуальний, корисний та унікальний текст. Більше інформації по завданню шукайте за посиланням.

22 жовтня 2019 року

Відповідно до Положення про порядок ініціювання та подання проєктів Всеукраїнського громадського бюджету Полтавської області, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 10.09.2019 № 662 „Про затвердження Положення про порядок ініціювання та подання проєктів Всеукраїнського громадського бюджету Полтавської області“ з 25 вересня 2019 року оголошено початок відбору проєктів, що можуть реалізуватися в рамках Всеукраїнського громадського бюджету Полтавської області.

 

 

21 жовтня 2019 року

21 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули 5 питань порядку денного.

Керівник-адміністратор Людмила Коваль ознайомила присутніх з Положенням про Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради (нова редакція) та Регламентом роботи Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

21 жовтня 2019 року

21 жовтня фахівці інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради відвідали дошкільний навчальний заклад „Калинка“ села Калинів Міст. Метою зустрічі було проведення діагностики дітей, виявлення особливих освітніх потреб, розробка рекомендацій для батьків та педагогічних працівників закладу.

21 жовтня 2019 року

18 жовтня в Пирятинському інклюзивно-ресурсному центрі відбулося перше засідання клубу для батьків „Доброта“, в якому брали участь батьки дітей з особливими освітніми потребами, асистенти вчителів, фахівці центру. Метою створення клубу є, по-перше, надання консультативної, психологічної допомоги через оптимізацію сімейної атмосфери, гармонізацію міжособистісних, подружніх, батьківсько-дитячих стосунків; по-друге, покращення та оптимізація взаємодії між батьками та педагогами, психологічний супровід сімей.

21 жовтня 2019 року

Протягом 9 місяців нинішнього року послугами обласної служби зайнятості скористалося 43,9 тисячі безробітних, що на 5,4 тисячі або 10,9 % менше, ніж за той же період 2018 року.

Кількість роботодавців, які співпрацювали з обласною службою зайнятості, зросла проти січня-вересня минулого року на 4,8 % до 8,4 тисячі. База вільних робочих місць збільшилась на 9,6 %  до 63,2 тисячі вакансій.

 

21 жовтня 2019 року

Благодійні фонди та громадські організації Пирятина мають можливість виграти грант на реалізацію свого проєкту 30 000 гривень у рамках соціального проєкту „Дельта Милосердя“. Проєкт створено для підтримки благодійних фондів та громадських організацій України.

У межах цього проєкту фонд або організація має змогу виграти грант у таких номінаціях:

 

21 жовтня 2019 року

15 жовтня викладачі Полтавського центру ПТО ДСЗ Полтавського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості відвідали Пирятинську філію. Цього дня проводилася Державна кваліфікаційна атестація в групі № 2-ППТ. Це перша група слухачів – продавців продовольчих товарів, які навчалися за дистанційною формою з використанням елементів дуального навчання. Заняття тривали 4,5 місяця. 

19 жовтня 2019 року

Шановні працівники харчової промисловості!

Щиро вітаю вас з професійним святом. У харчовій галузі нашого міста працюють висококваліфіковані майстри своєї справи, які  щоденною працею забезпечують пирятинців якісними та доступними продуктами.

 Пирятинська продукція  має відмінний смак, доступну ціну та користується великим попитом у споживачів як у рідному місті, так і в інших регіонах України.

Впевнений, що своєю сумлінною і самовідданою працею ви й надалі вноситимете вагомий вклад у розвиток промислового потенціалу нашої громади.

Дякую всім працівникам і ветеранам харчової галузі за професійну майстерність та почуття високої відповідальності за задоволення потреб пирятинців у харчових продуктах.

19 жовтня 2019 року

Цього року Пирятинська міська рада підписала меморандум про співпрацю та партнерство з Благодійним Фондом „Peli can live“. В рамках такої співпраці сьогодні на території Пирятинської ОТГ було реалізовано проєкт із озеленення міста з фокусом на створення сприятливих умов для зимового харчування птахів та їх гніздування. Відповідними фахівцями підібрані різні види дерев і кущів, які забезпечать якнайкращий ефект для птахів та естетичну складову для міста.

Найбільше рослин (близко 700) висаджено навколо Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд, на подвір'ї Пирятинського ліцею - 90 та в парку біля Собору Різдва Богородиці - близько 40.

18 жовтня 2019 року

17 жовтня Пирятинська делегація у складі депутатів міської ради та працівників виконавчого комітету міської ради завітала до Тростянецької міської ОТГ. Метою поїздки є отримання досвіду у роботі комунальних закладів та підприємств, ознайомлення з економічним потенціалом цієї громади, з умовами, які створені для її жителів.  Розпочався захід з презентації громади відеороликом „Тростянецька громада - це ти“. Юрій Бова, Тростянецький міський голова,  презентував досягнення громади  у контексті децентралізації.Ознайомив зі структурою міської ради, коротко розповів про роботу комунальних підприємств міста, закладів охорони здоров’я та освіти, досягнення та плани в культурному та спортивному житті громади 

18 жовтня 2019 року

Традиційно, у третю неділю жовтня, в Україні відзначають своє професійне свято працівники харчової промисловості. Напередодні свята, на Пирятинському сирзаводі відбулися урочистості, присвячені цій події. Міський голова Олексій Рябоконь та голова  райдержадміністрації Олег Куча завітали на захід,  щоб привітати працівників з їх професійним святом.

 

17 жовтня 2019 року

Відповідно до розподілу коштів державної субвенції, для потреб Пирятинської міської ОТГ надійшли кошти в сумі 326616,0 грн., розпорядником яких є управління соціального захисту населення. 16 жовтня на засіданні комісії з придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  осіб з їх числа при виконкомі міської ради, у присутності молодої дівчини,  прийнято рішення щодо виплати  грошової компенсації на придбання житла особі з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

16 жовтня 2019 року

У процесі децентралізації зростає увага до конкретної особистості, її потреб та особливостей, незалежно від її віку, статі чи інвалідності. Тому виникає суспільний запит на формування гендерно чутливих послуг, що пропонуються Центрами надання адміністративних послуг як ланкою, найбільш наближеною до інтересів та потреб чоловіків і жінок, які мешкають в ОТГ. З гендерних питань у контексті надання адміністративних послуг і розпочався другий день тренінгу „Ділова етика та взаємодія з відвідувачами ЦНАП“ в рамках проекту ,,U-LEAD з Європою“, за участі представників сільських рад-партнерів та спеціалістів виконкому міської ради.  

 

16 жовтня 2019 року

13 жовтня 2019 року  в смт. Чорнухи завершився Чемпіонат Полтавської області з футболу серед команд І ліги. Вдалий виступ команди  ФК Пирятин (дорослі), які здобули перемогу з рахунком 3:1, дало змогу увійти в трійку лідерів команд групи „Б“. Голи забивали: Валерій Дудка, Максим Кравченко та  Андрій Медяник.

 

16 жовтня 2019 року

13 жовтня 2019 року  на міському стадіоні „Ювілейний“ відбувся турнір серед ветеранів 50р.+  з футболу, де зустрілись команди ФК „Пирятин“ та „Локомотив“ Гребінка, перемогу святкували ветерани ФК „Пирятин“ з рахунком 2:1.  

16 жовтня 2019 року

10-12 жовтня 2019 року  в місті Вінниця відбулися фінальні змагання Громадської організації „ВФСТ „Колос“ серед міських об’єднаних територіальних громад України. Серед шістнадцяти переможців обласних змагань серед міських ОТГ до фіналу потрапила і команда Пирятинської міської ОТГ.

 

15 жовтня 2019 року

У суботу , 12 жовтня 2019 року , міський голова Олексій Рябоконь  взяв участь у бізнес-сніданку  з підприємцями міста.   Під час зустрічі, яка проходила в павільйоні „У куми“,  пили каву, чай та обговорювали нагальні  питання. Найбільш важливою для підприємців-новачків залишається  проблема  доступу до фінансування,  більш досвідчених турбують труднощі з реалізацією виробленої продукції. 

13 жовтня 2019 року

11 жовтня на міському сміттєзвалищі відбулося спільне виїзне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг та з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

Питання щодо розміщення побутових відходів на міському сміттєзвалищі стало предметом обговорення комісій.

13 жовтня 2019 року

14 жовтня наша країна відзначає особливе свято мужності, відваги та доблесті – День захисника України! Глибокі традиції вшанування захисників рідної землі у день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці сягають ще козацьких часів. Саме в цей день ми віддаємо шану всім, хто нині захищає Батьківщину та з гордістю згадуємо історичні перемоги наших прадідів, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу.

 

11 жовтня 2019 року

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Для українських козаків  Покрова Божої Матері була найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії, в цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана.

 

 

11 жовтня 2019 року

   Сьогодні  в рамках відзначення Дня захисника України в Опорному закладі Пирятинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 6  відбувся урочистий мітинг, присвячений відкриттю меморіальної дошки  Стрельцову Юрію Петровичу, випускнику цієї школи, учаснику АТО, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України.

    

11 жовтня 2019 року

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації оголосив конкурс проєктів, розроблених громадськими організаціями, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

 

11 жовтня 2019 року

10 жовтня в м.Полтава на базі Полтавського Управління Держпраці відбувся семінар – навчання для інспекторів праці ОТГ, у заході взяла участь головний спеціаліст–інспектор праці Юлія Йощенко.

 

11 жовтня 2019 року

Оманська делегація,  до якої увійшли представники  бізнесу, на чолі з головою Торгово-промислової палати регіону Аль-Бураїмі  Захер Мохамед Аль-Каабі відвідала Пирятинський район.  З метою популяризації інвестиційного потенціалу Пирятинської міської ОТГ членам делегації вручені презентаційні матеріали – паспорт, інвестиційний паспорт та каталог місцевої продукції.

 

10 жовтня 2019 року

09 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 6 питань та прийнято відповідні рішення. Одним із важливих питань, що розглядалося на засіданні – початок опалювального періоду  в житловому фонді міста, закладах освіти, культури, соціального захисту та охорони здоров’я Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. 

10 жовтня 2019 року

Щороку з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, та натхнення людей і організацій у всьому світі для вжиття заходів для збереження мігруючих птахів міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. З 2018 року відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів мають організовуватись двічі на рік, у другу суботу травня та жовтня і, крім того, протягом року, коли мігруючі види птахів присутні у певній місцевості.

 

9 жовтня 2019 року

8 жовтня відбулася презентація результатів дослідження ефективної організаційної структури ОТГ та посібника «Підходи до формування ефективних організаційних структур для об’єднаних територіальних громад», підготовленого  експертами Асоціації об’єднаних територіальних громад за сприяння програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

 

9 жовтня 2019 року

8 жовтня відбулося засідання секторальної платформи „Місцевий економічний розвиток та інвестиції“ Асоціації об?єднаних територіальних громад України, на якому було розглянуто ряд важливих питань. Особливу стурбованість та жваве обговорення викликали питання актуалізації ринку землі в Україні. 

9 жовтня 2019 року

Прийміть щирі вітання з нагоди Всесвітього дня пошти! Ваша невтомна праця забезпечує зв’язок та скорочує далекі відстані, об’єднує людей і дарує їм тепло спілкування. Щодня багато пирятинців користуються послугами поштового зв’язку, отримуючи цікаві газети, улюблені журнали, цінні посилки, пенсії та грошові перекази. Кожен з ваших клієнтів розраховує на оперативність і високу якість послуг.

 

9 жовтня 2019 року

08 жовтня пройшов урочистий захід з нагоди 21-річниці заснування клубу людей з інвалідністю ,,Мрія“.У заході взяли участь члени клубу, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, волонтери.


 

8 жовтня 2019 року

          5, 6 жовтня 2019 року  в м. Києві відбувся фінал Чемпіонату України по футболу серед ветеранів 45років і старші. Полтавську область представляла команда ФК «Пирятин-Полтавщина» 45р.+. 

8 жовтня 2019 року

13 жовтня 2019 року  на стадіоні «Ювілейний» об 11.00 відбудеться турнір Ветеранів  по футболу.

8 жовтня 2019 року

05 жовтня в смт. Семенівка проходила XIV Спартакіада ПОО ВОІ СОІУ. В ній взяли участь близько 80 учасників з Полтавської та Кропивницької областей

8 жовтня 2019 року

Щороку на початку жовтня всі юристи України відзначають своє професійне свято. Цей день  об’єднує адвокатів, нотаріусів, працівників судочинства та всіх, хто вибрав юридичну освіту і захищає права і свободи громадян.

Усією своєю діяльністю ви виховуєте громадян у дусі  підвищення правової свідомості та високої правової культури, цінностями якої будуть користуватися  нинішні і майбутні покоління.

7 жовтня 2019 року

07 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Комісія розглянула колективне звернення жителів вулиць Київська, Садова, Калинова, Козацька, Дмитра Луценка, Аполона Мокрицького щодо організації підвезення дітей, які проживають у цьому мікрорайоні, до навчальних закладів міста.

7 жовтня 2019 року

Що змінюється у сфері субсидій з 1 жовтня?

З 1 жовтня 2019 року запроваджено новий порядок виплати субсидій. Важливо зазначити, що механізм визначення права на призначення житлової субсидії та порядок її розрахунку залишається незмінним.    

 

7 жовтня 2019 року

04 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій.

Депутати розглянули два із тридцяти шести запланованих питань порядку денного. Тривалий час обговорювалося питання щодо стану реалізації календарного плану містобудування, будівництва, реконструкції та капітального ремонту на об’єктах ОТГ.

7 жовтня 2019 року

04 жовтня о 17:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку на  пров. Хорольському у м. Пирятин. На місце виклику було направлено відділення 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

 

7 жовтня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ „Лубнигаз“ повідомляє, що у зв’язку з проведенням  технологічних робіт на газопроводах середнього та низького тисків у селі Заріччя  у період з 08 по 11 жовтня 2019 року буде припинено газопостачання всім споживачам вказаного  населеного пункту.

Попереджуємо, що  в період  зупинки газопостачання крани на опусках до газових приладів повинні бути перекритими.

 

6 жовтня 2019 року

       ,,Строгий Бог щоразу знімає мене з усіх вершин, літаків, поїздів, витягає з найдальших закапелків географічної карти світу й повертає додому. Це - Пирятин. Полтавська область. Столиця мого життя",  - пише Ольга Герасим’юк у книзі ,,Я повернулася. Люблю". Свій тур-презентацію Україною пані Ольга почала саме із Пирятина.

 

6 жовтня 2019 року

Захід з такою назвою провела бібліотекар Пирятинської публічної бібіліотеки Алла Кабушка. 2 жовтня в Центрі громадського діалогу читачі різного віку зустрілися із народним самодіяльним колективом ,,Заспів?, із с.Сасинівки. З вітальним словом до ансамблю звернулася Олена Гуленко, начальник відділу культури та туризму міської ради. Далі слово мала місцева поетеса Ольга Гурба, яка подякувала за майстерність виконання українських пісень. Свій власний вірш колективу ,,Заспів? подарувала Лариса Ковалівська.  

4 жовтня 2019 року

У першу неділю жовтня в Україні традиційно відзначатимуть День працівників освіти, який поєднує всіх тих, хто відкриває двері у квітучий сад знань, науки, мудрості. Цей день покликаний привернути увагу до становища вчителів у суспільстві, їх ролі в освіті та розвитку. Адже вчителі – це не тільки люди, які викладають науки, вчителі — це наставники молодого покоління, які готують їх до дорослого життя.

4 жовтня 2019 року

  Ми живемо у стрімкий час змін: невпинно здійснюється модернізація освіти, впроваджуються нові освітні технології. Не винятком стало і святкування Дня вчителя.  Сьогодні  міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Сергій Зуєв та голова Пирятинської  районної профспілкової організації працівників освіти Людмила Зібніцька відвідали заклади освіти Пирятинської міської ОТГ та привітали  вчителів з цим чудовим осіннім святом.

4 жовтня 2019 року

Напередодні  Дня вчителя міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Сергій Зуєв та голова Пирятинської  районної профспілкової організації працівників освіти Людмила Зібніцька відвідали заклади дошкільної та позашкільної освіти Пирятинської міської ОТГ. Вони привітали  усіх працівників – вихователів, нянь, викладачів гуртків, музичних керівників, психологів, методистів-організаторів, кухарів, медичних сестер та інших   з професійним святом. 

4 жовтня 2019 року

Прийміть найщиріші вітання з вашим професійним святом – Днем працівників освіти! 

Бути вчителем не лише почесно, але й надзвичайно відповідально. Адже ви прищеплюєте дітям життєві принципи та людські якості, навчаєте їх творчо мислити, пізнавати світ та готуєте юнь до дорослого життя. Саме ви, шановні педагоги, формуєте моральні якості, почуття поваги та любові до рідного міста і Батьківщини у юних пирятинців.

4 жовтня 2019 року

Сьогодні обрано переможців конкурсу щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м.Пирятин. Конкурс було оголошено на 8 місць. В результаті маємо трьох переможців, які запропонували найкращий благоустрій: асфальтування, мощення тротуарною плиткою, озеленення, лаунж-зони, дитячий майданчик. Крім цього, один із учасників запропонував на своїх об’єктах облаштування WiFi-зони, відеоспостереження, зарядження гаджетів та інформаційне табло з графіком руху автобусів.

 

4 жовтня 2019 року

4 жовтня відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств – оглянули об’єкти соціальної сфери.

 

4 жовтня 2019 року

Сальмонельоз — це гостре інфекційне захворювання тварин, птахів і людей, що вражає шлунково-кишковий тракт та інші внутрішні органи. Збудник сальмонельозу бактерія Salmonella переважно уражає травну систему, спричиняючи діарею, інтоксикацію та зневоднення організму,  особливо небезпечними є м’ясні, молочні та рибні продукти.

 

 

 

4 жовтня 2019 року

   03 жовтня відбулося засідання комісії виконавчого комітету міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Ігор  Шикеринець, голова комісії, заступник міського голови,  проінформував присутніх  про розгляд звернення  КП „Пирятинський міський водоканал“  щодо    здійснення  коригування встановлених тарифів на послугу централізованого  водопостачання для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів.

   

4 жовтня 2019 року

02 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 28 питань та прийнято відповідні рішення. Засідання розпочалося інформуванням начальника відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради Валентини Комаренко про стан розрахунків за житлово-комунальні послуги населення міста Пирятин та іншими споживачами. Зазначивши, що метою розгляду цього питання є здійснення контролю за станом розрахунків за житлово-комунальні послуги населенням міста Пирятин та іншими споживачами. За підсумками аналізу виявлено, що населення має великі  борги перед підприємствами-надавачами послуг. 

4 жовтня 2019 року
1. Які зміни у сфері надання пільг з 1 жовтня?
З 1 жовтня 2019 року запроваджується новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому порядок призначення пільг залишається незмінним.

 

4 жовтня 2019 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 з 1 жовтня поточного року запроваджено монетизацію пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Монетизація включає в себе два механізми надання пільг: у грошовій безготівковій та готівковій формі.

 

3 жовтня 2019 року

Змінюється світ, змінюємось і ми. Так і діджиталізація сервісів стала вже звичною справою. Наразі вона сприймається користувачами як ознака зручності й доступності послуг, виявлення до них лояльності та турботи. Служба зайнятості теж прагне наблизити соціальні послуги до потенційних клієнтів: роботодавців та шукачів роботи, тому активно впроваджує електронні сервіси з використанням інтернет-технологій.

1 жовтня 2019 року

Інклюзивно-ресурсний центр відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради створений відповідно до рішення тридцять дев’ятої сесії сьомого скликання Пирятинської міської ради від 06 червня 2018 року № 167 „Про створення інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради“ та розпочав свою роботу 27 вересня 2018 року. Засновник надав приміщення та відповідне матеріально – технічне забезпечення.

Цієї осені Пирятинський ІРЦ відзначив першу річницю.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua