Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 жовтня 2019 року 17:10

День захисників-гідна пам'ять нашим славним козацьким пращурам

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Для українських козаків  Покрова Божої Матері була найбільш шанованим святом, адже їхню церкву було присвячено саме Діві Марії, в цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана.

Тому відзначення Дня захисника  сприяє формуванню національної свідомості населення країни та патріотичному вихованню молоді. Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів.

Цього року у Пирятинському культурно-громадському центрі 11 жовтня, напередодні, пройшли урочистості, виставки дитячих малюнків та музейної атрибутики,  святковий концерт.

Присутніх захисників-військовослужбовців вітали Олег Куча, голова райдержадміністрації, Олексій Гусак, заступник голови районної ради, та Тетяна Чайка, секретар міської ради, подякувавши  за мужність проявлену на війні на Сході України та відзначили грамотами кращих із кращих. Також,  військовий комісар Олександр Грицун,   командир Пирятинської військової частини Анатолій  Блажко та координатор центру допомоги учасників антитерористичної операції Сергій Ящур нагородили медалями та грамотами Міністерства оборони України за відвагу і патріотизм під час виконання військового завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил. На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто загинув у боротьбі за створення своєї ненезалежної держави, увійшовши у бесмертя, присутні схилили голови у хвилині мовчання.

Глядачам свої виступи дарували: Маргарита Богун, Руслан Довженко, Сергій Козін, хореографічний колектив Центру дитячої та юнацької творчості „Стенет“ (керівник Т. Зубенко) та учасники гуртка „Джура“ Пирятинського ліцею, керівник А. Букша.

 Захід пройшов надзвичайно зворушено. Ми завжди пам’ятатимо про тих, хто віддав своє життя, в ім’я мирного майбутнього. Слава героям!!!

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua