Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 жовтня 2019 року 17:46

Бюджетна комісія ініціювала прийняття звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо акцизного збору

25 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Голова постійної комісії Владислав Йощенко запропонував прийняти звернення Пирятинської міської ради щодо відміни з 2020 року зарахування до місцевих бюджетів акцизу з виробленого та ввезеного на митну територію України пального. Комісія підтримала цю ініціативу та рекомендувала винести проєкт рішення з даного питання на розгляд сесії міської ради.

Проєкти рішень, які виносилися на розгляд комісії, стосувалися внесення змін до ряду затверджених Програм в частині дофінансування та більш ефективного використання бюджетних коштів. Зокрема, комісія рекомендувала сесії міської ради дофінансувати Комплексну програму соціального захисту та соціального забезпечення населення, передбачивши 58,0 тис.грн на відшкодування компенсації за послуги зв'язку, надані окремим пільговим категоріям населення; Програму забезпечення надання медичної допомоги жителям Пирятинської міської ОТГ комунальним підприємством „Пирятинська ЦРЛ“ на суму 386 тис.грн; Програму соціальної підтримки сімей, дітей та молоді, передбачивши додатково 30,0 тис. грн для надання допомоги породіллям. Також рекомендовано здійснити перерозподіл коштів в межах Програми „Питна вода Пирятинської ОТГ“, спрямувавши 291,996 тис.грн на придбання та встановлення лічильників на багатоквартирних будинках.

Крім того, рекомендовано сесії міської ради затвердити Програму „Всебічна підтримка дітей з особливими освітніми потребами Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки“ та виділити 23,5 тис. грн для покращення матеріально-технічної бази інклюзивно-ресурсного центру.

Депутати розглянули та рекомендували винести на затвердження сесії питання про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік та погодили співфінансування проєктних заявок: Створення шкільного радіовузла як інформаційного центру школи “Голос ліцею“ та „Хата активної молоді“ для участі в конкурсі „Шкільний бюджет Полтавської області“.

Голова постійної комісії Владислав Йощенко ознайомив з листами від громадян та установ. Серед них – лист НПП „Пирятинський“ щодо виділення 24,8 тис.грн на придбання банерів та макрооб'єктива до фотоапарату. Також розглянуто звернення жителів Пирятина щодо асфальтування вулиць Садова та Перемоги. Комісія рекомендувала включити ці об'єкти до переліку заходів Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2020 рік.

Наостанок начальник управління економіки Ірина Солдатова проінформувала депутатів про підсумки роботи конкурсної комісії Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“. Відповідно до умов конкурсу на розгляд комісії було подано три бізнес-плани у сферах громадського харчування, торгівлі та надання медичних послуг. Конкурсній комісії рекомендовано повторно розглянути бізнес-план, поданий одним із учасників конкурсу, та внесено відповідні зміни до проєкту рішення, що виноситься на розгляд сесії.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua