Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 жовтня 2019 року 12:06

Пирятинці відвідали Тростянецьку ОТГ

17 жовтня Пирятинська делегація у складі депутатів міської ради та працівників виконавчого комітету міської ради завітала до Тростянецької міської ОТГ. Метою поїздки є отримання досвіду у роботі комунальних закладів та підприємств, ознайомлення з економічним потенціалом цієї громади, з умовами, які створені для її жителів.  Розпочався захід з презентації громади відеороликом „Тростянецька громада - це ти“. Юрій Бова, Тростянецький міський голова,  презентував досягнення громади  у контексті децентралізації. Ознайомив зі структурою міської ради, коротко розповів про роботу комунальних підприємств міста, закладів охорони здоров’я та освіти, досягнення та плани в культурному та спортивному житті громади (будівництво футбольного поля зі штучним покриттям, підтримка футбольних команд та інше).  На завершення презентації міським головою були надані вичерпні відповіді на запитання пирятинців. Перший об’єкт, який відвідали делегати - дитячий садок „Калинка“. Директор дитсадка розповіла про проведені міською радою заходи з енергозбереження: утеплено фасад будівлі, замінено вікна, встановлено твердопаливний котел.  Потім учасники делегації побували у комунальному закладі „Інклюзивно-ресурсний центр“ Тростянецької міської ради, який нещодавно розпочав свою роботу у відремонтованому приміщенні. На відміну від Пирятина освітні заклади Тростянця не мають інклюзивних класів, тому  навчання дітей з особливими освітніми потребами здійснюється саме тут. 

У цьому році Пирятинська громада отримала в управління бібліотеку,  тому  пирятинці з цікавістю знайомилися з роботою Тростянецької публічної бібліотеки. Нова бібліотека - громадський мультифункціональний простір, де є сучасна бібліотека для дітей і дорослих, дитяча кімната, соціальне кафе та конференц-зала, інтернет-центр і кілька ігрових кімнат для дітей. Проведено капітальний ремонт приміщення, впроваджено автоматизовану бібліотечну інформаційну систему та єдиний читацький квиток; поновлено бібліотечний фонд за рахунок благодійних коштів, придбано настільні ігри. Завдяки проведеній роботі в декілька разів збільшилась його відвідуваність, особливо дітьми та молоддю.                 

Тростянецька громада, одна з двох громад України, якій вдалося взяти у власність заклад вторинної медицини і створити міську лікарню. На сьогодні  міською радою вже відремонтовано пологове, гінекологічне та терапевтичне відділення, лабораторія і рентгенкабінет. Тут створені сучасні комфортні умови як для персоналу, так і для пацієнтів, закуплено нове обладнання. За словами міського голови Юрія Бови, заклад повністю підготовлений до впровадження другого етапу медичної реформи.                                                                                                             

Не залишилися поза увагою нововведення в галузі освіти, а саме впровадження заходів з інформатизації освітнього процесу (електронні щоденники та журнали, мультимедійні дошки та застосування новітніх технологій викладання предметів). Учасникам заходу це продемонтрували в одній із двох опорних шкіл міста. 

 Насамкінець члени делегації отримали гарні враження, пройшовшись культурно-туристичними маршрутами міста: відвідали парк ім. П.І. Чайковського, Музей шоколаду, Фортецю Круглий Двір, краєзнавчий музей та картинну галерею.

Дякуємо Тростянецькій міській раді за теплу атмосферу та позитивні враження. Бажаємо плідної роботи  для створення успішної громади!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua