Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 жовтня 2019 року 16:41

Планується підвищення ролі територіальних громад під час формування державної економічної політики

8 жовтня відбулося засідання секторальної платформи „Місцевий економічний розвиток та інвестиції“ Асоціації об?єднаних територіальних громад України, на якому було розглянуто ряд важливих питань. Особливу стурбованість та жваве обговорення викликали питання актуалізації ринку землі в Україні. Враховуючи, що участь в розгляді цього питання взяли експерти Центру земельного права (Кальченко А.Г.) та  Інституту економіки та прогнозування НАН України (Молдаван Л.В.) дискусія проводилась із презентацією сучасних наукових досліджень та кращого іноземного досвіду у цій сфері. За підсумками обговорення вирішено налагоджувати ефективну співпрацю з профільними міністерствами Кабінету Міністрів України та комітетами Верховної Ради України з метою просування інтересів територіальних громад під час формування державної політики у сфері управління землями сільськогосподарського призначення.

Далі розглянули пропозиції територіальних громад щодо перезавантаження діяльності Державного фонду регіонального розвитку. Зокрема,  вирішено запропонувати внесення змін в частині зниження ставки співфінансування проєктів територіальних громад до 5% враховуючи  скорочення доходної частини бюджетів ОТГ у зв?язку із вилученням надходжень від акцизного збору. Також ініціюється підвищити прозорість процесів оцінювання проєктів шляхом введення до складу регіональних комісії обласних  представників Асоціації ОТГ.

Під час розгляду результатів опитування „Формування сприятливого бізнес-середовища в ОТГ“, яке проводилось Асоціацією ОТГ України, презентовано досвід Пирятинської міської ОТГ у сфері сприяння розвитку малого і середнього підприємництва. 

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua