Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 жовтня 2019 року 10:08

Конкурс

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації оголосив конкурс проєктів, розроблених громадськими організаціями, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Цей конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, які передбачені в обласному бюджеті для фінансової підтримки інститутів громадянського суспільства.

Проєкти для участі в конкурсі можуть подавати громадські організації, які зареєстровані не пізніше, ніж за 6 місяців до оголошення конкурсу.

 

Проєкти, що подаються для участі в конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію наступних цілей та пріоритетних завдань:

вивчення громадської думки з питань оцінки діяльності органів влади та місцевого самоврядування;

громадянська освіта, організація навчальних заходів для членів дорадчих органів при органах влади, інформування про хід здійснення реформ;

створення інформаційного ресурсу для висвітлення суспільно-вагомих регіональних подій;

територіальна оборона, допомога ЗСУ, сприяння у підтримці громадського порядку, захист прав і свобод громадян, інформаційні кампанії, спрямовані на розвиток патріотичного і волонтерського рухів та заходів, що пропагують ідею єдності та цілісності країни;

організація заходів гуманітарної політики та політики національної пам’яті щодо відзначення видатних подій, вшанування відомих діячів та історичних постатей, які зробили вагомий внесок в історію України;

формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки;

підвищення рівня громадянської активності членів територіальних громад, забезпечення їх участі у реалізації державної політики на місцевому рівні;

підвищення рівня екологічної обізнаності та проведення заходів з охорони довкілля;

підтримка та розвиток творчих здібностей дітей та молоді, інклюзивна освіта, захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах;

популяризація культурної спадщини, народних традицій та духовності, національних культур народів, які населяють територію Полтавської області, підтримка актуальних тенденцій сучасного мистецтва;

розвиток туристичної привабливості Полтавщини;

популяризація літератури та читання, гуманітарної ролі книги.

 

На конкурс дозволяється подавати декілька конкурсних пропозицій від одного заявника. У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

 

  1. Організація конференцій, круглих столів, симпозіумів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок, спрямованих на реалізацію цілей та пріоритетних завдань конкурсу.
  2. Розробка і тиражування поліграфічної продукції, методичних матеріалів.
  3. Соціологічнні опитування, фокусні групи, анкетування.
  4. Інформаційні кампанії.
  5. Організація висвітлення у ЗМІ певного виду діяльності.

 

Фінансування проєктів здійснюється на підставі договорів безпосередньо Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації як головним розпорядником бюджетних коштів, через суб’єкти господарської діяльності.

Граничний обсяг фінансування одного проєкту в рамках конкурсу становить 60 тис. гривень. За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше, як 85% вартості проєкту, а решта 15% необхідного обсягу фінансування забезпечуються заявником у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі: оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду тощо.

Загальний фонд видатків на реалізацію конкурсних проектів буде визначено після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

 

До участі в конкурсі не допускаються організації, які:

зазначили в конкурсній пропозиції інформацію, що не відповідає даним у відкритих державних реєстрах;

зареєстровані пізніше ніж за 6 місяців до оголошення проведення конкурсу;

перебувають у стані припинення діяльності;

подали конкурсні пропозиції після закінчення встановленого строку або не в повному обсязі; 

щодо яких встановлено факт порушення вимог бюджетного законодавства, крім попередження, протягом одного або двох попередніх бюджетних періодів.

 

Для участі в конкурсі громадські організації подають заявку, що складена державною мовою у друкованому (формат А4 без обмеження кількості аркушів, які прошиті, пронумеровані та скріплені печаткою (у разі наявності) з підписом керівника організації) та електронному вигляді (формат pdf) і містить:

заяву про участь у конкурсі за підписом керівника організації, скріпленим печаткою (в разі наявності).

(ЗАВАНТАЖИТИ ЗРАЗОК)

опис проєкту.

(ЗАВАНТАЖИТИ ЗРАЗОК)

розрахунок витрат проєкту, інформація про джерела фінансування.

(ЗАВАНТАЖИТИ ЗРАЗОК)

листи-підтвердження від органів державної влади, ОМС, наукових установ, інших організацій, залучених до реалізації проекту.

інформацію про діяльність, досвід реалізації схожих проєктів протягом останніх 2 років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування, матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (у довільній формі).

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься в конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу. Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Рейтинг конкурсних пропозицій буде сформований до 01 грудня 2019 року.

Переможці конкурсу визначатимуться після затвердження обласного бюджету на 2020 рік.

Конкурсні пропозиції приймаються з 30.09.2019 до 31.10.2019 включно, за адресою: 36014, м. Полтава, вул. Соборності, 45, каб. 533 в робочий час окрім вихідних та святкових днів.

Конкурс передбачає 3 етапи.

         І етап. Індивідуальне оцінювання проєктної заявки членами конкурсної комісії на предмет відповідності запланованих заходів визначеним цілям і пріоритетним завданням.

         ІІ етап. Відкритий захист конкурсних пропозицій.

         ІІІ етап. Оцінювання шляхом проставляння балів від 0 до 5 за критеріями:

         відповідність проєкту його меті;

         реалістичність досягнення і значущість очікуваних результатів;

         ефективність використання бюджетних коштів;

         рівень кадрового та матеріально-технічного забезпечення.

 

Рішення конкурсної комісії розміщується протягом трьох робочих днів на офіційному веб-сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

Реалізація проєктів, що подаються для участі в конкурсі, має відбуватися протягом березня-листопада 2020 року.

 

За додатковою інформацією звертатися до заступника начальника управління – начальника відділу комунікацій з громадськими об?єднаннями управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськими об?єднаннями Полтавської облдержадміністрації Отича Олександра Анатолійовича щодено, крім вихідних і святкових днів, з 8:00 год. до 17:00 год., перерва з 12:00 год. до 13:00 год.,

тел.: (0532)56-95-39, 099-655-15-79 (Viber);

електронна пошта: otych@ukr.net.

 

 

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua