Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 серпня 2019 року

Пирятинська міська рада прийняла ативну участь у Фестивалі сала, який відбувся 31 серпня  в селі Смотрики. Пропонували гостям та учасникам свята домашні смаколики із сала, ділилися оригінальними рецептами, запрошували в наше місто на гостину.

 

30 серпня 2019 року

30 серпня відбулося перше настановче засідання комісії конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“. Конкурс проводиться в рамках виконання заходів Комплексної програми розвитку малого та середнього бізнесу Пирятинської міської ОТГ на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сорок другої сесії міської ради сьомого скликання від 23.08.2018 року. Про умови конкурсу нагадала начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова.

30 серпня 2019 року

30 серпня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули 8 питань.

 

30 серпня 2019 року

На сьогоднішній день дуже гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття.

 

30 серпня 2019 року

29 серпня в Центрі громадського діалогу працювала постійна комісія міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяли участь члени інших постійних комісій міської ради.

 

29 серпня 2019 року

Цього року за сприяння керівництва міської ради колектив муніципалітету  поповнився 8 студентами, які, успішно склавши вступні випробування,  безоплатно здобуватимуть другу вищу освіту на заочній формі навчання в одному з найкращих вузів України - Київському Національному університеті  ім. Тараса Шевченка за спеціальністю „Публічне правління та адміністрування“.  

29 серпня 2019 року

 Сьогодні, під час заходів до Дня  підприємця та підведення підсумків обласного конкурсу „Кращі товари Полтавщини“, які проводились Полтавською облдержадміністрацією, міському голові Пирятинської міської ради Олексію Рябоконю вручена відзнака  „Громада - територія розвитку бізнесу“. Крім того, почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено директора ТОВ „ПИРЯТИНДРЕВ“ Ярошенка Сергія Григоровича за сумлінне виконання трудових обов?язків, тривалу і бездоганну роботу та з нагоди  15-ої річниці з дня створення підприємства.

29 серпня 2019 року

28 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто 12 питань та прийнято відповідні рішення. Засідання розпочалося інформуванням начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової про хід виконання плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ради за перше півріччя 2019 року. 

29 серпня 2019 року

                                       Вони співали „Ще не вмерла“ … і вмирали…

                                       Земля тремтіла, під ногами ж твердь…

                                       Їм янголи обличчя прикривали…

                                       Вони ж під вибухи гранат ішли на смерть…

Сьогодні на міському цвинтарі  до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України пирятинці зібралися на мітинг-реквієм.

 

28 серпня 2019 року

„У моди немає часу“ - показ мод: традиційне українське вбрання. Такий захід пройшов уперше на Полтавщині та проведений за ініціативи відділу культури і туризму виконкому міської ради, за сприяння Пирятинської міської ради та депутата Полтавської обласної ради Василя Стасовського. 

На показі демонстрували старовинні костюми – родинні реліквії жителів Пирятинщини та Чорнухинщини. Глядачі побачили полотняні сорочки, вишиті гладдю та хрестиком, а також костюми

28 серпня 2019 року

27 серпня Пирятин відвідали представники органів місцевого  самоврядування  з Луганщини та Донеччини. Зустріч відбулася у Пирятинському ліцеї у форматі круглого столу. Міський голова Олексій Рябоконь привітав делегатів та презентував гостям досвід Пирятинської громади в контексті децентралізації та залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги. Ознайомив присутніх з досвідом виконкому міської ради щодо участі в міжнародних проектах та програмах.

28 серпня 2019 року

Сибірка  -  гостре,   особливо   небезпечне   інфекційне захворювання  всіх  видів сільськогосподарських,  домашніх і диких тварин,  а також людей, яке спричиняється мікроорганізмом Bac. anthracis. Найчастіше хворіють вівці, велика рогата худоба, коні, дикі жуйні. Збудник сибірки існує у вигляді двох форм: вегетативна та  спорова. У споровій  формі  він  може перебувати в грунті необмежений час, лишаючись  життєдіяльним   і   зберігаючи   патогенність.

28 серпня 2019 року

Традиційно, щороку перед Днем знань, Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді проводить благодійну акцію „Школярик“, у ході якої отримують подарунки діти із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та діти з багатодітних сімей, які йдуть до  1 класу.

 

27 серпня 2019 року

1 вересня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ у Пирятині відбудеться гра ІІ Кола Чемпіонату Полтавської області по футболу по І групі. Команда ФК „Пирятин“ прийматиме лідера групи, команду „Харчовик“ Заводське. Початок ігор юнаки 13-00, дорослі 15-00.  

27 серпня 2019 року

21 серпня 2019 року  відбувся передостанній тур ІІ кола Регіонального Чемпіонату Полтавської обласної організації ТОГО „ВФСТ „Колос“ по футболу серед ветеранів 40р.+ .

Наводимо результати туру:

       ФК „Пирятин“ - ФК „Засулля“ Лубенського р-ну  -  3:2

       ФК „Локомотив“ Гребінка - ФК „Лохвиця“     -        6:1

25 серпня 2019 року

 Біля Пирятинського культурно-громадського центру  було  весело та гамірно. Пирятинці разом із всією Україною святкували 28-му річницю незалежності нашої країни.   Пирятинська міська об’єднана територіальна громада представила стенди із фотографіями про діяльність міської ради, закладів освіти, культури та жителів міста. 

23 серпня 2019 року

Щиро вітаю вас з Днем Державного Прапора та 28-ю річницею Незалежності України! Саме ці дати нагадують нам про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність. І через 28 років, відколи Україна стала незалежною, для кожного з нас пріоритетними залишаються ідеї справедливості, незалежності, цілісності української держави.

Наш прапор – це символ свободи й незалежності, слави і відродження України. Синьо-жовтий стяг вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

 

23 серпня 2019 року

Під час роботи комісії було розглянуто питання щодо: облаштування пішохідного переходу по вул.Єлени, 1, встановлення засобу примусового зниження швидкості по  вул.Матросова в районі житлових будинків № 26, №30, облаштування пішохідного переходу по вул.Соборна (від пр.Поштовий до магазину „Фора“), облаштування засобу для перешкоджання проїзду ваговому транспортному засобу через с.Рівне, встановлення засобу примусового зниження швидкості та облаштування твердого покриття частини вул.Молодіжна - вул.Миру с.Олександрівка, встановлення дорожнього знаку в селах Пирятинської міської ОТГ, який позначає початок та кінець населеного пункту.  

 

23 серпня 2019 року

Урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора України відбулися на площі перед адмінбудинком у Пирятині. Це свято – данина поваги символу держави, що пройшов довгий шлях. Під рідним прапором український народ утвердив мрію про державність, соборність і незалежність. У ньому втілені віковічні прагнення до миру та надії українського народу на краще майбутнє.

Почесне право підняти синьо-жовте знамено було надано командиру  взводу управління військової частини А1499, учаснику бойових дій Дмитру Буровцеву.

 

23 серпня 2019 року

23 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. На порядку денному було одне питання, яке стосувалося проведення  коригування робочого проекта „Реконструкція покрівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 по вул.Гагаріна, 84 в м.Пирятин Полтавської області“. 

23 серпня 2019 року

23 серпня в Україні відзначають День Прапора. Як виглядає український стяг і що символізують його барви - ми знаємо змалку. Але історія українського прапора довга й терниста. Прапором пишалися, він рятував і за нього вбивали. Історія українського прапора розпочалася кілька століть тому, але офіційно затвердили синьо-жовтий стяг як державний символ України лише 28 січня 1992 року.

 

23 серпня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ „Лубнигаз“ повідомляє, що у зв’язку з проведенням  технологічних робіт на газопроводах середнього та низького тисків у селі Калинів Міст  у період з 29 серпня по 06 вересня 2019 року буде припинено газопостачання всім споживачам вказаного  населеного пункту.

 

22 серпня 2019 року

З 1 квітня 2019 року банки в Україні відкривають клієнтам нові рахунки в міжнародному стандарті IBAN, які будуть складатися із двох літер та 27-ми цифр. Застосування таких рахунків з 01.11.2019 року стане обов’язковим. Тому при подачі документів на виплати, допомоги та дотації потрібно подавати банківські реквізити  датовані не раніше серпня місяця 2019 року.

 

22 серпня 2019 року

З метою недопущення пожеж в екосистемах та загибелі людей на водоймах у місцях масового відпочинку громадян, 22 серпня співробітники Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області здійснили рейдову перевірку в лісі та поблизу водойм. Рятувальники нагадали громадянам про важливість дотримання правил безпеки у місцях масового відпочинку громадян на природі та поблизу водойм, розповіли про статистику надзвичайних подій та вручили пам’ятки попереджувального характеру.
 

22 серпня 2019 року

Запрошуємо на перший на Полтавщині показ мод - українського традиційного одягу. У програмі заходу - презентація старовинних костюмів, виконання автентичних пісень, виставка предметів побуту українців кін.19-поч.20 ст. Якщо маєте традиційне українське вбрання або ж хочете стати моделлю нашого проекту - звертайтеся у відділ культури та туризму Пирятинської міської ради.

22 серпня 2019 року

Шановні учасники бойових дій, що проживають на території Пирятинської міської ОТГ (з числа учасників АТО/ООС) запрошуємо вас отримати Соціальну картку в Пирятинському міському центрні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: площа Героїв Майдану, 2, 2-й поверх, телефон для довідок -  3-22-99.

21 серпня 2019 року

21 серпня відбулося засідання експертної комісії з питань реалізації Положення про громадський бюджет (бюджет участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Як вже повідомлялося раніше, з 1 липня стартував прийом  проєктних  пропозицій  на  виконання  положень  Громадського   бюджету. На сьогодні до Пирятинської міської ради подано 6 проєктних пропозицій.

 

21 серпня 2019 року

17-18 серпня 2019 року шахісти нашого міста відзначили День Незалежності України турнірами зі швидких шахів серед дорослих та дітей.

У турнірі серед дорослих І місце посів досвідчений  Анатолій Ситник, потіснивши на ІІ місце 14-річного Євгенія Шкребу, ІІІ місце у Петра Григоренка.

У турнірі серед дітей місця розподілилися таким чином:

 

21 серпня 2019 року

 29 та 30 серпня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ відбудеться Всеукраїнський турнір по футболу серед юнаків 2004 року народження, де зустрінуться команди:

29 серпня - ДЮСШ Пирятин - ДЮСШ Верес Рівне, початок змагань  о 1700 ;

30 серпня - ДЮСШ Верес Рівне – ДЮСШ Гребінка, початок змагань  о 1000; ДЮСШ Пирятин  – ДЮСШ Гребінка, початок змагань  об 1130.

21 серпня 2019 року

20 серпня під головуванням  заступника міського голови Ігоря Шикеринця відбулось засідання  комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. На порядок денний винесено два питання -  розгляд заяви ОКВПТГ „Лубнитеплокомуненерго“ щодо встановлення розміру внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та їх розподіл між споживачами, а також інформація Миколи Кубліцького про виявлені порушення під час нарахування плати за опалення ПП „Хазар-2007“ у 2016-2018 роках.

 

21 серпня 2019 року

2 вересня 2019 року  на стадіоні „Ювілейний“ відбудеться завершальний тур Регіонального Чемпіонату Полтавської обласної організації ТОГО „ВФСТ „Колос“ по футболу серед ветеранів 40р.+.  

20 серпня 2019 року

З нагоди 28-ї річниці Незалежності України в Пирятинському краєзнавчому музеї представлена виставка „Художнє сплетіння століть династії Гречків – від матері до дочки“.

Присутні мали змогу ознайомитися з роботами родини Гречок з села Яцини. А це і вишити картини, скатертини, одяг, рушники і килими.

Представниця  родини – Надія Бугай (Гречка) – розповіла про свою сім’ю, прокоментувала представлені речі на виставці.

Виставка вразила своєю неповторністю та різноманітністю.

 

20 серпня 2019 року

20 серпня міський голова Олексій Рябоконь привітав з 75-річним ювілеєм лідера збірної команди з шахів Пирятинської міської ОТГ Олександра Федоровича Стригуновського. Олесандр Федорович – кандидат в майстри спорту з шахів, суддя республіканської категорії, тренер з шахів вищої категорії.

 

20 серпня 2019 року

 З 12 по 15 серпня в селі Наріжжя Семенівського району відбулась Всеукраїнська спартакіада з рекреаційних видів спорту серед осіб з інвалідністю.  Участь в спортивному заході взяли представники з Полтавської, Одеської, Донецької Хмельницької та інших областей. Змагання проходили як в командному заліку, так і в індивідуальному.

20 серпня 2019 року

Запрошуємо підприємців міста долучитися до Соціальної програми „Соціальна картка учасника бойових дій (з числа учасників АТО/ООС)“, якою передбачені знижки на товари та послуги. До програми вже приєдналися магазин „Теплий дім“, „Професіонал“, „Комп’ютер сервіс“, мережа аптек ФОП Побочій В.Г. та інші.

 

19 серпня 2019 року

З нагоди Дня Незалежності України ЦНАП працює за таким графіком:

23 серпня - з 08.00 до 16.00;

з 24 по 26 серпня – вихідні дні;

з 27 серпня – згідно з графіком  роботи.

 

 

19 серпня 2019 року

У народі є така приказка: „Яблучний Спас – пішло літо від нас“. Саме після Другого Спасу можна вже відчути перший подих осені, свіже прохолодне повітря, а подекуди й пожовкле листя.

 

19 серпня 2019 року

Лейкоз  великої рогатої худоби  -  інфекційна,  хронічна  хвороба пухлинної природи,  яка  характеризується  злоякісним  розмноженням   клітин кровотворних  органів та утворенням злоякісних пухлин. Збудник  лейкозу великої рогатої худоби (ВРХ) - вірус, який має близьку спорідненість з вірусом Т-клітинного лейкозу людини. Вірус нестійкий у зовнішньому середовищі, гине при температурі 80 0С протягом 1 хвилини.

 

18 серпня 2019 року

18 серпня на Майдані Незалежності зібралися пасічники, виробники медопродуктів, натхненні бджолярі, які пропонували кожному свою смакоту - спробувати й придбати. Тут же поряд із яскравим ярмарком артисти Пирятинської ОТГ розважали публіку запальними піснями, віршами про мед та достаток, заряджали оптимізмом і вірою у найкраще.

18 серпня 2019 року

Сезон творчих зустрічей - проект відділу культури і туризму міської ради, що об’єднує аудиторію різного віку, підлаштовується під найвибагливіші смаки. 17 серпня зала ЦДЮТу зібрала людей старшого віку, пенсіонерів. На сцені ж були їхні улюбленці - вокальний ансамблю „Чураївна“ територіального центру соціального обслуговування, письменник-гуморист Микола Сенчило, поет Руслан Поїденчук. А також пожвавив вечір зовсім маленький виконавець гумору - Дмитрик Кудрявцев.

16 серпня 2019 року

18 серпня на Майдані Незалежності о 9-00 відбудеться Літній медовий фестиваль.

У програмі заходів: торгівля медом та супутніми продуктами, концертна програма.

16 серпня 2019 року

16 серпня в Центрі громадського діалогу відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг і з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні комісії взяв участь міський голова Олексій Рябоконь, голови інших постійних комісій та депутати міської ради.

 

16 серпня 2019 року

Пирятинський районний сектор філії Державної установи „Центр пробації“ в Полтавській області запрошує для  співпраці та з метою взаємодії в сприянні органу пробації у здійсненні наглядових заходів і проведення соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації, ВОЛОНТЕРІВ

 

15 серпня 2019 року

День археолога працівники культури Пирятинської ОТГ відзначили цікаво та корисно - у відрядженні на Дні відкритих дверей Гінцівської стоянки на Лубенщині. Гінцівська стоянка була першою дослідженою в Східній Європі пам’яткою палеоліту. Стоянка була виявлена у 1871 році, розкопки почали вестися в 1873 році лубенським археологом і педагогом Ф.І.Камінським. Зараз на стоянці працює професор Людмила Яковлєва, археолог, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України спільно із французькими вченими Франсуа Джінджана та Анн Марі.

 

15 серпня 2019 року

Пирятинським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в рамках реалізації Програми соціальної підтримки сімей, дітей та молоді на 2019 рік розроблена та розміщена соціальна реклама на сіті-лайтах та бігбордах по вулиці Соборна.

 

15 серпня 2019 року

Відбулося засідання комісії з присудження стипендій міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідно до Положення, затвердженого рішенням одинадцятої сесії міської ради, стипендії обдарованим дітям присуджуються у трьох номінаціях за трьома рівнями – обласним, національним та міжнародним. У кожній номінації присуджується по п’ять стипендій.

На розгляд комісії було подано 19 кандидатур на присудження стипендій міської ради від закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

15 серпня 2019 року

14 серпня відбулося чергове засідання виконкому  Пирятинської міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.  На засіданні розглянуто 17 питань порядку денного. Одним із актуальних серпневих питань є підготовка закладів освіти до нового навчального року. Виконувач обов’язків начальника відділу освіти, молоді та спорту міської ради Людмила Зібніцька проінформувала присутніх про хід проведення цієї роботи. У закладах загальної середньої освіти проведено косметичні ремонти класних кімнат, харчоблоків, їдалень.

15 серпня 2019 року

 З метою забезпечення жителів мікрорайону Острів (вул. Острів, вул. Лермантова, вул. Кутузова, пров. Рибальський та частково вул. Набережна) централізованим водопостачанням розпочато роботи по прокладанню мережі водогону загальною протяжністю 1,69 км. Реалізація цього проекту дасть можливість забезпечити 87 домогосподарств  якісною питною водою.

 

15 серпня 2019 року

З метою забезпечення ефективної підготовки до нового 2019-2020 навчального року відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради спільно з керівниками закладів освіти вжито відповідних організаційних заходів.

14 серпня 2019 року

З метою підвищення рівня безпеки та комфорту жителів громади проводяться роботи по будівництву нового тротуару. На сьогодні виконано роботи по встановленню бортових каменів по всій довжині, найближчим часом буде проведено асфальтування тротуару. Облаштування тротуару є надважливим, оскільки на перехресті вулиць Гагаріна, Харківська та провулку Бурячний спостерігається інтенсивний рух транспортних засобів та пішоходів, а поруч розміщені заклад дошкільної освіти „Ромашка“ та Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6. 

 

14 серпня 2019 року

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради. Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала, що 30 липня поточного року робочою групою міської комісії було здійснене виїзне обстеження суб’єктів господарювання, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості та вимог чинного законодавства стосовно укладення роботодавцями трудових відносин із найманими працівниками, надані пам’ятки роботодацям та найманим праціникам. 

14 серпня 2019 року

Усього в Україні святкують три Спаса, а Медовий Спас — перший із них. Щорічно свято припадає на 14 серпня й має іншу назву, Маковея. Свято Маковея — це поєднання двох світів, тобто, народних українських традицій та християнських легенд. Не дивно, що українці відзначають три Спаса саме в серпні — це місяць нового врожаю та щедрості природи. У серпні збирають свіжий мед, саме до Першого Спаса, достигає багато овочів та фруктів. І, звісно, збирають мак, звідки й народна назва, Маковея.

13 серпня 2019 року

Доріжки треба прокладати там, де „натоптано“ людьми. Так, у Пирятині скоро з’явиться нова пішохідна доріжка. Розпочато підготовчі роботи щодо облаштування доріжки по вулиці Соборна.

 

13 серпня 2019 року

Так, Міжнародний день шульг встановлений з метою привернути увагу суспільства до проблем, з якими стикаються лівші в праворукому світі; привернути увагу дизайнерів, виробників і продавців до необхідності враховувати зручність лівшів при користуванні різними предметами; розвіяти забобони, які оточують лівшів протягом багатьох століть у різних культурах; заохотити наукові дослідження в галузі вивчення феномену ліворукості.

 

12 серпня 2019 року

08 серпня  відбулося засідання робочої групи по розгляду звітів комунальних підприємств за підсумками роботи 1 півріччя 2019 року. Аналіз показників виконання фінансових планів комунальних підприємств свідчить, що план по доходах за 1 півріччя не виконано. Так загальна сума доходів склала 10 917,7 тис. грн, що на 1 896,9 тис. грн. менше ніж передбачено планом, або 85,2%.

12 серпня 2019 року

З  26  липня  по  4 серпня 2019 року в м. Турин (Італія) проходили ІV Європейські ігри майстрів серед ветеранів, в яких взяли участь 27 країн. Футбольна команда ФК „Пирятин – Полтавщина“ представляла Україну в змаганнях з футболу серед ветеранів 45р.+. Вдруге в історії Європейських ігор ФК „Пирятин – Полтавщина“ здобула золоті медалі, перемігши команди ФК „Поступ“ Ужгород з рахунком 4:0, команду ФК „Вінтаге“ Італія з рахунком 4:1 та команду ФК „Вічно зелені“ Нова Зеландія з рахунком 8:0.

 

12 серпня 2019 року

Пожежі знищують гектари лісових насаджень - дерева і чагарники, заготовлену деревину. Через це знижуються захисні, водоохоронні та інші корисні властивості лісу, знищується фауна. Ліс практично беззахисний перед вогнем і може зникнути всього за кілька годин. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. На їх гасіння витрачають багато сил та засобів.

 

10 серпня 2019 року

Шановні працівники ветеринарної медицини!

Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

Ви виконуєте важливу і необхідну справу – забезпечуєте санітарну безпеку нашої громади. На вас лежить відповідальність за збереження епізоотичного благополуччя, забезпечення якості і безпеки продуктів, а, значить, і здоров’я людей, які їх споживають.

Сподіваємось, що ви й надалі з високою відповідальністю та сумлінням виконуватимете поставленні перед вами завдання, досягатимете нових професійних здобутків

10 серпня 2019 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем будівельника!

З давніх-давен і донині ваша праця була нелегкою, але дуже шанованою в народі, адже завдяки вашій майстерності та творчості, наші  місто і села стають красивішими та сучаснішими. Ремонти шкіл, садочків, ФАПів, благоустрій населених пунктів, дороги і освітлення – все це зроблено вашими руками. Своєю щоденною працею ви даруєте Пирятинській громаді комфорт та затишок. 

10 серпня 2019 року

Напередодні працівниками КП „Каштан“ було проведено роботи щодо розчищення річки Удай на острові Масальський від повалених дерев. Сьогодні небайдужі пирятинці розчищали річку від водоростей та сміття, переважно - це пластикові та скляні пляшки. Учасники упродовж дня плідно працювали з лопатами та вилами, на човнах і з сітками, звільняючи річкову течію від негативного впливу застою води внаслідок заростання.

Дякуємо всім, хто долучився до цієї справи!

 

9 серпня 2019 року

09 серпня відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств – оглянули об’єкти соціальної сфери.

 

9 серпня 2019 року

Запрошуємо вас 10 серпня взяти участь у заходах по розчищенню русла р.Удай на о.Масальський.

У рамках проведення заходу заплановано провести роботи з розчистки річки від повалених дерев та водоростей.

 

 

8 серпня 2019 року

Фонд „Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу“ сформував рейтинг малих та середніх громад України з населенням до 100 тис. осіб.

 

7 серпня 2019 року

6 серпня в селі Замостище відбулися збори жителів села щодо остаточного визначення земельної ділянки для облаштування нового сільського цвинтаря. На зборах були присутні міський голова Олексій Рябоконь, староста села Калинів Міст Руслан Бабак, голова квартального комітету Павло  Бодак, начальник відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради Євгеній Стадник та жителі села. Також під час зустрічі було обговорено план подальшого закриття існуючого кладовища, його окультурення та збереження у належному санітарному стані.

 

7 серпня 2019 року

Дбаючи про розвиток культури в Олександрівському старостинському окрузі, створення комфортних умов для занять колективів художньої самодіяльності, розкриття їх талантів та здібностей, збереження місцевих традицій Пирятинською міською радою проведено поточний ремонт фасаду Олександрівського сільського клубу. В ході робіт утеплено фасад та проведено ремонт ганку. Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“ (м. Пирятин). Вартість становить 186,5 тис. грн.

 

7 серпня 2019 року

Сьогодні була проведена нарада у міського голови Олексія Рябоконя із залученням депутатів міської ради, членів виконавчого комітету міської ради, представників НПП „Пирятинський“, ДП „Пирятинське лісове господарство“ та громадськості щодо проведення розчистки річки Удай на о.Масальський. Очищення річок та водойм, є важливою процедурою у підтримці відповідного екологічного стану, особливо у літній період часу. Річка Удай потребує чистки через повалені дерева, які перекрили русло річки, внаслідок чого зменшилася швидкість течії на цій ділянці,  та надмірну кількість  водоростей. Депутат міської ради Олександр Горбачов ознайомив присутніх із планом організації та проведення заходів по розчищенню русла річки. 

7 серпня 2019 року

6 серпня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Одним з основних питань порядку денного -  створення комісії з  придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Минулого року завдяки субвенції з державного бюджету та злагодженій роботі міської ради було придбано дві квартири для дітей-сиріт, які проживають на території ОТГ. Тобто успішний досвід є, проте, механізм надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла дітям цієї категорії дещо змінений. 

6 серпня 2019 року

Сьогодні у військовій частині А 1499 в Пирятині відбувся мітинг з нагоди 5-ї річниці з часу визволення українських міст та вшанування пам’яті учасників антитерористичної операції. Під час заходу поіменно згадали усіх загиблих пирятинців, які захищали цілісність і незалежність нашої Батьківщини - Максима Аранчія, Віталія Білька, Олександра Шляхтича, Івана Олійника, Анатолія Курочку, Андрія Конопльова, Бориса Козака, Станіслава Таранця  та Юрія Стрельцова.

 

5 серпня 2019 року

Суботній вечір зібрав на літньому майданчику ЦДЮТу любителів поезії, акустичної музики та живопису. До уваги глядачів була представлена виставка картин Юлії Михно, молодої художниці, викладачки Пирятинської школи мистецтв, також були виставлені роботи пирятинської художниці Віри Докучаєвої. Сцену було декоровано фотографіями київського фотографа Івана Любиш-Кірдея, також використано світлини Алли Однойко та Андрія Мозгового.

 

5 серпня 2019 року

На виконання рішенням виконкому Пирятинської міської ради від  27.03.2019 № 113 „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“  02.08.2019  року з 22-00 проведено черговий моніторинг. Під час заходу, групою відвідано всі заклади сфери розваг та громадського харчування, які розташовані на території міста. Неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було.

5 серпня 2019 року

4 серпня весело й гамірно було на подвір’ї Калиновомостівського сільського Будинку культури. Тут жителі двох сусідніх сіл – Верхоярівки та Калинового Мосту – по-родинному затишно святкували День села. Свято скликало до себе гостей: близьких і далеких, тих хто народився тут і виріс, тих хто в цих селах живе й працює, і тих, кого доля, звивистими шляхами, завела далеко від рідного порогу.

 

5 серпня 2019 року

Комунальне підприємство „Пирятинський міський водоканал“ інформує, що у зв'язку з проведенням ремонтних робіт 6 серпня 2019 року, водопостачання по всьому місту буде припинено з 8.00 до 17.00.

 

5 серпня 2019 року

На подвір’ї перед відремонтованим сільським клубом зібралася громада, аби веселе відзначити День села. Свято розпочалося вітальним танком від пирятинських гостей – хореографічного колективу „Стенет“. Проте дощ вирішив по-своєму: і глядачі змогли оцінити й оновлену залу сільського клубу. Концерт був веселим та насиченим - найменші „Намистинки“ співали й танцювали у нових костюмах. Володимир Нічик та Маргарита Шульга привітали жителів Олександрівки від Пирятина, від Калиновомостівського сільського Будинку культури пісні виконали тріо гітаристів.

5 серпня 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ „Лубнигаз“ повідомляє, що у зв’язку з проведенням  технологічних робіт на газопроводах високого та низького тисків в селі Рівне  в період  з 12 серпня по 14 серпня 2019 року буде припинено газопостачання всім споживачам вказаного  населеного пункту.

       

2 серпня 2019 року

1 серпня відбулося пленарне засідання п’ятдесят восьмої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. На порядок денний винесено 66 питань. Перед початком засідання, за рекомендацією постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, було заслухано начальника Пирятинського відділення поліції ГУНП України в Полтавській області Олексія Возного, який проінформував про стан розслідування справи щодо жорстокого побиття 9 березня пирятинця Сергія Шевченка. 

2 серпня 2019 року

1 серпня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва і з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Під час розгляду Програми диспетчеризації ліфтів багатоквартирних житлових будинків м.Пирятин на 2019 рік комісія рекомендувала сесії міської ради виділити кошти в сумі 63,6 тис.грн

2 серпня 2019 року

Станом на 01.07.2019 року за даними органів реєстрації в населених пунктах Пирятинської міської ОТГ здійснювали діяльність 785 фізичних осіб-підприємців, що на 62 особи більше ніж на 01.01.2019 року (723 особи). Протягом січня-червня 2019 року зареєстрували діяльність 145 осіб, у тому числі жінок – 49 осіб, молоді до 35 років – 7 осіб. Ліквідували діяльність – 83 особи, у тому числі жінок – 21 особа, молоді – 3 особи. У цьому році закріпилась тенденція до пожвавлення економічної активності громадян. 

2 серпня 2019 року

Святого Іллю вважають одним із найбільших пророків Старого Заповіту. Родом він був із Палестини, жив у  ІХ столітті до Різдва Христового. Традиційно на Іллін день іде дощ. Вважається, якщо вмитися під ним, то можна вилікуватися від хвороб і прoкази. Також на Іллі можна чекати „Горобину ніч“ – ніч з сильною грозою, громом, блискавкою та буревієм. Перед образами під час грози старі люди рекомендують запалити свячену свічку. Вважалося, що це вбереже оселю від грому.

 

2 серпня 2019 року

Відбулося  10 засідань постійних комісій. Проведено 1 позачергову сесію.Відбулося 4 засідань виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 73 рішень.Проведено День міської ради в Олександрівському старості.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua