Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 серпня 2019 року 11:19

Вшанування пам’яті загиблих захисників України

                                       Вони співали „Ще не вмерла“ … і вмирали…

                                       Земля тремтіла, під ногами ж твердь…

                                       Їм янголи обличчя прикривали…

                                       Вони ж під вибухи гранат ішли на смерть…

Сьогодні на міському цвинтарі  до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України пирятинці зібралися на мітинг-реквієм.

З промовами виступили голова районної державної адміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець та заступник начальника штабу  військової частини А1499 Василь  Войпанюк.Всі виступи виступаючих були пронизані болем та пошаною до справжніх  патріотів України, хоробрих синів українського народу. 

Учасники заходу згадали кожного, хто віддав своє життя, захищаючи наш із вами мир. Це Олександр Шляхтич, Максим Аранчій, Іван Олійник, Борис Козак, Андрій Конопльов, Станіслав Таранець, Анатолій Курочка, Віталій Білько, Юрій Стрєльцов. Подякували кожній родині, яка виплекала мужнього захисника. І попросили вибачення у кожної матері, яка більше не побачить свою дитину.

Авторський вірш прочитав Максим Алекперов, вихованець Центру дитячої та юнацької творчості, а Дмитро Шаповал вірш „Голосіння“ Анатолія Матвійчука, ветерана АТО.

З Пирятинщини з 2014 року на фронт пішло більше 100 найкращих чоловіків. Наші земляки стали на сторожі миру, щодня наражаючи себе на небезпеку. На жаль, повернулися додому не всі...

Присутні вшанували пам’ять про загиблих захисників України хвилиною мовчання та покладанням квітів.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua