Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 серпня 2019 року 09:14

13 серпня - Міжнародний день шульги

У світі 13 серпня відзначається Міжнародний день шульги. Він був започаткований у 1992 році з ініціативи Британського клубу ліворуких.

Зараз все створено для людей, які все роблять правою рукою: письмове і кухонне приладдя, двері і замки, комп’ютерні миші і багато іншого.

На сьогоднішній день ліворуких школярів вже не примушують писати правою рукою, але деякі батьки, вихователі або навіть вчителі все ж намагаються перевчити „неправильну дитину“.

Так, Міжнародний день шульг встановлений з метою привернути увагу суспільства до проблем, з якими стикаються лівші в праворукому світі; привернути увагу дизайнерів, виробників і продавців до необхідності враховувати зручність лівшів при користуванні різними предметами; розвіяти забобони, які оточують лівшів протягом багатьох століть у різних культурах; заохотити наукові дослідження в галузі вивчення феномену ліворукості.

Серед населення, за різними оцінками, зустрічається від 7 до 17% ліворуких. У деяких видах діяльності ліворукі мають певні переваги. Наприклад, у грі на музичних інструментах, у спорті – футболі, боксі, тенісі, фехтуванні. 

Серед ліворуких багато визначних особистостей: Ісаак Ньютон, Альберт Ейнштейн, Нікколо Паганіні, Моцарт, Людвіг ван Бетховен, Леонардо да Вінчі, Мікеланджело, Рафаель, Чарлі Чаплін, Фрідріх Ніцше, Степан Бандера. З-поміж наших сучасників шульгами є Білл Гейтс, Пол Маккартні, Вуді Аллен, Барак Обама, Білл Клінтон, Мілла Йовович, Олег Блохін, Святослав Вакарчук та багато інших.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua