Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 серпня 2019 року 17:00

Сучасному місту - заходи нового формату

Суботній вечір зібрав на літньому майданчику ЦДЮТу любителів поезії, акустичної музики та живопису. До уваги глядачів була представлена виставка картин Юлії Михно, молодої художниці, викладачки Пирятинської школи мистецтв, також були виставлені роботи пирятинської художниці Віри Докучаєвої. Сцену було декоровано фотографіями київського фотографа Івана Любиш-Кірдея, також використано світлини Алли Однойко та Андрія Мозгового.

Поки публіка збиралася, можна було скуштувати смачний сливовий пиріг та випити гарячої кави. Вечір розпочав виступ пирятинського гурту молоді „За трьома мостами“. Відразу після юнаків на сцену піднялася відома письменниця Ольга Гурба, розповіла про тему війни в своїй творчості та прочитала кілька віршів про військові дії на Донбасі.

Віра Докучаєва подарувала музичні твори публіці. А вже потім почалися конкурси. Знавці літератури розіграли збірку Ольги Гурби, написавши вірш про літо. Також було проведено літературний батл: двоє глядачів називали імена сучасних авторів - хто більше. Призом стала книга відомої української письменниці Катерини Бабкіної. Сама ж Катерина із задоволенням лишила автограф та побажання переможцю.

Ще один конкурс був пов’язаний з фотодекораціями. Той, хто назвав правильно всі місця зйомки - виграв комплект листівок сидів стародавнього Пирятина. Продовжив літературний вечір місцевий поет Руслан Поїденчук із постмодерною лірикою, полтавська письменниця Наталаія Трикаш розчулила залу до сліз своїми щирими й глибокими образами. Одного вірша подарувала публіці й організатор заходу Олена Гуленко. Та найгучніші оплески цього вечора чекали на Наталю Підгорну, співачку, що приїхала виступити аж зі Львова. Наталя співала авторські пісні аглійською та українською мовами. Найочікуванішою зіркою заходу була Катерина Бабкіна, авторка поезії, прози та сценаріїв, дитяча та доросла письменниця. Після її виступу відбулася автограф-сесія, спільні фото та неформальне спілкування.

Захід організовано відділом культури і туризму міської ради. За співпрацю дякуємо кафе „Агося“, ПКЗ-Агро, Наталії Мовчан.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua