Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 серпня 2019 року 17:36

Відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Сьогодні відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради.

Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала, що 30 липня поточного року робочою групою міської комісії було здійснене виїзне обстеження суб’єктів господарювання, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості та вимог чинного законодавства стосовно укладення роботодавцями трудових відносин із найманими працівниками, надані пам’ятки роботодацям та найманим праціникам. Обстежено та промоніторино 12 фізичних осіб – підприємців, які знаходяться на території Пирятинської ОТГ. Другим питанням було заслухано письмові пояснення суб’єктів господарювання у яких згідно інформації Гребінківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України були виявлені ознаки можливих порушень законодавства про працю, всі суб’єкти господарювання надали обгрунтовані відповіді, порушень трудового законодавства щодо найманих працівників не виявлено.

У ході комісії була розглянута відповідь від Управління Укртрансбезпеки у Полтавській області про те, що у травні та червні поточного року працівниками Управління спільно з національною поліцією проведено дві рейдові перевірки за дотриманням транспортного законодавства при здійсненні послуг перевезень пасажирів на таксі на території Пирятинського району, за відсутність необхідних дозвільних документів на порушників було складено 3 адміністративні протоколи. На комісії було вирішино надалі працювати в напрямку легалізації суб’єктів господарювання, що надають послуги з перевезень пасажирів на таксі на території громади.

За результатами роботи робочої групи комісї та інформаційно – роз’яснювальній кампанії, в добровільному порядку, було легалізовано 12 робочих місць у суб’єктів господарювання, які не зареєстровані на території Пирятинської міської ОТГ, але використовують працю жителів нашої громади.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua