Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 серпня 2019 року 15:41

Малі кроки до важливих досягнень

  Сьогодні, під час заходів до Дня  підприємця та підведення підсумків обласного конкурсу „Кращі товари Полтавщини“, які проводились Полтавською облдержадміністрацією, міському голові Пирятинської міської ради Олексію Рябоконю вручена відзнака  „Громада - територія розвитку бізнесу“. Крім того, почесною грамотою облдержадміністрації нагороджено директора ТОВ „ПИРЯТИНДРЕВ“ Ярошенка Сергія Григоровича за сумлінне виконання трудових обов?язків, тривалу і бездоганну роботу та з нагоди  15-ої річниці з дня створення підприємства.

 Покращення комунікації з бізнес-середовищем, показників його діяльності, і, як наслідок, отримання відзнаки стало можливим завдяки участі Пирятинської громади в заходах ініціативи ЄС „Мери за економічне зростання“.

  Взагалі малий та середній бізнес має велике значення для економіки громади. Аналізом класифікації підприємств за розміром виявлено, що 98% від загальної кількості функціонуючих суб?єктів господарювання  відноситься до цій сфери діяльності. У цьому році закріпилась тенденція до пожвавлення економічної активності громадян. Станом на 01.07.2019 року  кількість фізичних осіб-підприємців досягла 785, що на 62 особи більше ніж на початку року.  Свідченням цих процесів є  нові магазини, кафе, яких у першому півріччі цього року відкрито шість.

  Досвідчена команда  „Мерів за економічне зростання“ надала спеціалістам міської ради  необхідні знання та практичні навички для  розроблення Плану місцевого економічного розвитку (схвалено експертами Світового банку), який ми послідовно виконуємо - вже відіслали експертам проекту перший звіт. Інструментом реалізації Плану стала прийнята міською радою Програма розвитку малого та середнього бізнесу на 2018-2020 роки. Другий рік поспіль на її виконання виділяються кошти з міського бюджету, а саме: на видання Інвестиційного паспорту, каталогів місцевої продукції та народних майстрів (25,0 тис.грн.), проведення конкурсу „Кращий підприємець“ (10,0 грн. у рік) та „Розвиваю бізнес в своїй громаді“ (100,0 тис.грн.).  Крім того, запроваджені нові засоби комунікацій з бізнесом - неформальні зустрічі у форматі „Кава з мером“, відкрито віконце „До уваги бізнесу“ на веб-сайті міської ради з корисною інформацією, організуються бізнес-тури з метою вивчення кращого досвіду, проводяться тренінги з підготовки заявок на отримання фінансування бізнес-проектів, тощо. Усе це разом створює умови для налагодження партнерських відносин з бізнесом, і є корисним як для влади, так і для бізнес-середовища. 

Також вважаємо досить перспективним напрямом інфраструктурної підтримки підприємництва – створення рішенням міської ради КП „Агенція розвитку Пирятинської міської ОТГ“. На даний час напрацьовуються заходи для забезпечення сталої діяльності комунального підприємства, здійснюється пошук позабюджетних джерел для покращення матеріально-технічної бази.

 Відкриваючи „зелене світло“ для бізнесу ми розуміємо, що в результаті його зростання збільшаться обсяги виробництва та реалізації продукції, послуг, й, відповідно, зростуть податкові надходження. А міська рада отримає ресурс для бюджетних інвестицій в розвиток громади, стаючи, таким чином, громадою, ще більш привабливою для бізнесу і підвищення якості життя мешканців.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua