Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 липня 2019 року

 Захід відбудеться 3 серпня о 18-30 на літньому майданчику ЦДЮТу.

31 липня 2019 року

31 липня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено одне питання – внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році.

 

30 липня 2019 року

За результатами аналізу оперативних повідомлень Держпродспоживслужби, з початку поточного року відзначається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості захворювань, які пов’язані із вживанням рибної продукції, зокрема промислового виробництва. Так, за результатами проведення розслідування обігу рибопродукції (лящ холодного копчення ваговий), споживання якої спричинило захворювання жительки Чернігівської області на ботулізм середнього ступеню важкості

30 липня 2019 року

Ідея святкувати Міжнародний день дружби виник в організації ЮНЕСКО у 2011 році. Саме тоді Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про його проведення. Це свято покликане зміцнити дружбу між народами світу та показати, що хоча культури та погляди у кожного різні, проте люди рівні між собою та заслуговують поваги.

 

30 липня 2019 року

29 липня делегація Пирятинської міської ОТГ з робочим візитом відвідали Решетилівську ОТГ. Пирятинську громаду представляли міський голова Олексій Рябоконь, спеціалісти міської ради, представники КП „Каштан“ та поліції. Головною метою поїздки став обмін досвідом  у напрямі благоустрою та реалізації програми „Безпечне місто“. 

29 липня 2019 року

26 липня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний винесено 11 питань. За пропозицією голови постійної комісії Владислава Йощенко порядок денний доповнений додатковим питанням. У роботі комісій взяв участь міський голова Олексій Рябоконь.Начальник управління економіки міської ради Ірина Солдатова ознайомила присутніх із змінами, які пропонується внести до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. 

29 липня 2019 року

27 липня у Пирятині провели  карнавал „Королева бензоколонки“. Це вже втретє стародавнє місто збирає охочих на сучасне свято – за мотивами фільму, знятого на автостанції Пирятина. Традиційно гостей зустрічали герої – Людмила Добрийвечір, Рогніда Карпівна та Панас Петрович, цього року до них приєднався і водій  автобуса Славко.

 

29 липня 2019 року

Сьогодні у Центрі надання адміністративних послуг адміністратори привітали Андросовича А.М., який став 400 отримувачем біометричного паспорта громадянина України.

29 липня 2019 року

27 липня  в Пирятині відбувся міжобласний шаховий турнір пам’яті Івана Олійника – нашого земляка, шахіста, учасника АТО, який віддав своє життя за Батьківщину.

 

29 липня 2019 року

Рішенням виконавчого комітету міської ради від 24 липня 2019 року затверджено нову послугу № 158 „Про видачу викопіювання з топографо-геодезичної основи м.Пирятин в М 1:2000“.

29 липня 2019 року

Чому нелегальна зайнятість залишається популярною, особливо серед молодих шукачів роботи? А легальна зайнятість, що передбачає оформлення трудових відносин, сплату податків, дотримання соціальних гарантій, багатьма роботодавцями сприймається не як прямий обов’язок, а як бонус чи конкурентна перевага? Відповідь на ці запитання криється в самому понятті „легальна зайнятість“. Спробуємо розібратись.

 

28 липня 2019 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників торгівлі! Торгівля – одне з найтрадиційніших занять людства, без якого неможливо уявити сучасний світ та наш повсякденний побут. Ця професія здавна вважалася однією з найшанованіших, а Пирятин віддавна славився своїми багатими ярмарками, які приваблювали продавців та покупців з різних куточків України. 

28 липня 2019 року

Шановні пирятинці, представники християнського духовенства нашої громади! Щиро вітаю вас з Днем хрещення Київської Русі! Це благословенне свято ми відзначаємо у День Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого, адже саме він відкрив народові нашому слово євангельської правди і дарував хрещення. 

26 липня 2019 року

Сьогодні відбулося засідання тендерного комітету виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Розглядалося  питання про затвердження тендерної документації та проведення закупівлі робіт по поточному ремонту  покрівлі Пирятинського культурно-громадського центру. Начальником відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Євгенією Кошовою представлено робочий проект по об’єкту. На основі цього проекту  розроблено тендерну документацію.

 

26 липня 2019 року

 Відбулося  друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд.  Члени комісії одноголосно вирішили рекомендувати на посаду Сергія Манька. 

 

26 липня 2019 року

Сьогодні відбулося фінальне засідання конкурсної комісії щорічного міського конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської ОТГ“. Вже другий рік поспіль Конкурс проводився в рамках виконання заходів Комплексної програми розвитку малого та середнього бізнесу Пирятинської міської ОТГ на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сорок другої сесії міської ради сьомого скликання від 23.08.2018 року.       

26 липня 2019 року

25 липня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Члени постійної комісії зібралися в повному складі, аби розглянути понад 50 питань порядку денного. Розглянуто та рекомендовано винести на розгляд та затвердження сесії низку питань, які стосувалися затвердження технічних документацій із землеустрою, надання дозволів на виготовлення технічних документацій 

26 липня 2019 року

25 липня в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Почали роботу із розгляду питання про внесення змін та доповнень до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019 рік.

 

 

26 липня 2019 року

Запрошуємо вас долучитися до феєричного, незабутнього, яскравого дійства – карнавалу „Королева бензоколонки“, який відбудеться 27 липня в районі АС-1 в Пирятині.У програмі святкових заходів:

26 липня 2019 року

На виконання заходів Програми безпеки дорожнього руху на території Пирятинської ОТГ на 2017-2019 роки, 23 липня розпочаті роботи з проведення капітального ремонту дорожнього покриття на вулицях міста, які забезпечать транзитний рух транспорту. По провулку Косий (від вул. Зоряна до вул. Січових Стрільців) - на площі 1380 кв. м. на суму 878,0 тис. грн. та по вул. Матросова (від пров. 1-й Мирний до вул. Кошового) - на площі 2280 кв. м. на суму 1298,0 тис. грн.

 

25 липня 2019 року

24 липня проведена зустріч з жителями вулиць Острів, Кутузова та Лермонтова за участю міського голови Олексія Рябоконя, спеціалістів міської ради,представників підрядної організації та КП „Пирятинський міський водоканал“.

 

25 липня 2019 року

24 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, де розглянуто 23 питання порядку денного та прийнято відповідні рішення. Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда ознайомила членів виконавчого комітету із змінами, які пропонується внести до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Детально обґрунтувала  спрямування коштів за пріоритетними напрямками. 

 

24 липня 2019 року

24 липня на  черговому засіданні виконавчого комітету міської ради заслухано  інформацію про підсумки роботи із зверненнями громадян за І півріччя 2019 року.

24 липня 2019 року

Оздоровлення дітей є одним із пріоритетних напрямків діяльності Пирятинської міської ОТГ. Для належної організації оздоровлення та відпочинку дітей міста на базі закладів освіти Пирятинської міської ради працювало    6 таборів    з    денним перебуванням, де мали змогу  відпочити 657 дітей. Завдяки заходам із відшкодування частини вартості путівки для дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, оздоровилися в таборах області та за її межами 104 дитини Пирятинської громади.

 

23 липня 2019 року

22 липня 2019 року на стадіоні „Ювілейний“ відбулось вручення палок для скандинавської ходи, які були придбані за кошти Громадського бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Придбання 10 пар палок для скандинавської ходи, дасть змогу регулярно займатись тренуваннями, що сприятиме покращенню психофізіологічного стану та підвищення рівня працездатності пільгових категорій населення.

 

23 липня 2019 року

Частина послуг, які надаються в Центрі надання адміністративних послуг, мешканці можуть отримати за спрощеною процедурою. Для цього достатньо оновити свої дані у реєстрі територіальної громади. І вже при наступному візиті непотрібно приносити з собою пакет документів.

 

23 липня 2019 року

У Центрі надання адміністративних послуг виконкому міської ради доступна послуга обміну паспорта громадянина України у формі книжечки на ID-картку. Цей обмін — не обов’язковий, а лише за власним бажанням.

 

23 липня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 22 липня, працювала постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд винесено 10 питань. Комісія розглянула та рекомендувала винести на розгляд сесії питання  щодо внесення змін та доповнень до Програми розвитку фізичної культури і спорту місцевого осередку громадської організації „Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство „Колос“ у Пирятинському районі Полтавської області

23 липня 2019 року

22 липня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. На розгляд комісії винесено два питання. Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець поінформувала присутніх про рішення виконавчого комітету міської ради та розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період.

 

22 липня 2019 року

На порталі „Онлайн“ будинок юстиції“ (online.minjust.gov.ua) запрацювала нова послуга, яка забезпечить для підприємців: онлайн-реєстрацію ТОВ, зміну статутних документів діючих ТОВ, обрання моделі управління, найменування, керівництва, виду діяльності, порядок виплати дивідендів, збільшення розміру статутного капіталу, скликання загальних зборів тощо в електронному вигляді, вибір системи оподаткування, отримання рекомендацій щодо юридичних наслідків вибору кожного варіанту.

 

22 липня 2019 року

Під час отримання ID-картки власнику необхідно самостійно ввести цифрові комбінації – персональні ідентифікаційні номери (ПІН1 і ПІН2) та персональні авторизаційні коди (ПАК1 і ПАК2), а надалі – забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації. Варто зазначити, що вказані цифрові комбінації не зберігаються жодними системами ДМС, а містяться лише на чіпі ID-картки.

22 липня 2019 року

18 липня в Пирятині відбулася робоча зустріч ,,Посилення співпраці між державним та громадським сектором для покращення ефективності роботи з підлітками та молоддю“ за участю Віктора Шилова, керівника Молодіжного центру „Lighthouse“ Благодійної організації „Світло надії“, заступника міського голови Ігоря Шикеринця, головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту міської ради Світлани Заніздри, головного лікаря Пирятинського центру медико-санітарної допомоги Ірини Дядькової та директора міського центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Юлії Кабушки. 

19 липня 2019 року

19 липня відбулося друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника  Пирятинської публічної бібліотеки. Нагадаємо, що на першому засіданні конкурсної комісії було вирішено допустити до участі у другому засіданні Юлію Бойко. Сьогодні вона презентувала стратегію розвитку закладу. 

19 липня 2019 року

19 липня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

 

18 липня 2019 року

18 липня відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету (бюджету участі) Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.Члени координаційної ради обговорили стан виконання проектних пропозицій громадського бюджету, реалізація яких запропонована на 2019 рік.  

18 липня 2019 року

Хоча відпускна кампанія у розпалі, у Пирятинській школі мистецтв проводиться  поточний ремонт будівлі. Біля нових пластикових вікон  зроблені відкоси, у котельні – ремонт котлів, побілка стін, чистять димохід, йде упорядкування системи електромереж, проведення робіт по підвищенню рівня безпеки, декорування стін. Усе - для створення сприятливих умов для проведення якісних культурно-масових заходів та навчання дітей.

 

18 липня 2019 року

17 липня в Пирятині відбувся відкритий регіональний фестиваль творчості людей з інвалідністю „Древній Пирятин“. Цьогоріч до участі в фестивалі  долучились представники з Полтавщини та Чернігівщини. Під час урочистої частини фестивалю його учасників та гостей привітали заступник міського голови Ігор Шикеринець, начальник відділу культури і туризму міської ради Олена Гуленко, голова Пирятинської районної організації інвалідів „Союз організацій інвалідів України“ Олег Сімон.

 

17 липня 2019 року

З 12 по 15 липня 2019 року працівники Пирятинської ДЮСШ в м. Лубни пройшли сертифікаційні курси по програмі підготовки суддів IAAF (легка атлетика) першої категорії. Після здачі іспитів сертифікати отримали: Валоваженко М.О., Горбачов О.В., Карась І.Г., Курочка С.В., Литвиненко В.В., Холод А.М.

 

17 липня 2019 року

9-16 липня у Миргороді проходив Міжнародний шаховий фестиваль „Миргород-2019“. Змагалися 150 шахістів з 15 регіонів України та 4 іноземних держав.

У фестивалі взяла участь і команда з Пирятина у складі 5 учасників. 

17 липня 2019 року

16 липня в Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся перший семінар із запровадження  енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будинках за участі голів існуючих ОСББ та ініціативних громадян, які бажають покращити умови проживання в багатоквартирних житлових будинках.

 

17 липня 2019 року

16 липня відбувся практикум із застосування законодавства в сфері місцевого економічного розвитку, який підготовлено Департаментом економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації за сприяння Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України та проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні“ (Пульс). У заході взяли участь заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова. 

17 липня 2019 року

15 липня під головуванням міського голови Олексія Рябоконя відбулась зустріч з представниками бізнесу щодо налагодження партнерства між місцевими підприємствами, з метою підвищення конкурентоспроможності галузі АПК. У заході також взяв участь заступник міського голови Ігор Шикеринець, голова райдержадміністрації Олег Куча, начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова, начальник відділу муніціпальних ініціатив та інвестицій Євгеній Крагель.

16 липня 2019 року

Своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати. Роботодавцям - юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, членам фермерських господарств, особам, які провадять незалежну професійну діяльність - слід пам’ятати, що створення та накопичення заборгованості з єдиного внеску призводить до негативних наслідків та фінансових санкцій.

16 липня 2019 року

У Пирятинській ОТГ є вже хороша практика участі жителів мікрорайонів в облаштуванні дитячих майданчиків. Не став виключенням і майданчик на вулиці Січових Стрільців, де цими вихідними було людно та гамірно, адже тривали роботи по його дооблаштуванню. Актив батьків і просто небайдужих мешканців, організований головою квартального комітету Тамарою Миколаївною Коноваленко, встановлювали отриманий комплект ігрового та спортивного обладнання. Реалізувати цей проект вдалося завдяки участі жителів цього мікрорайону у Громадському бюджеті-2018. 

 

16 липня 2019 року

Військові комісаріати Полтавської області проводять відбір на військову службу за контрактом до 95 окремої десантно-штурмової бригади оперативного командування „Північ“.

 

16 липня 2019 року

Фестиваль-конкурс „Джерело духовності“ вдруге пройшов у Засульській ОТГ – між мальовничими селами Нижній та Верхній Булатець.  Аматорські ансамблі „Газдині“ (художній керівник Алла Ященко) та „Пісенне джерело“(художній керівник Ніна Черненко) Олександрівського сільського клубу взяли участь в конкурсній програмі. Колективи виконали по дві пісня. Ансамбль „Пісенне джерело“ вразив журі виконанням давньої української народної пісні „Зійшов той місяць над горою“ та підіймав настрій  жартівливою „Де ти милий ночував“. „Газдині“ виконали авторські пісні „Козаче“ та „Наша пісня“. Слова до останньої написала Алла Ященко, пісня про Олександрівку як частину Пирятинської ОТГ.

 

16 липня 2019 року

Шановні мешканці багатоквартирних будинків, якщо Ви ще не знаєте як зменшити споживання енергоресурсів при забезпеченні високого рівня комфорту, то запрошуємо зацікавлених та активних громадян  взяти участь у семінарі „Основи енергоефективності в багатоквартирному житловому будинку“, який відбудеться в Центрі дитячої та юнацької творчості 16.07.2019 о 15.40 за адресою вул. Пушкіна, 33.

 

 

16 липня 2019 року

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята – Дня бухгалтера! Важко уявити собі будь-яку галузь економіки, підприємство чи установу, де б не була залучена ваша праця, досвід та професійні знання. Ви контролюєте всі фінансові потоки, своєчасність платежів і подання звітності. Ваша щоденна клопітка праця — запорука злагодженої роботи усіх сфер життя Пирятинської громади.

15 липня 2019 року

15 липня  в приміщенні Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості відбулося друге засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника  Пирятинського культурно-громадського центру. Член комісії Сергій Козін вніс пропозицію приймати рішення щодо кандидата відкритим голосуванням. Члени комісії його підтримали. Нагадаємо, що на першому засіданні конкурсної комісії було вирішено допустити до участі у другому засіданні Прокопенко Лідію Василівну,

15 липня 2019 року

 „Збереження культурної спадщини та створення умов для посилення туристичної привабливості як чинник економічного розвитку міста“ - захід на таку тему організувала Асоціація міст України в рамках загальнонаціональної програми обмінних візитів „Маршрути успіхів“ Проекту USAID ПУЛЬС у співпраці з Чернігівською міською радою. Відвідала захід Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму міської ради.

 

15 липня 2019 року

14 липня 2019 року у  Пирятині на стадіоні „Ювілейний“ відбулась гра 1/16 фіналу Кубку Полтавської області по футболу. Команда ФК Пирятин приймала команду ФК Чутове. Небезпечні моменти створювали то одні, то інші, але м’яч „уперто“ летів поза ворота. Тож нульовий рахунок тримався довго. Але все ж таки у запеклій боротьбі наша команда здобула перемогу з рахунком 1:0. Гол на рахунку Максима Кравченка. Гра-відповідь відбудеться у смт.Чутово 21 липня 2019 року о 17-00.

 

15 липня 2019 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради оголошує щорічний конкурс із благоустрою  „Найкращий будинок та благоустрій території“ і запрошує пирятинців взяти активну участь у ньому. 

15 липня 2019 року

09-11 липня 2019 року на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 відбувся традиційний турнір  на „Кубок міського голови“ з вуличного міні-футболу. У змаганнях  взяло участь 8 команд, які були розділені на групи „А“ і „Б“ де вони змагалися по коловій системі. У фінальну частину потрапили команди „Ветеран“ Пирятин, „Юність“ Пирятин, „Козацька“ та „КМЗВ“.

 

12 липня 2019 року

Пирятинська громада одна із перших в області, яка розуміє вагомість наявної містобудівної документації та працює над її розробленням.  Тому, продовжуючи роботу над цією документацією місцевого рівня, сьогодні була проведена нарада у міського голови Олексія Рябоконя із залученням старости села Олександрівка Івана Тарасовського, керівників місцевих сільськогосподарських підприємств Дмитра Шаповала та Анатолія Зубенка. Було розглянуто перші напрацювання ТОВ „Укрнпіцивільбуд“ схеми планування території Пирятинської міської ОТГ. 

12 липня 2019 року

17 липня о 10-00 в Пирятинському культурно-громадському центрі відбудеться Відкритий регіональний фестиваль творчості людей з інвалідністю „Древній Пирятин“ .

У програмі заходу: концертна програма людей з інвалідністю, дискотека.

Запрошуємо всіх бажаючих!

 

12 липня 2019 року

12 липня відбулося чергове засідання комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. Члени комісії активно обговорили питання щодо посилення роботи по недопущенню пожеж у природніх екосистемах, під час якого керівники НПП „Пирятинський“ Юрій Митропан, ДП „Пирятинське лісове господарство“ Сергій Дудник та Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області Юрій Клименко проінформували про проведені роботи по недопущенню пожеж та готовність до співпраці з міською радою.

 

12 липня 2019 року

12 липня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії одноголосно було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Манька Сергія Леонідовича, як кандидата на посаду керівника Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд.

 

 

12 липня 2019 року

Депутати розглянули питання щодо погодження виділення коштів для надання одноразової матеріальної допомоги багатодітним сім’ям, які виховують п’ять та більше неповнолітніх дітей та перебувають на квартирному обліку на одержання житла позачергово, для вирішення соціально-побутових проблем (придбання будівельних матеріалів). Комісія рекомендувала виділити 60,0 тис. грн на цей захід, шляхом перерозподілу коштів в межах Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення на 2019 рік та дофінансувати програму на наступній сесії міської ради.

 

12 липня 2019 року

12 липня відбулося перше засідання конкурсних комісій з відбору кандидатур на заміщення посади керівників Пирятинського культурно-громадського центру  та Пирятинської публічної бібліотеки. За результатами розгляду поданих документів, членами конкурсної комісії одноголосно було вирішено допустити до участі у другому засіданні конкурсної комісії Прокопенко Лідію Василівну, як кандидата на посаду керівника Пирятинського культурно-громадського центру та Бойко Юлію Анатоліївну, як кандидата на посаду керівника Пирятинської публічної бібліотеки.

 

12 липня 2019 року

12 липня відбулося перше в цьому році засідання конкурсної комісії щорічного міського конкурсу „Кращий підприємець Пирятинської ОТГ“. Конкурс проводиться в рамках виконання заходів Комплексної програми розвитку малого та середнього бізнесу Пирятинської міської ОТГ на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням сорок другої сесії міської ради сьомого скликання від 23.08.2018 року. Про умови конкурсу нагадала начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова.

 

12 липня 2019 року

12 липня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому члени виконкому надали дозвіл на організацію та проведення масових заходів щодо передвиборної агітації 18 липня 2019 року біля районного Будинку культури, 12 липня та 14 липня 2019 року на майдані Незалежності в м.Пирятин.

 

11 липня 2019 року

З метою покращення естетичного вигляду існуючих автобусних зупинок та благоустрою вулиць міста, створення комфортного середовища в місцях очікування пасажирами громадського транспорту члени виконавчого комітету визначили та затвердили місця розташування тимчасових споруд-зупинкових комплексів на території м.Пирятин. Ці місця надаватимуться на конкурсних умовах, тому відділами виконкому розпочато розробку такого конкурсу.

 

11 липня 2019 року

Одним із актуальних питань порядку денного виконавчого комітету міської ради, який відбувся 10 липня – демонтаж будівлі колишньої пральні по вул.Полтавська. Протягом декількох років спеціалістами структурних підрозділів виконкому міської ради проводилася робота щодо встановлення власників цього об’єкту з метою приведення в належний технічний та санітарний стан приміщення та прилеглої території. У зв’язку з тим, що власники не реагують на неодноразові звернення міської ради, для створення безпечних умов проживання та перебування в мікрорайоні дорослих і дітей, враховуючи неодноразові звернення пирятинців, виконавчим комітетом прийнято рішення демонтувати аварійну будівлю колишньої пральні.

 

11 липня 2019 року

Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова проінформувала членів виконкому про хід виконання плану місцевого економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2019-2020 роки за перше півріччя 2019 року. Зокрема, зазначила, що у звітному періоді з 11 запланованих дій Плану виконані усі. З метою сприяння налагодженню партнерства між місцевими підприємствами АПК проведено 3 зустрічі з місцевими аграріями; відбулися неформальні зустрічі бізнесу з міським головою Олексієм Рябоконем у форматі „Кава з мером“. 

10 липня 2019 року

10 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Всього розглянуто 18 питань та прийнято відповідні рішення. Начальник загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець інформувала про стан відвідування засідань виконкому членами виконавчого комітету, зазначивши, що у І півріччі 2019 року проведено 17 засідань, на яких  прийнято  245 рішень. Інформація про відвідування систематично розміщується на веб-сайті Пирятинської міської ради.

10 липня 2019 року

З метою безпечного перебування маленьких пирятинців в дитячому садку, унеможливлення проникнення сторонніх осіб та безпритульних тварин на територію закладу, а також для покращення естетичного вигляду дошкільного закладу, підрядною організацією ФОП Маценко В.О. (м. Прилуки) встановлено 170 м нової бетонної огорожі в ДНЗ „Берізка“. З бюджету Пирятинської міської ОТГ виділено 99,254 тис.грн.

 

10 липня 2019 року

Повідомлено, що партія плітки в’яленої  не  патраної фасованої виробництва ТОВ „ТОРГОВИЙ ДІМ РИБПРОМ“ (вул. Смілянська, буд. 191, м. Черкаси) в кількості 90 упаковок по 5 кг загальною вагою 450 кг з датою виробництва 07/08.05.2019 надійшла на адресу розподільчого центру ТОВ „Сільпо – Фуд“ (Київська обл. Броварський район) та була відвантажена до філій ТОВ „Сільпо – Фуд“ в період з 11.05.2019 до 17.05.2019 партіями вагою до 5 кг, в тому числі до магазину „Сільпо“ м. Полтава.Пирятинське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Полтавській області звертається та попереджає операторів ринку міста та району про відповідальність за виконання вимог законодавства  про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів у межах діяльності, яку вони здійснюють.

9 липня 2019 року

Пирятинська міська рада піклується не лише про наших діток, а й про працівників, які їм готують смачні страви. Адже на оновленій кухні працювати зручно та приємно. Тому і проведено поточний ремонт харчоблоку ДНЗ „Червона шапочка“: замінено каналізаційну систему та електрообладнання, виконано внутрішнє оздоблення стін, стелі та підлоги всіх приміщень харчоблоку. Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“ (м. Пирятин). Вартість робіт склала 178,103 тис. грн. 

9 липня 2019 року

Пирятинці взяли участь у роботі Міжнародного літнього табору „Табір Свободи“. Учасники заходу з різних куточків України з 30 червня по 08 липня працювали над ідеями ненасильницького супротиву окупації Криму. У межах табору активістам прочитали лекції професор Борис Бабін, магістр Університету свободи Берліну Леннарт Юргенсен, голова правлівння Кримськотатарського Ресурсного центру Ескандер Барієв, керівник Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні та Білорусі

9 липня 2019 року

Здорове покоління українців - головне завдання не тільки дошкільних закладів і батьків, але і спортивної школи міста. Футбол - це гра не лише для дорослих. Сьогодні до вихованців старшої групи ДНЗ „Сонечко“ завітав тренер по футболу Бурий Микола Сергійович зі своїми вихованцями та ознайомив дошкільнят з основними техніками цієї гри.

На завершення пройшло звичайне тренування юних футболістів на території садочку, де діти змагалися в спритності, витривалості та влучності. 

Малеча отримала масу позитивних емоцій.

 

8 липня 2019 року

Свято Купала з давніх-давен вважали святом молодості та оновлення. Купальське вогнище – символ очищення від гріхів та різного негативу. З часом до Купала додалося й церковне свято Івана. У Пирятині традиційно відзначають цей день на о.Масальському, адже там з річки Удаю випливає Нептун на човні, разом з когортою русалок та мавок. А опівночі можна спробувати знайти квітку папороті. 

8 липня 2019 року

6 липня, біля Олександрівського сільського клубу, відбулося обрядове дійство „Ой на Івана, та й на Купала“ з веселими конкурсами, розвагами, святковим концертом, обливанням Купальською водою та дискотекою. У заході прийняли участь дитячі колективи Перлинки“ та Чорнобривці“, театральний колектив Гомін“, вокальний колектив Ґаздині“ та фольклорний ансамбль Пісенне джерело“ Олександрівського сільського клубу.

 

8 липня 2019 року

3 липня 2019 року в Лубнах відбувся другий тур регіонального чемпіонату Полтавської організації ТО ГО „ВФСТ „Колос“ у Полтавській області по футболу серед ветеранів 40р.+. Команда ФК Пирятин 40р.+ грала з командою ФК Засулля Лубенського району і здобула перемогу з рахунком 5:3. Голи за пирятинців забивали: Микола Бурий - 2, Андрій Медяник -1, Сергій Бих - 1,  Сергій Симоненко -1.


 

8 липня 2019 року

Найбільш затребуваною послугою, яку сьогодні надають органи ДСНС, є реєстрація декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. Фактично це обов’язок кожного суб’єкта господарювання: звітувати до ДСНС щодо того, як вони в себе на об’єктах виконують правила пожежної безпеки.

 

8 липня 2019 року
  5 липня у Калиновому Мості розгорнулося дійство з нагоди відзначення народного свята Івана Купала. Працівники Калиновомостівського сільського Будинку культури підготували для жителів старостату театралізоване дійство та концертну програму, провели ігри і конкурси.
 
8 липня 2019 року

Триває реконструкція покрівлі Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6. У ході робіт проведено розбирання покриття покрівлі та цегляних конструкцій (вентшахти); мурування парапетів з цегли; вогнезахист дерев’яних конструкцій. На даний час виконуються роботи по улаштуванню крокв’яних конструкцій.

 

8 липня 2019 року

У Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків відбулася практична конференція „Музей відкритий для всіх. Культура без обмежень“, присвячена обговоренню форм роботи музейних та культурно-мистецьких установ з відвідувачами з порушеннями зору. Учасниками заходу були працівники музеїв з різних регіонів України. Пирятинську міську ОТГ представляла директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян.

 

8 липня 2019 року

У приміщеннях виборчих дільниць заборонено:

застосування не сертифікованих електронагрівальних приладів; самовільне облаштування додаткових електромереж; паління поза спеціально відведеними для цього місцями; зачинення дверей на шляхах евакуації.

 

8 липня 2019 року

День, коли відзначається свято Івана Купала, є одним з найпопулярніших і наймістичніших свят. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій та магічних обрядів. Саме тому аби відкрити для себе особливий світ української культури, доторкнутись до глибинного джерела звичаїв нашого народу, зблизитися з традиціями наших пращурів 5 липня  біля Пирятинського краєзнавчого музею відбувся культурно-пізнавальний захід „Ой, на Івана та й на Купала“.

8 липня 2019 року

Сім’я належить до найважливіших суспільних та державних цінностей. Адже в родині люди пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу в духовному і фізичному самовідтворенні. Сім’я - осередок суспільства, фундаментальна його ланка. Саме у родинному колі виховуються і закріплюються основні моральні цінності та життєві пріоритети людини і громадянина, зберігаються і передаються з покоління в покоління традиції. Якою б цікавою не була подорож, яким би успішним професіоналом не відчувала себе людина в роботі, але кожен завжди прагне якнайшвидше повернутися до свого домашнього затишку, до своєї сім’ї.

8 липня 2019 року

5 липня пирятинці дивилися кіно під відкритим небом. Документальний фільм „Завтра“ обрали голосуванням в соціальній мережі „Facebook“. Аудиторія зібралася різновікова, проте всім було цікаво. Посеред перегляду пішов дощик, проте кінопоказ продовжили в приміщенні культурно-громадського центру. Подія відбулася в рамках „Сезону творчих зустрічей“. Організована відділом культури та туризму міської ради, за сприяння кіноклубу „Артхауз Трафік“. Очікуйте голосування за наступний фільм.

 

7 липня 2019 року

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Ви присвятили себе благородному покликанню – берегти природу, нашу планету, а отже, і майбутнє прийдешніх поколінь. Ви вкладаєте в свою роботу не тільки знання і вміння, а й душу, без якої ніщо живе не відгукнеться на заклик жити. Ваш вагомий внесок у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій і об’єктів природно-заповідного фонду України заслуговує на визнання та вдячність.

 

6 липня 2019 року

     5 липня  була проведена нарада у міського голови  з керівниками бюджетних установ,  які фінансуються за кошти  бюджету ОТГ. Основний акцент на  зустрічі було зроблено на виконанні кошторисів установами за  перше півріччя 2019 року. Визначені проблемні питання, які потребують додаткового фінансування та питання пов’язані з підготовкою до осінньо-зимового періоду 2019-2020 років.

 

5 липня 2019 року

4 липня мешканці житлового масиву вулиць Гоголя, Набережна разом із представниками міської ради зустрілися на місці колишньої молочної кухні, щоб обговорити нагальне питання щодо облаштування дитячого майданчика.

5 липня 2019 року

У рамках проекту „Енергоефективність в громадах-II“, що підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, Пирятинська об’єднана територіальна  громада отримала необхідне обладнання для виконання  експрес енергетичних аудитів, а також, що не менш важливо практичний досвід у їх проведенні. Це дало можливість самостійно виконувати дану роботу після чого визначати заходи, які потрібно впроваджувати для зниження енергоспоживання.

 

5 липня 2019 року

Шановні жителі та гості нашого міста!

06 липня о 19-00 на острові Масальський відбудеться культурно-мистецький захід „Ой на Івана, та й на Купала…“.

У програмі заходу: театралізоване дійство, ігри, конкурси, розваги,  святкова торгівля, веселі атракціони для дітей.

Запрошуємо всіх бажаючих на відпочинок!

 

5 липня 2019 року

На період проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року орган ведення Реєстру може тимчасово змінити місце голосування виборцю на іншу виборчу дільницю, в тому числі поза межами одномандатного виборчого округу, до якого такий виборець відноситься на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.

5 липня 2019 року

04 липня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос ознайомила присутніх членів комісії з листами, які надійшли з Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради про відпустки підопічних.

 

5 липня 2019 року

04 липня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 5 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 6,4 тис.грн.

 

4 липня 2019 року

04 липня відбувся день міської ради в Олександрівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств відвідали об’єкти соціальної сфери. Далі відбулася нарада, де детально обговорено хід виконання попередніх доручень міського голови та проблеми всіх населених пунктів старостату. Староста Іван Тарасовський озвучив основні потреби громади, зокрема: є потреба у залученні працівників КП „Каштан“ для виконання робіт з благоустрою населених пунктів (обкошування доріг та обрізання дерев у с.Рівне), встановлення дорожніх знаків в селах Рівне та Олександрівка тощо.

 

4 липня 2019 року

Усі, хто святкував День молоді разом із нами і скористався послугами фотографа, можуть знайти свої світлини тут

4 липня 2019 року

Сьогодні відбулася п’ятдесят сьома позачергова сесія Пирятинської міської ради. Під час засідання депутати розглянули 3 питання порядку денного. Рішенням сесії внесено зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. За рахунок перевиконання бюджету було розподілено майже 3,2 млн. грн. Зокрема виділено кошти: на капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини по пров. Косий; проведення поточного ремонту даху, водостічної системи та електромережі Пирятинського культурно-громадського центру; проведення ремонтних робіт у актовій залі Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4;

4 липня 2019 року

03 липня в Пирятині на стадіоні „Ювілейний“ втретє відбулося свято „Спортивний зорепад“. На заході відзначено юних спортсменів, які своєю наполегливістю, стараннями та здобутками прославляють Пирятинську громаду.

 

4 липня 2019 року

Відбулося інформування присутніх щодо впровадження енергозберігаючих заходів, забезпечення ефективного використання енергоресурсів на об’єктах комунальної власності. Проаналізовано результати впроваджених енергоефективних заходів та визначено подальші кроки в сфері енергозбереження для отримання кращих показників економії ресурсів, що відповідно дозволить заощаджувати кошти місцевого бюджету.

 

4 липня 2019 року

03 липня  були виявлені факти самовільного будівництва по вул. Соборна (біля магазину „Візит“ та кафе „Європа“): встановлення пандусу та розбудови тимчасової споруди. Для вжиття термінових заходів та фіксації порушень міським головою Олексієм Рябоконем була викликана поліція та відповідні структурні підрозділи виконкому міської ради.

 

4 липня 2019 року

Вихованці старшої групи Пирятинського ДНЗ № 5 „Сонечко“ разом з вихователем Юлією Захожою приєднались до загальноукраїнської акції „День без поліетилену“. Діти вийшли за межі дитсадка, щоб донести дорослим про проблему забруднення довкілля поліетиленом.

 

3 липня 2019 року

 Сьогодні  відбулося засідання робочої групи з розробки Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі-Статут).  Головний спеціаліст юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев ознайомив учасників зібрання з пропозиціями депутата міської ради Войпанюка  В.К.  та Кубліцького М.І.  до розділів проекту Статуту. 

3 липня 2019 року

Шановні пирятинці! Запрошуємо Вас долучитись сьогодні 3 липня до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів та загальноукраїнської акції „День без поліетилену“.  В подальшому  закликаємо  повністю відмовитись від використання пластикових виробів у побуті та повсякденному житті. 

3 липня 2019 року

З  01  липня  цього  року  вже  вчетверте  стартував  прийом  проектних  пропозицій  на  виконання  положень  Громадського  бюджету  (бюджету  участі).  З  01  липня  до   28  вересня  кожен  бажаючий  мешканець  нашої  ОТГ,  якому  виповнилося  14  років  має  можливість  подати  на  розгляд  свій  проект  та  внести  свій  вклад у  розвиток  нашої  громади.   

 

2 липня 2019 року

Мабуть невипадково Пирятин став центром зустрічі голів територіальних громад Полтавщини з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Адже Пирятинська ОТГ одна із  громад, що утворилась ще в першу хвилю децентралізації і яка безпосередньо втілює в життя реформу місцевого самоврядування та впроваджує ідеї децентралізації. Робоча зустріч розпочалася відвідуванням Центру надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради. Тут  Володимира Гройсмана привітав міський голова Олексій Рябоконь.

 

2 липня 2019 року
  01 липня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний винесено три питання. Одним з важливих питань було внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади. Проект рішення був доопрацьований виконавчим комітетом міської ради з урахуванням нагальних потреб громади. 
2 липня 2019 року

Напружена безкомпромісна боротьба  тривала за шахівницями у дитячому турнірі. Переможці та призери визначилися лише в останньому турі. Серед юнаків І місце у Євгена Захарченко, ІІ місце посів Ілля Пітченко та ІІІ місце отримав Данило Гриценко. Серед дівчат І місце - Людмила Соболевська, ІІ місце - Аліса Вірченко, ІІІ місце - Анастасія Кійко.

 

1 липня 2019 року

Шкільний випускний є найбільш значущим і урочистим днем в житті кожного учня. Його довго чекають і у кожній школі в підготовці до випускного вечора підходять з усією відповідальністю. Тож і цього року ця важлива подія в житті випускників, батьків та вчителів відбулась урочисто та на високому рівні. Тут були жарти, сміх і сльози, спогади і багато квітів.

 

1 липня 2019 року

Українським центром оцінювання якості освіти визначені та оголошені результати зовнішнього оцінювання, які зараховані  як результати ДПА з усіх тестових предметів.

1 липня 2019 року

Молодість визначається не віком, а відчуттям сили та бажанням жити і робити цей світ кращим. Пирятинці 30 червня дружно зібралися на Майдані Незалежності, а це означає, що ми – молоді та готові творити майбутнє. Увечері центр міста охопили масові гуляння. Працювала вулична торгівля, чудові атракціони для дітей та підлітків. Парк поблизу Меморіалу Слави перетворився на арт-простір: фотовиставку облаштували роботами місцевих фотохудожників Марини Хнирьової, Алли Однойко, Світлани Довгенко  та Віктора Рогового. Окремою експозицією був представлений Пирятинський краєзнавчий музей – старовинні фото на тему „Молодість“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua